وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ ۖ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْئُولًا
🏴 در میان #شهدای_کربلا تأثیرگذارترین نبرد از عباس ابن علی(ع) قابل مشاهده است. نبرد ایشان در #کربلا چنین است که گویی تمام قدرت جهان در وجود ایشان جمع شده بود و حضرت کوچکترین کوتاهی در استفاده از این قدرت نکردند.
🏴 چنان که تا زمان تیر خوردن مشک در حالی که دستان مبارک ایشان قطع شده و بر چشم ایشان تیر خورده بود، از تلاش دست نکشیده و ناامید نگشتند به همین علت است که بر ویژگی وفای به عهد ایشان تأکید فراوانی داریم.
🏴 #حضرت_عباس (ع) صرف نظر از رابطه برادری، با توجه به شخصیت و هدف الهی #امام_حسین (ع) قلباً با ایشان عهد و پیمان بسته بودند و لحظهای در همراهی امام و دفاع از ایشان و راه حق و حقیقتی که می پیمودند، غفلت نورزیدند.
🔸وفای به عهد از اصولی است که با پیشرفت و تکنولوژی در زندگی انسانها کمرنگ شد. وفای به عهد عظمت روحی است که انسان به تدریج از دست داد و همین امر از شیرینی حیات حقیقی او کاست این اصل از ره توشههای ناب و گرانبهای واقعه عاشورا است. ره توشهای که شخصیت انسان به آن نیاز مبرم داشته و غفلت از آن انسان را به سقوط میکشاند.
@Roznegaar
🏴 عبادتهایی برای #محرم
🔸آیتالله جوادی آملی میگوید همیشه با #وضو در مراسم شرکت کنیم و مجلس #روضه را معبد و عبادتگاه بدانیم.
@Roznegaar
📸 تصویری از ضریح مطهر قمر منیر بنیهاشم؛ #حضرت_ابالفضل العباس علیه السلام
⚫فرارسیدن #تاسوعای_حسینی را به محضر امام زمان (عج) و عموم شیعیان تسلیت عرض می نماییم.
@Roznegaar
▪️تکلیف در #قیام_سیدالشهدا
🔺 #سیدالشهداء (ع) تکلیف این طور میدانست که باید قیام بکند و خونش را بدهد تا اینکه این ملت را اصلاح کند، تا اینکه این عَلَم یزید را بخواباند و همین طور هم کرد و تمام شد. خونش را داد و خون اولادش را داد و همه چیزهای خودش را داد در راه، برای اسلام.
📅 #امام_خمینی (ره)| ۳ آبان ۱۳۵۷
@Roznegaar
🔴 #پاسخ_به_شبهه :
چرا #امام_حسین (ع) پس از اطلاع از شهادت #مسلم_بن_عقیل کماکان به سمت #کوفه حرکت کردند؟ وقتی کوفیان عهدشکنی کردند چرا امام مسیر را تغییر ندادند؟
♦️پاسخ: از آنجا که شيعيان و دوست داران اهل بيت در کوفه از حضرت خواسته بودند که به سمت ايشان برود، حضرت ابتدا عمو زاده خود، مسلم بن عقيل را براي ارزيابي اوضاع کوفه و عراق به سمت ايشان فرستاد . حضرت مسلم هم بعد از ابلاغ پيام امام حسين ـ عليه السلام ـ به جمع آوري نيرو و سلاح پرداخت و طي نامه اي اوضاع کوفه را به امام حسين ـ عليه السلام ـ گزارش داد و نوشت که هيجده هزار نفر براي طرفداري از شما با من بيعت کرده اند. اين گزارش را ۲۷ روز قبل از شهادتش نوشت.
♦️ به همين جهت بود که موقع شهادت به عمر بن سعد وصيت کرد که: چون من به حسين ـ عليه السلام ـ نامه نوشتم به کوفه بيايد ، شما کسي را بفرستيد که از اين سفر صرف نظر کند. پس حضرت مسلم وظیفه خود را بدرستی انجام داد.
♦️ولي اگر از کوفه هم نامه هايي نمي رسيد امام سکوت نمي کردند بلکه در برابر فجايع و منکرات حکومت ساکت نبود چنانکه ميفرمايند:
من از روي خودپسندي و گردنکشي (براي تشکيل حکومت) و فساد و بيدادگري، قيام نکردهام، بلکه براي اصلاح امت جدم حرکت کردم و براي امر به معروف و نهي از منکر قيام نمودم و به سيره و روش جدم و پدرم علي ـ ع ـ عمل مي کنم.
♦️حضرت اين آيه را تلاوت مينمايند:
من المومنين رجال صدقوا ما عاهدوا الله عليه فمنهم من قضي و منهم من ينتظر و ما بدلوا تبديلا؛
از مومنان مرداني هستند که به آن چه با خدا بستند صادقانه وفا کردند، پس برخي از آنها پيمان خود را به انجام رساندند و برخي شان در انتظار و هرگز پيمان خود را تغيير ندادند.
♦️امام نميگويند، پس چون کوفه را گرفتند، #مسلم و #هاني کشته شدند، ما کارمان تمام شد و شکست خورديم، از همين جا بر گرديم، جمله اي که حضرت بيان داشتند فهماند که مطلب چيز ديگري است. يعني مسلم به وظيفه خود عمل کرد حالا نوبت ماست.
♦️از طرف ديگر حتي اگر امام حسين ـ ع ـ از مسير کوفه باز مي گشت يزيد از بیعتی که از امام حسين ـ عليه السلام ـ مي خواست ، دست بردار نبود. چنانچه امام در بين راه مکه به عراق به منزلي مي رسند که با فردي سخن از رفتن به سوي کوفه به ميان مي آيد، آن فرد ديدگاه خود را از رفتن به کوفه بيان مي کند و امام را از اين کار منع مي نمايد.
♦️حضرت ميفرمايند: اي بنده خدا کار صحيح بر من مخفي نيست و امر الهي تغيير نمي کند. به خدا سوگند: اينان تا خون دل مرا نریزند از من دست نخواهند کشيد.
♦️ شبيه همين جواب را به برادرش #محمدحنفيه فرمود: که اگر به هر مخفی گاهی برويم آنها از ما دست برنخواهند داشت.
♦️لذا اگر امام از مسير کوفه هم بر ميگشتند در جاي ديگر ميبايست با حکومت به مبارزه بر ميخواست. از اين رو بهترين مکان را که از قبل براي قيام عليه حکومت غاصب و متظاهر به فساد يزيد انتخاب کرده بود در پيش گرفتند و در بين راه که خبر شهادت مسلم رسيد آن دسته از مردمي که به هواي حکومت و رسيدن به مقام و يا رسيدن به مال و غنيمتي امام را همراهي مي کردند و از درک ماهيت #قيام_امام_حسين ـ ع ـ عاجز بودند، آن حضرت را ترک کردند و تنها کساني باقي ماندند که از شهادت و مبارزه عليه ظلم ، هراسي در دل نداشتند.
♦️چنانچه همگي گفتند: بعد از شهادت مسلم باز نمي گرديم تا انتقام خون او را بگيريم يا آنچه او چشيد ما هم بچشيم، حضرت نيز فرمودند: «بعد از شهادت مسلم و عقيل در دنيا خيري نيست».
📚 منابع: قمي، شيخ عباس، نفس المهموم ص۱۱۳./محمدي اشتهاردي، محمد، سوگ نامه آل محمد (ص)، ص۱۷۹./ابن شهر آشوب، مناقب آل ابي طالب، ج۳، ص۲۴۱./احزاب / ۲۳./صافي گلپايگاني، لطف الله، ص34 ـ ۳۷./شيخ مفيد، الارشارد ج ۲، ص۷۶./هيثمي، نورالدين، مجمع الزوائد،ج۹، ص ۴۰۶.
