و از شب عاشورا بود که بیرقِ غمِ حسین را تا برای همیشه در زمین قلب ما کوبیدند.
https://eitaa.com/roznevesht
عاشورا دارد به ظهر نزدیک میشود.
نه ما را توانِ توقف زمان است
و نه ما را طاقت ماندن و دوام آوردن...
https://eitaa.com/roznevesht
عاشورا شد و در چنین روزی،
قدِّ تاریخ شکست
و تا ابد خمیده ماند.
https://eitaa.com/roznevesht
مگر از چشمها میتوان کاری جز گریستن برای "حسین" انتظار داشت؟!
https://eitaa.com/roznevesht
از فردای عاشورا همهچیز، رنگ عوض میکند.
همهچیز میشود روضه.
هرچه گوشواره است در عالَم.
هر کودک ششماهه حتی.
تمام بیابانهای عالَم، با تمام خارهایش.
اصلا هرجا که آب باشد.
از فردای عاشورا، روضهها تصویریست.
https://eitaa.com/roznevesht
سلام
بارها پرسیدهاید و بارها نیز پاسخ دادهام. اما چون برخی دوباره سوال کردند برای احترام باز مجبورم جواب بدهم.
کانال روزنوشت کاملا شخصی و با انگیزهی پرداختن به دغدغههای ذهنیام ایجاد شده است.
اکثر آنچه را در ذهن و فکر و قلبم گیر میافتد، در روزنوشت بازتاب میدهم به این امید که اولا رسالت قلم را بجا آورم و ثانیا گامی در جهت تثبیت عقایدم بردارم.
مطالب روزنوشت برگرفته از ذهن ناقص نویسندهاش است و همهی نوشتهها از صدر تا ذیل چه آنها که نام نویسنده را در انتها دارند و چه آنها که ندارند، متعلق به اینجانب است. کپیکاری خط قرمز روزنوشت است و هرگز خود را آلوده به آن نخواهم کرد.
🖋زهرا ابراهیمی
#روز_نوشت
#فلسفه_روزنوشت
خوانش صحیح از واقعهی عاشورا، خوانشی است که روایتگر آن، حضرت زینب سلاماللهعلیها باشند.
حضرت زینب سلاماللهعلیها به روایتگری از این واقعه میپردازند تا مبادا دیگران دست به تحریف تاریخ بزنند؛ بنابراین زمانی به فهم صحیح از عاشورا میرسیم که معرفتی عمیق نسبت به رسالت حضرت زینب پیدا کنیم.
عدهای از کربلا فقط فهم مردانه دارند و نقش زنانی همچون حضرت زینب سلاماللهعلیها را در حد یک خواهر و یا مادر تنزّل داده و این نقش را در دایرهی احساسات، عواطف و هیجانات زنانه محصور میکنند؛ این در حالیست که زنان در کربلا علیرغم تمام عواطف زنانه، رفتارهایی حماسی داشتند.
دل کندن از همسران و فرزندان در آن بحبوحهی جنگ را نمیتوان کُنشی احساسی نامید؛ بلکه این عمل را باید حماسیترین صحنهی زنانهی عاشورا دانست.
مردان یکبار پا به میدان جهاد گذاشتند و به شهادت رسیدند و این زنان و در راس آنها وجود مقدس حضرت زینب سلاماللهعلیها بودند که بارها و بارها با دیدن صحنههای مختلف جان دادند.
عاشورا رقم میخورد و حاضرانِ در لشکر امام طعم شهادت را میچشند و بر سر سفرهی پیامبر صلواتاللهعلیه مهمان میشوند؛ اما این واقعه برای زنان به اتمام نمیرسد.
مردان شهید میشوند، خیمهها غارت میشود، زنان به اسارت برده میشوند و حضرت زینب سلاماللهعلیها شاهد این حجم از قساوتاند و حالا باید با تمام احساسات شکنندهی زنانه، بر هیجان خویش فائق آیند و مردانه خطبه بخوانند.
