#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_11
#دعای_دهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_یازدهم_2
#فراغت_بدون_گناه 2
❇️ اصولًا بيكارى و فراغت بىحاصل مايه خستگى، بىنشاطى، تنبلى و فرسودگى و در بسيارى از مراحل زندگى به ويژه جوانى مايه فساد و تباهى و توليد امراض روانى مىگردد. بر اساس آمارهاى فرهنگى در فصول تعطيلى مراكز علمى و آموزشى، ميزان فساد نوجوانان و جوانان به شدت بالا مىرود كه عامل مهم بروز آن؛ نداشتن برنامهريزى براى پر كردن اوقات فراغت است.
در روايات سيره نبوى آمده است:
كانَ رَسُولُ اللَّه إذا نَظَرَ الرَّجُلَ فَأعْجَبَهُ، قالَ: هَلْ لَهُ حِرْفَةٌ، فَإنْ قالوا: لا، قالَ:
سَقَطَ مِنْ عَيْنِى، قيلَ: كَيْفَ ذاكَ يا رسول اللّه! قالَ: لِأَنّ المُؤْمِنَ إذا لَمْ يَكُنْ لَهُ حِرْفَةٌ يَعِيشُ بِدِينِهِ.
وقتى رسول خدا صلى الله عليه و آله به مردى نگاه مىكرد و از وى خوشش مىآمد مىفرمود: آيا شغلى دارد؟ اگر مىگفتند بيكار است، مىفرمود: از چشمم افتاد. عرض مىشد: اى رسول خدا! براى چه از چشم شما افتاد؟ فرمود: زيرا مؤمن وقتى بيكار است دين خود را اسباب معيشت قرار مىدهد.
اين حديث دو پيام آموزنده و تأثيرگذار دارد:
اوّل، فراغت خالى از فايده زمينهساز مفاسد اجتماعى است.
دوّم، اشتغال به كار و تلاش به ويژه براى جوانان از ضروريات زندگى است و آنان را نسبت به تشكيل خانواده و حضور در جامعه اميدوار و مسئول بار مىآورد و اسلام هم نسبت به كار و فعاليت در اجتماع حساس است تا درآمدها حلال و پاكيزه باشد.
چنانچه انسان دانشمند يا ثروتمند سالم باشد ولى كارى نداشته باشد و از فقيران و بيماران و زيردستان دل جويى نكند، همين اسباب غفلت است. اين آدم اگر مال نداشت يا از دانش محروم بود شايد براى او بهتر بود؛ زيرا گاهى ممكن است، هدايت و آسايش انسان در فقر و كمبود مالى يا علمى باشد؛ فقرى كه او را از گناه دور سازد. چه بسا علمى كه با شيطنت و سلطهگرى همراه شود يا مالى كه با شهوت و شهرت آميخته گردد و بنيان آدمى را تباه سازد. پس آسايش در سايه تلاش مفيد و خدمت به بندگان خدا نيكوست.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 338
👌
#دعای_یازدهم_صحیفه_سجادیه
#یازدهم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2