#انکار_خداوند_افتادن_پرده_بر_ابزار_شناخت_کفار
🤔
#پرسش
❔ترس و دلهره و تهديد تنها روش الله براى گسترش اسلام است
در آيات ٦ و ٧ سوره بقره چنين آمده است:
كسانى كه كافر شدند، براى آنان تفاوت نمى كند كه آنان را از عذاب بترسانى يا نترسانى ايمان نخواهند آورد. الله بر دل ها و گوش هاى آنان مهر نهاده و بر چشم هايشان پرده اى افكنده شده و عذاب بزرگى در انتظار آنهاست.
▪️ادمين:
كافر يعنى كسى كه استدلالات محمد و قرآن،
او را قانع نكرده است، به همين دليل ترسى از عذاب ندارد چون ميداند دروغى بيش نيست،
اما نكته جالب اين است كه در ادامه ميگويد: دليل اين كفرشان اين است كه الله پرده اى را روى دل و چشم و گوششان كشيده! ولى با اين تفاصيل عذاب خواهند كشيد!
١) كافر از عذاب نميترسد زياد تلاش نكنى او را بترسانى
٢) خود الله دل چشم و گوششان را پوشانده و اين دليل كفرشان است
▪️سئوال: شما هيچ ارتباط منطقى در اين جملات ميبينيد ❗️❗️
💠
#پاسخ💠
👌كسى كه حقيقتى را با اين كه حقانيت آن را مى داند، منكر مى شود، كافر است، ولى نادان نيست؛ زيرا او اين حقيقت را مى داند. مانند كسى كه با دلايل قوى، وجود خداوند برايش به اثبات رسيده، ولى بر اثر انگيزه هايى خاص، انكار خداوند متعال را بر زبان مى راند. او به سان كسى است كه امام على عليه السلام در توصيفش مى فرمايد ؛
« نشانه هاى هستى خداوند، بر اقرار قلب منكِر خداوند، گواهى مى دهد. »
📚نهج البلاغه ، خطبه 49
❕ یعنی این نوع از منكران ذات پاك خداوند ، در زبان انكارش مى كنند ولى در دل به بركت آثار صنع او به وجودش اقرار دارند. حتى ممكن است خويش را در صف منكران پندارند در حالى كه نور وجود او در اعماق جانشان پرتو افكن است همان گونه كه قرآن مجيد مى گويد: «هر گاه از آنان بپرسى چه كسى آسمانها و زمين را آفريده و خورشيد و ماه را مسخّر كرده است؟ مى گويند: اللّه، با اين حال چگونه آنان را (از عبادت خدا) منحرف مى سازند ... و اگر از آنان بپرسى چه كسى از آسمان آبى فرستاده و به وسيله آن زمين را پس از مردنش زنده كرده است؟ مىگويند: اللّه، بگو حمد و ستايش مخصوص خدا است، ولى بيشتر آنها نمى دانند»
🔸سوره عنكبوت، آيه 61- 63.
❕براى نمونه، فرعون و پيروانش، بر اساس گزارش قرآن، حقيقت را شناختند و به برهانهاى آشكارى كه پيامبر خدا (موسى عليه السلام) بر وجود خداوند و پيامبرىِ خويش اقامه كرد، يقين داشتند؛ ولى به جهت خودبرتربينى، تكبّر، طغيان و گنهكارى، از اعتراف بدان، سر باز زدند و موسى عليه السلام را تكذيب كردند و وجود خداوند را منكر شدند. قرآن درباره آنان مى گويد ؛
«وَ جَحَدُوا بِها وَ اسْتَيْقَنَتْها أَنْفُسُهُمْ ظُلْماً وَ عُلُوًّا » « و با آن كه دلهايشان بدان يقين داشت، آن را از روى ظلم و تكبّر، انكار كردند». ( نمل 14 )
❕فرعون و پيروانش با شنيدن استدلالهاى روشن و منطق نيرومند موسى عليه السلام و ديدن معجزاتش مى دانستند و يقين داشتند كه موسى عليه السلام راست مى گويد و خدايى كه وى از او سخن مى گويد و مدّعى پيام آورى از جانب اوست و مردم را به پرستش او فرا مى خواند، آفريدگار جهان و جهانيان است؛ ليكن بر خلاف اين يقين و اطمينان قلبى، آيات خدا را انكار كردند و پيامبرش را تكذيب نمودند و آن را افسانه انگاشتند.
📚دانش نامه عقاید اسلامی ، ج 1 ص 63
❕لذا در حديثى از امام صادق ع مى خوانيم كه ضمن برشمردن اقسام پنجگانه كفر يكى از اقسام آن را « كفر جحود » مى شمرد، و يكى از شعبه هاى جحود را چنين بيان مى فرمايد ؛ « هو ان يجحد الجاحد و هو يعلم انه حق قد استقر عنده » « آن عبارت از چيزى است كه انسان آن را انكار كند در حالى كه مى داند حق است و نزد او ثابت است » سپس به آيه مورد بحث استشهاد مى کند »
📚كافى جلد 2 باب وجوه الكفر ص287.
🔸ادامه 👇