💠 احساسات مردم ایران در مواجهه با سقوط بالگرد رئیس جمهور
🔹 در آخرین نظرسنجی مرکز تحلیل اجتماعی «متا» پس از سانحه تلخ سقوط بالگرد رئیس جمهوری و همراهان ایشان، از پاسخ دهندگان پرسیده شده است: «شما در مواجهه با اخبار حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور کدام یک از احساسات زیر را بیشتر تجربه کردید؟»
🔸️ ۷۵.۵ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردهاند در مواجهه با این حادثه احساس غم، ۲۷.۱ درصد احساس تعجب و ۴ درصد نیز احساس شادی تجربه کردهاند، ۳.۸ درصد از پاسخ دهندگان نیز اعلام کردهاند بدون احساس بودهاند.
🔰 این پیمایش در خردادماه ۱۴۰۳ و با حجم نمونه ۱۰۰۰ نفر و به روش پانل ملی برگزار شده است.
#هسته_افکارعمومی_و_تغییرات_فرهنگی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
💠 یک نگاه تشکیلاتی به آرایش انتخاباتی پیش رو
🔹 ۱) حادثه اخیر برای رئیس جمهور عزیز ملت بسیار گرانبار و تأثرانگیز بود. خواه از جایگاه خبرویت و فقاهت نگاه کنیم یا از زاویه رئیس دستگاه اجرایی کشور، این رفتن ضررهای زیادی را به همراه داشته است. اما اگر از منظر تشکیلاتی و جریانی به این اتفاق نظر کنیم، بُعد دیگری از این خسارت برای ما روشن میشود.
🔸 ۲) خسارت تشکیلاتی و جریانی شهادت آقای رئیسی اولا برای جریان اصولگرایی است اما جریان اصلاح طلب نیز از خسارت آن بر کنار و مصون نبوده و نیست. از جمله خسارات این ضایعه، ناآمادگی و عدم تجربه اندوزی کافی ظرفیت جوان مدیریتیای بود که رئیسی- با ریسکی که برای دولت خود خرید-به کار گرفته بود. به عبارتی افرادی که از مدیریت جز به مدیریت کل و سپس مقامات کلان رسیده بودند فرصت کمی یافتند تا پخته شوند و بتوانند در آینده مدیریت کشور نقشهای بهتری ایفا کنند.
🔹 ۳) جریان اصلاح طلب هم که مدتهاست قوه تربیت و به کارگیری نیرویش خفته و از کار افتاده است نیز نه تنها این فرصت سه ساله را غنیمت نشمرد بلکه در آستانه انتخاباتی قرار گرفت که عملا چهره جدید و قابل قبولی برای معرفی به عرصه ریاست جمهوری نمیتواند ارائه کند. بر این اساس در هر دو جریان اصلی شاهد خبری شدن کاندیداتوری افرادی هستیم که پیش از این بارها برای این آوردگاه معرفی شده بودند.
🔸 ۴) با توجه به وضعیت فعلی انتخابات و نیز با نگاهی به نحیف شدگی تشکلها و ناپختگی قوه مدیریتی ایشان در رؤوس هر دو جریان(تحول خواهان با محوریت زاکانی؛ پایداریها و طیفهایی از دولت با محوریت بذرپاش یا فتاح؛ اعتدالیون با محوریت آذری جهرمی و اصلاح طلبان و کارگزاران با محوریت محسن هاشمی) به نظر میرسد دولت آینده باید دولتی باشد که فرصت و توان تشکلیابی و پختگی مدیران آینده نظام را فراهم آورد تا با گذشت دهه آینده(دو دوره ریاست جمهوری احتمالی فرد منتخب)، کشور که الان به گزینه های ۶۰+ رسیده است در آن دوره به گزینههای ۷۰+ سال و نحوه ارائه ایشان به جامعه نرسد!
