🔻تا دقایقی دیگر؛
🔹گفتگوی زنده دکتر سعید جلیلی با مردم در خبر 20:30
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
✅ @saeedjalily
🔻انتخاب سوال به قید قرعه: برنامهی شما برای رفع بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی چیست؟
جلیلی در گفتگوی تصویری با بخش خبری 20:30 گفت:
🔹طبق قانون اساسی داشتن شغل و رضایت شغلی حق آحاد جامعه است.
🔹میتوان در چهار سال آینده بیش از چهار میلیون شغل متناسب با رشته های مختلف نظیر معدن، کشاورزی، صنعت، شیلات، گردشگری، گردشگری سلامت و .. ایجاد کرد. ما فرصتهای این عرصهها بررسی کردیم و برای آن برنامه تدوین کردهایم.
🔹دانشجویی که تا مقطع دکتری پیش میرود، ده سال از بهترین زمان عمر خود را صرف این میکند که در ادامه بتواند برای کشورش موثر باشد؛ بنابراین این وظیفه دولت است که شغل مناسب فارغالتحصیلان را فراهم کند.
🔹بسیاری از بیکاری فارغالتحصیلان در زمینه علوم انسانی رقم میخورد. یکی از برنامههای ما به این صورت است که همانند علوم مهندسی و فنی، در حوزه علوم انسانی و علوم پایه، پژوهشها برونسپاری شوند.
🔹این بدین معناست که دستگاههای دولتی موظف خواهند شد که پژوهشها را در مناقصات اعلام کنند و فارغالتحصیلان رشتههای علوم انسانی به صورت عادلانه، پژوهش را اخذ کنند.
🔹در بخش دیگری از برنامهی ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی، روسای دانشگاهها موظف به هدایت تحصیلی دانشجویان به سمت رشتههای شغلی خواهند بود.
🔹بدین معنا که انتخاب پایاننامهها یا رسالههای ارتقاء اساتید، الزاما در ارتباط با زمینههای شغلی باشند.
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جلیلی: چهار میلیون شغل در برنامهی چهار ساله
🔹بسیاری از بیکاری فارغالتحصیلان در زمینه علوم انسانی رقم میخورد. یکی از برنامههای ما به این صورت است که همانند علوم مهندسی و فنی، در حوزه علوم انسانی و علوم پایه، پژوهشها برونسپاری شوند.
🔹این بدین معناست که دستگاههای دولتی موظف خواهند شد که پژوهشها را در مناقصات اعلام کنند و فارغالتحصیلان رشتههای علوم انسانی به صورت عادلانه، پژوهش را اخذ کنند.
✅ @saeedjalily
🔻ماموریت ملی ایجاد اشتغال راهبرد ماست/ تعیین ماموریتهای ایجاد اشتغال به همهی دستگاههای دولتی با تعیین بازه زمانی
دکتر جلیلی در دور دوم گفتگو ویژه خبری(سوال اول با موضوع اشتغال):
🔹دیشب در شهرری سخنرانی داشتم؛ از حرم حضرت عبدالعظیم(ع) تا محل سخنرانی از میان بازار عبور کردم؛ چندین نفر در همین فاصله کوتاه مراجعه کردند و درخواست آنها اشتغال بود.
🔹اشتغال هم رفع بیکاری است و فعال شدن فرصتهای کشور؛ بنابراین باید نگاه ملی و فرابخشی در این زمینه وجود داشته باشد.
🔹بر همین مبنا، راهبرد ایجاد اشتغال ما این است که رئیس جمهور برای هر دستگاه اجرایی ماموریتهای مشخص برای ایجاد اشتغال تعریف کند
🔹اگر برای استاندار ماموریت ایجاد اشتغال تعریف نکنیم، دوره او تمام میشود و معلوم نیست چه میزان اشتغال بوجود بیاید اما اگر به او ماموریت بدهید که سال به سال چه میزان اشتغال باید ایجاد شود و او موظف باشد، استاندارد طبق سازوکاری که دولت برای او تهیه کرده است به دنبال کار میرود.
🔹موازات استانداران،وزرا نیز همین ماموریت را باید دنبال کنند؛ آنگاه در پایان هر دوره مشخص، وزرا نیز میبایست پاسخگوی عملکرد خود باشند. اگر پیشرفت زمانی صورت نگرفته باشد رئیس جمهور باید مدیر خود را بازخواست کند.
