#گفتگوی_اختصاصی/ بخش پنجم
🔰 تأثیر تبلیغات و رسانهها در فرهنگسازی کاهش موالید
✅ حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمدرضا موسوی نسب عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔹 رسانه و تلویزیون از جمله مواردی بود که در فرهنگسازی کاهش موالید نقش جدی داشت. در آن زمان سریال «خانواده گرفتار» را پخش میکردند. البته کار به اینجا ختم نشد. در آن دوران مواجه مناسبی با مسئله ماهوارهها نشد. برنامه های ماهواره عموما روابط ناسالم را ترویج می داد.
🔹 روابط ناسالم بالاخره با بچهدار داشتن و فرزند داشتن در یک تضادی است. در نتیچه جامعه را به این وضعیتی که هست کشید. در همین فضا تبلیغات دشمن به صورت جدی به دنبال فرهنگ سازی مدل غربی بود.
🔹 به جای اینکه بچه داشته باشند به دنبال نگهداری حیواناتی رفتند که اصلا نه در شرع و نه در عرف ما جایگاهی نداشت. با افتخار هم بیان می شد که «اینقدر که این سگ به من محبت می کند بچه به من محبت نمی کند.»
🔹 چنین فرهنگسازیهایی در جامعه ما صورت گرفته که چنین وضعیتی شکل گرفته است. البته این بدین معنا نیست که مشکلات اقتصادی و سیاسی در جامعه وجود ندارد. اینها هم مزید بر علت هستند. بالاخره خانواده ها باید هزینه کنند و وقتی یک آرامش اقتصادی و ثبات اقتصادی در جامعه نباشد، افکار عمومی درگیر مسائل روزمره زندگی میشود.
🔹 علاوه بر این امروزه والدین می بینند آنقدر که رسانه نفوذ دارد، او در فرزندش نفوذ ندارد. لذا در کنار آن مشکلات فرهنگی، مشکلات سیاسی و اقتصادی هم وجود دارد تا این مسئله به وجود بیاید و محدود شدن باروری در جامعه ما به صورت جدی جا بگیرد.
🔹 مشکلات فرهنگی مهم است اما مشکلات اقتصادی نیز در جای خود بوده است و راه برون رفت از این مشکل در همین موارد نهفته است. جامعه باید به یک آرامش فکری و آرامش روانی برسد و وقتی جامعه در التهاب است و آرامش ندارد و هر روز با یک فشار جدید مواجه میشود نمی تواند گام های بلندی بردارد.
#حکمرانی_دینی
#مساله_جمعیت
➡️
https://t.me/hokmrani_dini
➡️
https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔
@hokmrani_dini
💠 کانال و سایت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰
https://eitaa.com/iki_ac_ir
🔰
https://iki.ac.ir
☎️ 02532113627