توضیحی پیرامون روایاتی که از استفاده از گِل و سفال مصری نهی می کند .
🤔
#پرسش
❓اندر حکایت پیامبر و ائمه مسلمانان!
🔻در روایتی صد در صد صحیح از امام رضا و پیامبر اسلام، گِل مصر بیغیرتی میآورد:
▫️في الموثق كالصحيح عن أبي الحسن الرضا قال: سمعته يقول و ذكر مصر فقال قال النبي: لا تأكلوا في فخارها و لا تغسلوا رؤوسكم بطينها فإنه يذهب بالغيرة و يورث دياثة.
▪️ترجمه: در روایتی موثق کالصحیح امام رضا میگوید که پيامبر در ذكر مصر گفت: در سفالينههاى آن غذا نخوريد و سرهايتان را با گِل آنجا نشوييد زيرا غيرت را از بين مىبرد و دیوثی مىآورد!
📚منبع: روضة المتقين؛ محمد تقی مجلسی، ج ۱۲، ص ۳۲۶. ❗️❗️
💠پاسخ💠
❕علامه مجلسی در توضیح روایاتی که در مدح و مذمت شهرها و اماکن وارد شده است , می نویسد :
" ممكن است جمع ميان اخبارى كه در مدح شام و مصر و ذم آنها وارد شده بدان چه پيش اشاره كرديم كه راجع به اختلاف مردم آنها است در هر زمانى , زيرا شام در آغاز جايگاه پيغمبران و نيكان بوده و از بلاد شريف و با بركت بوده، و چون مردمش شقىتر و كافرتر شدند از بدترين بلاد شد چنانچه روز عاشوراء از روزهاى با بركت بوده- چنانچه از پارهاى اخبار بر آيد- و چون امام حسين عليه السّلام در آن كشته شده از بدترين روزها شد. "
" يمكن الجمع بين الآيات و الأخبار الواردة في مدح الشام و مصر و ذمه بما أومأنا إليه سابقا من اختلاف أحوال أهله في الأزمان فإنه كان في أول الزمان محل الأنبياء و الصلحاء فكان من البلاد المباركة الشريفة فلما صار أهله من أشقى الناس و أكفرهم صار من شر البلاد كما أن يوم عاشوراء كان من الأيام المتبركة كما يظهر من بعض الأخبار فلما قتل فيه الحسين ع صار من أنحس الأيام. "
📚بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج 57، ص: 208
💠ادامه 👇