⭕️ به اتّفاق؛ بررسی مبانی نظری «اتفاق» در اندیشه سیاسی اسلام
💠 جلسهی شصت و نهم از سلسله جلسات دکتر سعید جلیلی با موضوع حکمت سیاسی اسلام در قرآن با موضوع:«از حوادث لبنان تا حادثهی تلخ معدن طبس»
▫️بههمراه پرسش و پاسخ
🔹با ارائه محمد تقی رادمان؛
دبیر کارگروه معدن دولت سایه
🔸همراه با شعر خوانی
استاد یوسفعلی میرشکاک
و سیده فرشته حسینی
🕟 سهشنبه ۳ مهر؛ ساعت ۱۶:۳۰
📍حوزه هنری انقلاب اسلامی؛ سالن سوره
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تنش زدایی یا تهدید زدایی؟
دکتر سعید جلیلی:
🔹اگر مبنای سیاست خارجی ما تنش زدایی باشد، موجب افزایش طمع دشمن و تنشها میشود.
🔸اگر دشمن احساس کند که طرف مقابل از تنش فرار میکند، همین مسئله را اهرمی برای فشار بیشتر قرار خواهد داد.
🔹آن چیزی که سبب تنش زدایی میشود، مبنا قرار دادن «تهدید زدایی» است.
✅ @saeedjalily
May 11
دکتر سعید جلیلی
⭕️ به اتّفاق؛ بررسی مبانی نظری «اتفاق» در اندیشه سیاسی اسلام 💠 جلسهی شصت و نهم از سلسله جلسات دکت
⭕️ پخش زنده شصت و نهمین جلسه "حکمت سیاسی اسلام در قرآن"
آدرس پیوند:
🔗 https://www.aparat.com/drjalily
🔗 https://rubika.ir/saeedjalily
✅ @saeedjalily
⭕️ سیاست خارجی، عرصهی حرفهای دقیق و سنجیده است
دکتر سعید جلیلی در شصت و نهمین جلسهی حکمت سیاسی اسلام در قرآن:
🔹کار بزرگ حضرت امام خمینی(ره) این بود که بسیاری از مسائل نظری در مبانی اندیشه اسلامی را وارد عرصههای اجتماع و حکمرانی کردند.
🔸لذاست که ما باید از طرفی در مسائل روزمرّهی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره، توجه داشته باشیم که بر چه مبنایی اقدام به کنشگری میکنیم؛ و از طرف دیگر، اگر به مباحث نظری میپردازیم، بدانیم که امتداد این مباحث در وجوه مختلف زندگی فردی و اجتماعی مردم، چه میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حادثهی غمبار اخیر در معدن طبس، افزود:
🔹وقتی به موضوع معدن توجه میکنیم، متوجه میشویم که این موضوع دارای ابعاد مختلف است. یکی از این ابعاد، نقش معادن در جهش اقتصادی کشور است امّا در کنار این مسئله، باید به وجوه دینی و انسانی نیز توجه شود. متاسفانه امروز دیده میشود که در حادثهی اخیر، بعضا نگاهی مادی به کارگران این عرصه وجود دارد و گفته میشود که آن عزیزان بیمه بودهاند! در نگاه دینی، جان انسانها، آرامش آنها و مسائلی از این دست نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
نمایندهی مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به مسائل اخیر در حوزهی سیاست خارجی، ادامه داد:
🔸حوزهی سیاست خارجی، عرصهی حرفهای دقیق و سنجیده است. در حوزهی سیاست خارجی، باید مبنای صحیح داشت که بتوان شرایط را به درستی تشخیص داد و به توصیف و تحلیل آن پرداخت تا بتوان تجویز درستی در مقابل آن اتخاذ کرد. باید به درستی متوجه مبانی، اصول و راهبردها بود و بر طبق آنها سخن گفت.
🔹امروز از تنشزدایی سخن سخن گفته میشود؛ امّا باید توجه داشت که این تنشزدایی چگونه صورت خواهد گرفت. اگر طرف مقابل احساس کرد که شما از مواضع خود به دلیل جلوگیری از تنش کوتاه خواهید آمد، طمع خواهد کرد و به دنبال امتیازگیری از شما خواهد بود. بنده در سال ۸۴ هم این نکته را عرض کردم. آن چیزی که مهم است، تهدید زدایی است. تنش زدایی، زمانی مطلوب است که از ما رفع تهدید کند نه آن که تهدید را به سراغ ما بیاورد.
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
⭕️ سیاست خارجی، عرصهی حرفهای دقیق و سنجیده است دکتر سعید جلیلی در شصت و نهمین جلسهی حکمت سیاسی ا
⭕️ بخش دوم | نمیشود بگوییم قابیل هم برادر ماست
دکتر جلیلی با اشاره به موضوع وفاق، ادامه داد:
🔹قرآن کریم در تحسین وفاق، فرموده است:«وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا وَاخْتَلَفُوا»، امّا باید توجه داشته باشیم که وفاق باید حول محور چه چیزی باشد؟ در ادامهی همین آیهی شریفه آمده است:«مِن بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْبَيِّنَات». حتما وقتی موضوع حقّی در جامعه مطرح میشود، همه باید حول آن وفاق داشته باشند. امتحان انسان در هستی نیز همین است که آیا انسان حق را میپذیرد یا آن را رد میکند.
🔸کارویژهی جهاد تبیین نیز در همین موضوع است. انبیاء الهی ماموریت داشتند تا حق را برای مردم بیان کنند:«لِيُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي يَخْتَلِفُونَ فِيه». جهاد تبیین باید در موضوعات اختلافی، جهت شناساندن حق و حقیقت اتفاق بیافتد.
🔹قرآن کریم در وصف عدهای که دربرابر حق ایستادگی میکنند، میفرماید:«بَغْيًا بَيْنَهُم». درست است که «كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَة»، همهی مردم در ابتدا با یکدیگر برادر بودند، امّا یکی از همین برادران، قابیل بود. نمیشود بگوییم: قابیل هم برادر ماست! برادری بر مبنای عمل به حق شکل میگیرد.
🔸قرآن کریم مبنای برادری را برای ما روشن کرده است. بر مبنای قرآن کریم، برادری حول محور حبل الله شکل میگیرد. «فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانا».
🔹این که دیده میشود جریانات سیاسی، نسبت به موضوعات مختلف، مواضع سیّالی دارند، به دلیل همین عدم وجود مبنا است.
نمایندهی مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی و متحدانش به مردم غزه در یک سال اخیر و سیاست دوگانهی غربیها در این موضوع، ادامه داد:
🔸در سال ۱۴۰۱، بنده بارها عرض کردم که موضوع زن، زندگی و آزادی، نقطهی قوت انقلاب اسلامی و اندیشهی دینی است و اتفاقا، طرف مقابل است که در این موضوعات ضعف دارد زیرا نه برای زن، نه برای زندگی و نه برای آزادی هیچ وقعی نمینهند. در یک سال گذشته، همهی جهانیان شاهد بودند که هزاران زن و ۴۰ هزار انسان در حملات رژیم صهیونیستی کشته شدند امّا انگار نه انگار. همین افراد در سال ۱۴۰۱ برای ما اشک تمساح میریختند.
✅ @saeedjalily