روزهای #شنبه، منتخبی از #اعمال_هفته
برگرفته از کتاب شریف #اقبال_الاعمال سیدبنطاووس (مورد توصیه حضرت آیت الله بهجت) و دیگر کتب ادعیه
🔹 #ماه_رجب از ماههای حرام و پرفضیلت است.
🔸 اعمال مشترک بسیاری برای این ماه وارد شده است که فضایل بسیاری برای هر یک ذکر گردیده؛ مانند زیارت رجبیه، دعای «یا من ارجوه...» پس از نمازهای یومیه و دعاها و اذکار دیگر.
🔹 روزه گرفتن در این ماه بهطور کلی، و در برخی از روزهای خاص آن، مانند روز اول، مورد سفارش قرار گرفته و برای هر شب از این ماه نیز نمازهای مخصوصی وارد شده است.
🔸 همچنین شب و روز اول این ماه، فضیلت بسیار و اعمال زیادی دارد.
🔹 از مهمترین اعمال روز اول، زیارت اباعبداللهالحسین علیهالسلام است.
🔸 عمل شب جمعه اول ماه رجب [لیلة الرغائب] (پنجشنبه همین هفته) نیز از اعمالی است که عالمان و بزرگان به آن توجه ویژهای داشتهاند.
📚 اقبالالاعمال، ج٢، ص٧٢٠ تا ۷۷۸
@Roznegaar
۲۲ دی ۱۴۰۲
۲۲ دی ۱۴۰۲
۲۲ دی ۱۴۰۲
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«قَالُوا مَا أَخْلَفْنَا مَوْعِدَكَ بِمَلْكِنَا وَلَكِنَّا حُمِّلْنَا أَوْزَارًا مِّن زِينَةِ الْقَوْمِ فَقَذَفْنَاهَا فَكَذَلِكَ أَلْقَى السَّامِرِيُّ»
گفتند: «ما به میل و اراده خود از وعده تو تخلّف نکردیم؛ بلکه مقداری از زیورهای قوم را که با خود داشتیم افکندیم!» و سامری اینچنین القا کرد...
#سوره_طه آیه ۸۷
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
#تفسیر_آیه
بنى اسرائیل، که خود را در برابر اعتراض شدید موسى(علیه السلام) دیدند و متوجه شدند به راستى کار بسیار بدى انجام داده اند، در مقام عذرتراشى برآمده گفتند: ما وعده تو را به میل و اراده خود تخلف نکردیم (قالُوا ما أَخْلَفْنا مَوْعِدَکَ بِمَلْکِنا).
در واقع این ما نبودیم که به اراده خود گرایش به گوساله پرستى پیدا کردیم لکن مبالغى از زینت آلات فرعونیان به همراه ما بود که ما آنها را از خود دور ساختیم، و سامرى نیز آن را افکند (وَ لکِنّا حُمِّلْنا أَوْزاراً مِنْ زِینَةِ الْقَوْمِ فَقَذَفْناها فَکَذلِکَ أَلْقَى السّامِرِیُّ).
در این که بنى اسرائیل چه کردند؟ و سامرى چه کرد؟ و جمله هاى آیات فوق دقیقاً چه معنى دارد؟ مفسران بحث هائى دارند که در مجموع فرق زیادى از نظر نتیجه ندارد.
بعضى گفته اند: قَذَفْناها یعنى ما زینت آلاتى را که قبل از حرکت از مصر از فرعونیان گرفته بودیم، در آتش افکندیم، سامرى هم آنچه داشت نیز در آتش افکند تا ذوب شد و از آن گوساله ساخت.
بعضى گفته اند معنى جمله این است: ما زینت آلات را از خود دور ساختیم و سامرى آن را برداشت و در آتش افکند، تا از آن گوساله بسازد.
این احتمال نیز وجود دارد که جمله فَکَذلِکَ أَلْقَى السّامِرِیُّ اشاره به مجموع برنامه و طرحى است که سامرى اجرا کرد.
🌺🌺🌺
به هر حال، معمول است که وقتى بزرگى زیردستان خود را درباره گناهى که مرتکب شده اند، ملامت مى کند، آنها سعى دارند، گناه را از خود رد کنند و به گردن دیگرى بیفکنند ، گوساله پرستان بنى اسرائیل، که با میل و اراده خود از توحید به شرک گرائیده بودند، خواستند تمام گناه را بر گردن سامرى بیفکنند.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۸۷ #سوره_طه
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
#تربیت_اقتصادی کودک
چگونگی مصرف 1️⃣
در دعای بیستم صحیفهی سجادیه، #امام_سجاد علیهالسلام از خداوند درخواست کرده است:
«خدایا! درود و رحمت بر محمد و خاندانش بفرست و بهرهمندم فرما از میانهروی و اقتصاد مالی.»
