هدایت شده از بسلام آمنين
#یادداشت_۱۶۷
۱۷ تیرماه ۱۴٠۳/ سال چهارم
از مگامال تا مگا هیئت!!!!
تا کنون بارها عرض کرده ایم که یکی از مهم ترین تفاوت های تمدن مدرن با تمدن اسلامی، در گزاره بنیادین و محوری: لِيَقُومَ ٱلنَّاسُ بِٱلۡقِسۡطِ (۲۵حدید) است.
مدل مدیریتی اسلام به این شکل است که واحدهای مدیریتی را کوچک، پراکنده و غیر متمرکز می کند. آنگاه وظایف را به همه می سپارد و ازین رهگذر، #مشارکت_حداکثری ایجاد میکند، مردم را رشد می دهد و ظرفیتها را فعال می کند. مدرنیته در مقابل، واحدهای مدیریتی را کلان و متمرکز می کند و با این روش، قریب به اتفاق مردم را از #مشارکت کنار می نهد و بسترهای رشد را عقیم می کند.
فی المثل برای دفاع از کشور، یک #ارتش منسجم متمرکز ایجاد می کند، انسانها را استخدام میکند و وظیفه دفاع را تنها به آنها می سپارد. اما اسلام، دفاع را بر عهده همگان می گذارد و مردمش را با: جَٰهَدُواْ بِأَمۡوَٰلِهِمۡ #وَأَنفُسِهِمۡ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ(۱۵حجرات) پرورش می دهد. امری که در اندیشه فقیه تمدنی عصر ما با عنوان #بسیج ظهور و بروز یافت.
باز در نظام تولید مدرن، #کارخانه کلان متمرکز را داریم با نتیجه ای واضح: یک ارباب و مالک با کسب سود حداکثری و صدها کارگرِ بله قربان گو و بی اختیار با سودی حداقلی. همین مدل تولید متمرکز، یکی از اصلی ترین ریشه های نظام سرمایه داری، نابود کننده عدالت و ایجاد کننده فاصله طبقاتی است.
در اسلام اما با تربیت انسانها بر اساس #مشاغل_برتر مانند کشاورزی، باغداری و دامداری، مکروه دانستن اجیر و استخدام دیگران شدن(کافی ج۵ص۹٠) و لزوم #نظارت هر فرد به غذایی که می خورد(عبس۲۴)، یک نظام تولیدی غیرمتمرکز، سبک، ارزان و بسیار باکیفیت طرح ریزی می شود. با نظام تولیدی اسلام، #مشارکت_حداکثری در تولید غذای طیب ایجاد می شود و ضمنا هر کسی آقای خودش است، همانطور که خدا او را آقا و آزاد آفریده(نامه۳۱ نهج البلاغه).
مثال دیگر این نزاع تمدنی در مدل توزیع و بازار است. مدرنیته هرچه بیشتر پیش می رود، بازار هایی متمرکز تر، بزرگتر و در نتیجه گرانتر درست می کند. #مگامال هایی که برای حدود نود درصد مردم، امکان خرید یک غرفه هم در آنها وجود ندارد. چرا که بسیار کم است و در نتیجه گران. به همین راحتی در عرصه توزیع و بازار هم #مشارکت_حداکثری را از دست می دهید.
اما اسلام عزیز و مردمی، درست در نقطه مقابل تمدن طاغوتی انحصاری، بازار پراکنده فراوان #رایگان می سازد و در اختیار همه مردم قرار می دهد(کافی ج۵ص۱۵۵) .
میتوان دهها مثال دیگر هم آورد. مثلا می توان مدل معیوب و پر اشکال و متمرکز #سدسازی را با مدل پیشرفته، پراکنده و سبُک #آب_انبار داری مقایسه کرد و امثله دیگر.
در همین راستا و با توجه به اینکه در ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام هستیم، باید توجه کنیم که اسلامی ترین مدل برپایی مجالس سوگواری، آنست که نیروهای بیشتری را درگیر خود کند و از ظرفیت انسان های بیشتری استفاده کند. با توجه به مسائل فوق الذکر، باید به دنبال تکثیر هیئتها باشیم نه تکبیر آنها!
