#شرح مختصر
#دعا_چهل_هفت_14
شريك خداوند
أَنْتَ الَّذِي لَمْ يُعِنْكَ عَلَى خَلْقِكَ شَرِيكٌ، وَ لَمْ يُوَازِرْكَ فِي أَمْرِكَ وَزِيرٌ، وَ لَمْ يَكُنْ لَكَ مُشَاهِدٌ وَ لَا نَظِيرٌ
تويى آنكه در آفريدنت، شريكى يارىات نداد و در كارت، وزيرى تو را كمك نكرده و براى تو بيننده و مانندى نبوده است.
«شَرِيك»: يك فعل و يا صفتى را به طور مساوى به دو نفر يا بيشتر نسبت دادن است به طورى كه هر يك در دارا بودن آن صفت و يا فعل، شريك يكديگرند. شرك به خداوند يعنى براى خدا در افعال و يا صفات همتايى قائل شدن و اين بر دو قسم است. يكى شرك عظيم كه عبارت است از ثابت كردن شريك براى خداوند و اين كفرى است كه خداوند آن را نخواهد بخشيد.
خداوند در قرآن كريم مىفرمايد: (إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ مَادُونَ ذلِكَ لِمَن يَشَآءُ وَ مَن يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَللَا بَعِيداً): «خداوند، شرك به او را نمىآمرزد، ولى كمتر از آن را براى هر كس بخواهد و شايسته بداند مىآمرزد. و هر كس براى خدا همتايى قرار دهد، در گمراهى دورى افتاده است». (نساء/ 116.).
(و من يشرك باللّه فقد حرم الله على الجنه): «هر كس شريكى براى خدا قرار دهد، خداوند بهشت را بر او حرام كرده است». (مائده/ 72.).
و ديگر شرك صغير و آن مراعات غير خداوند است با خداوند، در بعضى از امور. همانند: ريا و نفاق. اين همان شركى است كه پيامبر درباره آن فرمودهاند: «از حركت مورچه سياهى در شب سياه، بر روى تخت سنگ سياه مخفىتر است». (بحارالانوار 93 /72.).
«لَمْ يُوَازِرْك»: كس ديگرى سنگينى و وِزر تو را كمك نكرد و حمل ننمود.
«وِزْر»: حمل سنگين است.
«وَزِير»: كسى است كه سنگينى كارهاى سلطان را بر دوش مىگيرد.
#چهل_هفت #اسماء_الله
◀️ کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2