🔻اهم مطالب مطرح شده در سیزدهمین همایش حکمت مطهر
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹به تصریح قرآن کریم حیات طیبهای که اندیشه دینی به آن اشاره دارد، بدون عمل صالح محقق نخواهد شد. چه بسا در تاریخ اسلام علمای بزرگی در مراتب علمی وجود داشتند اما صرف حرکت علمی موجب تحقق هدایت طیبه در جامعه نخواهد شد. تمدن اسلامی زمانی شکل میگیرد که اندیشه دینی مبنای عمل قرار گرفته باشد.
🔹دکارت معاصر اندیشمند بزرگی نظیر ملاصدرا بوده است با این تفاوت که در غرب آن اندیشه غلط به میدان آمد و در پنج قرن اخیر تمدن غربی را شکل داد. به همین خاطر تمدن سازی یک کار منظومه ای است و مجموعه ای از تلاش های فکری و اقدامات عملی را میطلبد.
🔹کار بزرگ شهید مطهری آن بود که وارد میدان شد و عمل صالح را شکل داد. اگر حضرت امام(ره) در منظومه اندیشه و عمل دینی عصر حاضر به مانند خوشید بود، نیاز بود ستارگانی چون شهید مطهری این منظومه را کامل کنند و انصافا استاد مطهری همچون ماه در آن منظومه میدرخشید و با پرتو افکنی راه را از چاه نشان میداد و مسیر اسلام ناب را از مسیر های غلط متمایز میکرد.
🔹درقبال مارکسیست ها که در آن زمان گفتمان غالب بخش عمده ای از جهان بود با تالیف و مناظره نقش ایفاء میکرد. حتی گروه های کوچکی چون فرقان که در رهبری یک طلبه کم سواد بود، سکوت نمیکرد و عاقبت جان خود را فدای این مبارزه کرد.
🔹 هنگامی که منافقین میخواستند ملغمه ای از اسلام و مارکسیسم را درست کنند اولین کسی که نسبت به این انحرافات هشدار میداد و به وسط میدان اندیشه و عمل میآمد، شهید مطهری بود و به خوبی التقاط آنها را نشان میداد
🔹شهید مطهری از مجاهدین بود نه قاعدین. حیات ایشان مملوء از مجاهدت بود. این جهاد خالصانه در راه خدا توفیقات فراوان الهی را به همراه داشت که مصداق « لنهدینهم سبلنا» بود.
🔹خداوند به او این لطف را کرده بود که در عرصه های متختلف تدریس، تالیف، خطابه و مناظره در جهت احیای دین از هیچ تلاشی دریغ نورزد و از تمامی قالب ها برای خدمت به اسلام استفاده ببرد.هر جا لازم بود حضور پیدا میکرد؛در دانشگاه ها، در حوزه ها، در حسینیه ها و مساجد حضور مییافت تا به وظیفه خود عمل کند.
🔹کسیکه اصول فلسفه و روش رئالیسم را مینویسد، در کنارش ابایی ندارد تا برای کودکان داستان نویسی کند و دریغ نمیکند.
🔹امروز اگر سخنی از گام دوم و حرکت به سوی تمدن اسلامی میشود لازمه آن حضور مطهری ها است تا راه استاد شهید را ادامه دهند و از هیچ تلاش همه جانبهای برای احیای حق دریغ نورزند. تلاش مطهری ها بود که مردم ما اسلام را آگاهانه و مشتاقانه انتخاب کردند.
✅ @saeedjalily
💡 کار بزرگ استاد مطهری آن بود که اندیشه دینی را به ساحت عمل آورد. چرا که دغدغه بزرگ او احیاء اندیشه اسلام و ایجاد تمدن اسلامی بود. او وارد میدان شد و عمل صالح را شکل داد.
☀️اگر حضرت امام(ره) در منظومه اندیشه و عمل دینی عصر حاضر به مانند خوشید بود، نیاز بود ستارگانی چون شهید مطهری این منظومه را کامل کنند و انصافا استاد مطهری همچون ماه در آن منظومه میدرخشید و با پرتو افکنی راه را از چاه نشان میداد و مسیر اسلام ناب را از مسیر های غلط متمایز میکرد.
