⭕️ ساخت ایرانمال با فساد بانکی
🔻 نظام بانکی رها شده از سوی بانک مرکزی باعث شده تا بانکهایی مانند بانک آینده خود را کدخدای نظام اقتصادی کشور ببینند. بانکی که خود از ادغام دو موسسه مالی و بانک بحرانزده تات به وجود آمد، خود الان از بانیان تورمزایی، خلق نقدینگی نجومی و بنگاهداری است. گردن کلفتی در مقابل ساختارهای کنترلکننده بانکی کار همیشگی بانک آینده در سالهای اخیر بوده است.
🔻 صورتهای مالی سال ۹۸ بانک آینده زیان انباشته ۱۳ هزار میلیاردی داشت که نسبت به سال ۹۷ دو هزار میلیارد تومان افزایش داشت. این رقم تا سال ۱۴۰۱ به نزدیک ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسید. بنابراین سوال اینجاست که بانک آینده چطور در چنین وضعیتی به حیات خود در اقتصاد ادامه داد؟
🔻 سرانجام ۶۰ درصد از سهام و حق رای در هیات مدیره بانک آینده به وزارت اقتصاد سپرده شد. البته طبق گفته وزیر اقتصاد این به معنای مالک شدن وزارت اقتصاد نیست و فقط به معنی حق رای داشتن این وزارت خانه به اندازه ۶۰ درصد سهام شرکت است. یعنی امروز عملا وزارت اقتصاد و دولت سهامدار بدهی بانک آینده شدند، در حالی که اگر این اتفاق سال ۹۷ رخ میداد جلوی ۸۷ هزار میلیارد ضرر گرفته میشد.
🔻 پروژه ایرانمال کلید فساد در بانک اینده است. طبق اسناد موجود فقط در فاصله سال ۹۴ تا ۹۶، بانک آینده ۳۵ هزار میلیارد وام به ایران مال داد. در این فرآیند صاحب بانک خصوصی اینده، برای ساخت این پروژه از بانک آینده وامهای کلان دریافت کرده است و این بدهیها را بازنگردانده است. براساس نامه مدیرعامل بانک آینده در هشتم مرداد ۹۹، شرکت ایران مال ۳۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد بدهی به بانک آینده داشته است. یعنی این پول هنگفت از سپردههای مردم به جیب صاحبان ایران مال رفته و بازنگشته است.
🔻 تسویه این بدهی به شکل تملیک ۹۸ درصد سهام شرکت ایران مال به بانک انجام شده است. این یعنی ۹۸ درصد سهام شرکت ایران مال از سوی کارشناسان بانک آینده ۳۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان برآورده شده است. در واقع هیچ پولی به بانک برنگردانده شده است و بانک نیز اقدام به فروش سهام شرکت به شرکتهای دیگر کاغذی کرده و از این طریق تراز مالی خود را به شکل ظاهری مثبت کرده است.
🔻 حالا بعد از این حجم از فساد فوق گسترده در بانک آینده، وقتی رییس بانک مرکزی توییت میزند که قرار نیست بانک آینده به عنوان سردمدار بنگاهداران بانکها منحل شود، دولت چه کاری قرار است انجام دهد؟ چگونه میشود کشوری که میخواهد مقابل سرمایهداری جهانی ایستادگی کند جلوی همچین بانکهایی را نگیرد؟ آیا امام خمینی (ره) نفرمودند که نگذارید کشور به دست نا اهلان بیافتد؟ آیا این مصداق بارز افتادن در دست نا اهلان نیست؟ اگر کشوری که مارا تحریم میکند دشمن نام دارد، بانکی که اینگونه اقتصاد را فلج میکند دشمن نیست؟
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
📌
تلگرام |
ایتا |
اینستاگرام |
توییتر