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
🔹 امروز: شنبه #هشتم_شهریور 1399 هجری خورشیدی
☀️ رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_خورشیدی :
0 ه.ش : دی به آذر روز و خزان جشن(8شهریور)
1000 ه.ش : درگذشت شیخ بهایی، دانشمند عصر صفوی در اصفهان
1286 ه.ش : امضای معاهده ننگین تقسیم ایران بین روسیه و انگلیس در عهد "محمدعلی شاه قاجار
1286 ه.ش : قتل "میرزا علیاصغر خان اتابک اعظم" صدراعظم منفور و مستبد دوران مشروطیت: دو ساعت از شب گذشته پس از ختم جلسه علنی مجلس شورای ملی میرزا علی اصغر خان اتابک رئیس الوزراء و سیدعبدالله بهبهانی در حالیکه مشغول گفتگو بودند از بهارستان خارج می شوند. مقابل درب مجلس اتابک مورد سوء قصد قرار گرفته و سه تیر طپانچه به او شلیک می شود و آناً به قتل می رسد. قاتل عباس آقای تبریزی نام داشت که در حین دستگیری با اسلحه گرم خودکشی کرد
1295 ه.ش : میرزا حسین خان عدل الملک به معاونت وزارت داخله و میرزا احمدخان نصیرالدوله به معاونت وزارت خارجه منصوب شدند
1299 ه.ش : کنفرانس ملل شرق در باکو تشکیل شد
1305 ه.ش : حسن مستوفی چون رأی تمایل مجلس را کافی برای ادامه کار ندانست مجدداً از رئیس الوزرائی استعفا داد
1311 ه.ش : دکتر کورت لیند نبلات مدیر کل آلمانی بانک ملی ایران به علت اختلاس و تنظیم بیلان جعلی از کار برکنار و تحت تعقیب قرار گرفت. اتوفوگل معاون وی نیز معزول شد. اتوفوگل با استفاده از صندوق عقب ماشین به بیروت فرار کرد و در آنجا خودکشی نمود
1311 ه.ش : علی منصور وزیر داخله در جلسه امروز مجلس شورای ملی در خصوص وقایع فارس و شورش عشایر و طغیان ایل قشقائی نطق مشروحی ایراد نمود و وقایع آنجا را نتیجه تحریکات بعضی از متنفذین از جمله سردار عشایر قشقائی دانست و لایحه سلب مصونیت سردار عشایر و ناصرخان قشقائی را تقدیم مجلس نمود. این لایحه فی المجلس به تصویب رسید و نامبردگان بازداشت و تحویل زندان قصر شدند
1320 ه.ش : هواپیماهای شوروی در تهران و شهرستانها به وسیله هواپیما اعلامیه توزیع نمودند. در این اعلامیه ها که خطاب به کارگران و دهقانان بود وعده هائی برای زندگی بهتر داده شده بود
1321 ه.ش : ارتحال عالم و عارف ربانی آیت اله شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی
1322 ه.ش : سرلشگر فضل الله زاهدی فرمانده لشگر اصفهان توسط قوای انگلیس بازداشت و به فلسطین اعزام شد
1327 ه.ش : سیل مدهشی در سراب جاری شد، خسارات و تلفات زیادی برجای گذارد
1329 ه.ش : به دستور نخست وزیر عده ای از قضات دادگستری مأمور تشکیل انجمن های ایالتی و ولایتی در چند استان شدند
1329 ه.ش : حسین قدس نخعی به معاونت وزارت امور خارجه تعیین گردید
1329 ه.ش : نام اداره تبلیغات و انتشارات به اداره مطبوعات و رادیو تبدیل شد و قریب یکصد نفر از کارمندان آن اخراج شدند
1343 ه.ش : آئین نامه اجرائی استخدام جدید کارمندان اعلام شد. از این تاریخ هر نوع استخدامی بایستی با نظر سازمان اداری و استخدامی کشور باشد
1350 ه.ش : دکتر فرهنگ مهر رئیس شرکت بیمه به ریاست دانشگاه شیراز منصوب شد
1352 ه.ش : گمرک کشور از این پس عوارض و سود بازرگانی را در شش قسط 6 ماهه خواهد گرفت
1357 ه.ش : آیت الله پسندیده برادر آیت الله خمینی از تبعید آزاد شد. همچنین آیت الله قمی و حجه الاسلام ناصر مکارم شیرازی از تبعید سیاسی آزاد شدند
1357 ه.ش : آیت الله سید عبدالله شیرازی در اعلامیه ای به مناسبت فرارسیدن اربعین شهدای مشهد، روز 1357/6/9، را عزای عمومی کرد
1357 ه.ش : مراسمی با سخنرانی آقای عبدالحسین واعظی در مسجد صاحب الزمان کرج برگزار شد و در پایان حدود 500 نفر ضمن سردادن شعار علیه رژیم با دخالت مأموران متفرق و 2 نفر دستگیر شدند