🔹 ۵) از این رو بنظر میرسد شخصیت اصلی دولت آتی باید چهرهای آزموده، پخته، مردمی، دارای توان اجرایی و هماهنگ با سیاستهای نظام و رهبری و دارای روحیه جوانگرایی باشد تا اولا چرخهای که توسط آیتالله رئیسی ضرب گرفته بود از ضرب نیفتد و هم فرصتی که برای مدیران جوان فراهم شده بود و پنجره ای که بر روی ایشان باز شده بود، ناظر به آینده بسته نگردد.
✍🏻 به قلم مصطفی آقاجانی | پژوهشگر هسته بازاریابی سیاسی
#هسته_بازاریابی_سیاسی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 نظر مردم درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
🔸️ بر اساس آخرین نظرسنجی متا و یکماه مانده تا برگزاری انتخابات، میزان مشارکت مردم در دوره چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری، ۴۸.۳٪ پیشبینی شده است.
🔹️ در این نظرسنجی که در تاریخ ۸ و ۹ خردادماه انجام شده است، میزان سبد رای نامزدهای احتمالی انتخابات مورد مطالعه قرار گرفته است.
🔸 بر اساس دادهها، ۲۳.۷٪ از مشارکت کنندگان قطعی و احتمالی در انتخابات، گفتهاند به آقای محمود احمدینژاد رای خوهند داد. آقای سعید جلیلی با ۲۰.۷ دصد رای در رتبه دوم قرار دارد. همچنین به ترتیب ۱۷.۷٪ و ۷.۳٪ از آنها گفتهاند که در صورت نامزد شدن آقای ظریف و آقای مخبر به آنها رای خواهند داد.
🔹️ آقایان قالیباف و فتاح با ۴.۸٪، پزشکیان و آذری جهرمی به ترتیب با ۴.۶٪ و ۴.۱٪ و آقای لاریجانی نیز با ۳.۴٪، در مراحل بعدی از نظر مردم قرار دارند.
🔰 دادههای این نظرسنجی از پانل ملی متا گردآوری و با روش مدلسازی جمعیتی تحلیل شده است. سایر نتایج این نظرسنجی در روزهای آتی منتشر خواهد شد.
#هسته_افکارعمومی_و_تغییرات_فرهنگی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 یکی از بهترین عناصر زیر آسمان را از دست دادیم!
🔹 انگار حساب و کتاب خدا با همهی ما فرق میکند! ... انگار غیر از اعداد ما اعداد دیگری را هم جمع و ضرب میکند. عدد حاصل از نیت و تلاش جهادی را به توان میرساند. صداقت را ضرب میکند. اطاعت امر ولی را چندبار ضرب و جمع میکند. صبر در برابر توهین را در پرانتز میگذارد و بعد ضرب میکند. نمیدانم! شاید صرف نتیجه را هم زیر رادیکال ببرد! اگر ماشین حساب دست ما بود...
🔸 بار دیگر برایم مسجل شد که فارغ از تمام نتایج -که در جای خود حتماً باید بررسی شود و آقا هم ایشان را به صفاتی همچون کارآمد و با کفایت زینت دادند-، سید ابراهیم کسی بود که تمام وجودش را نه برای «نمایش» بلکه برای وظیفه و «تکلیف» پای کار آورد. در واقع شهادت اجر نتایج نبود، اجر و پاداش نیت خالص، تلاش شبانه روزی و جهادی بود که البته با نگاه و طراحی برای نتیجه آراسته شده بود.
🔹 اینها و صدها مثال دیگر فقط گفته ها بوده که برای خدا انجام داد و اجرش را گرفت و ما ...! اما باید بالاتر رفت! آنجا که مس وجود را به طلای شهادت تبدیل میکند نگفتهها است!
📄 برای مطالعه متن کامل یادداشت میتوانید به این نشانی مراجعه نمایید.
