#عمومی
#تقلید
آیت الله فیاضی با تطبیق دادنِ «سادتنا و کبرائنا» در آیه 66 و 67 سوره احزاب (يَوْمَ تُقَلَّبُ وُجُوهُهُمْ فِي النَّارِ يَقُولُونَ يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَ أَطَعْنَا الرَّسُولاَ وَ قَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَ كُبَرَاءَنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلاَ) بر اساتید حوزه، فرمودند: نسبت به تمام علماء باید احترام کامل داشته باشیم ولی فقط شخصیت علمی معصوم ارزش دارد.
همچنین ذیل آیه 73 سوره فرقان: " وَ الَّذِینَ إِذا ذُکرُوا بِآیاتِ رَبِّهِمْ لَمْ یخِرُّوا علیها صُمًّا وَ عُمْیاناً" علامه طباطبایی میفرمایند: «"خرور بر زمین" به معنای سقوط بر زمین است و گویا در آیه شریفه کنایه است از ملازمت و گرفتن چیزی به این صورت که به روی آن بیفتد. و معنای آیه شریفه این است که: بندگان رحمان چون متذکر آیات پروردگارشان میشوند و حکمت و موعظه ای از قرآن او و یا وحی او می شنوند، کورکورانه آن را نمی پذیرند و بدون اینکه تفکر و تعقل کنند بیهوده و بی جهت، دل به آن نمی بازند، بلکه آن را با بصیرت می پذیرند و به حکمت آن ایمان آورده به موعظه آن متعظ میشوند و در امر خود، بر بصیرت و بر بینه ای از پروردگار خویشند»
بنابراین تعبد و تقلید کورکورانه حتی از آیات قرآن هم ممدوح نیست چه رسد از غیر معصومین. به والله قسم! برای رسیدن به اجتهاد، آفتی سهمگین تر از تقلید از بزرگان ندیدم.