🔻 آیتالله عبدالکریم فرحانی در درس خارج «مبانی فقه حکومتی»؛
⬅️ علوم انسانی ما برگرفته از تفکرات پوزیتویسم قرن ۱۵ و ۱۶ اورپاست. غربیها در قرن ۱۸ و ۱۹ بعضی از شاخههای علوم انسانی را تدوین کردهاند. این تولیدات علاوه بر اینکه برای ما کارایی ندارد، مضر هم می باشد.
⬅️ علوم انسانی غرب دانش آموخته خود را به گونهای بار میآورد که نگاهش به مسائل آن علم غیر اسلامی است. میبینیم شخص متدین که ضد انقلاب هم نیست، مبانی دینی علوم انسانی را متوجه نمیشود. هرچند آنها رد نمیکند ولی به دلیل اینکه مطالب اسلامی مطرح شده را با یافتههای علمی خود ناسازگار میبیند از پذیرش آن خود داری میکند.
⬅️ رهبر معظم انقلاب میفرمایند: حوزه علمیه باید پایههای علوم انسانی مبتنی بر تفکرات اسلامی و جهان بینی اسلامی را مستحکم پی ریزی کند.
⬅️ این امر رهبری ممکن نخواهد شد مگر اینکه با علوم انسانی آشنا شوید و در آن تبحر داشته باشید. ولی باید دانست این کافی نیست و باید جلوتر رفت یعنی نیاز است بر روی آن علوم اجتهاد صورت گیرد و با همان متد جواهری استنباط شوند؛ به یک معنا باید مرز علم را شکست.
⬅️ رهبر انقلاب قائل هستند کار اساسی و اولیهای که باید صورت بگیرد تدوین مبنای علمی و فلسفی تحول علوم انسانی است. ایشان اسم این کار را میگذارند تولید فکر. ما باید اول تولید فکر کنیم تا بتوانیم علم، فناوری و مدیریت کشور را جلو ببریم و این تولید فکر از تولید علم مهمتر میباشد و تولید فکر هم منبعث از فلسفه است.
—————————
#فقه_نظام
#درس_خارج
#مبانی_فقه_حکومتی
#آیت_الله_فرحانی
🔎
@fiqhenezam_com