💠 مناظره واتسابی آقایان دکتر غلامعلی معصومی نیا و دکتر محمدرضا یوسفی
🎙 اساتید دکتر غلامعلی معصومی نیا و دکتر محمدرضا یوسفی
✂️ برش هایی از متن:
🔻 در مورد مطلب منتشره جناب آقای دکتر محمدرضا یوسفی تحت عنوان «چرا دولت سیزدهم به سیاست جهش قیمتی گرایش یافت؟» لازم به ذکر است که بنا بر بیان حضرت امام خمینی رضوانالله علیه «بايد نظام اقتصادي اسلام را در مجموعه قوانين و مقررات اسلامي، در كليه زمینهها و شئون فردي و اجتماعي ملاحظه كرد. اين مسلم است كه از نظر اسلام حل تمامي مشكلات و پیچیدگیها در زندگي انسانها تنها با تنظيم روابط اقتصادي به شكل خاص حل نمیشود و نخواهد شد، بلكه مشكلات را در كل يك نظام اسلامي بايد حل كرد و از معنويت نبايد غافل بود كه كليد دردهاست.»
🔻 معتقدان به سیاستهای تعدیل در دولت سازندگی از همان ابتدا راه حل مسائل را در حذف حمایتها از اقشار ضعیف و سپردن به ساز و کار بازارمیدانستند که در عمل به بن بست رسید. این امر در چند نوبت دیگر هم اتفاق افتاد و هر مرتبه نتایج مشابهی را نتیجه داد. علت مخالفت معتقدان به اقتصاد اسلامی با این سیاستها تنافی آن با اصول مسلم اقتصاد اسلامی بوده و هست. انتقادها هم ابزار حمله به آن دولتها نبوده و نیست بلکه خاستگاه اعتقادی داشته و دارد. در این مورد تغییری حاصل نشده است. امروز هم گرفتار بقایای همان تفکر در بدنه هستیم، اما به دلیل سلامت اصل دولت امیدواریم روز بروز سیاستها بهتر شود. نشانه های آن هم کمابیش مشاهده می شود.
🔻 در مورد انگیزه منتقدان به سیاستهای تعدیل و مانند آن نیت خوانی کردهاید. بد نیست مراجعهای به تحلیلهای گذشته و حال خودتان هم داشته باشید و ویژگیهای اقتصاد ایران در شرایط حاضر را اینگونه برشمردهاید: «اقتصادی رانتی، انحصاری و دلالی که نتیجه مستقیم حلقه بسته سیاست است.» «حاکمیت غیر پاسخگو، سرمایهداری رفاقتی، نابرابری شدید، گسترش فقر و شدت یافتن فقر در جامعه، اقتصادی فاسد و ناکارآمد» «رشد اقتصادی پایین و نوسانی، نرخ بیکاری و تورم بالا، افت شدید سرمایهگذاری، کسری شدید بودجه، رشد نرخ ارز و مانند آن» «فساد گسترده، فقر و نابرابری شدید، فقدان دوراندیشی لازم و اضطرارهای کوتاهمدت» «بها ندادن ایرانیان به تجربههای تاریخی»، این در حالی است که در سال 96 در بیانیه حمایت از دولت تدبیر و امید آوردهاید «اقتصاد ایران در دو سه سال اخیر با نرخی آرام رو بهبود رفته است و اکنون در آستانه رشدی شتابان و جهشی امیدوارکننده قرارداد.» «اکنون اقتصاد ایران در آستانه اعتماد به دولت و روشنکردن موتورهای اصلی خود قرار گرفته است.» بیش از بیست صفت منفی موردنظر شما در دولت جدید پدیدار شده؟ روشن است که چنین امری امکان ندارد. اگر هم بفرمایید از قبل بوده تکلیف توصیفات سال 96 چه میشود؟ رشد شتابان و ... چگونه با این سیاهنماییها سازگار است؟! پیشبینی سال 96 چه شد؟ یا آن پیشبینی مبنای درستی نداشته، یا سیاهنمایی کنونی که در نوشتههای متوالی به آن میپردازید از خاستگاه دیگری سرچشمه میگیرد. منکر وجود مشکلات در اقتصاد ایران نیستیم اما این سیاهنماییها هم خارج از انصاف علمی است.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/monazere-whatsaap-masominia-yosefi/
#اقتصاد
#تحلیل
#تورم
#مناظره
#واتساپ
#غلامعلی_معصومی_نیا
#محمدرضا_یوسفی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishema
تلگرام:
https://t.me/andishemaa