❇️ آسیبشناسی حکمرانی صندوقهای بازنشستگی از مدیریت دولتی صندوقهای بازنشستگی و مدیران غیر حرفه ای تا نا کارآمدی نظارت و نبود شفافیت
🔻مصطفی حیدری برای اندیشکده رهیافت نوشت:
📚 تأمین اجتماعی برای ارائه و درک بهتر خدمات تأمین اجتماعی به ابزارهای ساده، شفاف، توانا و پرتحرک نیاز است و بروکراسی اداری به سنگینی سازمان، اتلاف و هرز نیروها و طولانی شدن زمان ارائه خدمات منجر خواهد شد
📚 در حال حاضر مدیریت دولتی صندوقها، علاوه بر خود صندوق به شرکتهای تابعه آن نیز تسری یافته است؛ بهگونهای که دولت در انتخاب مدیران شرکتهای زیرمجموعه نیز همواره نقش مؤثری دارد.
📚این موضوع باعث میشود مدیران صندوقها وامدار دولت باشند نه اعضای صندوق و تابع منویات دولت عمل کنند و نه تمایل اعضا. همچنین رأی عالی در شورای عالی تأمین اجتماعی نیز متعلق به دولت است.
📚مدیریت ضعیف طرحهای تأمین اجتماعی از یک سو موجب تحمیل هزینه اضافه بر صندوق یا به تأخیر افتادن کسب سود خواهد شد و از دیگر سو موجب میشود صندوق نتواند به مستمریبگیران مستمری با رعایت اصول انصاف و کفایت بپردازد.
📚 از نظر برخی نویسندگان، ساختارهای نظارتی صندوقها در ایران مناسب نیست. مهمترین دلایل عدم تناسب نظارت را میتوان در فقدان نهاد ناظر عالی، نارساییهای قانونی و فقدان شفافیت جستجو کرد.
🌐 ادامه خبر:
http://ihkn.ir/?p=32276
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با
#مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔
@meftahandishe_com