✅ @saeedjalily
📸تصاویری از دیدار دکتر جلیلی با خانواده شهید مدافع حرم، سردار عزت الله سلیمانی و زیارت گلزار شهدای شهرکرد | اردیبهشت 98
🔹سردار شهید عزتالله سلیمانی فرمانده گردان تکاور و چریکی حضرت امیر تیپ ۴۴ قمربنیهاشم (ع) چهارمحال و بختیاری و از مدافعین حرم اهلبیت عصمت و طهارت (ع)که در جنگ با داعش و تروریست های تکفیری در آبانماه 1394 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
🔹همسر شهید درباره شهید سلیمانی می گوید:
🔸در زمانیکه فعالیت دو گروه تروریستی پژاک و کوملهها در کردستان به اوج خود رسیده بود، همسرم به همراه نیروها به منطقه کردستان اعزام شد و ما دوران سختی را پشت سر میگذاشتیم و گاهی میشد که زمانی که همسرم از مأموریت طولانی به خانه بازمیگشت، پسر کوچکم پدرش را نمیشناخت.
🔸شهید سلیمانی بهعلت جسارت بالایی که در انجام عملیاتهای جنگی داشت از همان ابتدای اعزام در سوریه به عنوان فرمانده انتخاب شده بود، اما تا زمان شهادت ایشان، ما از نحوه فعالیت ایشان اطلاعی نداشتیم.
🔸همسرم حتی در زمانی که در مأموریت و منطقه بودند مناسبتهای مهم زندگی مشترکمان مانند روز تولد، روز زن، سالگرد ازدواج و تولد پسرانم را فراموش نمیکردند و همیشه تماس میگرفتند و تبریک میگفتند و زمانی که برمیگشتند با خرید هدیه، نبودنشان را جبران میکردند.
✅ @saeedjalily
🔻مطالعه نظریات انتقادی مدعیان دانش علوم سیاسی بر گذشته خود، یک ضرورت است
🔹نشست بررسی و نقد کتابهای «تراژدی علوم سیاسی» اثر دیوید ریچی(ترجمه دکتر حمید احمدی) و «احیاء علوم سیاسی» نوشته دکتر حسین بشیریه
🔹با حضور: دکتر سعید جلیلی، حجت الاسلام دکتر پارسانیا، دکتر ابراهیم برزگر و دکتر فرشاد شریعت
🔹کتاب «تراژدی علوم سیاسی» به بررسی وضعیت رشته علوم سیاسی در آمریکا از آغاز پیدایش آن تا اواخر قرن بیستم با نگاهی انتقادی پرداخته است. این کتاب از 10 فصل تشکیل شده است. نویسنده در بخشی از این کتاب با انتقاد از عملکرد وضعیت این رشته، علوم سیاسی در غرب را دچار یک تناقض عنوان میکند. به گفته مترجم در مقدمه، این کتاب در بسیاری از دانشگاههای آمریکای شمالی و اروپا در سطوح تحصیلات تکمیلی، همچنان به عنوان یکی از برجستهترین کتابهای مربوط به بررسی وضعیت رشته علوم سیاسی مورد مطالعه و بحث قرار میگیرد.
🔹همچنین دکتر بشیریه در کتاب «احیاء علوم سیاسی» عنوان کرده است که رشتههایی مانند سیاست نیاز به بازبینی دارند و بر آن است که نکته اصلی در کتاب وی این است که در دوران اخیر، علم سیاست در «همهجا» دچار اضمحلال و فروپاشی و پراکندگی شده و بخشهای ماهوی و اساسی و عمدهای از پیکر آن کنده شده است. وی در پیامی به مناسبت رونمایی از کتاب جدیدش گفته بود که هدف او از نگارش این کتاب، بیان احساس ناکامیاش از صرف چهار دهه از عمرش در مطالعات پراکنده و بیهدف و جسته و گریخته و به عبارت دیگر، بازبینی کارنامه خودش بوده است.
📸گزارش تصویری: yon.ir/84PRm
🔗گزارش خبری: yon.ir/ezFIR
✅ @saeedjalily
🔻نشست نقد کتاب با عنوان « علوم سیاسی؛ از تراژدی تا احیا»(1)
🔸جلیلی، استاد علوم سیاسی:
🔹علم سیاستی که از غرب آمده، در خاستگاه خود که غرب است نیز دچار نقد جدی شده است. سوالی که در خود غرب هم مطرح شده، آنست که آنچه به عنوان دانش سیاسی در غرب تدریس میشود آیا توانسته است که جوامع را از وضع موجود به وضع مطلوب نزدیک کند؟ و آن علم مفید باشد؟
🔹کسانیکه خودشان منشاء برخی کتب و اندیشه ها در علوم سیاسی بودند، امروز کتابها و مقالاتی را از آنها شاهد هستیم که فراتر از انتقاد، حتی یک نوع سرخوردگی از دانش سیاسی روز را ابراز میکنند.