1360 ه.ش : انفجار دفتر نخست وزیری به دست منافقان و شهادت مظلومانه شهیدان محمدعلی رجایی و محمدجوادباهنر
1360 ه.ش : روز مبارزه با تروریسم(8شهریور)
1360 ه.ش : شهادت شهید حبیب دارابی
1360 ه.ش : شهادت مظلومانه شهادت محمدجواد باهنر در انفجار دفتر نخست وزیری به دست منافقان
1360 ه.ش : شهادت مظلومانه شهادت محمدعلی رجایی در انفجار دفتر نخست وزیری به دست منافقان
1364 ه.ش : تولد پریناز ایزدیار (زاده بابل) بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون
1364 ه.ش : درگذشت سیدغلامرضا روحانی شاعر و طنز پرداز ایرانی در تهران
1374 ه.ش : رحلت آیت اله "جلال طاهر شمس گلپایگانی" عضو مجلس خبرگان رهبری
1381 ه.ش : بازی فوتبال تیم ملی ایران با اردن باعنوان فوتبال غرب آسیا2002 در دمشق و نتیجه باخت 1برهیچ
1386 ه.ش : درگذشت دکتر محمود بهزاد، مترجم، مولف و زیستشناس ایرانی
1394 ه.ش : درگذشت سیدعلی طباطبایی اصل، بازیگر سینما و تلویزیون
@Roznegaar
#فرزندداری
چگونه کودکانمون رو در حال و هوای #محرم بیاوریم؟
🚩 حجتالاسلام اعلایی میگه ما در #هیئت_کودک سعی میکردیم هر شب نذری درست کنیم و طعم قیمهی امام حسین رو زیر زبون بچهها نگهداریم. گاهی یکی ماکارونی میپخت و یکی ساندویچ مرغ. گاهی هم نون و پنیر و خیار و گوجه.
🚩 یکبار یادم هست یکی از بچهها گفت نان و پنیر دوست ندارم، پرسیدم چی دوست داری؟ گفت پیتزا. گفتم کاری نداره، من تبدیلش میکنم به پیتزا. عجی مجی لا ترجی و انگشتم رو به لقمهاش اشاره کردم و گفتم حالا امتحان کن. خورد و با چشمانی گشاد گفت مزهی پیتزا میده. از اون به بعد هر بچهای مزهای طلب کرد. سفرهی ما پر شد از مزههای مختلف، اما برای ما همهی اینها طعم قیمهی امام حسین رو میداد.
@Roznegaar
روز #نهم_محرم ( #روز_تاسوعا ) سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانش چه گذشت؟
🚩 شمر بن ذیالجوشن، با چهار هزار نفر، همراه با نامهای از ابن زیاد به عمر بن سعد مبنی بر جنگیدن با امام حسین (ع) و قتل ایشان، برای دومین بار وارد کربلا شد.
🚩 ابن سعد با دستوری که از ابن زیاد دریافت کرده بود، آماده جنگ با امام حسین (ع) شد و لشکر خویش را بانگ زد که: ای لشکرهای خدا سوار شوید و شما بهشت بشارت باد. پس جنود او سوار گشته و به اصحاب حضرت رو آوردند.
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
امروز: شنبه #نهم_محرم 1442 هجری قمری
🌙 رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_قمری :
0 ه.ق : رهائی حضرت یونس علیه السلام از شکم ماهی
0 ه.ق : ولادت حضرت مریم علیها السلام
0 ه.ق : ولادت حضرت موسی علیه السلام
61 ه.ق : آمدن امان نامه برای فرزندان امّ البنین علیها السلام و جواب رد حضرت ابوالفضل العباس سلام الله علیه و برادرانش به امان نامه(شمربن ذیالجوشن ) سپاه یزید
61 ه.ق : تاسوعای حسینی (9محرم) (تعطیل)
61 ه.ق : خطابه امام حسین علیه السلام برای اصحابش در شب عاشورا/سخنان حضرت زینب سلام الله علیها با امام حسین علیه السلام
61 ه.ق : درخواست تأخیر جنگ به فردا از سوی امام حسین علیه السلام در عصر تاسوعا
61 ه.ق : محاصره خیمه های امام حسین علیه السلام
61 ه.ق : ورود شمر بن ذی الجوشن به کربلا/فرمان حمله به خیام امام حسین علیه السلام از سوی عمر بن سعد
643 ه.ق : ولادت محمد بن سید بن طاووس
1198 ه.ق : درگذشت آیةالله آقا محمد بید آبادی
1260 ه.ق : درگذشت علامه میر حامد حسین هندی
1364 ه.ق : درگذشت آیةالله حاج میرزا سید علی یزدی
1427 ه.ق : درگذشت آیةالله میرزا علی فلسفی
@Roznegaar
#رحم_الله_عمے_العباس 🖤
علـــم را نــزد یزیـــد ملعــون بــــردند؛
حیـــــــرت زده گفـــــت ایـــن علـــــم
دست کــدام یل و جــوانمردی بوده؟!