هیئت کلان متمرکز، جدای از اشکالات متعددی که دارد، نمی تواند بسترساز خوبی برای «لِيَقُومَ ٱلنَّاسُ بِٱلۡقِسۡطِ» (۲۵حدید) باشد.
اما هیئتهای کوچک و #روضه_های_خانگی، می تواند یکی از مهم ترین عوامل #مشارکت_حداکثری در مراسم انسان ساز محرم باشد. فی المثل فلان هیئت که بیست سی هزار نفر مستمع دارد و تنها با یک سخنران و یک مداح مدیریت می شود، در صورت تبدیل به روضه های خانگی کوچک بیست سی نفره، بسترساز تربیت حدود هزار و پانصد مداح و همین تعداد سخنران است. به جای پرداخت هزینه های سنگین سیستم صوتی، در بسیاری از موارد، حتی نیازمند یک بلندگوی ساده هم نیست. به جای استخدام یک یا چند تیم خبره آشپزی، مدل روضه خانگی هزاران هزاران نفر را درگیر پخت غذای مجلس سیدالشهدا علیه السلام می کند. بدیهی است که کیفیت غذای مجالس کوچک، بسیار بهتر از غذاهایی است که برای هیئت های بزرگ طبخ و آماده می شود. چه اینکه حجم کار اندک است و سبک. از دیگر سوی هرکسی برای اهالی خانه و همسایه های خودش غذا تهیه می کند که موجب دقت و اهتمام بیشتر است.
باز برخلاف #مگا_هیئت ها، برپایی جلسات خانگی کوچک، قریب به اتفاق کوچه خیابان های شهر را بهره مند از حال و هوای روضه و ذکر معارف اهل بیت علیهم السلام می کند.
البته که می توان به فواید بی بدیل دیگری هم اشاره کرد. امید که با برپایی #روضه_های_خانگی، شاهد #مشارکت_حداکثری و بهره مندی حداکثری از این فرصت گرانقدر شویم.
@besalamen_amenin
12.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️
ماه عزای سیدالشهدا تسلیت باد
هدایت شده از سبل السلام
هدایت شده از Hamid Mont
8.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حیفه این کلیپ رو نبینید عالی هست
🖤🖤🖤
http://eitaa.com/matalabamozanda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵🟡🔴آقا جان کار خیلی سنگین شده... چکار کنیم
بفرستید برای طرفداران جلیلی اونهای که روحانی رو میشناسن برای نتیجه انتخابات ناراحتند هنوز عزادارند گوش کنند و آروم بشن
16.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹ویدیویی از شهید رئیسی که در فضای مجازی پربازدید شد
▪️شب اول #محرم هدیه به امام حسین علیه سلام وهمه شهدا صلوات
هدایت شده از هاشم زاده
لطفا در گروها پخش کنید . برای تردد از شهرستان، اتوبوس و محل اسکان در نظر گرفته شده
13.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😁. درمان ریزش مو
👌یکی از عوامل زیبایی موی سر است و ما با دادن راه حلهای مطمئن و اثر بخش به زیبایی شما کمک می کنیم.
هدایت شده از سبل السلام
🌸﷽🌸
#حکایت شیرین ؛
✍ #سیدرضا_صالحی
سالها پیش، خانمی جهت مشاوره آمد. با وجود چند بچه، قصد طلاق داشت.
شوهر #معتاد، بیکار و کاملا بیقید بود.
شبها تا سحر بیرون و ....
میخواست این لکه ننگ را از زندگیاش جدا کند و راحت شود.
پرسیدم، چقدر خودت مقصر هستی!؟
گفت : هیچی❗️
دوباره پرسیدم، مشکل چقدر از خودت است!؟
گفت هیچِ هیچ!! ، ضمنا چندین بار ترکش دادم ولی دوباره معتاد شده. ❗️
پرسیدم از نظر اخلاق نمره تو ۲۰ است!؟
گفت ، خُب نه ! هجده ، هفده ....
گفتم؛ دست از سر او بردار، تو برو خودت #آدم_شو، ۲۰ شو!
فرض کن از او #طلاق گرفتهای و منتظر یک شوهر خوب هستی! تو برو یک بانوی نمونه شو...
اصلا فرض کن یک دختر ۱۸ ساله و هنوز مجرد هستی، برو دختر خوش اخلاق و نمونه شو برای ازدواج ... تا برای تو #صف بکشند.
