🌀 مرکز خدمات و ذبح رستم
📝 پایان عمر نورگستر و آغاز مشکلات
🖋 علی مهدوی
🔹 در سال ۱۳۹۴ و پس از چهارده سال از تأسیس موسسه عمران نورگستر مرکز خدمات تصمیم به انحلال این مؤسسه میگیرد. مؤسسهای که بخوبی از عهده سختترین انبوهسازی با همه محدودیتهایی که داشت برآمده بود. بیشک حجم کار و کیفیت کار نورگستر، برگ زرین و ماندگاری در تاریخ خدمات مرکز خدمات است؛ چراکه طلاب بسیاری را از خانهبهدوشی و اسکان در خانههای تاریک بافت فرسوده قم نجات داد. گرچه انتقادات به پردیساننشینشدن طلاب در جای خود قابل بررسی است؛ اما به لحاظ سرعت و کیفیت کاری که نورگستر در مدتی کوتاه انجام داد این موضوع قابل انکار نیست.
🔹 تقریبا همزمان با انحلال نورگستر، فصل جدیدی از مسکنسازی مرکز خدمات آغاز شد. درست است که دیگر هزارهسازی در دستور کار مرکز خدمات نبود؛ اما مرکز خدمات بهطور کلی از ساخت مسکن منصرف نشده بود. تابحال اجراکننده ساخت خانهها نورگستر بود و پس از انحلالش، این مهم به معاونت مسکن مرکز خدمات سپرده شد.
🔹 تا اینجای کار قابل نقد و اشکال بنظر نمیرسد؛ الا یک نکته! مرکز خدمات رستمی که با دست خود بزرگ و تربیت کرده بود را برای همیشه کنار گذاشت. صحبت از چرایی انحلال نورگستر نیست؛ به هردلیل شاید این انحلال پس از پایان ماموریت پردیسان، معقول بوده است؛ بلکه سخن درباره چرایی دور ریختن تمام تجربیات نورگستر است. معاونت مسکن مرکز خدمات احساس کرد به هیچیک از تجربیات و نفرات مطرح در نورگستر نیاز ندارد و خود با تکیه بر داشتههای خویش میتواند مسکنسازی را به سرانجام برساند.
🔹 در مدت کوتاهی هردو پروژه با فاصله کم آغاز شد. پروژه اساتید در خیابان ۱۵ خرداد که معروف شد به پروژه ۱۵ خرداد و پروژه ممتازین در پردیسان (بین هزارههای هشتم و نهم)؛ اما دیری نپایید که هردو به یک عاقبت دچار شدند.
🔺 برای اطلاع از جزییات بیشتر با
#مناهج همراه باشید.
📌 پ.ن:
وجود یک یا چند اشتباه در یک مرکز عظیم که خدمات گسترده و فراوانی داشته نباید موجب بیانصافی و بیتقوایی در نقد شود.
برچسبهای ناصوابی که برخی به مرکز خدمات میزنند و موجب سیاهنمایی درباره همه خدمات آن مرکز میشود اصلا صحیح نیست؛ لذا در چارچوب نقد سازنده باید مطالبه جبران اشتباهات صورت گیرد.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂
#معضل_مسکن_طلاب
#مسکن
#مرکز_خدمات
@Manahejj