فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوشهای محبوبیت امام جمعه اردبیل
سیدحسن آقا عاملی را تا زمان شهادتش برای اردبیل می خواهیم!
@rozaneebefarda
آب به کدام آسیاب میریزید؟!
[صفحه ۱ از ۲]
حسین شریعتمداری
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
شرایط کنونی جهان اسلام و آوردگاه میان اسلام با پرچمداری جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی با میدانداری آمریکا و صهیونیستها یادآور حکایتی از زبان سعدی است و هشدار به افراد یاد شده که، آب به کدام آسیاب میریزید؟!
۱- نگارنده در جایگاهی نیست که قلم به نصیحت بگرداند و زبان به اندرز بچرخاند! ولی با توجه به تجربهای که صاحب این قلم از رخدادهای چند دهه اخیر اندوخته است و تقریباً در هیچیک از آن رخدادها نیز ناظر بیطرف نبوده است، به خود اجازه میدهد که توصیهای مشفقانه و دوستانه خطاب به برخی از گروهها و جریانات سیاسی انقلاب داشته باشد. بخوانید! ۲- در این چند گزاره که فقط مشتی از خروارها و اندکی از بسیارهاست دقت کنید.
الف: یکی از مدعیان اصلاحات و از دستاندرکاران این جریان سیاسی که سابقه محکومیت به جرم فروش اطلاعات به بیگانگان را نیز در کارنامه خود دارد، در شهریورماه سال ۱۳۹۵ (قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶) در مصاحبه با نشریه «صدا» میگوید: «مهمترین عاملی که در شرایط کنونی به عنوان پیشران برنامه ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت میان اصولگرایان است. این هدف در ۵ سال گذشته به نحو مطلوبی پیش رفته. نهائی کردن شکاف میان جناح حاکم، بسیار مهم است. اصلاحطلبان باید نقش «قُوِه»ای را بازی کنند که این شکاف را به مرز جدایی کامل برساند»!
ب: اظهارات دیگری از یک مدعی اصلاحات را بخوانید.روز ۵ مهرماه ۹۱ در مصاحبه با «عصر ایران» میگوید: «آقای ناطق اگر از جایگاه فعلیاش در جناح راست (لقب تقلبی که مدعیان اصلاحات به نیروهای طرفدار انقلاب داده بودند) خارج شود و به اصلاحطلبان بپیوندد، چیزی به اصلاحطلبان اضافه نمیکند. اهمیت آقای ناطق در این است که در آنسو قرار دارد نه در این سو! ناطق نوری اگر به این سو بیاید، جایگاهش را در آن سو از دست میدهد. آقای ناطق باید در آن سو خوب بازی کند»!
۳. پیشروی جناح اصلاحطلبان با نیروهای انقلابی، از بیان موارد مورد انتقاد خویش خودداری میکند و مینویسد؛ انتقادات خود را به بعد از انتخابات موکول میکنم!
۴- حالا به آنچه این روزها در میان برخی از جریانات انقلابی میگذرد، نیم نگاهی بیندازید! چه میبینید، تخریب هواداران این کاندیدا علیه نامزد دیگری از همین طیف و تهمت و تخریب متقابل از آن سوی به این سوی! هرطیف نیز نامزد خود را قدیس و برحق و طرف مقابل را بیرون از این دایره معرفی میکند! و در همین حال رسانههای وابسته به دشمنان بیرونی و برخی از دنبالههای داخلی آنها با چه آب و تابی این بده بستانهای ناپسند را پوشش میدهند و با دُمشان گردو میشکنند!