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 مسئله مشارکت پشت لنز حکمرانی
🔹 یکی از مسائل مهم در تحقق شعار سال و تلاش در جهت «جهش تولید با مشارکت مردم» تعیین تکلیف نظام حکمرانی با سبک و مدل اداره کشور است؛ اینکه حکمران در مدل اداره خود چه جایگاهی برای مردم در نظر میگیرد؟ چه نگاهی به مردم دارد؟ و تا چه اندازه نظام حکمرانی را مشارکت پذیر میداند؟ سؤالاتی اساسی است که مشارکت در حوزههای مختلف را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔸 برای پاسخ به این سؤالات از لنز نظری مکاتب اداره امور عمومی و حکمرانی به مسئله نگاه میکنیم تا مشخص شود هریک از مکاتب چه جایگاهی برای مردم متصور هستند و در کدام مکاتب و مدلها مشارکت مردم معنادار خواهد بود؟
✍🏻 به قلم حسین زیبنده | پژوهشگر هسته خطمشی فضای مجازی (سپهرا)
📄 برای مطالعه متن کامل یادداشت میتوانید به این نشانی مراجعه نمایید.
#هسته_خطمشی_فضای_مجازی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
#بازنشر
💠 نظرسنجیهای نوین: مزیتها و چالشها
[ در این نوشتار سعی شده است تا نکاتی علمی ناظر به نظرسنجیهای نوین و روش #مدلسازی_جمعیتی #متا بیان شود ]
🔹 روشهای نوین نظرسنجی که به واسطه رشد روشهای مدلسازی و هوش مصنوعی تنوع بسیار زیادی پیدا کرده است دارای مزیتهای زیاد است. برخی از مزیتهای این روشها عبارتند از کاهش هزینه، امکان افزایش سرعت، کاهش نرخ «بی پاسخ» و «نمی دانم» کاهش ضریب محافظه کاری و ترس از خود افشاگری، کاهش خطای بی نگرش (Non-attitude)، امکان ایجاد تحقیقات پانل، کاهش سوگیری در پاسخ افراد، امکان تخمین نظرات به تفکیک طبقات جمعیت شناختی.
🔸 در حال حاضر مؤسسات متعددی از جمله مؤسسه dalia و civey و گالوپ با استفاده از روشهای نظرسنجیهای غیرنمایا در حال انجام نظرسنجیهای متعددی هستند. همچنین در سطح آکادمیک مقالات متعددی با موضوع نظرسنجیهای غیرنمایا (non-representative sampling) به رشته تحریر در آمده که در این آثار حدود هشت روش (از جمله روش مدلسازی جمعیتی) برای اینگونه نظرسنجیها احصا و مورد کاوش قرار گرفته است. اما سرآغاز اینگونه روشها به سال ۲۰۱۲ برمیگردد که نرخ مشارکت در نظرسنجیها به عدد ۹ درصد رسیده بود و همچنین نظرسنجیهای ایالات متحده دیگر توانایی پیشبینی دقیق انتخابات را نداشتند. این مسئله به حدی بغرنج شد که در سال ۲۰۲۰ تمامی نظرسنجیهای مهم و مطرح نتوانستند پیشبینی دقیقی از انتخابات انجام دهند.
🔹 این در حالی بود که برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ یک نظرسنجی غیرنمایا توانسته بود انتخابات ریاست جمهوری را پیشبینی کند. در ایران نیز در سال ۱۴۰۰ نظرسنجی مرکز متا مرکز رشد دانشگاه امام صادق ع با روش مدلسازی جمعیتی دقیقترین پیشبینی را از نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش از برگزاری انتخابات ارائه داد.
📄 برای مطالعه متن کامل مقاله میتوانید به این نشانی مراجعه نمایید.
#هسته_افکارعمومی_و_تغییرات_فرهنگی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
💠 سطح تختِ سیاست؛ وقتی، همه میآیند...
🔹 سیاست از جمله موضوعات و مفاهیم سخت و دشواری است که دستور کار ذهنی بسیاری از فلاسفه و اندیشمندان بزرگ در طول تاریخ بوده است. بزرگترین فلاسفه یونان از جمله افلاطون و ارسطو در باب سیاست، اندیشه ورزی کرده و برای آن به چند و چون پرداخته اند. در عین حال سیاست موضوعی ساده و قریبی است که بسیاری از مردم در مورد آن میاندیشند و به گفتگو میپردازند. در کوچه و بازار و سوپرمارکت تا تاکسی و مهمانی و گپ و گفت دوستانه، سیاست راه یافته و به فراخور هوای هر جمعی، جای خود را در میان حرفها باز میکند.
