#کانال_روزنگار ::
امروز: پنجشنبه #بیستم_جمادی_الاول 1441 هجری قمری
🌙 رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_قمری :
682 ه.ق : تولد فقیه بزرگ و عالم شیعه "فخرالمحققین حلی" فرزند دانشمندِ علامهی حلی
737 ه.ق : درگذشت "ابوعبداللَّه محمد بن عبدری فاسی" مشهور به "ابن حاج" درقاهره
1253 ه.ق : آغاز لشکرکشی محمدشاه قاجار به هرات در افغانستان
1307 ه.ق : رحلت فقیه جلیل سیدالعلماء عالم شیعی هندوستان
1343 ه.ق : وفات "آیتالله بهاء الدین فاضل نوری" از علمای اصفهان
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
♦️ امروز: پنجشنبه #شانزدهم_ژانویه 2020 میلادی
🎄 رویدادهای مهم امروز در #تقویم_میلادی :
1846 م : آغاز تهاجم دو ساله آمریکا به مکزیک
1889 م : تولد طه حسین نویسنده و ادیب شهیر مصری
1894 م : مرگ "شارل ماری لوکنت دولیل" شاعر معروف فرانسوی
1929 م : فرار امان اله خان حاکم افغانستان در پی قیام مردم مسلمان افغان
1957 م : مرگ "آرتور توسْکانینی" آهنگساز شهیر ایتالیایی
@Roznegaar
🔆 پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۸ هجری خورشیدی
🌛الخمسین ۲۰ جمادیالاول ۱۴۴۱ هجری قمری
🎄 Thursday 16 January 2020 AD
📆 #روزشمار :
▪️۱۳ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت ۹۵ روز)
▪️۲۳ روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️۳۰ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️۳۹ روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️۴۰ روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَّيِّتٍ فَأَنزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۚ كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ
او همان کسى است که بادها را به عنوان بشارت، در پیشاپیش (باران) رحمتش مى فرستد تا ابرهاى سنگین بار را (بر دوش) کشند. (سپس) ما آنها را به سوى زمینهاى مرده مىفرستیم. و بوسیله آنها، آب (حیاتبخش) را نازل مىکنیم و با آن، میوههاى گوناگون (از خاک تیره) بیرون مىآوریم. این گونه (که زمینهاى مرده را زنده کردیم،) مردگان را (نیز در قیامت) زنده مى کنیم، شاید
(با توجه به این مثال) متذکّر شوید.
#سوره_اعراف آیه ۵۷
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
مربى و قابلیت هر دو لازم است
در آیات گذشته اشاره هاى مکرر به مسأله مبدأ یعنى توحید و شناسائى پروردگار از طریق اسرار جهان آفرینش شد، و در این آیات ضمن شرح قسمتى از نعمت هاى خدا، به مسأله معاد و رستاخیز اشاره مى شود، تا این دو بحث یکدیگر را تکمیل کنند.
و این سیره قرآن است که در بسیارى از موارد مبدأ و معاد را با هم قرین مى سازد، و جالب این که هم براى شناسائى خدا و هم براى توجه به امر معاد از طریق اسرار آفرینش موجودات این عالم استدلال مى کند.
🌼🌼🌼
نخست مى فرماید: او کسى است که بادها را پیشاپیش باران رحمتش همچون بشارت دهنده اى که از قدوم مسافر عزیزى خبر مى دهد مى فرستد (وَ هُوَ الَّذی یُرْسِلُ الرِّیاحَ بُشْراً بَیْنَ یَدَیْ رَحْمَتِهِ).
پس از آن مى افزاید: بادهائى که از اقیانوس ها برخاسته و ابرهاى سنگین بار و پر آب را با خود حمل مى کند (حَتّى إِذا أَقَلَّتْسَحاباً ثِقالاً).
آنگاه چنین توضیح مى دهد: در این موقع آنها را به سوى سرزمین هاى مرده و خشک و سوزان مى رانیم (سُقْناهُ لِبَلَد مَیِّت).
و مأموریت آبیارى این تشنگان را به عهده آنها مى نهیم.
و به وسیله آن، آب حیات بخش را در همه جا فرو مى فرستیم (فَأَنْزَلْنا بِهِ الْماءَ).
و نتیجه مى گیرد: به کمک این آب، انواع میوه ها را از خاک تیره بیرون مى آوریم (فَأَخْرَجْنا بِهِ مِنْ کُلِّ الثَّمَراتِ).
آرى آفتاب بر اقیانوس ها مى تابد و بخار آب را به بالا مى فرستد، بخارها متراکم مى شوند و توده هاى سنگین ابر را تشکیل مى دهند، امواج باد توده هاى کوه پیکر ابر را بر دوش خود حمل مى کنند، و به سوى سرزمین هائى که مأاموریت دارند پیش مى روند.
قسمتى از این بادها که در پیشاپیش توده هاى ابر در حرکتند و آمیخته با رطوبت ملایمى هستند، نسیم دل انگیزى ایجاد مى کنند که از درون آن بوى باران حیاتبخش به مشام مى رسد، اینها در حقیقت مبشران نزول باران هستند.
سپس توده هاى عظیم ابر، دانه هاى باران را از خود بیرون مى فرستند، نه چندان درشتند که زراعت ها را بشویند و زمین ها را ویران کنند، و نه چندان کوچک که در فضا سرگردان بمانند، آرام و ملایم بر زمین مى نشینند، و آهسته در آن نفوذ مى کنند و محیط را براى رستاخیز بذرها و دانه ها آماده مى سازند.
زمینى که در خشکى مىسوخت و شباهت کامل به منظره یک گورستان خاموش و خشک داشت، تبدیل به کانون فعالى از حیات وزندگى و باغ هاى پر گل و پر میوه مى شود.
و به دنبال آن اضافه مى کند:
این چنین مردگان را از زمین بیرون مى آوریم
(کَذلِکَ نُخْرِجُ الْمَوْتى)، و لباس حیات را در اندامشان مى پوشانیم.
و سرانجام توجه مىدهد:
این مثال را براى آن آوردیم که نمونه معاد را در این دنیا که همه سال در برابر چشم شما تکرار مى شود به شما نشان دهیم تا متذکر گردید
(لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ)
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۵۷ #سوره_اعراف
@Roznegaar
Ostad_Raefip_Tahavolat_Mantaghe1.mp3
26.75M
دانلود سخنرانی استاد #رائفی_پور
#تحولات_منطقه پس از شهادت سردار #قاسم_سلیمانی
جلسه اول - ۲۱دی۱۳۹۸ در مشهد مقدس
@Roznegaar
#در_مسیر_بندگی ۹۲۶
حاجب اگر معامله حشر با علي است
شرم از رخ علي كن و كمتر گناه كن
ما لِلظَّالِمِينَ مِنْ حَمِيمٍ وَ لا شَفِيعٍ يُطاعُ
در #روز_قيامت براى #ستمگران ، دوست و شفاعت كنندهاى كه شفاعتش پذيرفته شود، وجود نخواهد داشت
#قرآن_کریم #سوره_غافر آیه ۱۸
شعر از امیر المومنین علیه السلام به نقل از کتاب داستان دوستان،محمد محمدی اشتهاردی
@Roznegaar
🌀 تئوریزهکردن #ترس ، انگار یکی از رسالتهای برخی اهل علم در حوزه و دانشگاه است!
🔻 از غیرخدا نترسیم (ج۱) - ۱
🔹 همه میدانند که #ترسیدن چیز خوبی نیست؛ ولی آنجایی که انسان شروع میکند به توجیهکردنِ ترس یا تئوریزهکردن ترس، آغاز همۀ گرفتاریهاست و فاجعۀ بشری و انسانی در اینجاها رخ میدهد.
🔹 توجیهکردن ترس و بالاتر از آن «تئوریزهکردن ترس» انسان را بدبخت میکند و الّا اگر انسان از یک چیزهایی بترسد و بگوید «بله من میترسم» با اینکار، انگار راه نجات را برای خودش باز گذاشته و موجب انحراف جامعه هم نمیشود.
🔹 اگر کسی بگوید: «من از فقر میترسم، از دشمن میترسم، از ضررکردن میترسم...» چنین کسی، خودآگاهی دارد و ترس خودش را توجیه نمیکند. اما کسی که بترسد ولی ترس خود را توجیه کند، این خیلی بد است.
🔹 تئوریزهکردن ترس، خیلی بدتر از توجیهکردن ترس است. انگار یکی از رسالتهای برخی از اهل علم در حوزه و دانشگاه این است که ترس را تئوریزه کنند!