۵- به جرأت و با اطلاع میتوان گفت که این حرکت زشت و پلشت و دشمنپسند فقط از سوی برخی از مدعیان هواداری (تاکید میشود مدعیان هواداری و نه هواداران واقعی) این یا آن کاندیدا در جریان است و بدیهی است که طرفداران واقعی و نامزدها از این جرگه بیرونند بنابراین انتظار آن است و انتظاری خدا پسندانه و قانونمدارانه نیز هست که نامزدها به صراحت از تهمتزنندگان اعلام برائت کنند و آنها را - که عدهای قلیل هم هستند- دعوت به رعایت اخلاق کنند و اگر از این حرکت پلشت دست نکشیدند در ادعای هواداری آنها تردید کرده و آنان را از خود برانند.
۶- حالا به این توصیه حکیمانه رهبر معظم انقلاب که باید برای همگان فصلالخطاب باشد و هست توجه کنید. حضرت ایشان در سالگرد رحلت حضرت امام خمینی -رضوانالله تعالی علیه- تاکید فرمودند: «در رقابتهای پیشروی انتخاباتی بین نامزدها، اخلاق حاکم باشد، بدگویی کردن، تهمتزدن، لجنپراکنی کردن، کمکی به پیشرفت کارها نمیکند، به آبروی ملّی هم لطمه میزند». و در چهاردهم خردادماه ۱۴۰۰ نیز فرموده بودند: «توصیه به نامزدها؛ انتخابات را صحنه جنگ قدرت قرار ندهید. نگاه نکنید به آن چیزی که در آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی معمول است که برخوردهای اهانتآمیز آبرویشان را برد».
۷. با توجه به توصیه حکیمانه حضرت آقا بدون کمترین ابهام و تردیدی میتوان گفت؛ عده اندک و کمشماری از مدعیان هواداری این یا آن کاندیدا که زبان و قلم به تخطئه و تخریب کاندیدای دیگر میچرخانند، نمیتوانند و باور کردنی نیست که خود را تابع رهبر معظم انقلاب بدانند!
@rozaneebefarda
آب به کدام آسیاب میریزید؟!
[صفحه ۲ از ۲]
حسین شریعتمداری
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
۸- این داستان هم شنیدنی و درسآموز است. چند صد سال قبل -در دوران صفویه- با صلاحدید و تصمیم دانشمندان و عالمان دینی، مرحوم شیخ بهائی به نجف اشرف اعزام شد تا از مرحوم مقدس اردبیلی که عالمی بلندمرتبه و جلیلالقدر و ساکن نجف اشرف بود برای حضور در ایران و تقویت حوزههای علمیه دعوت کند. شیخ بهائی که خود دانشمندی برجسته و بلندآوازه بود پس از رسیدن به نجف اشرف و زیارت مرقد مطهر حضرت امیر علیهالسلام، بیدرنگ به مجلس درس مقدس اردبیلی وارد شد.
در اثنای درس، اشکالی به نظر شیخ رسید و به روال جاری حوزههای علمیه، ضمن طرح اشکال خویش، پاسخ مقدس را طلبید. مرحوم مقدس با ارائه دلایلی اشکال شیخ را ناوارد دانسته و پاسخ داد. مرحوم شیخ بهائی، اشکال دیگری را مطرح کرد و این بار نیز پاسخ مستند و مستدلی شنید و در ادامه درس برای بار سوم، اشکال کرد ولی مرحوم مقدس اشکال اخیر را بیپاسخ گذاشت، چنانکه گویی برای آن پاسخی ندارد.
