✅
#اختصاصی
📋
#یادداشت
🔻محرم و نمادسازی اسلامی
🔹بیتردید نقش امام حسین (ع) در تاریخ شیعه از اهمیتی نمادین برای ایرانیان برخوردار است.
🔹این مظلومیت با گذشت چندین قرن از واقعۀ کربلا، هم چنان از سوی شیعیان با برگزاری مراسم و آیینهای ویژهای مورد تکریم قرار میگیرد.
🔹این الگوی نمادین نزد شیعیان در طول تاریخ؛ ویژگی ایثار و فداکاری را در میان آنان زنده نگاه داشته است. در دوران انقلاب نیز این عناصر نمادین برای مبارزه با ظلم و ستم رژیم شاه مورد استفاده قرار گرفت.
🔹«لیلی عشقی» در این خصوص مینویسد: «در لحظات تب آلودی که پس از سقوط شاه پیش آمد، جملاتی به این صورت بر دیوارها نقش بسته بود.
🔹 «کل یوم عاشوراو کل ارض کربلا». در واقع انقلاب به مثابۀ تکرار عاشورا تصور می شد؛ یعنی اجرای دوباره همان حادثۀ بنیانگذار تشیع. ارتش شاه به منزلۀ ارتش یزید و مردم به مثابۀ امام حسین(ع) در نظر گرفته میشدند» (عشقی، ١٣٧٩، ١٠١).
🔹 از منظر ایرانیان یکی از مهمترین عناصر نمادین شیعه، اعیاد مذهبی و آیینهای ویژۀ آن است.
🔹 این مراسم از یک سو، به جهت برگزاری اجتماعات و مراسم خاص موجب تحریک مردم و تقویت روحیۀ مبارزه و مقابله با قدرت حاکم میشد و از سوی دیگر، بیتوجهی به این نماد توسط حکومت، واکنش مردم را نسبت به قدرت سیاسی برمیانگیخت.
🔹پرچم، نماد اتحاد میان مردمان از پیش از اسلام تا به امروز بود و در میدانهای جنگ، همبستگی میان لشکریان را نشان میداد. به همین روی دشمنان سعی بر کشتن پرچمدار میکردند.
🔹حضرت ابوالفضل العباس(ع) علمدار کاروان امام حسین(ع) بود، سقا هم بود و قمربنی هاشم (صورتی همچون ماه) نیز نامیده میشد، برای همین زمانی که در تصاویر و حجمها از عناصری چون پرچم، کاسه آب یا ماه استفاده میشود، مخاطب شیعه بسرعت به یاد حضرت عباس(ع) میافتد. و درسهای سپهسالار کربلا را از وفا و شجاعت و بصیرت مرور میکند .
✍️نویسنده: مرضیه خرّمدل فتیده
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#محرم #نماد #آیین
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐
http://fekrat.net/2413
📌آدرس کانال؛
🆔
@fekrat_net