وقتی نیما یوشیج حکایت گلستان مینویسد
💥 احتمالاً برای کسانی که آشنایی مختصری با شعر سنتی ایرانی و شعر نو ایرانی دارند عجیب باشد که این دو طایفه با هم ارتباطاتی داشته باشند. مخصوصاً موضوع زمانی جالبتر میشود که در زمان تولد شعر نو، طرفداران ادبیات کهن تا پای تکفیر امثال نیما هم رفتند.
✨ ولی راستش این است که اتفاقاً مهمترین شاعران نوسرای ایرانی ارادت و علقۀ فراوانی با ادبیات کهن ایران داشتهاند. در واقع اگر این اتصال نبود، هرگز نمیتوانستند ادبیاتی بسازند که برای مخاطب ایرانی جذاب و ماندگار و مؤثر باشد.
🔹 برای نمونه، اخوان ثالث با وجود اینکه شعر نو، یا به قول فروزانفر بحر طویل (!)، میسرود و در این قالب قطعاً از بهترینهاست، بهشدت دلبسته و وامدار فردوسی و شاهنامه اوست.
🔺 یکی از نکات جالب که بهتازگی و داغِ داغ کاشف به عمل آمده است، درباره پدر شعر نو ایرانی، یعنی علی اسفندیاری یا همان نیما یوشیجِ معروف است. یادداشتهای نیما پس از مدتها از میان ورقپارههای برجامانده از او چاپ شد. نیما در سالهای ۱۳۱۲ و ۱۳۱۳ رشتهحکایتهایی را به سبک سعدی نوشته که گویا کیفیت چندانی ندارد. اینکه پدر شعر نو ایرانی به تقلید از سعدی حکایت مینویسد، نکتهای خاص است.
🔸 چنین ارتباطاتی نشان میدهد فرهنگ و ادبیات ایران همچنان رشته ارتباطش با گذشته را کم و بیش حفظ کرده است و لااقل در میان بزرگانش این خط و ربط محفوظ است. درسی هم برای شاعران جوان است که نمیشود از پای بته درآمد و باید با ریشههای فرهنگ پیوندی درست و محکم برقرار کرد.
#شعر #ادبیات #ادبیات_فراسی #فردوسی #سعدی #گلستان #اخوان_ثالث #نیما_یوشیج
📖همنشینی خودمانی با ادبیات📖
https://eitaa.com/adabmajid