فردای آن روز -و یا چند ساعتی بعد از پایان مجلس درس- مرحوم مقدس اردبیلی اشکال سوم مرحوم شیخ بهائی را پاسخ داد. شیخ پرسید؛ آیا حضرت استاد بعد از مطالعه بیشتر به این پاسخ مستدل رسیدهاند؟ و مقدس گفت؛ پاسخ اشکال سوم شما را نیز بهنگام طرح آن میدانستم و در مقابل سؤال آمیخته به تعجب شیخ بهائی که چرا همان هنگام پاسخ ندادید؟! فرمود؛ این روزها، ایران با همت عالمان بزرگ دینی به کانون گسترش مکتب تشیع تبدیل شده و چشم و گوش جهان اسلام به آن سوی دوخته است و شما یکی از استوانههای شناخته شده این کانون هستید، و من به عنوان یک طلبه -تواضع و خلوص مقدس را ببینید- ترجیح دادم مراتب علمی شما در نگاه حاضران، برتر از این طلبه تلقی شود، زیرا بیم آن داشتم که با پاسخ سؤال سوم شما، این استوانه ترک بردارد و خدای نخواسته از این رهگذر به کانون عظیم تشیع ایران که در آینده نقش سرنوشتسازی در جهان اسلام خواهد داشت، آسیبی وارد شود.
۹- شرایط کنونی جهان اسلام و آوردگاه میان اسلام با پرچمداری جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی با میدانداری آمریکا و صهیونیستها یادآور این حکایت از زبان سعدی است و هشدار به افراد یاد شده که، آب به کدام آسیاب میریزید؟!
طریقتشناسان ثابت قدم
به خلوت نشستند چندی به هم
یکی زان میان غیبت آغاز کرد
در ذکر بیچارهای باز کرد
کسی گفتش ای یار شوریده رنگ
تو هرگز غزا کردهای در فرنگ؟
بگفت از پس چار دیوار خویش
همه عمر ننهادهام پای پیش
چنین گفت درویش صادق نفس
ندیدم چنین بخت برگشته کس
که کافر ز پیکارش ایمن نشست
مسلمان ز جور زبانش نرست
@rozaneebefarda
ورود قاطع قوه قضائیه در برخورد با بداخلاقیهای رسانهای قابل تقدیر است.
بازداشت برخی جهت اجرای احکام پیشین و احضار برخی دیگر به اتهام تشویش اذهان قطعا در پاکسازی فضای فعلی مؤثر خواهد بود.
همه دستگاهها و نخبگان و آحاد ملت باید خود را نسبت به تحقق دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر پرهیز از #لجنپراکنی مسول و مکلف بدانند و در این جهت گام بردارند.
@rozaneebefarda
روزنه
پیشبینی انتخاباتی! #اختصاصی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 شرایط خاص و حساس فعلی کشور را در معرض یک #انتخ
پیشبینی انتخاباتی ۲
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بر اساس خبرهای غیررسمی نتایج تأیید صلاحیتها، همانطور که قبلا در یادداشت ۱۲ خرداد عرض شد، #گزینه_اصلی اعتدالیون و اصلاحطلبان کسی غیر از لاریجانی و از قضا روحانی است!
قبلا گفته بودیم که گزینه اصلی باید دو قابلیت داشته باشد؛
۱. جذب آرای جریان زاویهدار که طبعا با انتخاب شعارهای و کلیدواژههای چالشبرانگیز و احیانا برخی #عقبگردهای_سیاسی است!
۲. ایحاد تردید در جریان انقلابی که با تکیه بر بعضی سوابق و شعارهای انقلابی پیش خواهد رفت.
اگر آن نتیجه تأیید شود
اصلا جای نزاعهای حیدری_نعمتی نیست
جریان انقلابی خیلی باید دقیق و حواسجمع عمل کند و از هرگونه تخریب و دعوای درونگفتمانی بپرهیزد.
کاری به سوابق و کارنامه آن کاندیدای محترم ندارم اما از هماکنون تمام تمرکز جریان مقابل روی رأیآوری او خواهد رفت و ببینید چگونه آنها برای #پیروزی_راهبردی بر #جریانانقلابی و #خط_مقاومت، از خواستههای سیاسی سطحیتر شان خواهند گذشت!
از هماکنون برخی تحلیلگران در پی القای این گزارهاند که انتخابات به دور دوم میرود!
این تحلیلها در بهترین حالت، از خطای راهبردی ناشی میشود و بدنه حزبالله را مردد و بیانگیزه میکند و احتمال رأیآوری گزینه طرف مقابل در دور اول را زیاد خواهد کرد.
