#عرفان
دستوری مجرب از
حضرت علامه حسن زاده آملی
🔸برادرم، حرف اين و آن را مزن،
🔹 دَم فرو بند و تماشا كن.
🔸 بنگر و عبرت بگير.
🔹 به فكر خود باش.
🔸 دست توسل به دامن خاتم اوصيا و اولياء امام زمان مهدی موعود حجة بن الحسن العسكري عليهم السلام دراز كن
🍁كه گردنه هاي سهمگين درپيش داري و آن بزرگوار امير كاروان است.
🔸از افراط و تفريط بپرهيز.
🔹اهدنا الصراط المستقيم گوي.
🔸 از اوباش بگريز.
🔹خداي متعال نوح پيامبر عليه السلام را در قرآن ستوده كه:
🔸" انّه كانَ عبداً شكوراً"
🌹امام بحق ناطق جعفربن محمدالصادق عليهماالسلام فرموده:
🔸 نوح نبي عليه السلام در هر صبح و مساء دَه بار اين دعا را ميخواند از اين رو عبد شكور ناميده شده است:
🔸" اللّهم اِنّي اُشهِدَكَ اَنَّهُ ما اَصبَحَ و اَمسي بي مِن نعمةٍ و عافيةٍ في دينٍ اَو دنياً فَمِنكَ وَحدكَ لاشريك لك، لك الحمدُ و لك الشكرُ بها عليَّ حتّي تَرضي و بَعد الرِّضا "
🍁سعي كن كه اول دل بگويد
🍁و آنگاه زبان.
🍁اي من فداي آنكه دلش با زبان يكي است.
@Roznegaar
#شبهات_ماه_محرم
💢 مگر امام #سجاد (ع) اسير نبودند پس چطور توانستند به #کربلا بیایند و بدن پدرشان امام #حسین (ع) را کفن و دفن کرده به خاک بسپارد؟
✅ اعتقاد ما شیعیان بر این است که بر بدن مطهر یک معصوم، جز معصومی دیگر نمی تواند نماز خوانده و آنرا کفن کرده و به خاک بسپارد، و در این زمینه روایات فراوانی وجود دارد
✅ بر این اساس امام سجاد علیه السلام مامور دفن پدر بزرگوار خود بوده است ، چنانکه علامه مجلسی پس از نقل مطالب فوق درباره دفن امام می نویسد: به حسب ظاهر چنین بود(که بنی اسد خود بدن امام را دفن کردند) اما در واقع امام را به غیر از امام دفن نمی کند. حضرت امام زین العابدین علیه السلام به اعجاز امامت آمد و جسد مطهر آن حضرت و بلکه سایر شهدا را دفن کرد
📚جلاء العیون، علامه مجلسی، ص 380
چنانکه در جریان شهادت امام رضا علیه السلام که در طوس به شهادت رسید امام جواد علیه السلام به قدرت الهی از مدینه به طوس آمد و امور غسل و کفن امام را خود عهده دار شد.
📚مقتل سید الشهداء ص 900-903
✅ البته بسیاری قائلند که بدنهای مطهر امام حسین و شهدای کربلا توسط قبیله بنی اسد که در مجاورت کربلا ساکن بودند به خاک سپرده شده است، در جمع بین این دو قول باید گفت که هیچ تنافی وجود ندارد که امام سجاد علیه السلام با کمک قبیله بنی اسد اقدام به دفن شهدا کرده باشد.
✅ چراکه دفن شهدا برای بنی اسد به تنهایی امکان پذیر نبود، زیرا آنان اهل روستاهایی بودند که در میدان نبرد شرکت نداشتند و بدون راهنمایی کسی که از همه آن شهیدان شناخت کامل داشته باشد قادر به شناسایی و دفن آنان نبودند به ویژه آن که سرهای شهدا را بریده بودند از این رو دفن دقیق و همراه با شناخت شهدا بدون وجود راهنمایی آگاه، امکان پذیر نبود و از سوی دیگر با توجه به این باور که کار دفن امام (ع) را کسی جز امام (ع) نمی تواند بر عهده بگیرد ناگزیر ما را به این مطلب میرساند که این راهنما باید امام سجاد(ع) بوده باشد.
✅ اما این حضور باید به صورت خارق العاده بوده باشد، چرا که ایشان در آن زمان در بند اسارت دشمنان به سر می برد.
