#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_232
❇️
#آیات96و97هود
💠وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسی بِآياتِنا وَ سُلْطانٍ مُبِينٍ (۹۶) إِلی فِرْعَوْنَ وَ مَلائِهِ فَاتَّبَعُوا أَمْرَ فِرْعَوْنَ وَ ما أَمْرُ فِرْعَوْنَ بِرَشِيدٍ (۹۷/هود)
🌱و به تحقيق ما موسی را با معجزه و براهين روشن فرستاديم، به سوی فرعون و اشراف قومش (فرستاديم)، پس آنها (بجای پذيرفتن دعوت موسی،) از فرمان فرعون پيروی كردند، در حالی كه فرمان فرعون مايهی رشد (و نجات) نبود.
🔷✨تعداد آياتی كه در قرآن مجيد دربارهی حضرت موسی عليه السلام و قوم بنیاسرائيل وارد شده، در مورد هيچ پيامبر و امّت ديگری نيامده است، زيرا از اين حضرت بيش از يكصد و سی مرتبه و در بيش از سی سوره نام برده شده است كه خلاصهترين آنها در اين سوره است. كلمهی «سُلْطانٍ»، به معنای سلطه است. گاهی به سلطهی ظاهری گفته میشود و گاهی در سلطهی منطقی و استدلالی بكار میرود.
🔹ادّعای نمايندگی از جانب خدا بايد همراه نشانه ودليل باشد. «أَرْسَلْنا مُوسی بِآياتِنا وَ سُلْطانٍ مُبِينٍ»
🔹منطق و معجزهی انبيا عليهم السلام برای همهی مردم، روشن و قابل فهم است. «مُبِينٍ»
🔹از مهمترين فلسفهی بعثت انبيا عليهم السلام، طاغوت زدايی، آزادی و رهايی انسانها از قيد بندگی ديگران است. «إِلی فِرْعَوْنَ»
🔹بسياری از مردم، پيروان طاغوتها بودهاند. «فَاتَّبَعُوا أَمْرَ فِرْعَوْنَ»
🔹بايد شعارهای تبليغاتی طاغوتها را خنثی كرد. چون فرعون به دروغ اظهار میداشت كه من شما را جز به راه رشد هدايت نمیكنم؛ «وَ ما أَهْدِيكُمْ إِلَّا سَبِيلَ الرَّشادِ»۱، اين آيه در مقام جواب میفرمايد: «وَ ما أَمْرُ فِرْعَوْنَ بِرَشِيدٍ»
🔹هميشه علم و شناخت به تنهايی عامل دوری از انحراف نيست. (موسی حقّ را با دليل و برهان، برای مردم روشن میكرد، ولی فرعون مردم را به انحراف دعوت میكرد و مردم از فرعون پيروی میكردند)
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔
@quranpuyan