یکی از کلیدواژههای مهم جریان اعتدالی در انتخابات اخیر، #تغییر_قانون_اساسی و مطرح کردن موضوع #جمهوری_سوم است.
این قصه سر دراز دارد و انشالله در مورد این #پروژه_سیاسی_خطرناک در آینده بیشتر خواهیم نوشت.
یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۴:۲۷
@rozaneebefarda
روزنه
پیشبینی انتخاباتی ۲ #اختصاصی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 بر اساس خبرهای غیررسمی نتایج تأیید صلاحیتها، ه
تذنیب
از هماکنون برخی خبرسازیها در تدارک است تا با دوگانهسازی بین #مرجعیت و #شوراینگهبان، زمینه #فشار_حداکثری برای تأیید صلاحیت یکی از کاندیداهای ردصلاحیت شده را ایجاد کند.
تیم عملیات روانی آن کاندیدای خاص ردصلاحیت شده باید بداند که با این بازیها نمیتواند #واقعیت را طور دیگری جلوه بدهد.
مرجعیت معظم قم با تکیه بر بعضی #مظلومنماییها و #ادعاهایواهی، آبرویش را خرج یک جناح و جریان یا شخص خاص نمیکند.
@rozaneebefarda
روزنه
پیشبینی انتخاباتی ۲ #اختصاصی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 بر اساس خبرهای غیررسمی نتایج تأیید صلاحیتها، ه
اسامی نامزدهای ریاستجمهوری اعلام شد
پزشکیان
پورمحمدی
جلیلی
زاکانی
قاضیزاده
قالیباف
بسمالله الرحمن الرحیم...
@rozaneebefarda
یادی از مجاهدتهای آن بزرگمرد دین و سیاست
آیتالله جنتی در انجام تکلیف الهیاش هیچوقت با کسی تعارف نکرد
الحق که باید او را اسوهای حسنه و الگوی ماندگار #کارگزار_تراز_انقلاب_اسلامی دانست.
@rozaneebefarda
علت پدیدهسازی عجولانه انتخاباتی؛ همفکری یا همشهریگری؟
دوستان حزبالله دقت و مراقبت کنند که چه کسانی و چه جریانی سالها در دل جریان انقلابی با شعارهای تند خانه کرده است برای #روز_مبادا!
تا دیروز این بندگان خدا دنبال کاندیداتوری فرد محترم حوزوی دیگری بودند و امروز دیگری را پدیده معرفی میکنند!
آیا این القائات از #اتاق_عملیات_مشترک ناشی میشود؟!
آن اتاق عملیات کجاست و اعضای آن حلقه مؤثر چه کسانی هستند؟!
یکبار برای همیشه بگذارید صریح و بیلکنت بگوییم؛
#سوپرسازشکارها و #سوپرانقلابیها دو روی یک سکهاند چون احتمالا از اتاق عملیات مشترک #خط_میگیرند!
از برکات حوادث واقعه مشخص شدن #عیار_و_ماهیت_واقعی_جریانهاست!
امت حزبالله و بدنه حزبالهی حوزه تجربهها دارد و در خط شناسی به بلوغ رسیده است. الحمدلله.
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هشدار صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به بدگویی و اهانت به شورای نگهبان
@rozaneebefarda
روزنه
پیشبینی انتخاباتی ۲ #اختصاصی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 بر اساس خبرهای غیررسمی نتایج تأیید صلاحیتها، ه
زیدآبادی سناریوی انتخاباتی جریان غربگرا را افشا کرد!
طبق پیشبینی ابعاد مختلف #سناریوی_انتخابانی #جریان_غربگرا همزمان پیگیری میشود
۱. القای دومرحلهای شدن انتخابات برای کاهش حساسیت جریان انقلابی
۲. گزینهسازی و پدیدهسازی و اقدام در جهت ایجاد #اجماع بر سر #گزینهاصلی!
