#قلم_دانشجو
سلسه مباحث #روانشناسی_اسلامی
🔰(دکتر رفیعی هنر)
قسمت1⃣
در ادامه پست قبل تصمیم بر این شد باتوجه به دغدغه بسیاری از دانش پژوهان به صورت مفصل تر و جامع به موضوع روانشناسی اسلامی پرداخته شود.
◀️ قبل از آغاز لازم است با ذکر مقدمه ای نگاهی کلی به چهارچوب ارائه بحث داشته باشیم.
✍ غالبا می توان دو رویکرد را در مواجهه با دانش لحاظ کرد. یک بار وارد محتوای دانش می شویم و آن را در زمینه نظریه ها و بحث هایی که مطرح کرده است مورد بررسی قرار می دهیم. شکل دیگر آن این است که یک قدم به عقب برمیداریم و به دانش به عنوان موضوع تحقیق و مطالعه نگاه می کنیم.
ثمره چنین نگاهی این است که ما می توانیم به ویژگی های دانش خصوصا محدودیت ها و کاستی های آن پی ببریم👌 در اینجاست که می شود با دقت به کاستی ها و محدودیت ها ضرورت وجود روانشناسی دینی را از دل آنها استخراج کنیم.
به عبارت دیگر، بعد از اینکه مشخص شود روانشناسی موجود/روانشناسی جریان اصلی ( Mainstream psychology) مبتلا به یک سری محدودیت هاست ضرورت تولید روانشناسی جدید که یکی از آنها می تواند روانشناسی دینی باشد شکل می گیرد.
بعد از این مرحله وارد بحث روانشناسی دینی و بعد تاریخچه روانشناسی دینی ابتدا در معنای عام و سپس تاریخچه روانشناسی به طور خاص خواهیم شد و بعد از آن در رابطه با رویکردهای متنوع در عرصه روانشناسی اسلامی صحبت خواهیم کرد. معرفی ارکان روانشناسی اسلامی به لحاظ موضوع، روش و هدف و مشخص کردن محدودیت های رویکردهای روانشناسی اسلامی و در انتها ارائه یک طرح جدید و تازه در این زمینه سیر بحث ما را شکل می دهند.
⏪ در پست های بعدی به ویژگیها و محدودیتهای روانشناسی موجود (غالب) خواهیم پرداخت.
🖋
رقیه رستگارمنش
(دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره با رویکرد اسلامی)
#انجمن_علمی_مشاوره_اسلامی
#دانشگاه_معارف_اسلامی
🔰 کانال انجمن مشاوره اسلامی
@anjomanemoshavere