✍️ سلسله آموزشهای نویسندگی
✅ حکایتی الهامبخش و آموزنده از زندگی یک نویسنده بزرگ
🔹 یکی از نویسندگان بزرگ تاریخ اونوره دو بالزاک فرانسوی است که در سال ۱۷۹۹ در فرانسه به دنیا آمد.
🔸 بالزاک به وجود آورنده مکتب رئالیسم (واقعگرایی) است.
📚 از آثار بالزاک میتوان به مواردی چون باباگوریو، شوانها، رباخوار، چرم ساغری و شاهکار گمنام اشاره کرد.
🔰 در این پست قصد پرداختن به زندگی و آثار بالزاک را نداریم بلکه هدف اصلی نقل برخی از مقاطع الهامبخش و آموزنده از زندگی بالزاک در روند تبدیلشدن به یک نویسنده موفق است.
❌ بالزاک نویسنده خامدستی بود. جملههایش نامناسب بودند، عبارتبندیهایش نچسب و سبکش ناشیانه، باوجوداین بسیار موفق بود.
سبک ناشیانه بالزاک در ابتدای کار حرفهایاش تبدیل به مضحکه شده بود. او که در جستجوی راهی برای گذران زندگی بود، باخبر شد گروهی از نویسندههای جوان بهاتفاق یکدیگر و بهعنوان نویسنده همکار، کتاب مینویسند و در عایداتش باهم سهیم میشوند. آنها آثارشان را به ناشران محلی میفروختند و بالزاک که موفقیت آنها را دید، به خواهرش گفت میخواهد وارد این رقابت شود؛ تنها با این تفاوت که خودش بهتنهایی کتابها را بنویسد تا تمام پول نصیب خودش شود. دیوانهوار شروع به نوشتن کرد؛ آن هم با سرعتی بیامان.
نکتهای که باید به آن توجه کرد، این است که سبک نگارش ناشیانه مانع موفقیت بالزاک نبود. درواقع او بهجای اینکه وقتش را تلف نگرانی برای سبک کند، آن را صرف بیرون دادن متنهای بیشتر کرد.
بالزاک که از سویی نویسندهای بهشدت خلاق با ایدههایی پایانناپذیر بود، از سوی دیگر فرزند عادت بود. یکی از عوامل مهم موفقیت او برنامه کار روزانه ثابتش بود. او خودش را از دنیای بیرون کاملاً جدا میکرد تا بتواند روی نوشتهاش تمرکز کند. این کار را به دو شیوه انجام میداد. اول ماندن در خانه و کشیدن پردهها و دوم کار کردن در شبها، وقتیکه همه جهان به خواب میرفت.
قهوه قوه خلاقه او را تحریک میکرد و به او اجازه میداد به افکارش نظم و ترتیب بدهد و ایدههایی را به ذهنش متبادر میکرد که بهسختی میتوانست جلوشان را بگیرد. و بهاینترتیب بود که انگشتهایش روی صفحهها راه میرفتند و با سرعتی سرسامآور رمان پشت رمان مینوشتند.
ایدههای بالزاک تحلیلهایی بودند که ریشه در زندگی شخصی او داشتند و در صفحههای داستانهایش به ماجراجوییهای عاشقانه قهرمانهایش تبدیل میشدند.❌
🗞 زندگینامه و روند نویسنده شدن بالزاک میتواند برای نویسندگان جوان و تازهکار بسیار الهامبخش و آموزنده باشد.
📌منبع: کتاب
نوشتن مانند بزرگان نوشته
ویلیام کین
#نویسندگی
#پژوهشکده_باقرالعلوم
📲 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
@rboresearch