به موازات این دو اقدام؛
تولید فشار به شورای نگهبان
و
پیراهن عثمان کردن رد صلاحیتها نیز در حال پیگیری است!
اما این روشهای نخنما دیگر برای مردم و امت حزبالله به #خاطره تبدیل شده است!
@rozaneebefarda
روزنه
اسامی نامزدهای ریاستجمهوری اعلام شد پزشکیان پورمحمدی جلیلی زاکانی قاضیزاده قالیباف بسمالله الرح
پیشبینی انتخاباتی ۳
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
ترکیب فعلی کاندیداها ظرفیت آن را دارد که به نحو حداکثری آرا طیفهای مختلف جامعه ایران را آزاد کند و انشالله انتخاباتی با شکوه رقم بخورد.
به نظر میرسد اصلاحطلبان در حال حاضر آقای پزشکیان را نماد و نماینده گفتمانی خود معرفی میکنند و با استفاده از ظرفیت توانمدیهای شخصی او در میدان مناظرات مباحثههای جدی رقم خواهد خورد و احتمالا موضوع #برجام و #حجاب و #فضای_مجازی و ادبیات #کرامت_انسانی محور گفتمان انتخاباتی اصلاحطلبان خواهد بود.
آقای پورمحمدی از خواستگاه جریان راست سنتی وارد گود شده ولی در واقع نماینده خردهجریان اعتدال است و حلقه کرمانیها و کارگزاران سازندگی بعنوان حلقه سخت اطرافیان او فعالیت خواهند کرد و نظر به تجربه سیاسی دوران اصلاحات، این #راست_مدرن که در واقع #راست_تقلبی است، توانایی آن را دارد که در بزنگاه، ریل سیاسی اصلاحطلبان را به سمت پورمحمدی عوض کند.
در روزهای آینده مهارت گردش به چپ کارگزارانیها را باردیگر خواهیم دید.
آقای زاکانی با اشراف به کارنامه دولت و نیز شهرداری تهران _که از قضا هر دو پربار هم هست_ با دست پر وارد میدان شده و میتواند جریان دولت و خصوصا حلقه سخت نزدیکان شهید رئیسی را نمایندگی کند. خصوصا با رد صلاحیت کاندیدای اصلی این حلقه.
احتمالا دلیل موضع صریح او مبنی بر رقابت جدی، ناشی از همین سنخ تحلیلها باشد!
ورود جدی وی در مناظرات و فرایند رقابتها فوایدی دارد و از آن جمله دفاع از کارنامه و کارآمدی دولت فعلی است اما #اصرار_به_ماندن و قطعیت زودهنگام در تصمیم، مورد انتظار نیست.
آقای قاضیزاده هم کمابیش در حکم آقای زاکانی است اما احتمالا تلاش و اصرار جدی بر باقی ماندن تا پایان انتخابات نخواهد داشت.
آقایان قالیباف و جلیلی که هر دو از نیروهای خدوم و انقلابی و معتمد اند هر کدام واجد ویژگیهای خاصی هستند که موجب شده در بدنه جریان انقلابی حامیان و منتقدانی جدی داشته باشند و در روزهای اخیر جدیترین رقابت سیاسی بین طرفداران این دو برقرار بود و در مواردی با تندی و تلخی نیز همراه شد.
توانمندی اینان در جذب آرای بدنه مردم و قدرت تقابل با کاندیدهای جریان مقابل و اقناع توده مردم به توانمندی در ادامه راه رجایی و رئیسی میتواند برگ برنده هر کدام از ایشان باشد.
@rozaneebefarda
پیشبینی انتخاباتی ۴
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️در انتخاب رئیسجمهور اصلح به پنج مقوله مهم باید توجه داشت و اقتضای #عقلانیت_سیاسی آن است که در ارزیابی کاندیداهای محترم، #کارنامه و #برنامه آنان را ملاک قضاوت قرار دهیم نه صرفا #شعارها و #فضاسازیکاذبرسانهای این روزها را!
اما آن پنج مقوله مهم؛
۱. موضوع #ولایتپذیری و تعبد همهجانبه نسبت به رهبری حکیم و عزیز انقلاب.
کسی که در عرض ولی فقیه برای خود انانیتی قائل باشد، در لحظههای سرنوشتساز سیاسی در بهترین حالت کار کشور را قفل خواهد کرد.
مراد از تعبد به ولایت، کنار گذاشتن نظرات تخصصی و کارشناسی و عدم عرضه آن به ولی فقیه نیست، منظور آن است اگر بعد از این فرایند، نظر قاطع رهبری به امری تعلق گرفت، ان قلت و قلت کردن یا کمکاری در اجرای فرامین ولایت، پذیرفته نیست!
از بنیصدر و بازرگان تا خاتمی و هاشمی و احمدینژاد(فارغ از هر قضاوتی که در مورد کارنامه فکری و سیاسیشان داریم) دلیل سقوطشان همین بود.
خوب است از خود کاندیداها و اطرافیانشان پیشینه و کارنامه و روحیات افراد را در این مهم جویا شویم.
۲.میزان توانمندی در حل #مسائل_معیشتی مردم که شامل مبانی و راهبردهای کلان اقتصادی و نیز میزان توانمندی مدیریتی و همچنین قدرت آزادسازی ظرفیتهای مردمی به نحو حداکثری است.
این محور حتما کانون توجهات سیاسی است و بیش از این جای بسط ندارد و انشالله از ظرائف و اطراف آن غفلت نمیشود.
۳. عرصه #سیاست_خارجی و موضعگیری صریح در همراهی یا مخالفت با #دیپلماسی_برجامی!
یکی از ابعاد این مهم با معرفی تیم سیاست خارجی کاندیدها تحقق مییابد.
دوگانه #خط_سازش و #خط_مقاومت نباید در دهه آتی دوباره فضای سیاسی رو به تعالی فعلی را با کندی و تنش مواجه سازد.
کسانی که تلویحا و یا تصریحا #خط_سازش را احیا کنند و بخواهند دوباره #برجام را علم کنند، حتما مصداق کاندیدای اصلح نیستند؛ چون جامعه را دچار خسران و عقبگرد و عقبنشینی خواهند کرد.
باید دید کدام کاندیدا میتواند از میراث آیتالله رئیسی و شهید امیرعبداللهیان در عرصه سیاست خارجی دفاع کند و همان مسیر درست را پیش ببرد.
به نظر میرسد قطعنامه مرموزانه اخیر غربیها در آستانه انتخابات، در جهت احیای گفتمان مذاکره صادر شده و نوعی پاس گل به #برجامیان است!
۴. مسئله #دیانت و #امر_فرهنگ نیز حائز اهمیت راهبردی است.
گذشته از تدین و تشرع فردی کاندیدای ریاستجمهوری، گرایشات اطرافیان و خصوصا #حلقه_حوزوی نزدیک به وی نیز بسیار مهم است.
از هماکنون پرسش کنیم هر کدام از این کاندیدا با تکیه بر کدام شخصیتها و جریانهای حوزوی موضوع دیانت و فرهنگ را در دولت خود پیش خواهند برد؟!
به طور مشخص از هماکنون معین کنند نسبتشان با #امر_حجاب چیست؟ کارنامهشان در موضوع مقابله با #کشفحجاب چه بوده است؟
آیا خطاهای فاحش وزارت ارشاد قبلی در #عرصه_نشر استمرار مییابد یا علاج عاجل خواهند کرد؟!
و از این قبیل.
