❇️
غفلت از آسیبهای اجتماعی بیحجابی
🖋 محمد صادق احمدی
🔢 بخش سوم: حجاب و مسأله شهوت
🔸 شهوت به معنای عام، میل درونی و لذتجویی است و به طور خاص، میل درونی انسان و لذتجویی او نسبت به جنس مخالف است.
وجود شهوت در ساختار و طبیعت انسان امری انکارناپذیر است (آل عمران/۱۴).
امری که میتوان از آن به عنوان عاملی برای بقای نسل یاد کرد؛ همانطور که میل به غذا عامل سلامتی و زندهماندن است.
وجود شهوت در انسان موجب جذابیت خاص جنس مقابل برای انسان میشود به شکلی که اندام(حتی چند تار مو) و گفتار و حرکات او از جذابیت ویژهای برخوردار میشود(بحار الانوار، ج ۱۰۱ ص ۳۷)
جذابیتی که حتی دیدن جلوهها و نقشها و منظرههایی با دهها برابر ظرافت و زیبایی بیشتر، از آن برخوردار نیستند.
🔹 مسأله مهم در مورد شهوت، حد و اندازه آن است. شهوت در انسان به خودی خود و به شکل غریزی، حتی به اندازه حیوانات کنترلشده نیست و در صورتی که مدیریت نشود حد و مرز نمیشناسد.
خصوصیت شهوت این است که اگر به هیجان در بیاید عاقبتاندیشی و تشخیص درست را مختل میکند(غرر الحکم ص ۲۸۵) و با تنوعطلبی و زیادهطلبی میتواند آسیبها و خرابیهای فراوان و جبرانناپذیری به بار بیاورد.
🔹 خداوند متعال انسان را برخلاف فرشتگان به گونهای آفریده که در کنار عقل از شهوت هم برخوردار است و این آزمایشی بزرگ برای اوست چون اگر با وجود شهوت، عقل را حاکم بر رفتار خود قرار دهد مقامی بالاتر از فرشتگان خواهد داشت و اگر شهوت غالب بر عقل شود از حیوانات هم پستتر خواهد بود.(وسائل الشیعه، ج۱۵ ص۲۰۹)
و کار به جایی خواهد رسید که خود و خانواده و حتی جامعه را ضایع خواهد کرد.
🔹 در جامعه نیز اگر شهوت و عوامل به هیجانآورنده آن مدیریت نشود مسیری خوفناک (از همجنس بازی گرفته تا ازدواج با محارم خانواده و...) پیش روی آن قرار خواهد گرفت(نساء/۲۷).
مسألهای که امروز در برخی جوامع مشاهده میکنیم که عمدتا بعد از سلطه صهیونیست بر اقتصاد و فرهنگ و سیاست آنها اتفاق افتاد و غرب را از همان ارزشهایی که در گذشته نه چندان دور برای خود داشت، تهی کرد و حاصلش را در رسمیتیافتن ازدواج با همجنس و حتی جرمشناختن مخالفت به آن مشاهده میکنیم.
⚠️ شهوت محصولی است که بذر آن با بازبودن حریمها و نگاهکردن در دلها کاشته میشود. نگاه، بذری است که ابتدا کوچک به نظر میآید ولی درخت تنومند و نامیمون فساد را به بار میآورد.(بحارالانوار، ج۱۰۱، ص۴۱)
نگاه همچون تیر مسمومی در دستان ابلیس، سم شهوت رانی را در وجود انسان میگستراند(بحارالانوار ج۱۰۱ ص۳۸)
چه بسیار مصیبتهای خانمانسوزی که گریبان افراد و خانوادهها را گرفته و شروعشان با محفوظنبودن یک حریم بوده و از یک نگاه آغاز شدهاند.
🔹 به همین جهت خالق انسان قوانینی برای کنترل این ماجرا وضع کرده که میتوان گفت مهمترین آنها مسئله پوشش و حفظ حریمها است:
«وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا يُبْدينَ زينَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُيُوبِهِنَّ وَ لا يُبْدينَ زينَتَهُنَّ إِلاَّ ... وَ لا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ ما يُخْفينَ مِنْ زينَتِهِنَّ»
(و به زنان باايمان بگو: چشمان خود را از آنچه حرام است فرو بندند، و شرمگاه خود را حفظ كنند، و زينت خود را مگر مقدارى كه [طبيعتاً مانند انگشتر و حنا و سرمه، بر دست و صورت] پيداست آشكار نكنند، و مقنعههاى خود را به روى گريبانهايشان بيندازند، و زينت خود را آشكار نكنند مگر براى شوهرانشان، يا پدرانشان، يا پدران شوهرانشان، يا پسرانشان، يا پسران شوهرانشان، يا برادرانشان، يا پسران برادرانشان، يا پسران خواهرانشان، يا زنان [هم كيش خود] شان، يا بردگان زر خريدشان، يا خدمتكارانشان از مردانى كه ساده لوح و كم عقلاند و نياز شهوانى حس نمىكنند، يا كودكانى كه [به سنّ تميز دادن خوب و بد نسبت به اميال جنسى] نرسيدهاند. و زنان نبايد پاهايشان را به زمين بزنند تا آنچه از زينتهايشان پنهان مىدارند شناخته شود.(نور/۳۱ و همچنین ر.ک به احزاب/۳۲ و ۵۳)
🔹 با وجود غلیان شهوت در وجود یک جوان نمیتوانیم بدون اینکه عوامل به هیجان درآورنده شهوت را مدیریت کنیم از او توقع عفت و کنترل شهوت داشته باشیم.
🔹 همچنین وقتی
#حیا که همچون سرپوشی بر غلیان غریزه شهوت نهاده شده را در جامعه از بین بردیم چگونه میتوانیم از آسیبهای شهوترانی مصون بمانیم و حیا همان مسئلهای است که در بخش قبلی به تأثیر حجاب بر آن پرداخته شد.
📌
ادامه دارد...
#حجاب
@Tanbiholomah