🔹 دیوید ریچی در همین کتاب[تراژدی ع.س] به این نکته معترف است که نتوانستند نیاز های خود را با استفاده از علوم سیاسی رایج در آکادمی ها برطرف نمایند.
🔹بیش از یک سال گذشته کتابی از دکتر بشریه منتشر شد که او هم، همین سرخوردگی را بیان میکند و در این کتاب عنوان میکند که انتظاری که من در دوران دانشجویی و در دوران تدریس خود داشتم و در این عرصه وارد شدم، نتیجه امروز من این است که این انتظار با این علوم و با این دانش برآورده نمیشود.
🔹مهم آنست که دانست آنها بر چه مبنایی به این نظریات انتقادی رسیدهاند و با توجه به این رویکرد ما در ادامه میخواهیم چه چیزی را دنبال بکنیم؟
🔹متاسفانه امروز نیز با وجود آنکه کتب و مقالات بسیاری در غرب در نقد علوم سیاسی فعلی منتشر شده است اما این کتاب ها به نوعی با یک بایکوت مواجه شده اند. یعنی وقتی صاحبان اندیشه سیاسی در غرب خود معترف به رسیدن به بنبست شده اند، تمایل به شنیدن و بررسی این اعترافات وجود ندارد.
✅ @saeedjalily
🔻نشست نقد کتاب با عنوان « علوم سیاسی؛ از تراژدی تا احیا»(2)
🔸پارسانیا، استاد دانشگاه تهران:
🔹ریشه افول در علوم سیاسی به تحولات مبنای عقل برمیگردد.
🔹عقلی که در فلسفه یونان و اسلام منبع معرفتی بوده به عقل تجربی در علوم سیاسی غربی محدود شده است.
🔹تراژدی ای که ریچی به آن اعتراف میکند در واقع پیش از آن در حوزه های دیگری از علوم سیاسی رخ داده است. اینکه این نویسنده معتقد به تراژدی است به این علت است که ضعف دانش سیاسی مورد انتظار او، نتوانسته است مراد سیاستمدارانی که آرمانهایی نظیر دموکراسی داشتند را برآورده کند.
🔸برزگر: استاد تمام دانشگاه علامه:
🔹دیوید ریجی یکی از دلایلی دیگری که برای عدم رشد علوم سیاسی ذکر میکند اینست که تعریف از سیاست در دنیا مدرن و در واقع پس از ماکیاولی، محدود شد. در واقع به جای کل حقیقت، تکه های از حقیقت مورد بررسی قرار گرفت که این راهبرد منجر به نقص علم سیاست شد.
🔹یعنی در دوره قدیم فضیلتها، عدالت، آزادی و مقولاتی از این دست به عنوان هدف ترسیم میشده؛ حکمرانی خوب و شهروندی خوب به عنوان هدف ترسیم میشده و در واقع علوم سیاسی ابزار رسیدن به این هدفها بوده است اما از ماکیاولی به بعد این اهداف وارونه میشود. و به طور مثال عدالت خودش ابزاری در خدمت تحکیم قدرت میشود.
🔹برای اینکه این معما حل بشود، به نظر میرسد که راه حل آن در واقع غایتگرایی است. یعنی بازگرداندن غایت به رشته علوم سیاسی، بازگشت به علت غائی که در سیاست قلههای مطلوبی هم تعریف بشود.
🔸شریعت، استاد دانشگاه امام صادق(ع):
🔹ریچی در کتاب خود از نگاه فلسفه لیبرالیسم کلاسیک با مسئله مواجه میشود درحالیکه دکتر بشیریه در زمینه فلسفه آنارشیک سخن میگوید. کمال مطلوب دکتر بشیریه این است که دولت کنار برود.
🔹کمال مطلوب ریچی این است که ما میبایست در مسیر سنت لیبرال حرکت بکنیم. ادعای او اینست که ما از سنت لیبرال دور شدهایم و به خاطر همین هست که نمیتوانیم به نتیجه برسیم.
✅ @saeedjalily
🚨نیازمند تغییر در سیاست های اقتصادی خود هستیم
🔻در قضیه تحریم فروش نفت، کسیکه خریدار است امروز میخواهد تحریم کند! در صورتیکه او باید نگران تحریم ما باشد. او باید نگران آن باشد که مبادا ایران دیگر نفت را به صورت خام نفروشد و خود کشور از آن به بهترین شکل استفاده ببرد؛ پس این موضوع نشان میدهد نیازمند تغییر در سیاست های اقتصادی خود هستیم.