#میانهروی ، پرهیز از خواستههای غیرضروری و دوری از حرص و ولع مادی، پایههای تربیت اقتصادی است. تأکید اسلام بر درست مصرف کردن و تعادل است؛ نه خساست.
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش شبکه فرانس۲۴ از حجم جنایات ارتش #کودککش در #غزه
👤 مجری:
🔺بعد از گذشت سه ماه بمباران، جنگ و نبرد زمینی را چگونه ارزیابی میکنید؟
👤 کارشناس:
🔺حتی کلمه فاجعه هم گویای واقعیت نیست!
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
ویژگیهای جالب ازدواج
#محمدرضا_پهلوی و #فرح_دیبا !
🔻روزنامه اطلاعات #۲۱اسفند۱۳۵۵ :
◽فرح ۲۱ساله بود و محمدرضا پهلوی ۴۰ساله؛
◽روز عقد برابر با #تولد_حضرت_زهرا (سلامالله علیه)؛
◽مهريه فرح یک جلد قرآن؛
◽برانداز احمق حالا برو عقد آریایی بخون.
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
Panahian-Clip-BaharTabeatVaManaviyat.mp3
2.67M
🎵بهار طبیعت و معنویت
➕چند پیشنهاد کاربردی
برای #ماه_رجب
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
🔅 #پندانه
✍️ تو نیکی میکن و در دجله انداز
که ایزد در بیابانت دهد باز
🔹بزرگمردی را در شهر تمکّن و بهره زیادی از دنیا خداوند عنایت کرده بود.
🔸از ابتدای روز تا پایان شب مردم به درب خانه او برای رفع مشکلشان مراجعه میکردند و مرد کمک حالشان بود.
🔹مرد را پسری نورَس و جاهل بود که روزی بر پدر خرده گرفت و گفت:
در تعجبم تو خلقی را خدمت میکنی که روزی تو را اگر حاجتی به آنان واقع شود، کسی از آنان مشکل تو نگشاید، حتی اگر این حاجت تو کشیدن خاری از پایت باشد که در وسع و توانِ آنان است.
🔸پدر گفت:
فرزندم! در عنایت خدا بر پدرت همین بس که بندگان خویش برای رفع حاجت بهسمت خانه من روانه میسازد. و من شگفتم از اندیشۀ تو که منتظر روزی هستی که پدرت را بر این خلق حاجتی پیش آید.
🔹خداوند بزرگترین حاجت مرا اجابت نموده که مرا برای حاجتی روانه درب خانه این مخلوق تاکنون نکرده است.
🔸اگر در خانه خویش بنشینی و حاجتی از خلق بگشایی بسی بر تو سودمندتر از آن است که تو را حاجتی خلق کند و روانه درب خانۀ خلق خود سازد.
💢پس فرزندم بدان که برنده این آزمون الهی پدر توست و نه دیگران!
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ذوقزدگی وطنفروشان مزدور شبکه تروریستی #اینترنشنال از حمله آمریکا و انگلیس به ایران
🔹بعد از یمن به ایران حمله نظامی کنید، خاک ایران باید مستقیما بمباران شود!
🔸مزدوران شبکههای فارسیزبان پیش از این نیز بارها آمریکا و اسرائیل را به حمله نظامی علیه ایران ترغیب و تشویق کردهاند.
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #آزارواذیت_جنسی
در صدر اخبار فرانسه، بهشت زنان!
🔹طبق یک نظرسنجی در #فرانسه ۱۰۰درصد گفتند هنگام استفاده از وسایل عمومی مورد آزار قرار گرفتند و از هر دو زن یک زن ترجیح میدهد شلوار بپوشد تا مورد آزار قرار نگیرد.
🔹تجربه غرب در مقابل ماست. میتوانیم از همان مسیر به قهقرا برویم یا با جبران کمبودها مسیر تعالی را پی بگیریم.
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
💠 رسوائی هشام در مسابقه تیر اندازی
با #امام_باقر علیهالسلام
🔰 #هشام به حاكم مدینه دستور داد امام باقر علیه السلام و فرزندش جعفر بن محمد را روانه شام كند. امام ناگزیر همراه فرزند ارجمند خود مدینه را ترك گفته و وارد دمشق شد. هشام براى اینكه عظمت ظاهرى خود را به رخ امام بكشد، و ضمناً به خیال خود از مقام آن حضرت بكاهد، سه روز اجازه ملاقات نداد! شاید هم در این سه روز در این فكر بود كه چگونه با امام علیه السلام روبرو شود و چه طرحى بریزد كه از موقعیت و مقام امام علیه السلام در انظار مردم كاسته شود؟
🔸 البته اگر دربار حكومت هشام كانون پرورش علما و دانشمندان و مجمع سخندانان بود امكان داشت دانشمندان برجسته را دعوت نموده مجلس بحث و مناظره تشكیل بدهد؛ ولى از آنجا كه دربار خلافت اغلب زمامداران اموى-و از آن جمله هشام - از وجود چنین دانشمندانى خالى بود و شعرا و داستانسرایان و مدیحه گویان جاى رجال علم را گرفته بودند، هشام به فكر تشكیل چنین مجلسى نیفتاد،زیرا بخوبى مى دانست اگر از راه مبارزه و مناظره علمى وارد شود هیچ یك از درباریان او از عهده مناظره با امام باقر علیه السلام برنخواهند آمد و از این جهت تصمیم گرفت از راه دیگرى وارد شود كه به نظرش پیروزى او مسلم بود.
❗️آرى با كمال تعجب هشام تصمیم گرفت یك مسابقه تیراندازى! ترتیب داده امام علیه السلام را در آن مسابقه شركت بدهد تا بلكه به واسطه شكست در مسابقه، امام در نظر مردم كوچك جلوه كند! به همین جهت پیش از ورود امام علیه السلام به قصر خلافت، عده اى از درباریان را واداشت نشانه اى نصب كرده مشغول تیراندازى گردند. امام باقر علیه السلام وارد مجلس شد و اندكى نشست. ناگهان هشام رو به امام كرد و چنین گفت: آیا مایلید در مسابقه تیراندازى شركت نمایید؟ حضرت فرمود: من دیگر پیر شده ام و وقت تیراندازیم گذشته است، مرا معذور دار. هشام كه خیال مى كرد فرصت خوبى به دست آورده و امام باقر علیه السلام را در دو قدمى شكست قرار داده است، اصرار و پافشارى كرد كه تیر و كمان خود را به آن حضرت بدهد.
✳️ امام علیه السلام دست برد و كمان را گرفت و تیرى در چله كمان نهاد و نشانه گیرى كرد و تیر را درست به قلب هدف زد! آنگاه تیر دوم را به كمان گذاشت و رها كرد و این بار تیر در چوبه تیر قبلى نشست و آن را شكافت! تیر سوم نیز به تیر دوم اصابت كرد و به همین ترتیب نه تیر پرتاب نمود كه هر كدام به چوبه تیر قبلى خورد وآن را شکافت وبه قلب هدف نشست.
🔸 این عمل شگفت انگیز، حاضران را بشدت تحت تاثیر قرار داده و اعجاب و تحسین همه را برانگیخت. هشام كه حسابهایش غلط از آب در آمده و نقشه اش نقش بر آب شده بود، سخت تحت تاثیر قرار گرفت و بى اختیار گفت: آفرین بر تو اى اباجعفر! تو سرآمد تیراندازان عرب و عجم هستى، چگونه مى گفتى پیر شده ام؟! آنگاه سر به زیر افكند و لحظه اى به فكر فرو رفت.
❇️ سپس امام باقر علیه السلام فرزند عالیقدرش را در جایگاه مخصوص كنار خود جاى داد و فوق العاده تجلیل و احترام كرد و رو به امام كرده گفت: قریش از پرتو وجود تو شایسته سرورى بر عرب و عجم است، این تیراندازى را چه كسى به تو یاد داده است و در چه مدتى آن را فراگرفته اى؟
🔸 حضرت فرمود: مى دانى كه اهل مدینه به این كار عادت دارند، من نیز در ایام جوانى مدتى به این كار سرگرم بودم ولى بعد آن را رها كردم، امروز چون تو اصرار كردى ناگزیر پذیرفتم .
هشام گفت: آیا جعفر (حضرت صادق علیه السلام) نیز مانند تو در تیراندازى مهارت دارد؟
🔅 امام فرمود: ما خاندان، «كمال دین» و «اتمام نعمت» را كه در آیه (الْیَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا))، آمده [امامت و ولایت را] از یكدیگر به ارث مى بریم و هرگز زمین از چنین افرادى [حجت] خالى نمى ماند.(۱)،(۲)،(۳)
📚 ۱-سوره مائده، آیه ۳. این آیه پس از واقعه غدیر و اعلام امامت على (ع) نازل گردید
۲-محمد بن جریر بن رستم الطبرى، دلائل الامامه،ص ۲۳۵
۳-گردآوری از کتاب: سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، ص ۳۵۱
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
۲۳ دی ۱۴۰۲
جدیدترین طرح #دیوارنگاره #میدان_فلسطین با عبارت عبری
"همیشه دریا برای فرعونها نا امن است!"
و تصویری از تهدید کشتی اسرائیلی در دریای سرخ اکران شد.
@Roznegaar
۲۳ دی ۱۴۰۲