نامزدهای محترم باید بدانند که مردم ما تا عمق جان دیندار اند. کسانی که در امر دیانت و فرهنگ موضع دوپهلو بگیرند یا برای این مهم برنامه نداشته باشند را قطعا نمیپسندند. حالا خود دانند!
۵. موضوع #عدالت و #فسادستیزی نیز در این انتخابات برای #مردم حتما مهم است.
هم یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی بوده و هم به تصریح رهبری عزیزمان در این جهت عقبماندگی داریم. هم آستانه حساسیت مردم نسبت به این موضوع بسیار بالاست.
مردم هیچگونه توجیه و تأویل و تسامح را در این باب نمیپذیرند.
به نظر میآید این محورها و برخی مقولات دیگر در انتخابات اخیر تعیین کننده باشد.
تا خدا چه خواهد و دلها را به کدام سو متوجه سازد.
یا علی مدد
۲۰ خرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۷:۲۰
@rozaneebefarda
برای پیشگیری از #تکرار #تجربه_تلخ۹۲ چه باید کرد؟
از هماکنون تا لحظه آخر انتخابات به این مهم فکر کنیم.
بایدها و نبایدهای انتخاباتی جبهه انقلابی چیست؟
چند نکته فعلا به نظر میرسد:
۱. تمرکز بر تکاپوی سیاسی جریان غربگرا
۲. پرهیز از دامن زدن به دعواهای داخلی بیمبنا در جبهه انقلاب
۳. تحقیق عمیق در مورد کارنامه همه کاندیداها
۴. اظهارنظر منصفانه، عالمانه و متکی بر تقوای سیاسی
۵. مراعات اقتضائات حکمت، کیاست و عقلانیت سیاسی (که نشانه #سیاستورزیمؤمنانه است) لوازمی دارد از جمله؛
🔻دیدن دست خدا بالای همه دستها
🔻دعوت همه مؤمنین به اخوت و برادری و مراعات اخلاق در فضای رقابت
🔻تلاش و مجاهدت برای حضور حداکثری
🔻تلاش حداکثری برای شناسایی کاندیدای اصلح منطبق بر شاخصهای مدنظر آقا
🔻اعتقاد و التزام به #مبانی_انقلاب در تشخیص اصلح، تعیین کننده است.
@rozaneebefarda
پيام تاریخی امام خمینی به ملت ايران به مناسبت اولين انتخابات رياست جمهورى
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم اللَّه الرحمن الرحيم
در اين موقع كه به خواست خداوند متعال يكى ديگر از مراحل استقرار نظام جمهورى اسلامى در دست تحقق است؛ و ملت مبارز بيدارِ ايران در صدد تعيين و انتخاب رئيس جمهور مىباشد، لازم است تذكراتى داده شود:
1- با اينكه در اين دوره به حسب قانون اساسى مصوب از ناحيه ملت، تصديق صلاحيت رئيس جمهور و واجد بودن شرايط او به عهده اين جانب است، به واسطه بعضى مصالح و جهات لازم المراعاة، از آن جمله وضع استثنايى كه كشور دارد، لازم است در اين امر مهم حياتى تأخير نشود. از طرفى شناسايى بيش از 120 نفر محتاج به زمانى طولانى است؛ و تأخير در اين حالِ استثنايى به صلاح ملت و كشور نيست، به اين جهت و جهات ديگر اين جانب، امر صلاحيت و انتخاب را به ملت واگذار نمودم كه خود سرنوشت خود را تعيين كنند.
2- در دورههاى آينده كه ان شاء اللَّه استقرار كامل حاصل شد، به حسب قانون اساسى بايد اين امر به وسيله شوراى نگهبان عمل؛ و آنان هستند كه بايد تشخيص صلاحيت رئيس جمهور را به حسب موازين قانونى بدهند.
