🔰استاد آیت الله فرحانی:
⁉️آیا جهان بینی فقیه در فتواهای او اثر دارد؟
دین اسلام برای چه آمده است؟
چرا فقیه باید نظامات و جریان طبیعی با خبر باشد؟
✅شهید مطهری(ره) به این سوالات این گونه جواب می دهند:
فقيه و مجتهد كارش استنباط و استخراج احكام است، اما اطلاع و احاطه او به موضوعات و به اصطلاح طرز جهانبينی فقیه در فتواهايش زياد تأثير دارد.
فقيه بايد احاطه كامل به موضوعاتى كه براى آن موضوعات فتوا صادر می کند داشته باشد.
🔆اگر فقيهى را فرض كنيم كه هميشه در گوشه خانه و يا مدرسه بوده و او را با فقيهى مقايسه كنيم كه وارد جريانات زندگى است، اين هر دو نفر به ادلّه شرعيه و مدارك احكام مراجعه میکنند، اما هركدام يك جور و يک نحو بخصوص استنباط میکنند.
🔹اگر كسى فتواهاى فقها را با يكديگر مقايسه كند و ضمناً به احوال شخصيه و طرز تفكر آنها در مسائل زندگى توجه كند مى بيند كه چگونه سوابق ذهنى يك فقيه و اطلاعات خارجى او از دنياى خارج در فتواهايش تأثير داشته به طورى كه فتواى عرب بوى عرب مى دهد و فتواى عجم بوى عجم، فتواى دهاتى بوى دهاتى مى دهد و فتواى شهرى بوى شهرى.
👈اين دين، دين خاتم است، اختصاص به زمان معين و يا منطقه معين ندارد، مربوط به همه منطقه ها و همه زمانهاست، دينى است كه براى نظام زندگى و پيشرفت زندگى بشر آمده،
💠پس چگونه ممكن است فقيهى از نظامات و جريان طبيعى بی خبر باشد، به تكامل و پيشرفت زندگى ايمان نداشته باشد و آنگاه بتواند دستورهاى عالى و مترقى اين دين حنيف را كه براى همين نظامات آمده و ضامن هدايت اين جريانها و تحولات و پيشرفتهاست كاملًا و به طور صحيح استنباط كند؟
📚سلسه جلسات درس خارج مبانی فقه حکومتی
#مبانی_فقه_حکومتی
@albayann