✔️چند نکته درباره حدیث کساء
1️⃣زمان صدور «حدیث شریف کساء» همزمان با نزول «آیة مباهله»؛ یعنی 24 ذیالحجه سال نهم هـجری اسـت. از زیباییهای این دو مناسبت مهم، نزول «آیة تطهیر» است. بنابراین، نزول آیة مباهله، صدور حدیث کساء را در پی داشت و صدور حدیث کساء موجبات نزول آیة تطهیر را فراهم ساخت.
2️⃣رسول خدا صلی الله علیه و آله عزیزان خود (فاطمه، علی، حسن و حسین علیهم السـلام) را در کـنار هـم جمع نموده و عبای خویش را بر روی آنان کشیدند و خطاب به خداوند منان عـرضه داشـت: خـدایا! هر پیامبری اهل و خاندانی دارد، و اینان خانوادة من هستند. از تو میخواهم آنان را از هر نوع شـر و بـدی و نـاپاکی دور ساخته، به پاکی و طهارت مطلق برسانی.
در این هنگام جبرئیل به امر خدای عزوجل فـرود آمـد و به دنبال استجابت دعای پیامبر صلی الله علیه و آله آیة تطهیر را در شأن ایشان نازل فـرمود و ایـن چـنین در یک روز (24 ذیالحجه) و در لحظاتی کوتاه؛ اما باشکوه، بر هزاران هزار فضیلت ارزشمند اهلبیت عصمت و طـهارت عـلیهم السلام، سه فضیلت دیگر نیز افزوده شد.
3️⃣این حدیث در چند نـوبت و در مـکانهای مـختلف، از جمله در خانة حضرت زهرا علیها السلام با تشریفاتی خاص صادر شده است.
4️⃣ از برکات قرائت حدیث کساء، کرامات عدیده و معجزات عجیبه است. ضـمن آن کـه (همان طور که در متن خود حدیث آمده) حاجات فراوانی را برآورده و گرفتاریها و شـداید پیـچیدهای را مرتفع میسازد.
در فـرازهای پایانی حدیث شریف کساء، از لسان شریف حضرت زهرا علیها السلام چنین نقل شده است که: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: سوگند به خـدایى کـه مرا به حق بـه پیـامبرى برانگیخته و براى رسالت همراز خود ساخته، حکایت حدیث کساء در هیچ محفلى از محافل اهل زمین که جمعى از شیعیان و دوستان ما در آن باشند، یاد نمىشود، جز آنکه رحمت الهى بر آنان فرود مىآید و فرشتگان گرداگرد آنان جمع مىشوند و براى آنان آمرزش مى طلبند تا از آن مجلس پراکنده شوند، و ایـن خـبر در هیچ مـحفلى از محافل اهل زمین که جمعى از شیعیان و دوستان ما در آن باشند، یاد نمىشود، جز آنکه اگر اندوهگینى در میان آنـان باشد، خداوند اندوهش را برطرف مىسازد، و اگر غم زدهاى باشد، خداوند غـم او را مـىزداید، و اگـر حاجتمندى باشد، خداوند حاجتش را برآورده خواهد ساخت. در این هنگام حضرت على علیه السلام عرض کرد: در این صـورت، بـه خدا سوگند که ما رستگار و خوشبخت شدیم و نیز شیعیان ما در دنیا و آخرت رسـتگار و خـوشبخت شـدند، به خداى کعبه سوگند!
5️⃣ این حدیث در منابع متعددی ذکر شده است. از جمله در کتاب «عوالم العلوم» (عوالم العلوم اثر مرحوم شیخ عبدالله بن نورالدین بحرانی، از شاگردان عـلامه مـجلسی) سند حدیث کسـاء تا جناب جابر بن عبداللّه الأنصاری ذکر شده و او از فاطمة الزهراء علیها السلام این حدیث را حکایت کرده است (... عن جابر بن عبداللّه الأنصاری، عن فاطمة الزهراء علیها السلام بنت رسول الله صلی الله علیه و آله ...).
6️⃣ نقل شده که حضرت آیت الله سید رضا بهاءالدینی رحمه الله در زمان جنگ تحمیلی که شهرستان درود آماج بمباران حزب بـعث عـراق بود، به امام جمعة وقت درود، حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ عبدالقائم شوشتری فـرمودند: مـردم را به مصلای نماز جمعه دعوت کنید و حدیث شریف کساء را قرائت کنید! پس از عمل به توصیة ایشان، بـمباران شـهرستان درود برای همیشه متوقف شد. نکتة جالب توجه آن که وقتی هواپیمای مـتجاوز سـقوط کرد و خلبان آن دستگیر شد، در اعترافات خود گـفت: بـرای بـمباران شهرستان درود میآمدیم؛ ولی شهر را پیدا نمیکردیم.
#حضرت_فاطمه_زهرا_سلام_الله_علیها
#حدیث_کساء
•┈┈••✾••┈┈•
@hojjat_panahzadeh
www.panahzadeh.blog.ir