⚡️قواعد اصولی فقه البیان چه می گوید؟ / تعبد مبتنی بر تفکر خواسته قطعی شارع است!
👌 قواعد اصولی فقه البیان زمینه ساز برای استنباط جنبه های تحریک کننده فکر شارع است. بخشی از جنبه های تحریک کننده فکر در ادبیات شارع، جنبه های توصیفی شارع و جنبه های علل الشرایعی شارع است. همچنین شکل بیان شارع مهمترین جنبه تحریک کننده فکر در بیان شارع محسوب می شود.
قواعد اصولی فقه البیان به سه دسته قاعده کلی تقسیم می شود:
👌بخش اول قواعد اصولی فقه البیان (گروه قواعد بیان مبتنی بر ظرفیت و گروه قواعد بیان مبتنی بر تأمل) به تشریح مفهوم سؤال و تأمل در بیان شارع می پردازد. شارع محترم، سوال حَسن و نیکو را نصف علم و مفتاح علم و آغاز کننده تفکر می داند.
فقاهت از فهم پرسش های شارع شروع می شود.
👌بخش دوم قواعد اصولی فقه البیان ( گروه قواعد اصولی بیان مبتنی مُکث) به تحلیل مسئله پاسخ و راه حل از منظر شارع می پردازد. تبیین مفهوم تنزیل در کنار مفهوم تأویل، تشریح مفهوم ظاهر در کنار مفهوم باطن بخشی از مباحث بیان مبتنی بر مُکث است. همچنین تحلیل ابعاد تنزیل، تأویل و تحلیل ابعاد باطن و ظاهر بخش دیگری از مباحث این بخش است. مهمترین بخشِ بیان مبتنی بر مُکث، تحلیل ابعاد ظاهر و نص از منظر شارع است.
بیان شارع در بخش ظاهر، حداقل دارای سه بُعد ثبت (تصوير)، تحلیل (تعريف) و پردازش (تصميم) است.
👌بخش سوم قواعد اصولی فقه البیان (گروه قواعد اصولی بیان مبتنی بر مقایسه، گروه قواعد اصولی بیان مبتنی بر رفق، گروه قواعد اصولی بیان مبتنی بر منزلت، گروه قواعد اصولی مبتنی بر انفتاح، گروه قواعد اصولی مبتنی بر سیاق و گروه قواعد اصولی مبتنی بر کمیت) به تعمیق ۶ بعدی بیان شارع حکیم می پردازد.
بخش سوم قواعد اصولی فقه البیان به سفرهای فکری شارع معروف است و در واقع ۶ جنبه تحریک کننده فکر، در بیان شارع را توصیف می کند.
👌رساله های عملیه و علمیه را در موضوعات مختلف، مبتنی بر این ساختار، استنباط و بیان می کنیم و معتقد هستیم؛ اينگونه از بیان، تحریک فکر و درایه بیشتری را براي مردم عزيز تأمین می کند. اساساً ارتقای امتثال مکلف، وابسته به میزان تدبر و ميزان درایه مکلف در بیان و تقدیر شارع است
. (در استنباط از آیات و روایات مرتبط با مسجد از قواعد فقه البیان بهره برده ایم.)
حجت الاسلام علي كشوري (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - تبیین روش استنباط از آیات و روایات مرتبط با مسجد -سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - قم
#قواعد_اصولی_فقه_البيان
#قواعد_ممهده
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4