🖋زهرا ابراهیمی
#روز_نوشت
#عاشورا
#حضرت_زینب
https://eitaa.com/roznevesht
برای رسیدن به نتیجه، نیازمند سه مولفهی اصلی هستیم. یکی هدف، دیگری استقامت و سومی تاکتیک.
مبلغان دینی در امر تبلیغ دین، هدفی مقدس دارند. استقامت و ارادهی آنها برای تحمل مشکلات نیز ضعیف نیست؛ اما چیزی که از آن بیبهرهاند تاکتیک و روش مناسب است.
در جریان امربهمعروف و نهیازمنکر بیشتر مشکلات موجود به دلیل عدمتاکتیک مناسب است.
#روز_نوشت
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
#تبلیغ
https://eitaa.com/roznevesht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«كسی نامهای برای حسين بن علی(سلام الله عليه) نوشت، عرض كرد:«عِظْنِی بِحَرْفَيْن»، موعظه بكن! ولي مختصر دو حرف، حضرت هم يك سطر مرقوم فرمودند: «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِيَةِ اللَّهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا يَرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِيءِ مَا يَحْذَر»[۱] فرمود: تو كه موعظه خواستی بدان! هرگز هدف وسيله را توجيه نمیكند، از راه حرام نمیشود به مقصد رسيد، از راه باطل نمیشود به مقصد صحيح رسيد: «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِيَةِ اللَّهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا يَرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِيءِ مَا يَحْذَر» آن فكر كه میگويد: هدف وسيله را توجيه میکند، حسين بن علی آن را باطل ميكند، میگويد:هرگز از راه بد به مقصد نمیشود رسيد، راه بد خاكی است، بیراهه است، راه نيست، بد راه نيست، خلاف راه نيست، نه اينكه راه هست و باريك. اين بيان حسين بن علی است.»
[۱] الكافی(ط ـ الإسلامية)، ج۲، ص۳۷۳
درس اخلاق ۹۸/۶/٧
#محرم
#امام_حسین
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
https://eitaa.com/roznevesht
"آقای امام حسین"
وقتی شما در دلِ خاک کربلایید،
باید که تربتتان بوی بهشت هم بدهد.
https://eitaa.com/roznevesht
آدمهای زیادی ملحد شدهاند اما فرمان قتلشان صادر نشده است.
علت اینکه امام، قتل سلمان رشدی را واجب دانستند این بود که رشدی یک فرد نبود که صرفا تغییر عقیده داده باشد بلکه او نماد یک تفکر بود آن هم تفکری که مبنایش اسلامستیزی بود و منبعش غرب.
بعدها که سلمان رشدی به پاس خدماتش به پادشاهی انگلستان، لقب شوالیه را از ملکه الیزابت دوم دریافت کرد، بیشتر ثابت شد که این فحشنامه، تصادفی نوشته نشده؛ بلکه با حمایت غربیها به رشتهی تحریر درآمده است.
🖋 زهرا ابراهیمی
#روز_نوشت
#سلمان_رشدی
https://eitaa.com/roznevesht
ما شدیم شبیه آسمون!
نتونستیم بار امانت را به دوش بکشیم.
شرمندهتونیم "حضرتِ صاحب"
#روز_نوشت
#یا_صاحب_الزمان
https://eitaa.com/roznevesht
درخواستی که یکی از مخاطبین روزنوشت ارسال فرمودند👇
سلام و عرض ادب
عرض تسلیت ایام تاسوعا و عاشورا
با عرض معذرت با توجه به این که در روزها و هفته های اخیر دو مورد واکنش تند و ناشایسته در مقابل امر به معروف و نهی از منکر در مقوله حجاب داشتیم (که یک مورد را ارسال می کنم)، تقاضا دارم سرکار خانم ابراهیمی که قلم بسیار شیوایی دارند و نظرات بسیار منطقی، در صورت صلاحدید در مقوله امر به معروف و نهی از منکر حجاب و ضرورت کار فرهنگی و حضور پررنگ تر خانم های محجبه در جامعه در کنار امر به معروف و نهی از منکر، مطلبی به نگارش در آورند.
