«دمشق نوشت»
🔹
دمشق با فرودگاهی معمولی و امکانات حداقلی از شما استقبال میکند. وجود حاجز(موانع ایست و بازرسی) در بخش های مختلف شهر همچنان نشان از غلبه حس نا امنی دارد. در محله های اطراف شهر(خصوصا جاده حلب) آثار تخریب جنگ قابل مشاهده اما هسته مرکزی شهر مصون مانده است. حزب بعث(با شعار:وحدة، اشتراکیة،حریة)نهاد مسلط بر کشور است لذا عکسهای بشار و حافظ اسد بر هر در و دیواری قابل مشاهده می باشد.
🔻بر اساس مشاهده میدانی شاید بتوان گفت حدود 90درصد بانوان دمشق
حجاب کامل دارند و از ده درصد مکشوفه هم، پوشش زننده شاید کمتر از یک درصد باشد این در حالی است که دولت، سکولار و در چنین موضوعاتی حداقل بیطرف است.
🔹در سایه تحریم های غرب، برق و بنزین به سختی در دسترس و حقوق دولتی ( مردادماه ۱۴۰۲,متوسط حقوق ماهی سی دلار) ناچیز و لذا ناجی امروز، تامین کننده برق، بنزین و مازوت و بازگرداندن ثبات اقتصادی به کشور است.
▪️پژواک قدم زدن در کوچه و بازار شام
(علیرغم توسعه حرم حضرت زینب و حضرت رقیه سلام الله علیهما) و محله زینبیه، چیزی جز حس غربت بر دل نمی نشاند، با اندکی دل دادن به دیوارهای محله سیده رقيه مي توان حس کرد که:لما سئل الامام السجاد عن اعظم المصائب. قال: الشام، الشام الشام.
🔸دیدن آثار تاریخی(جامع اموی، کلیسای معلولا، موزه دمشق و...)
دمشق، از تاریخی بلند و انباشت تمدنی عمیقی حکایت دارد لذا می توان گفت دمشق روزی به روزگار اوج باز خواهد گشت؛ قريباً ام بعيداً
#دمشق
#سوریه
#سفر_نامه
سفرنامه دمشق مرداد۱۴۰۲
🔻منظاری ایرانی؛ منظری عربی
@Arabworld2023