🔹یکی از اشکالات ما این است که بخشها پشت ضعفهای یکدیگر قایم بشوند؛ اگر بهانهای وجود داشته باشد، اگر اختلاف نظر میان وزرا به وجود بیاید و در مسیر رسیدن به نتیجه ماموریت ملی خود خلل داشته باشند، اینجا نقش رئیس جمهور مشخص میشود. هنر رئیس جمهور ایجاد همین هماهنگی است.
🔹سال نود و دو که مسئول اجرایی در کشور بودم نیز اعلام کردم که عمده مشکلات ما به تحریم ربطی ندارد.
🔹برآورد ما این است که در سال اول، 764 هزار شغل، در پایان 1401 دو میلیون 535 هزار ، در پایان 1402، 4میلیون 43 هزار، در پایان 1403، 4 میلیون 136 هزار و در پایان 1404 به 4 میلیون 349 هزار شغل جدید برسیم.
🔹این آمار به صورت تفکیکی در هر بخش بدست آمده است؛ در بخش معدن، کشاورزی، شیلات، گردشگری و .. و در همهی این بخشها موانع و فرصتها برآورد شده است و برمبنای مطالعات دقیق و واقعی این آمار
🔹بخشی از این برنامهها اصلا نیازی به منابع جدید ندارد؛ در بسیاری از زمینهها مردم میگویند فقط کافی است که دولت مانع کار ما نشود.
🔹در زمینههای مختلف، این موانع که دولت ایجاد میکند شناسایی شده است و همین رفع مانع از سوی دولت، زمینه بسیاری از اشتغالها را به وجود میآید.
🔹انحصار مجوزات شغلی باید شکسته شود؛ مجوز بسیاری از دفاتر مثل پیشخوان دولت، داروخانهها، دفاتر بورس و .. خریده و فروش میشود و اینها باید لغو شوند.
🔹من دهها شهرک صنعتی را رفتم؛ مهمترین مشکل آنها نقدینگی است و این درحالی است که روزانه دو هزار میلیارد دلار در کشور خلق پول صورت میگیرد.
🔹هیئت امنای دانشگاهها زینت المجالس نیستند؛ اگر برای دانشگاههای دولتی ماموریت ایجاد اشتغال تعریف شود، این اعضا میبایست به دنبال ایجاد شغل باشند.
✅ @saeedjalily
🔻بسیاری از مشکلات ناشی از دخالت بیجا و اشتباه دولت است؛ این موانع را برطرف میکنیم
دکتر جلیلی در دور دوم گفتگو ویژه خبری(سوال دوم با موضوع روستا):
🔹روستانشینان 27 درصد جمعیت کشور هستند و بسیاری از کسانیکه حاشیهنشین شهری شدهاند، مهاجران از روستا بودند. چهل و نه دستگاه درباره روستا مسئولیت دارند که باید ماموریتهای آنها مشخص باشد.
🔹چه میزان از تسهیلات بانکی به روستاها تعلق میگیرد؟ چه میزان از اشتغالها به روستاییان میرسد؟
🔹کمترین تسهیلات به روستاییان میرسد. سند منازل روستایی، اراضی کشاورزی برای وثیقه از سوی بانک پذیرش نمیشود و این خطاست؛ حتی سرمایه روستاییان نظیر دام نیز باید به عنوان وثیقه پذیرش شود.
🔹ورزش روستایی، ده میلیارد تومان بودجه دارد؛ آیا این تبعیض میان روستا و شهر منجر به افزایش مهاجرت نخواهد شد؟
🔹در خصوص روستا، یک مدل موفق را پیگیری کردیم و آن این بود که هر روستا سند پیشرفت خود را توسط جوانان روستا تهیه کند؛ این الگو با مجموعهای به نام «باشگاه کشاورزان جوان» پیاده شد.
🔹وقتی سند پیشرفت روستا مشخص باشد، مطالبهگری روستاییان از دولت نیز محقق خواهد شد.
🔹به «چالاب و چنگوله» در ایلام رفتم؛ گلایه جوانها این بود که شبانه و از ترس دولت به صورت پنهانی کشاورزی میکنیم؛ زیرا سازمان مراتع مانع از کشاورزی ما میشود.
🔹به روستای «شیخ صله» که روستای مرزی در کرمانشاه بود رفتیم؛ ده ها جوان بودند که آنجا منتظر میماندند تا باری را جابجا کنند؛ اگر به این جوانها آموزش لازم داده میشد، همانها میتوانستند صادرکننده باشند نه کولبر.
✅ @saeedjalily
🔻جهش کشور به معنای نادیده گرفتن فشار بر روی مردم نیست
دکتر جلیلی در دور دوم گفتگو ویژه خبری(سوال سوم با موضوع معیشت):
🔹اگر ما شعار جهش میدهیم این به معنای نادیده گرفتن فشار بر روی مردم نیست. در حوزه انرژی، تامین سبد غذایی و افزایش نشاط جامعه طرحهای معیشتی آماده کردهایم.
🔹متوسط مصرف دهکهای جامعه از دریافت اقلام غذایی کاهش یافته است؛ به گونهای که میزان مصرف گوشت قرمز در دهک آخر به روزانه 5 گرم رسیده است.
🔹دولت موظف است که میزان انرژی مورد نیاز برای سلامت شهروندان را فراهم کند.
🔹پنجاه و پنج میلیارد دلار ارز دولتی در سه سال گذشته برای تامین کالاهای اساسی به تخصیص داده شده است اما به دست مردم نرسیده است.
🔹در طرح سبد غذایی این یارانه به صورت مشخص برای دهکهای مختلف(به جز دهک اول)، با اعطای سیزده قلم غذایی از طریق شبکه مویرگی فروشندگان خود و بر مبنای کارت بانکی متصل به حساب یارانه، توزیع خواهد شد.
🔹طرح اجرایی نحوه دریافت اقلام نیز به منظور تامین کرامت مردم نیز آماده شده است.
🔹امروز دهک دهم 15 درصد از یارانه انرژی استفاده میکند و دهک اول تنها 5 درصد؛ برخورداران سه برابر دهک آخر سهم انرژی دریافت میکنند و ما در طرح وان همهی این سهمها را به ازای هر ایرانی به صورت مساوی تقسیم خواهیم کرد و مدیریت آن را نیز به خود مردم واگذار خواهیم کرد.
🔹در کنار این طرحهای معیشتی، طرح سفر به منظور رفاه و نشاط خانواده و تقویت بنیان خانواده اجرا خواهد شد. امکانات دولتی نیمی از کل امکانات رفاهی کشور را تشکیل میدهد و به طور متوسط در سال، دو سوم از این امکانات بلااستفاده است.
🔹این امکانات برای جامعه هدف زوجهای جوان و کسانیکه امکان سفر ندارند، به صورت مشخص شده فراهم میشود.
✅ @saeedjalily
🚨جلیلی در جمع بندی: من از کارشناسی در یک اداره شروع کردم و مراحل رئیس اداره، مدیرکلی، معاونت وزیر را طی کردم و سیستم اداری را میشناسم؛ پس از این دوره نیز، شش سال در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی با موضوعات مختلف درگیر بودیم و در سطح وزیران، معاونین رئیس جمهور و شورایعالی امنیت ملی مباحث مختلف را دیدهایم.اگر میگویم که این طرحها قابل اجراست، هم بر مبنای شناخت از فرصتهای کشور است و هم در مرحله اجرا، بر مبنای شناخت نظام اداری-اجرایی کشور است.
✅ @saeedjalily
🔹گروه حامیان دکتر سعید جلیلی🔻
🔸اولین ستاد مجازی دکتر سعید جلیلی در پیامرسان های داخلی...
🔹مرجعی برای تبادل نظر، همافزایی و هماهنگی همفکران مجازی سعید جلیلی و همچنین ارائه آخرین اخبار و تحلیل ها از وضعیت انتخابات ۱۴۰۰
🔻ما را به دوستانتان معرفی کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/464453731Cf42c5bc2f8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥من سه فرزندم بیکارند؛ چه کار میخواهید بکنید؟
🔹کشور ما فرصتهای بسیار خوبی دارد؛ ایجاد شغل در حقیقت نه تنها رفع بیکاری است، بلکه پیشرفت کشور است.
🔹برای پیشرفت در تک تک عرصهها، شما باید به دنبال مردم برای ایجاد شغل بروید
✅ @saeedjalily