با توجه به این گفته، برخی دیگر از منابع شیعی چنین بیان داشته اند که: بنی اسد در دفن شهدای کربلا، متحیر و سرگردان بودند، چرا که کوفیان بین سرها و بدنهای شهدا جدایی انداخته بودند و بدنها قابل شناسایی نبودند. در این هنگام امام سجاد(ع) به کربلا تشریف آوردند و آنان را در این امر یاری کردند.
ایشان با یاری مردان بنی اسد نخست پیکر مطهر پدر بزرگوارشان را پیدا کردند و پس از گریه زاری فراوان، آن را روی قطعه حصیری گذاشتند و به آرامگاه فعلی اش آوردند؛ سپس اندکی از خاک محل دفن را کنار زدند قبری ساخته و پرداخته ظاهر شد. سپس امام زین العابدین (ع)، دستها را زیر بدن مبارک امام حسین(ع) قرار دادند و فرمودند:
«بسم الله و فی سبیل الله و علی ملة رسول الله صدق الله و رسوله ما شاء الله،و لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم.» آن گاه به تنهایی، بدن مطهر را در داخل قبر گذاشت؛ ایشان در حالی که دیگران را از کمک در تدفین امام (ع)، باز میداشت فرمودند: «با من کسانی هستند که مرا یاری دهند.»
@Roznegaar
#شبهات_ماه_محرم
💢 من بهترین ِ مردم را کشته ام
✅ "سنان بن انس" ، سَر مطهر امام حسین علیهالسلام را نزد "عمر بن سعد" آورد تا جایزه بگیرد.
"سنان" وقتی بر در خیمه عمر بن سعد رسید با صدای بلند شروع به خواندن این اشعار کرد:
أوقر رکابی فضّة و ذهبا
انا قتلت الملک المحجّبا
قتلت خیر الناس أمّاً و أبا
و خیرهم إذ ینسبون نسبا
رکاب اسب مرا باید از طلا و نقره پُر کنید که من شاه پردهنشین را کشتم. کسی را کشتهام که پدر و مادرش بهترین مردم بودند و چون مردم نَسَب خویش را گویند، نَسَب او از همه بهتر و والاتر است!!
عمر بن سعد با شنیدن این اشعار عصبانی شد و با چوبی که در دست داشت بر او زد و گفت:
ای دیوانه!! چرا چنین سخن میگویی؟ به خدا قسم اگر این حرفها به گوش ابنزیاد برسد گردنت را میزند.
📚انساب الاشراف ، جلد ۳ ، صفحه ۲۰۵
📚تاریخ طبری ، جلد ۵ ، صفحه ۴۵۴
📚تذکرة الخواص ، صفحه ۲۲۸
@Roznegaar
💢 حالا که حسین را کشتند !
حالا که پَست ترین انسانها، عزیزترین بنده خدا را به آن سختی به شهادت رساندند، میشود این سوال را مطرح کرد، چرا حسین (ع) تقیه نکرد؟ چرا گزینه صلح یا سکوت را پیش نگرفت ؟
آیا او نمیتوانست، با یک بیعت مصلحتی جان خود و خانواده خود را نجات دهد؟
همه میدانیم چند ماه بیشتر از تولد آخرین فرزندش (علی اصغر) نگذشته بود، آیا او نمیتوانست بفکر نوزاد در گهواره خود باشد؟
آیا نمیتوانست با عافیت طلبی در اندیشه عروس کردن دخترانش باشد؟
پاسخ این سوالات در یک منطق نهفته در حرکت حسین (ع) قابلیت درک دارد، امام حسین (ع) با اصلِ بی تفاوتی مخالف است. بی تفاوت نبودن نسبت به دین و جامعه دینداران، همه گزینه های بالا را از پیش روی امام کنار زد.
این منطق حسین (ع) را با تمام وجود درک کنیم، ما در اسلام بی تفاوت و تماشاچی نداریم.
#علیرضا_زادبر
@Roznegaar
خاموش بودن نصف #حکمت است
تعقیب نکردن دیگران، نصف #آرامش است
مداخله نکردن درکار دیگران، نصف #ادب است
من ازدنیا دریافتم که: کسی که راحتتر میگفت: " اشتباه کردم " اعتماد به نفس بالایی داشت
@Roznegaar