سیر90 ساله تحول و توسعه کشتارگاه از سده به خمینی شهر
///
احداث کشتارگاه به منظور ذبح بهداشتی دامها یکی از دغدعههای بلدیهها منجمله در سده از ابتدای تاسیس بود. سابقه مکانیابی برای ساخت مسلخ در اصفهان توسط بلدیه به سال 1310 بر میگردد. نبود مسلخ عمومی دام در سده به عنوان مشکل از سال 1313 مطرح شد.
از سال 1316 و 1317 قصابان سده ملزم به کشتار دام در کشتارگاههای بهداشتی شدند
مکان آماده شده برای کشتار دام در سال 1317 بر اثر سیل تخریب شد. پس از این واقعه ساخت کشتارگاه مجددا در دستور کار شهرداری قرار گرفت.
تحول بعدی در زمینه احداث کشتارگاه واحد و کشتار بهداشتی در اوایل دهه 1340 شکل گرفت. با استفاده از
بخشنامهای از وزارت کشور شهرداری یک نفر را برای طی دوره تخصصی بازرسی صحّی گوشت به دانشکده دامپزشکی تهران فرستاد و همزمان ساختمان کشتارگاه که از سال 1336 رقم خورده بود تکمیل و در نیمه دوم سال 1342 گشایش یافت.
اواخر دهه 1350 با مسکونی شدن زمینهای اطراف کشتارگاه مردم آنرا تخریب و از فعالیتش جلوگیری کردند. کاشی نیلو مدرسهای در زمین آن ساخت و به این ترتیب کشتارگاه دو باره دچار چالش شد.
پس از تعطیلی کشتارگاه مذکور محلی در دامنه جنوبی کو کوچک به کشتارگاه اختصاص یافت و شهرداری آنرا به زندان اجاره داد.
در دهه 1370 با احداث کشتارگاه توسط بخش خصوصی موافقت شد و به دنبال آن کشتارگاه نیمه صنعتی دام خمینیشهر توسط بخش خصوصی در زمینی به مساحت 6 هزار مترمربع با هزینه سه و نیم میلیارد ریال ساخته شد. کشتارگاه مذکور در آذر 1381 گشایش یافت.
در دهه 1390 كشتارگاه نقش جهان يكي از كشتارگاههاي مهم استان به عنوان يك كشتارگاه نيمه صنعتي روزانه بيش از دو هزار و ۵۰۰ راس دام کشتار کرده و بیش از 70 درصد گوشت قرمز مصرفی شهرهای اصفهان و خمینیشهر را تامین میکند.
در نیمه دوم دهه 1390 مجوز تاسيس دو كشتارگاه صنعتي در شهرستان توسط بخش خصوصي صادر شد.
////
خلاصه شده از کتاب تحولات از سده به خمینی شهر
https://eitaa.com/danehnameh