برای احترام به مخاطبین روزنوشت چند خطی را که به ذهنم آمد نوشتم👇
در اکثر کلیپهای امربهمعروف و نهیازمنکر که یا به سفارش مسیح علینژاد و یا با تشویق او در فضای مجازی منتشر میشود نکاتی وجود دارد که حائز اهمیت است.
اول اینکه تمام تلاش بر این است تا صحنهی امر و نهیها تبدیل به خصومت و درگیری لفظی و فیزیکی گردد. این نکتهای است که متاسفانه افراد مذهبی از آن غفلت میورزند و بحث و درگیری بالا میگیرد و حتی گاهی شاهد فحاشی کسانی هستیم که خودشان در مقام آمر و ناهی مدعی انجام وظیفهاند. اخیرا کلیپی را دیدم که خانم محجبه بعد از تذکر و عدمپذیرش تذکرش توسط شخص خاطی، در برابر بیادبیها و فحاشیهای شخص کمحجاب مقابلهبهمثل نمود و فحاشی کرد. در جریان سپیده رشنو نیز کار به درگیری فیزیکی کشید. چگونه میتوان زنان محجبه را با ادبیات نامناسب و یا رفتار نامتعادل تصور کرد؟
لطفا و حتما کسانی که به این فریضهی الهی اقدام میکنند دقت نمایند که رفتار و گفتارشان نمونهی عینی یک زن و مرد مسلمان باشد. در امر ونهی گاهی لازم است فقط بگویید و رد شوید. بنابراین ماندن و بحث کردن و خوراک برای رسانههای غربی فراهم کردن هیچ جایگاهی ندارد. دقت کنیم که نقش ما در انجام این فریضه نقش یک جاهل خطرپذیر نباشد بلکه در نقش یک عالِم حزماندیش حاضر شویم.
نکتهی بعدی تشخیص صحیح شرایط است. اگر زمانشناس، مکانشناس و مخاطبشناس خوبی نباشیم حتما وارد پازل دشمن خواهیم شد. با دیجیتالی شدن دنیای امروز باید بپذیریم که نمیتوانیم هیچ واکنش کوچک و بزرگی را مخفی نگهداریم. پس وقتی تمام رفتار انسان زیر ذرهبین است احتیاط شرط عقل خواهد بود. گاهی لازم است جایی اهل ایثار بود و از خطر استقبال کرد و گاهی لازم است امر و نهی را به زمان دیگری موکول کرد.
یکی از شرایط وجوب نهی از منکر این است که انسان خود را در معرض خطر قرار ندهد. بنابراین اگر بدانیم امر و نهیها ضرری به ما میرساند در آن لحظه آن وظیفه از ما ساقط میگردد.
از دیگر نکاتی که لازم است در این مساله مورد توجه قرار گیرد بحث مدارا و تساهل است.
برای فریضهی امربهمعروف و نهیازمنکر دعوت به مدارا شدهایم. مدارا یک اصل تربیتی است که در امر تربیت فردی و اجتماعی میتواند ما را به هدف خویش برساند. در مدارا، هدف دنبال میشود و برای رسیدن به آن از تدابیر درست بهره گرفته میشود. اما در تساهل نوعی بیتفاوتی وجود دارد. اینکه میگوییم در امر و نهی حواس انسان به خطرهایش باشد منظورمان ترویج تساهل نیست.
بعضا در برخورد نیروی انتظامی شاهد رفتارهایی هستیم که ردّی از مدارا در آن دیده نمیشود. بنابراین لازم است نیروی انتظامی نیز در روش برخوردها آموزش لازم را ببیند تا با برخوردهای ناشیانه و سلیقهای بهانه دست دشمن ندهد.
🖋زهرا ابراهیمی
#روز_نوشت
#حجاب
https://eitaa.com/roznevesht