📌مصادیق محبت رفتاری
6⃣ تواضع
💟تواضع، یکی دیگر از راه های ایجاد و ابراز محبّت است. کسی میتواند با فرزندش متواضعانه برخورد کند که خود را برتر از او نبیند.
⁉️آیا ما اجازه داریم که خود را برتر از فرزند خود بدانیم؟ به راستی ما برتر از فرزند خویش هستیم؟ آیا بزرگی ما یا پدر و مادر بودن، دلیل بر آن است که از فرزندمان برتریم؟!
✔️پاسخ همۀ این پرسش ها، در یک جمله جمع میشود: ما اجازه نداریم خودمان را از فرزندمان، برتر بدانیم؛ چه کوچک باشد، چه بزرگ و چه گناهکار باشد و چه نیکوکار.
⚠️ وقتی من با فرزندم متکبّرانه برخورد میکنم، با رفتارم به او این پیام را می دهم که تو ارزش برخورد مناسبِ من را نداری، من خودم را از تو برتر می بینم و ... .
📛این رفتار، پیام عدم محبّت را به همراه دارد و موجب قطع شدن پیوند دوستی میان ما و فرزندمان می شود.
✳️وقتی بچّه هایمان را از خودمان بهتر بدانیم، ناخودآگاه، در مقابلشان حالت تواضع به ما دست میدهد. واقعاً هم بچّه ها بهتر از ما هستند. اگر هنوز بالغ نشده باشند که معصوماند و نامۀ عملشان، از گناه، خالی است. بسیاری از صفات زشتی که در بزرگترها وجود دارد، در آنها وجود ندارد و بسیاری از صفات خوبی که در آنها وجود دارد، در ما وجود ندارد.
❇️بچّه ها، مایۀ برکت خانه های ما هستند؛ یعنی خداوند به جهت محبّتی که به بچّه ها دارد، خیر خود را به خانۀ ما نازل میکند. پس چرا باید با بچّه ها متکبّرانه برخورد کنیم؟
💯ما در بحث های بعدی خواهیم گفت که یکی از اصلی ترین راه های ابراز محبّت به کودکان، بازی کردن با آنهاست؛ امّا تکبّر پدران و مادران متکبّر، اجازه نمیدهد با کودکان خود، آن گونه که کودکان دوست دارند، بازی کنند. بازی با کودکان،نیازمند روحیۀ متواضعانه است.
✅راه برقراری ارتباط عمیق و تأثیرگذار با بچّه ها، بچّه شدن است. شما فکر میکنید پدر و مادر متکبّر، میتوانند خود را مانند کودکان کرده، با آنها ارتباط برقراركنند.
📚منِ دیگرِ ما، کتاب دوم، ص۱۲۷
#من_دیگر_ما
#کتاب_دوم
#گزارههای_رفتاری
#تربیت_فرزند
#محسن_عباسی_ولدی
@abbasivaladi