📌پرسش و پاسخ با جوانان چهامحال و بختیاری | اردیبهشت 98
✅ @saeedjalily
✨حلول ماه رمضان مبارکباد
🔹نباید قرآن را فقط بر سرمان بگیریم؛ باید "تمام مناسبات" قرآن در زندگی ما ساری و جاری شود. بسیاری از آیات قرآن ناظر بر این است که ما در رفتار با دیگران اعم از مومنین و غیر مومنین چگونه عمل کنیم؟
🔹اگر گفته میشود: «لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَعَدُوَّکُمْ أَوْلِیَاء» (دشمنان من و دشمنان خودتان را به دوستی نگیرید) این سخن یک منطقی دارد که خود قرآن منطق آن را اینطور بیان میکند: «لَا یَأْلُونَکُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ» (آنها از هر گونه شر و فسادی درباره شما کوتاهی نمیکنند)
🔹لذا میبینید که بهصراحت بیان میکنند که ما باید تحریمهای فلجکننده علیه ایران اعمال کنیم، بهصراحت بیان میکنند که ما باید فشارهای دیگری بر ایران بیاوریم؛ این منطق آنهاست!
🔹اگر از "مبارزه با استکبار" سخن گفته میشود؛ این بحث جدای از تجربه، یک "منطق عمیق قرآنی" دارد.
🔹 بخشی از سخنرانی در ماه مبارک رمضان | مسجد سید اصفهان، سال ۹۵
✅ @saeedjalily
📸 حضور دکتر جلیلی در نشست امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام | چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تعلل یکساله دولت در دفاع از حق ملت
🚨پیشنهادی که جلیلی یکسال پیش، پس از خروج آمریکا از برجام آن را بیان کرده بود
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨اروپا حتی حاضر نیست خروج آمریکا از برجام را محکوم کند!
🔸وقتی عده ای در داخل میگویند که اروپایی ها بیش از حد انتظار ظاهر شدند!
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فاطمیون
🌹«چه باک از کدخدا وقتی خدا با کربلاییهاست/ نشد روح خدا محبوس در بند جمارانش
🌹حرم کی بیمدافع مانده یارب غیر عاشورا/ خدا برکت دهد بر غیرت مردان افغانش»
✨برشی از دیدار سه سال پیش جلیلی با تعدادی از خانواده های شهدای افغانستانی مدافع حرم
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
✨بخشی از سخنان دکتر جلیلی در جمع دانشجویان به مناسبت شروع ماه مبارک رمضان | اردیبهشت ۹۸
💡معرفی کتاب "آداب الصلاة" حضرت امام خمینی(ره) و دعوت به مطالعه آن توسط جوانان انقلابی
🔹نسل جوان و انقلابی که امروز میخواهد در گام دوم انقلاب تاثیرگذار باشد هم باید ۲۱ جلد صحیفه نور امام(ره) را مطالعه کند که چگونگی شکل گیری و پیشرفت انقلاب و نظام اسلامی را دریابد و هم تاملی داشته باشد در ۶۰ سال حیات علمی و عرفانی ایشان و تالیف کتب مختلف قبل از شروع نهضت.
🔹کتاب "آداب الصلاة" که امام(ره) علت تالیف آن را، عدم تناسب حال عامه مردم با کتاب "سرّ الصلاة" بیان کرده اند، به ما نشان میدهد که «قیام» ایشان حاصل یک عمر مجاهده و تربیت نفس در رعایت آداب «قیام نماز» است. هم چنانکه مبارزه موفق با استکبار نتیجه درک حکمت «تکبیره الاحرام» نماز است.
🔹اگر ۲۱ جلد صحیفه نور مسیر مبارزه را برای مخاطب روشن میسازد، کتاب "آداب الصلاة" به جوان انقلابی زیر ساخت های فکری، معنوی و روحی این مبارزه را نشان میدهد. صحیفه نور ترجمان و شرح عملی و سیاسی کتابهای اخلاقی، عرفانی و فقهی امام(ره) است. استناد مکرر امام در کتاب «آداب الصلوة» به حدیث شریف «حبّ الدنیا رأس کل خطیئه»، همان توصیه اول ایشان به اولین رئیس جمهور در مراسم تنفیذ است.
🔹ماه مبارک رمضان که مهمانی خداست، فرصتی است تا با تامل در این کتاب هم با آداب حضور در محضر کبریای الهی آشنا شد و هم پشتوانه های لازم و عمیق دین برای رفتار شایسته در گام دوم انقلاب را شناخت.
