▫️ادامه 👇
❕در رابطه با ظهور امام مهدی علیه السلام یک اصل کلی وجود دارد که به هیچ عنوان نباید برای ظهور زمان تعیین کرد , چه زمان دقیق و چه زمان تقریبی زیرا روایت از مطلق تعیین وقت کردن نهی می کند , چنانکه وقتی راوی از امام صادق علیه السلام سوال کرد : اين امرى كه انتظارش را مىكشيم، كِى رخ مىدهد؟ امام علیه السلام پاسخ داد :
«اى مِهزم! تعیین وقت کنندگان ظهور ، دروغ گفتند و عجله كنندگان، هلاك شدند و تسليم شدگان، نجات يافتند و به سوى ما رهسپارند». " أخبِرني عَن هذَا الأَمرِ الَّذي نَنتَظِرُهُ، مَتى هُوَ؟ قالَ: يا مِهزَمُ، كَذَبَ الوَقّاتونَ، وهَلَكَ المُستَعجِلونَ، ونَجَا المُسَلِّمونَ، وإلَينا يَصيرونُ. "
📚الإمامة و التبصرة: ص 235 ح 87 ، الغيبة، طوسى: ص 426 ح 413، بحار الأنوار: ج 52 ص 103 ح 7.
❗️تطبیق نشانه های ظهور بر اتفاقات رخ داده نیز باید به گونه ای باشد که منجر به تعیین وقت کردن برای ظهور نشود , یعنی اگر واقعه ای شبیه یکی از علائم ظهور بود باید به نحو غیر قطعی و احتمالی بیان داشت که ممکن است فلان واقعه اشاره به فلان نشانه ظهور باشد , چنانچه که برخی از محققین می نویسند :
"اظهار نظر قطعى در باره تطبيق علائم ظهور، در صورتى كه موجب نوعى تعيين وقت ظهور شود، امكانپذير و مجاز نيست. در اين موارد، تنها برداشتهايى از احاديث امكانپذير است كه به صورت احتمالى و به استناد برداشت شخصى افراد، قابل تطبيق بر وقايع خارجى است. "
📚دانش نامه امام مهدی علیه السلام ج7 ص 456
❕" تطبيق نشانههاى ظهور بر برخى از وقايع در صورتى كه به تعيين دقيق وقت ظهور منجر نشود و يا بيان اميدها، آرزوها و خواستهها نيز توقيت شمرده نمىشود. در دوره صفويه، بسيارى از عالمان آرزو مىكردند كه اين دولت به ظهور امام مهدى عليه السلام متّصل شود. در دوره انقلاب اسلامى ايران نيز اين آرزو و خواسته وجود داشته و دارد كه اين نظام، به حكومت جهانى مهدى عليه السلام منجر شود؛ ولى بيان اين آرزوها و خواستهها، توقيت شمرده نمىشود. "
📚همان منبع , ج 8 ص 158
❕در مورد چرایی حرمت تعیین زمان کردن برای ظهور هم می نویسند :
" الف- زمان ظهور، در دامنه علم الهى است و هيچ كس از آن آگاه نيست.
ب- بيان زمان ظهور، گمراه كردن مردم، اغواى به جهل و سوق دادن آنان به نادانى است .
ج- زمان ظهور، امرى مقدّس است و به گونه طبيعى، دستاويز كسانى قرار مىگيرد كه در صدد سوء استفاده از امور مقدّس براى پيشبرد مقاصد سياسى و اجتماعى خود هستند و لازم است كه از اين آسيب و خلل، پيشگيرى شود.
د- تعيين متعدّد زمان براى ظهور و روشن شدن خطاى آن، سبب نااميدى توده مردمى مىشود كه با اميد و آرزو، روزى را به عنوان روز موعود پذيرفتهاند؛ ولى خطاى چند باره آن را تجربه كردهاند. استمرار اين بيان و روشن شدن خطاى آن، ممكن است حتّى اصل باور قيام مهدوى را نيز مخدوش كند. "
📚همان منبع ج 8 ص 159
👌بنابراین نباید به صورت قطعی , اتفاقات خارجی را بر نشانه های ظهور تطبیق داد زیرا منجر به تعیین وقت کردن برای ظهور می شود که این تعیین وقت ممنوع است . بلکه اگر واقعا اتفاقی شبیه به یکی از علائم ظهور بود باید به نحو احتمالی بیان شود تا هم سبب امیدواری به آینده گردد و هم برای ظهور تعیین زمان نشود .
▫️البته از مباحث گذشته روشن شد که تروریستهای سوریه همخوانی با سفیانی معرفی شده ندارند بنابراین تطبیق به نحو احتمالی نیز جایز نیست تا چه رسد کسی بخواهد به نحو قطعی آنها را همان سفیانی بداند !!!
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht