فتنه کور لبنان؛ #نفوذ، آشوب، ویرانی، سلطه
[صفحه 1 از ۷]
💥 اختصاصی_روزنه/
#ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
گام اول: آنچه اخیرا در بیروت رخ داد
دو هفته پیش انفجاری مهیب بندر مهم و راهبردی بیروت را به معنای واقعی کلمه ویران کرد. انفجاری با وسعت فراوان که علاوه بر خسارتهای جانی و مالی بسیار به ۳۰۰ هزار نفر از ساکنین پیرامونی این بندر، کشور کوچک لبنان را به مرزهای یک بحران سیاسی-اقتصادیِ عمیق برده است.
گویا انفجار ناشی از انبارهی مقادیر قابل توجهی از نیترات آمونیومِ مصادره شده از یک کشتی خارجی در سال ۲۰۱۴ بوده است. موادی که به طرز عجیبی روی هم تلانبار شدند و هنوز مشخص نیست دقیقا چه اتفاقی منجر به یک انفجار شبه اتمی در بندر بیروت شده است. این مواد به گفته متخصصان، دارای حساسیتِ انفجاری بسیار کم میباشند همچنانکه معروف است اگر آمونیوم نیترات را زیر بالش خود بگذارید، احتمال انفجار بالش به خودی خود، بیشتر از انفجار آمونیوم نیترات میباشد!
از طرفی کاملا برعکس، این ماده در صورت تحریک توسط یک کنشگرِ به اندازه کافی قدرتمند، دارای ظرفیت انفجاری بسیار بالایی خواهد بود. همین باعث میشود انفجار ناگهانی و قدرتمند آن در بندر بیروت، تا حد قابل ملاحظهای، محتملا محصول یک اقدام عمدی تلقی شود. صد البته نظر نهایی را باید کارشناسان این حوزه پس از تحقیقات جامع و بیطرف بیان کنند.
هرچه هست ابهامات کارشناسانه و مهمی در این باره هنوز بدون جواب ماندهاند؛ هنوز مشخص نیست چرا و چگونه، این محموله سنگین از مواد انفجاری - بالغ بر ۲۷۵۰ تن!- البته با کاربری دوگانه نظامی و کشاورزی- به مدت ۶ سال به حال خود رها شده بودند؟ صاحب آن دقیقا کیست و چرا طی این مدت مدید کاری برای استرداد نکرده است؟ هرچند گفته میشود که استرداد صرفه اقتصادی نداشته است اما حقیقتا بعید است شما صاحب ۲۷۵۰ تن ماده مصادره شده باشید ولی کاری برای خلاصی آن و یا حداقل فروش آن به دولت یا دیگر طرفهای حاضر در لبنان صورت ندهید به این امید که شاید بتوانید مقداری از سرمایه مصادره شده خود را احیا کنید!
در کنار این ابهامات، یک مطلب کاملا واضح وجود دارد و آن اینکه اوضاع در لبنان پس از این انفجار، پیچیدهتر شد.
گام دوم: آنچه پیشتر در لبنان رخ داده بود
لبنان به خودی خود و پیش از این نیز به سبب خباثتهای امریکایی، وضعیت اقتصادی ناخوشایندی را تجربه میکرد و بدون این انفجار هم در مشکلات اقتصادی و اجتماعی خاص خود غوطهور بود. مشکلاتی که از زمان روی کار آمد سعد حریری و با سیاستهای انفجاریاش، بدتر شد و ماشه اعتراضات مشکوک را در این کشور حساس، چکاند.
اعتراضات لبنان بعدا با اعتراضات خونین عراق تکمیل شد و پس از مدتی فاز بعدی اعتراضات با مدلی تقریبا یکسان، در ایران کلید خورد و فتنهای عجیب را رقم زد که اگر یاری خداوند و خبرگی اطلاعاتی نیروهای ما نبود، فاجعهای بزرگ میآفرید.
به هر حال در زمانی که لبنان در دوره نخستوزیری سعد حریری از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ در وضعیت ناخوشایندی از مشکلات اجتماعی و اقتصادی خود به سر میبرد، در رخدادی کمسابقه، این فرد پر دردسر به صورت ناگهانی به عربستان سعودی سفر کرد و پس از مدتی در خاک این کشور، استعفای تحقیرآمیزی را از روی یک متن خواند.
او ایران و حزبالله را به خرابکاری در لبنان متهم کرد و همچنین به صورت مبهم گفت اطلاعاتی در دست دارد که نشان میدهد جان او در خطر است. در حالی که اولا تا پیش از این کنترل دولت در دست او بود و سیاستهای ناموجه او باعث التهابات اقتصادی و در نتیجه سیاسی شد.
ثانیا بیثباتی چیزی است که اساسا به نفع حزبالله نمیباشد زیرا این نیرو در تقابل با رژیم صهیونیستی است و درگیری داخلی ولو به صورت اجتماعی و سیاسی، برای این گروه، هزینهبر و تشتتآور میباشد.
ثالثا شواهد نشان داد سعد حریری بیشتر به یک گروگان تا یک میهمان برای دولت عربستان شباهت داشته است همچنانکه پس از بازگشتش به لبنان کماکان دو تن از فرزندانش در عربستان مانده بودند. بازگشت او از عربستان که با فشار تقریباق همه اطراف صورت گرفت نشان میداد ماجرای در خطر بودن جانش چیزی جز یک بلوف مزخرف نبوده بلکه جان او بیشتر از سوی میزبانان سعودیاش در خطر قرار داشته است.
صفحه ۲:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4772
صفحه ۳:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4773
صفحه ۴:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4775
صفحه ۵:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4776
صفحه ۶:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4777
صفحه ۷:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4779
@rozaneebefarda