🔹در ماه قرآن که قلب ها تشنه معارف قرآن است، امام(ره) به ما می آموزد که فهم عظمت قرآن به فهم حقیقت آن است که لازمه آن فهم عظمت و حقیقت «متکلم، مطالب، مقاصد، نتایج، نگاهبان، شارح و وقت ارسال» آن است. امام ضمن بیان شاخص های یک تفسیر مطلوب خود به تفسیر سوره های حمد، توحید و قدر میپردازد که در ماهی که مزین به شب های قدر است، تفسیر امام(ره) از سوره قدر در کنار سوره های توحید و حمد خواننده را به حقیقت شب قدر نزدیک میسازد.
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥📗توصیه جلیلی به دانشجویان انقلابی: «جدال دو اسلام» مرحوم نامداری را همیشه همراه خود داشته باشید
🔻چرایی اهمیت خوانش بیانات حضرت امام(ره)
🔻سخنان یک سال پایانی عمر شریف ایشان
🔻ترسیم دوگانه #اسلام_ناب - #اسلام_آمریکایی
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🎥روایت دبیر وقت شورایعالی امنیت ملی از محتوای نامه های اوباما به رهبر انقلاب
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🎥شرطی کردن اقتصاد و گره زدن شرایط به برجام، مذاکرات و تصمیم غربی ها با کشور چه میکند؟!
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🎥 ببینید| راهکار های پیش روی دولت برای #رونق_تولید
⛔دالان های عجیب و غریب در مسیر تولیدکنندگان که هرچه آن را طی میکنند به انتهایش نمیرسند!
🔸گلایه های تامل برانگیز از روند طولانی اخذ مجوزهای متعدد برای کسب و کار جوانان ایرانی
✅ @saeedjalily
🚨سخنان مهم جلیلی در جمع بسیج اساتید دانشگاه های تهران: هر تحریم آمریکا یک رفتار جنگی و باید هزینه آن را بپردازد/ملت دنبال تعامل سازنده است، نه بازنده!
🔸عصر روز گذشته دکتر جلیلی در اجتماع اساتید بسیجی دانشگاه های تهران به ایراد سخنرانی پرداخت.
🔻اهم سخنان جلیلی در اجتماع اساتید بسیجی دانشگاه های تهران
🔹در یکی دو هفته اخیر آمریکایی ها مکرر میگویند ما به دنبال جنگ نیستیم؛ دشمنی که صراحتا گفته است به دنبال تحریم های فلج کننده علیه ایران بوده و راهبرد او فشار حداکثری است و همچنین ملت ایران را تروریست مینامد، آیا این رفتارها غیر از جنگ با یک ملت است؟! هر تحریم آمریکا یک رفتار جنگی است که باید هزینه آن را بپردازد.
🔹ملت ایران به دنبال تعامل سازنده است، نه بازنده
🔹آمریکا هرچه را میتواند انجام دهد با راهبرد فشار حداکثری به کار میگیرد و آنچه را که از سر عجز نمی تواند انجام دهد وسیله ای برای جلوگیری از پاسخ مشروع ایران به رفتارهای خصمانه خود قرار میدهد.
✅ @saeedjalily
🔻به دنبال طرح گفتمان دولت سایه و دعوت از صاحبنظران برای پیگیری سایه به سایه روند امور کشور و ارائه پیشنهادهای سازنده به دولت و مسئولین امر برای تکمیل و تصحیح روندها، روز گذشته با حضور جمعی از نمایندگان مجلس جلسه ارائه بررسیهای تخصصی در موضوعات "مدل بهرهمندی آحاد مردم از یارانه انرژی بویژه بنزین" و "تبعات تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت" و "مدل آسان، سریع و به دور از فساد شبکه توزیع اقلام ضروری مانند گوشت قرمز" برگزار شد.
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥"فشار حداکثری" راهبرد آمریکا علیه مردم ایران است
🚨هر تحریم آمریکا یک رفتار جنگی است و این از جانب ملت بدون هزینه نخواهد ماند و دشمن باید هزینه آن را بپردازد
📌سخنرانی در اجتماع بسیج اساتید | اردیبهشت ۹۸
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جلیلی در روز #سوم_خرداد به اعضای ۵+۱ چه گفت؟
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨 آیا برجام تصمیم نظام بود؟!
🔸رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان: شما چشم و گوش دارید و میبینید که نظر ما از ابتدا چه بود؛ از همان ابتدا به روندی که برجام طی کرد، اعتقادی نداشتم و به رئیس جمهور اعلام کردم
✅ @saeedjalily