🔸 این فاصله بین پردازندگان سیاست، ما را به این سوال میکشاند که به راستی "سیاست" چیست؟ و به چه کسی میتوان عنوان "سیاسی" اطلاق کرد؟ شاید در مرتبه اول به هرکسی که کمی در خصوص این تیپ موضوعات حرف میزند و مینویسد با تسامح بتوان سیاسی گفت. یا حتی کسی که در رویدادهای سیاسی شرکت میکند.
🔹 سیاست و سیاستورزی همانطور که در بند اول ذکر شد دامنه وسیعی از مخاطبان و کنشگران را در بطن خود دارد. از اندیشمند استخوانخرد کرده سیاست تا فروشندهی سیاسی! اما آیا میتوان برای سیاست شؤون خاصی درنظر گرفت که این لباس فقط برازنده افراد معدودی باشد؟ طبیعتاً جواب مثبت است. سیاست نیز به مثابه یک حوزه علمی - عملی، متخصصان خاص خود را دارد و آدمهای خودش را میطلبد. برای این حوزه و حرفه، هر کسی لایق نیست و نمیتواند بار آن را بردارد.
🔸 ایران در این روزها نظارهگر ثبت نام افرادی بود که خود را برای یکی از سنگینترین و دشوارترین عرصههای سیاست یعنی حکومتداری لایق دیدهاند. با دیدن این حجم از ثبت نام و در عین حال یادآوری پیچیدگیهای سیاست و سیاستورزی، دو گمانه به ذهن میرسد؛ یکی آن که در این سالها این تعداد زیاد از آدمها برای این عرصه دشوار آموزش دیده و تربیت شدهاند و دیگر آنکه سطح سیاست کمی فِلَت و تخت شده که افراد زیادی توانایی عرض اندام در این حیطه را پیدا کردهاند.
🔹 با نگاهی به سابقه و عملکرد غالب این افراد و نبود فرایندهای کادرساز و نیروساز قوی در کشور، مشخص میشود، گمان دوم به صواب نزدیکتر است. در این حالت، افراد با دست کم گرفتن سیاست خود را واجد ویژگیهای لازم دانسته و با این توهم به آوردگاههای مبارزات انتخاباتی کشیده میشوند. از این رو باید منتظر هزینه بالایی برای بالا کشیدن این سطح و عین حال فهماندن آن به افراد ثبت نام کننده باشیم. معضلی که در تجارب بیرونی با هزینههایی به مراتب کمتر رفع میگردد.
پ.ن: در سطح صاف و تخت سیاست، همه جور آدم را میتوانیم بیابیم. از کارگر سیاست تا پیمانکار و کارفرمای آن. البته فیلترهای اولیه وزارت کشور تا حدی از ورود مبتدیها و کارآموزها جلوگیری میکند اما سطح ورود آن آنقدری نیست که مانع جدیای برای کارآموزان حرفهای ایجاد کند.
✍🏻 به قلم مصطفی آقاجانی | پژوهشگر هسته بازاریابی سیاسی
#هسته_بازاریابی_سیاسی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
💠 ویژهبرنامه اینترنتی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) قسمت اول | طرح "مالیات بر عایدی سرمایه" چه ت
💠 ویژهبرنامه اینترنتی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
قسمت دوم | مبنای نظری ایدهی مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟
➖ بررسی مبنای نظری ایده فارغ از مصوبه
➖ کار مولد؛ به عنوان یگانه عامل حق مالکیت
➖ واکاوی ابعاد فقهی ایده مالیات بر عایدی سرمایه
🔸🔷 در گفتگو با حسین سرآبادانی |
پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد
📽️ مشاهده این ویژه برنامه در صفحه آپارات مرکز رشد
#هسته_عدالت_اجتماعی
#مالیات_بر_عایدی_سرمایه
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu