#ایام_محسنیه
#راحت_باور_نکنید
💢این حدیث صحت و سندیت دارد؟
نخستین کسی که درباره او محکمه عدل در حکومت حقّه تشکیل می شود، محسن فاطمه است !
📚بحارالانوار: ج 28، ص 64
برررسی سلسله روایان_سند👇👇
✅ عبارت عربی
َ أَوَّلُ مَنْ يُحْكَمُ فِيهِ مُحَسِّنُ بْنُ عَلِيٍّ ع فِي قَاتِلِه
در سلسله #روایان این #حدیث یک #کذاب حضور دارد
به نام «ْ عَبْدِ اللَّهِ الْأَصَمِّ » است که ضعیف است
#نجاشی (رجال شناس بزرگ شیعه) درباره این راوی فرموده:
بصري ضعيف غال ليس بشيء
📚صفحه 217 رجال النجاشی
✅ این کلام در منابع زیر یافت شد:
کامل الزیارات: ص 334 / بحارالانوار: ج 28، ص 64 / تأویل الآیات: 840 .
هیچ کدام از کتب ذکر شده از منابع دست اول #شیعی نمی باشد (کتب اربعه) و صرف ارجاع به این منابع علت بر صحت و سندیت #حدیث نیست، بلکه باید هم از جهت سلسله سند و هم از جهت متن مورد بررسی قرار گیرند.
@Roznegaar
#ایام_محسنیه
#افراط_تفریط
💢تاریخ دقیق #شهادت (سقط شدن) فرزند حضرت زهرا(س) مشخص نیست، چگونه عده ای از 28 صفر تا هشتم ربیع را، آغاز #ایام_محسنیه میدانند؟
#دلایل_را_بخوانید
شهادت حضرت #محسن و هجوم به بیت وحی از #قطعیات است ولی اینکه این اتفاق در چه زمانی افتاده است، مورد بحث است، مشهور شده که بلافاصله بعد از رحلت پیامبر(ص) ایام محسنیه یا دهه محسنیه بر پا می کنند.
✅ دلایلی است که شهادت حضرت محسن را بلافاصله بعد از رحلت پیامبر(ص) زیر سوال می برد و این دلایل حاکی از آن است که اقلا بعد از یکماه پس از رحلت پیامبر(ص) و هجوم به خانه #وحی اتفاق افتاده است
از آنجا که چند هجوم به خانه وحی صورت گرفته و در حمله آخر منجر به #شهادت محسن(ع) و ضرب و شتم حضرت زهرا(س)شده، بعضی هجوم نهایی را با هجوم اول خلط کرده اند
✅ به دلایل زیر در هجوم اول محسن(ع) #شهید نشده و پس از یک ماه این اتفاق افتاده است
دلیل اول: با توجه به حدیث امام صادق(ع) که حضرت زهرا(س) پس از مضروب شدن دچار #مریضی شدید شدند نشان از آن دارد که بعضی از تحرکات اجتماعی حضرت زهرا(س) قبل از #مضروب شدن اتفاق افتاده است.
بنابراین خطبه #فدکیه حضرت زهرا(س)قبل از هجومی بوده که منجر به شهادت حضرت محسن(ع) شده است چون نحوه حرکت ایشان به مسجد نشان از عدم بیماری ایشان دارد.
✅ ابن ابی الحدید در توصيف چگونگي آمدن حضرت #فاطمه (س) به مسجد براي ايراد #خطبه_فدكيه آورده است كه آن حضرت با پوشش كامل در ميان جمعي از زنان در حالي كه #چادرش بر اثر بلندي به زير پاهايش ميرفت و همچون رسول خدا(ص) راه ميرفت، به مسجد آمد. با توجه به اين تعبير كه: «ما تخرم من مشيه رسولالله؛ راه رفتنش هيچ تفاوتي با راه رفتن رسول خدا(ص) نداشت»، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا هنگام ايراد خطبه، هنوز هجمهاي به خانه حضرت فاطمه(س) صورت نگرفته بود، زيرا در صورت حمله و مضروب شدنِ آن حضرت، نوعِ حركت او نميتواند معمولي باشد تا راوي آن را به راه رفتنِ رسول خدا(ص) #تشبيه كند.
✅ مسئله بعدی رفتن حضرت زهرا(س) به خانه مهاجر و انصار برای جذب نیروست. بنا بر نقل #سلمان فارسي، پس از غصب خلافت و فدك، اميرالمؤمنين(ع) همراه حضرت فاطمه(س) و حسنين شب هنگام به درِ خانه مهاجران و #انصار رفته و آنان را به همراهي براي بازپسگيري حق خويش فرا خواندند. از آنجا كه بنا بر روايت سلمان، پس از حمله مهاجمان به خانه حضرت فاطمه(س) و واقعه سقط جنين، آن حضرت به طور مداوم و پيوسته بستري بود
تا به #شهادت رسيد، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا زمان ملاقاتهاي شبانه آن حضرت با مهاجر و انصار، هنوز حملهاي به خانه او صورت نگرفته بود؛ زيرا در صورتِ وقوع حمله، آن #حضرت ديگر توان رفتن به در خانة تعداد زيادِ مهاجران و انصار(حتي فقط اهل بدر) را نداشت.
✅ دلیل دوم : اعزام #سپاه اسامه است، طبق برخي شواهد هجوم به خانه حضرت فاطمه (س) بعد از برگشت سپاه اسامه صورت گرفته است.
✅ حضور #شخصی به نام بریده بن حصیب اسلمی که در جریان هجوم به منزل حضرت زهرا(س) نامش آمده و در سپاه #اسامه نیز بوده است، گویای این مطلب است که این اتفاق نمی تواند در روزهای اول ماه #ربیع افتاده باشد چون سپاه اسامه تقریبا بیش از یک ماه بعداز رحلت پیامبر(ص) به مدینه باز گشت. بریده در این جریانات طرفدار حضرت علی(ع) بوده است.
📚طبری دلائل الامامة.صفحه 134
📚 ابنابي الحديد، 263
📚 سليمبن قيس الهلالی153
📚تلخيص الشافي صفحه 50 تا 78
@Roznegaar
#خرافه_عیدالزهراء
💢آیا قاتل #خلیفه_دوم به کمک امام #علی (ع) از مدینه فرار کرد و با طی الارض به #کاشان رفت؟
✅ مرگ ابولولو؛ قاتل خلیفه دوم
در کتب #تاریخی آمده #ابولولو پس از آسیب زدن به عمر و زخمی کردن تعدادی دیگر نمازگزاران پا به فرار گذاشت اما نتوانست از مسجد بیرون برود و در همانجا مردم او را دستگیر کردند و او که خود را گرفتار دید - با همان خنجری که عمر را با آن زده بود - خود را کشت ( #خودکشی کرد).
اما درباره قبر او باید گفت #طبیعی است جنازه اش را در همان #مدینه دفن کرده اند. به هرحال او #نتوانست بگریزد حتی نتوانست از مسجد بیرون رود بلکه همانجا خودکشی کرد چه رسد به اینکه پایش به ایران و کاشان رسیده باشد!!.
بنابرین اینکه برخی از عوام می گویند" ابولولو فرار کرده، نزد حضرت امیر(ع) آمد و از ایشان #پناه خواست و ایشان فرمودند: من تو را با طیّ الارض به #کاشان می برم که مردمانش #شیعه هستند" کاملاً بی پایه است زیرا مردم کاشان در آن زمان شیعه نبوده اند. اساساً مردم کاشان به تبعیت از قم شیعه شدند و چون رواج تشیع در قم بین سالهای 80 تا 115هجری آغاز شده بنابراین در سال مرگ عمر (سال 23 هجری) خبری از تشیع در کاشان یا در قم نبوده است.بلکه تشیع در آن زمان در میان عده ای از صحابه در مدینة النبی(ص) منحصر بود.
📚 تاریخ تشیع در ایران ص 173
در یک کلام نمی توان قصه های عامیانه ی مربوط به ابولولو را – که با عموم تواریخ شیعه و سنی تعارض دارند - باور کرد.درباره خودکشی ابولولو نیز به منابعی که در فوق ذکر شد مراجعه فرمایید.
استاد #رسول_جعفریان معتقد است قصه های عوامانه زیادی در قرن 6 و 7 در میان شیعیان درباره ابولولو رواج یافته که فاقد مستند تاریخی و علمی است.
وی با اینکه از #اشتباهات #عمر دفاع نمی کند با این حال #دفاع از ابولولو را نیز ناروا می داند.
📚تاریخ خلفا ص 110
@Roznegaar
#حقانیت_علی
💢علت را از #زبان #علی (ع) بشنوید
#امیرالمومنین علیه السلام :
مردم با #ابوبكر بيعت كردند در حالي كه به خدا سوگند من از او سزاوار تر وشايسته تر بودم، ولي از #ترس بازگشت و گرايش مردم به دوران كفر و جاهلّيت و كشيده شدن شمشيرها براي زدن گردن يكديگر، #سكوت كردم و شنيدم و #مخالفت نكردم، سپس با #عمر بيعت كردند، در حالي كه از او سزاوارتر و شايسته تر بودم، ولي باز هم شنيدم وكوتاه آمدم تا به #كفر و برادر كشي باز نگردند.
📚جامع الاحاديث ج 12 ص 54
@Roznegaar