چون همه جای علم تیر و نیزه خورده
بہ جـــــــز جـــــــای دست علــــــمدار.
معلـــوم است صــــاحب علـــم آنـــرا
تـــــا آخرین لحظه عمرش رها نکرده!
@Roznegaar
#توئیت_گردی
#محمدمهدی_ماندگاری
چقدر #محرم امسال زیباتر شده
عشق و ارادت مردم به اباعبدالله الحسین علیه السلام هر کوچه و برزنی را پر کرده
این همان عامل پیروزی ما بر خدعه ها و اقدامات دشمنان حقیرمان است
@Roznegaar
#توئیت_گردی
#ساحل_بابلسر در روز تاسوعا
#سیدمرتضی_پورعلی مسئول گروههای تبلیغی مازندران
📲 "در شهر #بابلسر، هیچ دسته عزاداری دیده نمیشود چون ستاد کرونا ممنوع اعلام کرده، اما ساحل، تا دلتان بخواهد جمعیت آمده"
شنبه۸شهریور۱۳۹۹ه.ش
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
♦️ امروز: شنبه #بیست_و_نهم_آگوست 2020 میلادی
🎄 رویدادهای مهم امروز در #تقویم_میلادی :
1632 م : تولد جان لاک فیلسوف انگلیسی و معمار فلسفه حکومت دموکراسی
1862 م : تولد موریس مترلینگ نویسنده و فیلسوف بلژیکی
1917 م : مرگ هیلار ادگار دگا نقاش بزرگ فرانسوی
1949 م : آزمایش پنهانی اولین بمب هسته ای اتحاد جماهیر شوروی
1958 م : تولد مایکل جوزف جکسون خواننده موسیقی دان ترانه سرا آهنگ ساز رقصنده طراح رقص بازیگر شاعر نویسنده نقاش سرگرمی ساز بازرگان کارآفرین نیکوکار فعال حقوق بشر تنظیم کننده و تاجر تعطیلات در شهر گری ایالت ایندیانای آمریکا
1984 م : درگذشت محمد نجیب اولین رئیس جمهور مصر
1984 م : مرگ پیر جمیل بنیان گذار حزب فالانژ لبنان
@Roznegaar
🔴 اقامه نماز جماعت ظهر #تاسوعای_حسینی
در #حرم_مطهر_رضوی
با رعایت پروتکل های بهداشتی
#ما_ملت_امام_حسینیم
@Roznegaar
🏴 #شب_دهم_محرم :
شرح #شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام
×لطفا با حال و هوای عاشورایی بخوانید×
پس از آنکه همه یاران #امام_حسین علیه السلام حتی طفل شش ماههاش به شهادت رسیدند امام پس از وداعی جانسوز با اهل ببت اش بسوی میدان جنگ رفت. حضرت به عمر سعد فرموده بودند چون من يك نفر هستم، بنابراين يك يك از افراد را به جنگ من بفرست. عمر سعد هم در ابتدا این درخواست امام را قبول کرد.
به فرمان #عمرسعد چند تن از شجاعان دشمن به ميدان تاختند، امام حسين عليهالسلام تن به تن با آنها جنگيد، ولى همه آنها در برابر شمشير آتش بار امام به خاك هلاكت افتادند، عمر سعد ملعون دريافت كه در نبرد تن به تن احدى در برابر امام حسين عليه السلام باقى نمى ماند، از اين رو نقض عهد كرد و فرمان حمله دستجمعى را صادر نمود.
از هر سو به امام حمله كردند، امام آنچنان بر آنها هجوم برد كه آنها همانند ملخ پراكنده فرار مىكردند. مسعودى در اثباه الوصيه مىنويسد: امام حسين عليهالسلام صدها تن از لشکریان یزید را به درک واصل کرد.
آنحضرت همچنان میجنگيد، و بر اثر شدت تشنگى آب طلب مىكرد ولى كسى پاسخ نمىداد، آنقدر تير به بدنش رسيده بود كه گفتهاند: «حتى صار كالقنفذ».
شمر با جماعتى آمدند و بين او و خيمهاش قرار گرفتند، به طورى كه به خيمه نزديك شدند. امام فرياد زد: «ويلكم يا شيعه آل سفيان ان لم يكن لكم دين و كنتم لا تخافون يوم المعاد فكونوا احرارا فى دنيا كم ...»
#شمر فرياد زد: اى پسر فاطمه! چه مىگوئى؟
امام فرمود: مىگويم من با شما مىجنگم شما با من، زنها تقصيرى ندارند، از گمراهان و متجاوزين خود جلوگيرى كنيد و تا زنده ام متعرض حرم من نشويد.
شمر فرياد زد: اى پسر فاطمه، متعرض حرم نخواهند شد.
آنگاه شمر به سپاه خود خطاب كرد و فرياد زد: همه متوجه حسين عليهالسلام شويد و كار او را تمام كنيد.
سپاه دشمن به امام حمله كردند، آنحضرت همچنان مىجنگيد تا اينكه بدنش پر از زخم سرانجام ظالمى بنام «صالح بن وهب» پيش آمد آنچنان بر ناحيه ران آنحضرت ضربت زد، كه آن مظلوم از پشت اسب به زمين افتاد، طرف راست صورتش به زمين برخورد كرد، سپس در همين حال برخاست و به جنگ ادامه داد.
در لحظات آخر عمر امام حسين عليهالسلام #زينب عليها السلام از خيمه بيرون آمد، در حالى كه فرياد مى زد: «وا محمداه! وا ابتاه! وا علياه! وا جعفراه».
آنگاه به سوى امام حسين عليهالسلام نزديك شد، در آن هنگام عمر سعد با جماعتى نزديك شد، و امام در حال جان كندن بود، زينب عليها السلام صدا زد: اى عمر! آيا اين ابا عبدالله، كشته مى شود و تو مى نگرى؟
امام حسين عليهالسلام از زمين برخاست و مانند شيری شجاع بر دشمن حمله كرد همچنان با دشمن جنگيد تا دهها زخم بر بدنش وارد آمد.
امام كنار آمد تا اندكى استراحت كند، در كنار ايستاده بود ناگاه سنگى از جانب دشمن آمد و به پيشانى آنحضرت خورد و خون جارى شد، دامنش را بلند كرد تا خون پيشانى را پاك كند، در اين هنگام تيرى سه شعبه زهر آلود آمد و بر سينه (يا شكم) آنحضرت اصابت كرد، فرمود: بسم الله و بالله و على مله رسول الله.
سپس سرش را به طرف آسمان بلند كرد و گفت: «خدايا تو میدانى مردى را مى كشند كه در روى زمين پسر پيغمبرى غير او نيست».
آنگاه آن تير را گرفت و از پشت بيرون آورد، و خون مانند ناودان از آن جارى شد.
در اين هنگام ضعف بر بدن آقا مسلط شد، سپاه دشمن دست از جنگ كشيد و مدتی از اين جريان گذشت، و كسى جرئت نمى كرد آخرين ضربه را بزند (و به عنوان قاتل، با خدا ملاقات كند).
شمر بر سپاه خود فرياد زد: ويحكم ما تنتظرون بالرجل اقتلوه ثكلتكم امهاتكم.
در اين وقت، دشمنان بىرحم، از هر سو به آن امام غريب، حمله كردند، يكى به شانه چپش ضربت زد، ديگرى بر دوشش ضربت زد، سنان بن انس به پيش آمد و چنان نيزهاش را بر گودى گلوى آنحضرت فرو برد و سپس نيزه را بيرون آورد و بر استخوانهاى سينهاش كوبيد و تير بر حلقوم او وارد ساخت، كه آنحضرت بر روى خاك زمين افتاد، پس از لحظهاى برخاست و نشست و تير را از گلوى خود بيرون كشيد، سر محاسنش را با خون بدنش رنگين نمود و مى فرمود: هكذا القى الله مخضبا بدمى مغصوبا على حقى.
#هلال_بن_نافع (كه از سربازان دشمن بود) مى گويد: نگاه به قتلگاه كردم ديدم حسين عليهالسلام به خود مىپيچد و در حال جان دادن است، درخشندگى چهره، و زيبائى قامت او مرا از فكر در مورد كشتن او بازداشت و من هرگز كشته آغشته به خونى را چنين نديدهام.
در اين حال فرمود: شربت آبى به من برسانيد.
ظالمى گفت: آب نچشى تا از آب سوزان دوزخ بياشامى، حضرت فرمود: آيا من آب سوزان جهنم را مىآشامم؟، نه هرگز، بلكه من بر جدم رسول خدا صلى الله عليه و اله و سلم وارد مى شوم و در محضر او از آب گواراى بهشتى مى آشامم، و از ظلم و ستم شما به آن حضرت شكايت مىكنم.
ادامه در پست بعدی👇
ادامه شرح شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام (از پست قبلی👆)
گفتار امام، در دل آن سنگدلان اثر نكرد، گويا ذرهاى رحم در دل هيچكدام از آنها نبود.
عمرسعد به شخصى كه در جانب راستش بود گفت: برو حسين را راحت كن. و به نقلى سنان بن انس به خولى گفت: برو سر از بدن حسين عليه السلام جدا كن، خولى به اين قصد به سوى حسين عليه السلام رفت ولى لرزه بر اندام شد و بازگشت، شمر به او گفت: «خدا بازويت را از هم جدا كند چرا لرزه بر اندام شده اى؟».
عمر سعد مجددا فرياد زد، به سوى حسين عليه السلام برويد و سر از تنش جدا كنيد.
شمر به سوى آنحضرت شتافت و با كمال گستاخى روى سينه آنحضرت نشست و محاسن آنحضرت را به دست گرفت، با شمشير خود با دوازده ضربه سر از بدن آن بزرگوار جدا نمود....
ا▪️▪️🔲▪️▪️ا
شمر دستش پُر است و با پايش
بدنش را به پشت ميچرخاند
نيزه اي را حرامزاده زد و
نيزه را بين مشت ميچرخاند
اين وسط چند تا حرامزاده
بدني ريز ريز ميكردند
با لباسي كه از تنش كَندند
تيغشان را تميز ميكردند...
اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِكَ
اَللّهُمَّ الْعَنِ الْعِصابَةَ الَّتى جاهَدَتِ الْحُسَيْنَ وَ شايَعَتْ وَ بايَعَتْ وَ تابَعَتْ عَلى قَتْلِهِ اَللّهُمَّ الْعَنْهُمْ جَميعاً
@Roznegaar
◾️اعمال #شب_عاشورا
۱ـ چند نماز برای این شب در روایات آمده است که یکی از آنها چنین است:
چهار رکعت نماز که در هر رکعت بعد از سوره حمد، ۵۰ بار سوره توحید خوانده میشود. پس از پایان نماز، ۷۰ بار «سبحان الله والحمدالله و لا اله الاّ الله و الله اکبر ولا حول ولا قوة الاّ بالله العلیّ العظیم» خوانده شود.
۲ـ احیای این شب کنار قبر امام حسین(علیه السلام).
۳ـ دعا و نیایش.
◾️ #روز_عاشورا
۱ـ عزاداری بر امام حسین(علیه السلام) و شهدای کربلا، در این مورد از امام رضا(علیه السلام) نقل شده است:
هر کس کار و کوشش را در این روز، رها کند، خداوند خواستههایش را برآورد و هر کس این روز را با حزن و اندوه سپری کند، خداوند قیامت را روز خوشحالی او قرار دهد.
۲ـ #زیارت_امام_حسین (علیه السلام).
۳ـ روزه گرفتن در این روز کراهت دارد؛ ولی بهتر است بدون قصد روزه، تا بعد از نماز عصر از خوردن و آشامیدن خودداری شود.
۴ـ آب دادن به زائران امام حسین(علیه السلام).
۵ـ خواندن سوره توحید هزار مرتبه.
۶ـ خواندن زیارت عاشورا.
۷ـ گفتن هزار بار ذکر «اللّهم العن قتلة الحسین(علیه السلام).»
▪️روز دوازدهم محرم
ورود کاروان اسیران کربلا به کوفه و شهادت حضرت سجاد(علیه السلام) در سال ۹۴ ه .ق.
📚پینوشتها:
۱- مصباح کفعمی، ص ۵۰۹٫
۲- فرهنگ عاشورا، ص ۴۰۵، جواد محدثی.
۳- وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۳۹۴، حدیث ۸٫
@Roznegaar
اسبها شیهه نمیکشند
آفتاب نمیتابد
دلها نمیتپند
چشمان غمگین زینب
دیگر
لبخند برادر را نمیبیند...
🏴 فرار رسیدن عاشورای حسینی را تسلیت میگوییم.
@Roznegaar