پرسید؛ راهکار!!؟
گفتم برو درس اخلاق بزرگان مثل ایةالله ناصری ، کتاب اخلاق بخوان ، سی دی گوش کن و مراقبه، محاسبه و ....
فقط و فقط فکر اصلاح خودت.
گفت: خداحافظ‼️
🟢 دو ماه بعد آمد و گفت، ما او را رها کرده و رفتیم سراغ خودسازی!
شوهرم نیز مخفیانه رفته کلاس و خودش #ترک_اعتیاد کرده و کاملا مقید شده و مرد زندگی❗️
🟢 چند سال گذشت و
الان این خانواده باتفاق شوهر یک زندگی مرفه و خوشبخت و مفید بر جامعه دارند.
یعقوب(س) بعد #توجه به یوسف رسید.
💚💚ا💚
#عجب #تکبر #خودشیفته #بخل
─┅═ೋ❅❅ೋ═┅─
https://eitaa.com/erisonteb
─┅═ೋ❅❅ೋ═┅─
👈 #انتخابات #پزشکیان #جلیلی
👈 #الگوی_پیشرفت_اسلامی
👈 #سبک_زندگی_اسلامی
16.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
باسلام
این کلیپ با صدای حقیر است و درستش کردم که اصلاح طلب بنام خودش نزنه زحمات این دولت
من اگه در موارد دیگه کارشناس نباشم حداقل این مورد دِین به گردنم هست ۱۰۰۰ تن پوشش این پروژه را من دادم حالا بیان مردم را ابله فرض کنند بنام خودشون بزنند
لطفا این کلیپ را تا میتونید وایرال کنید و اگه کسی خواست شماره حقیر ۰۹۹۱۲۰۵۴۴۸۰ را بدید ببرمش کارخونه را ببینه
ما مسوول در قبال خون شهدا هستیم
تا میتونید پخشش کنید
صدقه جاریه است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️استفاده از دهان شویه باعث فشار خون بالا میشود.
هدایت شده از تا 2030
8.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞کلیپ فوق، صحبتهای چند روز پیش «بیورن کومل» رییس کارگروه تأمین مالی پایدار سازمان بهداشت جهانی است که در آن به توضیح نحوهء تأمین مالی WHO میپردازد.
💰حدود 20% بودجهء این سازمان، از محل حق عضویتهای پرداختی کشورهای عضو، به دست میآید (مثلاً حق عضویت پرداختی ایران به این سازمان در سال 2023، 887585 دلار آمریکا، به علاوهء 877822 فرانک سوییس بوده است، منبع). 80% مابقی، از طریق کمکهای داوطلبانهء خیرین بینالمللی! تأمین میشود. خیرینی که پول میدهند تا اهداف خود را از طریق سازمان بهداشت جهانی، پیاده کنند. پیشتر صبحتهای رییس قبلی WHO را در این خصوص منتشر کرده بودم که اذعان داشت هر کسی به این سازمان کمک کند، تعیین کنندهء خط مشی عملکردیش خواهد بود (اینجا).
❓اما کمکهای داوطلبانه، توسط چه کسانی تأمین میشود؟
💸سال گذشته یورونیوز گزارش داد که در میان کشورها، ایالات متحده با 893 میلیون دلار بزرگترین اهداکنندهء مالی WHO بوده که حدود 15% از کل بودجه سازمان بهداشت جهانی را به تنهایی تأمین کرده است. پس از آمریکا، بیل گیتس، با 531 میلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد.
❓مطلب واضح هست؟
➖آمریکا و بیل گیتس، خط مشیهای سازمان بهداشت جهانی را تعیین میکنند و به کشورها دیکته میکنند. همانهایی که در مجموعهء وزارت بهداشت ما، حکم قرآن را دارد و جایشان روی تخم چشمهاست....
♨️افسوس که دشمن را نمیشناسیم.... افسوس!
🔻کاش این روزها که بلافاصله، پس از انتخابات، ماجرای تب دنگی، مدام در حال پررنگتر شدن است، کمی بیشتر به وضعیت بهداشت جهانی و دستوراتش بیندیشیم....
🆔@CoronaDeception