🔹 آنهایی که در حوزه میخواهند ترس را تئوریزه کنند، با ادبیات دینی و گزارههای دینی، این جنایت را انجام میدهند و آنهایی که در دانشگاه میخواهند ترس را تئوریزه کنند، با ادبیات غیردینی، ادبیات تجربی و علوم اجتماعی و حقوقی و...، شروع میکنند به تئوریزهکردن ترس.
👤 استاد #علیرضاپناهیان
🚩دانشگاه تهران - ۹۸.۱۰.۱۷
@Roznegaar
وبسایت شبکه عراقی و ماهوارهای آفاق سندی از میزان تلفات آمریکاییها بر اثر #حملات_موشکی ایران در پایگاه #عین_الاسد را منتشر کرده، این سند پس از بررسی توسط تیم ویژه تحقیقاتی وزارت دفاع تدوین شده: نتیجهگیری تخمینها به شرح زیر است:
🔹تعداد تلفات انسانی: ۲۸۵ (۱۳۹ متوفی، ۱۴۶ مصدوم)
🔹خسارت شدید به ۱۵ فروند بالگرد از جمله ۱ فروند هواپیمای بلک هاوک، ۲ فروند هواپیمای باری و ۳ فروند هواپیمای بدون سرنشین MQ-1 Predator
🔹خسارت شدید به مرکز فرماندهی پایگاه، 3 آشیانه، ۳ پادگان و ۱۰ چادر نظامی
🔹خسارت نسبی برج کنترل ترافیک هوایی و باند فرودگاه.
🔹ارزیابیهای اولیه حاکی از آن است که خسارتهای ذکر شده حداقل ۳ هفته باعث اختلال در فعالیتهای پایگاه هوایی عین الاسد خواهد شد.
@Roznegaar
Ostad_Raefip_Tahavolat_Mantaghe2.mp3
28.85M
دانلود سخنرانی استاد #رائفی_پور
#تحولات_منطقه پس از شهادت سردار #قاسم_سلیمانی
جلسه دوم - ۲۲دی۱۳۹۸ در مشهد مقدس
@Roznegaar
🌀 وقتی زندگیِ ما با #ترس ، آلوده شد، کسی که مردم را از #جنگ بترساند، رأی میآورد
🔻 از غیرخدا نترسیم(ج۱) - ۲
🔹 ترس، ناموس خلقت است؛ کسی نباید از #غیرخدا بترسد و کسی هم نباید دیگران را از خودش بترساند. فقط خدا حق دارد بندۀ خودش را بترساند، چون او حمایتکنندۀ بندگان است و وقتی آنها را میترساند، همین موجب سلامتی روحِ آنها میشود.
🔹 ما معمولاً تحت تعلیم و تربیت مادرها و پدرهایمان یا تحت تعلیم و تربیت معلمهایمان، با ترس #زندگی میکنیم؛ یعنی انگیزههای خودمان را با ترس، شکل میدهیم؛ مثلاً درس میخوانیم و مدرک میگیریم، از ترس فقر یا از ترس پیدا نکردنِ شغل!
🔹 متأسفانه زندگیِ ما با ترس، آلوده شده است، بهحدی که اگر کسی مردم را از جنگ بترساند، رأی میآورد. حتی اگر آدم فریبکار و نامردی هم باشد، به او رأی میدهند. جامعهای که با ترس، بزرگ شده باشد، اینطوری میشود.
🔹 میدانید اگر زندگی ما غرق ترس باشد، سرانجام این زندگی چه خواهد شد؟ مثلاً اینطور میشود که مردم را از لشکر یزید ترساندند و با همین مردم، امامحسین(ع) را کشتند! آنها با اینکه میدانستند امامحسین(ع)، بهتر از یزید است، اما به دستورِ یزید، امامحسین(ع) را کشتند؟ چون از یزید میترسیدند ولی از امامحسین(ع) نمیترسیدند!
🔹 الآن در حدّ نمایندههای مجلس ما، برخی دارند از درگیرشدن با آمریکا میترسند و بعد هم، این ترس را توجیه میکنند یا تئوریزه میکنند.
👤استاد #علیرضاپناهیان
🚩دانشگاه تهران - ۹۸.۱۰.۱۷
@Roznegaar