🔰
الهیات کرونا
✍️ علی الهی خراسانی
🔸ویروس کرونا در کشور همه چیز را درگیر خود کرده است و این سطح از مواجهه و درگیری شاید بیسابقه باشد.
از دانش و علم گرفته تا زندگی روزمره تا دینداری تا ورزش و هنر و ... .
🔹اما الهیات کرونا چگونه تحلیل شده است؟ مواجهه متدینان و گروههای مذهبی با کرونا چه نسبتی با الهیات دارد و با کدام الهیات وارد میدان کارزار شده است؟ بر اساس تنوع دیدگاهها میتوان الهیات کرونا را در موارد زیر دانست:
💠الهیات رهاییبخش:
توجه گروههای جهادی طلاب و مذهبیها به قشر آسیبپذیر و فقیران در عین نقد به بیتوجهی بخشی از حاکمیت یا بزرگان دینی
💠الهیات مناسکی:
گروههای زیادی از مذهبیها چه انقلابی و چه انقلابی که بر مناسکگرایی حداکثری بهویژه در قالب هیئات تاکید دارند، اعلام خطرها و تعطیلی جلسات مذهبی و نماز جمعه و جماعات را توطئه در کمرنگ کردن دینداری و ابراز عشق به اهل بیت میدانند. مخالفت و مقاومت در بستهشدن یا محدودیت در زیارت حرمهای مقدس ازین گونه است.
💠الهیات سکولار:
برخی پژوهشگران و روشنفکران همچون دکتر یاسر میردامادی بر این باور هستند که پیامد مواجهه علما و متدینان با کرونا، قدسیزدایی و عرفیگرایی و ایندنیایی است. تبعیت از نظرات پزشکان توسط مدیریت حرمها و علما اینگونه تحلیل میشود.
💠الهیات سیستماتیک/معناگرا:
بسیاری از بزرگان دینی و اهل خطابه در مواجهه با خطرات کرونا، مردم را به خواندن دعا و سورههای خاص دعوت کردند. چه اینکه دین برای حفظ سلامتی و ایمنی از بلا و نیز مهمتر برای آرامش همواره برنامه دارد.
اگر قواعد پزشکی و عقلانی نیز رعایت میشود آنهم بخاطر تاکید دین بر بهداشت و حفظ الصحه است. توصیه اکید به خوردن داروی امام کاظم برای بالابردن ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به کرونا نیز ازینگونه است.
#دین_و_کرونا
⚜️
@taammolat74