اقرار آدم علیه السلام به ولایت ائمه علیهم السلام !!!
🤔پرسش :
❓امام باقر : تمام پیامبران، اهلسنت بودند.
بهجز 5 نفر ‼️
📝 جابر جعفی میگوید : از امام باقر دربارهی آیهی {115 طه} پرسیدم.
امام فرمود : مقصود خدا این است که : به آدم ابوالبشر درباره محمد و امامان بعد از او، سفارش کردیم. اما آدم، آن را ترک کرد و امامتِ آنها را نپذیرفت.
و فقط [۵نفر] انبیاء اولواالعزم، نامگذاری به اولواالعزم شدند، زیرا به عهد خدا درباره محمد و امامان و مهدی، معترف شدند و بهآن اقرار نمودند.
👌🏻 حضرت آدم ﷺ و تمام انبیاء غير اولواالعزم، هیچکدام قائل به امامتِ مورد ادّعای شیعه نبودند و جملگی به مذهب اهلسنت وجماعت معتقد بودند. ❗️❗️
💠
#پاسخ💠
👌در ذیل مفصلا روایات شیعه و اهلسنت را آورده ایم که خداوند اقرار به ولایت ائمه علیهم السلام را از تمام انبیاء و آدم ع گرفت و تمامی انبیاء جملگی به ولایت ائمه علیهم السلام اقرار کردند :
💠
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2986
❗️وهابی در ترجمه روایتی که مورد استناد قرار داده است تحریف کرده است و به دروغ مدعی شده است که آدم ع امامت ائمه ع را نپذیرفت و انکار کرد , در حالی که روایت در موضوع دیگری است .
👌راوی از امام باقر علیه السلام در مورد آیه «وَلَقَدْ عَهِدْنَا إِلَی آدَمَ مِن قَبْلُ فَنَسِیَ وَلَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْمًا» روایت میکند که ایشان فرمودند:
" ما در مورد محمد ص و ائمه بعد از او صلوات الله علیهم اجمعین با آدم پیمان بستیم، اما او آن پیمان را ترک کرد در مورد این که ایشان چنین هستند، عزمی استوار نداشت و پیامبران اولوا العزم بدین خاطر اولو العزم نامیده شده اند که خداوند با آنان در مورد محمد و اوصیا بعد از او و مهدی و سیرت او پیمان بست و آنان یقین حاصل کردند که این افراد، این چنین اند و بدان اذعان داشتند "
" «عهدنا إليه في محمد و الأئمة من بعده فترك و لم يكن له عزم أنهم هكذا، و إنما سمي اولوا العزم لأنه عهد إليهم في محمد و الأوصياء من بعده و المهدي و سيرته و اجتمع عزمهم على أن ذلك كذلك، و الإقرار به». "
📚الکافی، ج ۱ ص ۳۴۴ ح ۲۲.
👌در این روایت می گوید که آدم علیه السلام پیمانی را که در مورد ائمه ع بسته بود به فراموشی سپرد و ترک کرد , به حسب روایت دیگری که مرحوم کلینی در ادامه همان روایت نقل می کند , پیمان مذکور کلماتی در مورد پنج تن آل عبا و دیگر ائمه ع بوده است که آدم آن کلمات را به فراموشی سپرد :
" عن أبي عبد الله (عليه السلام)، في قوله: «و لقد عهدنا إلى آدم من قبل، كلمات في محمد و علي و فاطمة و الحسن و الحسين و الأئمة من ذريتهم "
📚همان منبع ح ٢٣
👌یعنی آدم ع کلمات در مورد ائمه ع را به فراموشی سپرد , این کلمات همان کلمات توسل به ائمه ع بوده است که خدا به آدم ع تعلیم داده بود تا به وسیله آن کلمات به خداوند تقرب جوید و به پنج تن آل عبا توسل کند اما آدم ع ترک اولی کرد و چنین نکرد و این کلمات و طریقه توسل را به فراموشی سپرد که مجددا خداوند این کلمات را پس از ترک اولایی که آدم صورت داد و از بهشت بیرون شد , به آدم الهام کرد تا به وسیله آن کلمات و توسل به آن کلمات از خطا و ترک اولایش توبه کند : " أي ترك التوسل بهم عليهم السلام بعد ارتكاب الخطيئة حتى ألهمه الله ذلك. "
📚مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج5، ص: 25
👌الهام این کلمات به آدم ع در سوره بقره آیه ٢٧ مورد بیان قرار گرفته است و فرمود :
" فَتَلَقَّى آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِماتٍ فَتابَ عَلَيْهِ " سپس آدم از پروردگار خود كلماتى دريافت داشت (و با آنها توبه كرد) و خداوند توبه او را پذيرفت. "
👌بنابراین این کلمات , همان کلمات توسل به ائمه ع و پنج تن آل عبا بوده است . این نکته را هم شیعه نقل کرده است و هم اهلسنت :
«سأله بحق محمد و علي و الحسن و الحسين و فاطمة ». "
📚الکافی ج ٨ ص ٣٠٥
👌سیوطی عالم بزرگ اهلسنت از ابن عبّاسنقل مىكند كه من از رسول خدا پرسيدم: منظور از اين كلماتى كه آدم عليه السلام از خداوند دريافت داشت و با آن توبه كرد چه بود؟ فرمود:
"«سَئَلَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ عَلىٍّ وَ فاطِمَةَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ الّا تُبْتَ عَلَىَّ فَتابَ عَلَيْهِ»: «او خدا را به حق محمد و على و فاطمه و حسن و حسين خواند و تقاضا كرد كه مرا ببخش و خداوند توبه او را پذيرفت»."
📚الدّر المنثور، جلد 1، صفحه 60.
👌بر این اساس پیمانی که آدم ع در مورد ائمه ع به فراموشی سپرد و ترک کرد , کلمات توسل به ائمه ع بود که مجددا خداوند این کلمات را به آدم ع پس از ترک اولایش الهام کرد . یعنی پیمان مذکور در روایت مورد بحث ارتباطی به رد کردن امامت ائمه ع از سوی آدم ع ندارد , چرا که آدم ع اقرار به ولایت ائمه ع را داشته است .
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi