🔹 از جمله برنامههایی که اولاً #عزت_نفس کودک را #تقویت_میکند و ثانیاً موجب #افزایش_اعتماد_به_نفس او در #انجام_کارها می شود، #دادن_مسئولیت به کودکان و نوجوانان است.
🔸 امروزه برخی از پدر و مادرها نهتنها مسئولیتی به فرزند خود واگذار نمیکنند بلکه مسئولیت وظایف شخصی او را هم به عهده میگیرند. مثل:
⛔️ #انجام_تکالیف_درسی،
⛔️ #مرتب_کردن_اتاق،
⛔️ #جواب_دادن_به_سخن_دیگران به جای او
و...
🔹 آنها آنقدر نگران ناکامل بودن تکلیف و یا کار فرزندشان هستند که یا به جای او انجام میدهند یا دائم انجام کارش را به او گوشزد میکنند یا او را عادت میدهند همواره او را برای انجام کارهایش راهبری کنند.
🔸 پدر و مادرهای امروزی نمیگذارند فرزندشان با #پیامدهای_کمکاری_خود_روبرو_شود. آنها همه چیز را فراهم میکنند تا مبادا جگرگوشهشان اخمی از کسی ببیند یا با مشکلی روبه رو شود.
⏮ فرزندان امروزی بیش از #تجربه_آسایش، #تجربه_ناکارآمدی پیدا می کنند.
🔹 در حالی که #مسئولیتپذیری، زمانی شکل میگیرد که به فرزندمان #وظیفهای_واگذار_کنیم تا با #پیامدهای_کارش روبرو شود که اگر مثبت باشد به توانمندی خود اعتماد پیدا میکند و اگر کاستی داشته باشد با پیامدهایش روبرو و برای پیشگیری از این پیامدها در آینده، خودش دست بهکار می شود.
🔸 واضح است که در این رویکرد نیازمند آموزش و پرورش #مهارتهای_زندگی برای خود و فرزندانمان هستیم.
🔴 به فرزندانمان، #روش_زندگی_متعالی و #مسئولیت_پذیری بیاموزیم و فراموش نکنیم که #عزت_نفس، سرمایهای تضمین کننده برای آسایش دنیا و آخرت آنهاست.
🎙 حجت الاسلام و المسلمین علی مخدوم(دامت برکاته)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🖊 بعون الله و توفیقه
❇️ اداره کل امور تربیتی
📲 eitaa.com/jz_tasnim