3ـ اینجانب از ملت شریف ایران تقاضا می کنم که در این امر مهم حیاتی، سستی و بی تفاوتی از خود نشان ندهند. و انتظار دارم همان طوری که با شور و شعف به پای صندوقهای رأی برای تصویب جمهوری اسلامی رفتند، در این امر نیز با جدیت و علاقه به اسلام، شرکت کنند؛ که خداوند متعال با آنان است و پیروزی نصیب ملت شریف مسلمان است.
4ـ ملت شریف با کمال هوشیاری و توجه به توطئه ها و بند و بستها که در دست اجراست، و می خواهند نگذارند ملت در این مرحلۀ مهم پیروز شود، و در صدد ایجاد انحراف هستند، مراعات شرایطی را که در قانون اساسی ذکر شده است با کمال دقت بنمایند.
5ـ از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامی ـ انسانی را در تبلیغ برای کاندیدای خود مراعات؛ و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خودداری نمایند، که برای پیشبرد مقصود، ولو اسلامی باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزه های غیر اسلامی است.
6ـ اینجانب بنا ندارم از کسی تأیید نمایم، چنانکه بنا ندارم کسی را رد کنم. و از تمام احزاب و گروهها و افراد می خواهم از نسبت دادن کاندیدای خود به من که از آن استفادۀ تأیید و یا تعیین و یا رد شود، خودداری کنند. من بسیار مایل هستم که گروههایی که متعهد و معتقد به جمهوری اسلامی و خدمتگزار به اسلام هستند، در مبارزات انتخاباتی کمال آرامش را در تبلیغ کاندیداهاشان رعایت نمایند، و نسبت به یکدیگر تفاهم و صمیمیت و اُخوت اسلامی داشته باشند، و از تفرقه و کدورت شدیداً احتراز کنند که تفرقه و تشتت، دوستان را نگران و دشمنان را کامیاب می کند و موجب تبلیغات سوء می شود. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین را خواستارم.
15 صفر 1400 / 14 دی ماه 58
روح الله الموسوی الخمینی
صحیفه امام ج۱۲؛ صص ۱۱ و ۱۲.
🔶حاشیه روزنه
این پیام حکیمانه از جهات متعدد در این ایام راهگشاست. هم در زمینه التزام به قواعد اخلاق انتخاباتی و هم پاسخ به برخی شبهات تاریخی.
یکی از شبهات پرتکرار جریان غرباندیش داخلی در تهاجم به شورای محترم نگهبان، تمسک به روایتهای مجعول و مخدوش از تاریخ تحولات جمهوری اسلامی و سیره سیاسی امام است!
آنان اینگونه القا میکنند که انتخابات نخستین دوره ریاستجمهوری بهترین انتخابات جمهوری اسلامی بوده و دلیل آن را نیز عدم نظارت شورای نگهبان معرفی میکنند!
این در حالی است که امام حکیم در همین پيام تاریخی، حکمت برگزاری انتخابات بدون نظارت نهادهای قانونی را تبیین میکنند و این وضع نتیحه شرايط اضطراری کشور و عدم استقرار کامل نهادهای قانونی_حاکمیتی برمیشمارد و همینجا رسما تصریح میفرماید که در دورههای آینده طبق قانون اساسی، امر نظارت و تشخيص صلاحيت کاندیداها بايد به شورای نگهبان واسپاری شود.
جالب آنکه غربگرایان نظارت گریز و نظارتستیز مدعیاند در این دوره هیچ نظارتی بر صلاحيت ها وجود نداشته است! این در حالی است در همین دوره مسعود رجوی (بخاطر عدم رأی به قانون اساسی) و جلالالدین فارسی (بخاطر ابهام در ایرانیالاصل بودنش) از لیست نامزدهای ریاستجمهوری کنار گذاشته شدند!
@rozaneebefarda
هدایت شده از پاورقی
41.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📝پاورقی
#برنامه_کامل
تاریخ ۱۴۰۳/۳/۲۲
📎قسمت ۳۵۵
📺 شبکه دو سیما
🔴 پاورقی | @pavaraghi_tv2