🔻جلیلی در گفتگوی ویژه خبری(1): آمریکا دنبال نقد کردن فشار هاست و اسم آن را مذاکره مینامد؛ او آنچه که نمیتواند انجام دهد را میخواهد به ما بفروشد
🔹یک توصیه درست در عرصه سیاست خارجی آنست که این عرصه، عرصه واقعیت هاست. لازمه اینکه هر کشوری برای آنکه بتواند از حقوق خود دفاع کرده و به اهداف خود برسد، واقع بینی است.
🔹در همان دوره اوباما که شعار اقتصاد آزاد را مطرح میکردند، تحریم های ثانویه را علیه ایران اجرا کردند. یعنی اگر دو کشور دیگر در دنیا قصد همکاری اقتصادی داشته باشند، آمریکا میبایست بر آن نظارت کند؛ اینها واقعیت سیاست خارجی در دنیاست.
🔹آمریکاییها اینگونه بودهاند که ابتدا بهانه گیری میکنند، سپس بنا بر آن فشار میآورند و در نهایت رو به امتیازگیری میآورند.
🔹سال 82 که آقای روحانی و دیگران تعلیق موقت داوطلبانه را دو سال و نیم پذیرفتند، طرف مقابل هیچ اقدام سازنده ای نکرد. وقتی ایران تعهداتش را لغو کرد، دشمن به فشار از طریق شورای امنیت روی آورد.
🔹چه چیز آمریکایی ها را عقب برد؟ اینکه دانشمندان هستهای ما علی رغم همه تهدیدات، ایستادند و مقاومت کردند و آن ها یک زمانی مطرح کردند که سرعت عقربه پیشرفت ایران از سرعت عقربه فشار ما بیشتر است.
🔹اگر آنها احساس کنند که میتوانند با زور حرفشان را پیش ببرند، این فشار ها را بیشتر کرده و ادامه میدهند.
🔹وزیر خارجه آلمان در تهران و در برابر رسانه های ما بیان کرد که برجام یک توافق دو طرفه است اگر طرفی تعهدات خود را انجام نداد، شما باید به تعهدات خود پایبند باشید. این دیگر توافق نیست، دیکته است! و مقاومت ما در برابر این دیکته و تسلیم است.
🔹گفتگو برای آمریکایی ها به منظور امتیازگیری بیشتر خواهد بود. در کنار ادعای مذاکره، آنها میگویند ما بدنبال جنگ نیستیم؛ این ادعا از اراده آنها ناشی نمیشود، بلکه از عدم توانشان است. او آنچیزی که نمیتواند انجام دهد را میخواهد به ما بفروشد. واقعیت، چه چیزی را جز مقاومت برای دفاع از حقوق، امنیت و مسیر پیشرفت ایران حکم میکند؟
🔹میبایست اهرم فشار اقتصادی را با مقاومت اقتصادی از دست آنها گرفت. کشوری که در جنبه های مختلف اقتصادی حائز استعداد های برتر است، اگر کار جدی در آن انجام شود، قطعا میتواند اهرم فشار از دست دشمن خود بگیرد.
🔹اگر چندین ستاره خلیج فارس دیگر احداث شود، میتوانیم تنگه هرمز را به شکل اقتصادی ببندیم؛ یعنی با استفاده از نفت خود و سایر تولیدکنندگان و تبدیل آنها به فراورده های نفتی در پتروپالایشگاه ها، اقتصاد را از اتکا به نفت خام رها کرده و آن را بهبود بخشیم.
✅ @saeedjalily
🔻جلیلی در گفتگوی ویژه خبری(2): هفتاد سال حضور نظامی و اشغال، هزینهی سازش ژاپن با آمریکاست
🔹شبهه ای مطرح است که ژاپن در برابر آمریکا سازش کرده و پیشرفته نیز هست؛ چرا میگویید هزینه مقاومت کمتر از سازش است؟ منشاء پیشرفت ژاپنی ها نه بدلیل سازش با آمریکا که همت و تلاش ملی خود آنها بود؛ بالعکس آنها هزینه های بسیاری برای این سازش دادند.
🔹سال 88 بنده سفری به ژاپن داشتم و با نخست وزیر وقت این کشور ملاقات کردم. حزب آنها بعد از سال60 در انتخابات پیروز شد و قدرت را در دست گرفت. آقای هاتویاما به من گفت که شعار حزبشان در این انتخابات آن بوده که اگر ما به قدرت برسیم، پایگاه نظامی آمریکا در اوکیناوا را برخواهیم چید. ایشان میگفت ما در برابر آمریکایی ها هرچقدر هم کوتاه آمدیم و اعتمادسازی کردیم، اما آنها بنا ندارند که کشور ما را ترک کنند.
🔹اما او کمتر از یکسال از به قدرت رسیدنش در اطلاعیه ای اعلام کرد که چون نتوانستم به وعده انتخاباتی خود عمل کنم، استعفا میدهم و استعفا داد. هزینه سازش یعنی بعد از 70 سال از حضور نظامی آمریکا و اعتمادسازی ژاپن، آنها هنوز خاک این کشور را ترک نکردهاند.
🔹چند ماه پیش 72 درصد مردم اوکیناوا با شرکت در یک همه پرسی اعلام کردند که با ایجاد پایگاه نظامی جدید آمریکا در این جزیره مخالفند اما آقای شینزوآبه مدعی شد که توان اجرای نتیجه این همه پرسی را ندارد و آمریکا میتواند پایگاه خود را ایجاد کند.
🔹هزینه سازش یعنی بعد از 70 سال از حضور نظامی آمریکا و اعتمادسازی ژاپن، آنها هنوز خاک این کشور را ترک نکردهاند.
🔹بعد از حدود 70 سال، نیروهای نظامی آمریکا کشور ژاپن را ترک نکردند، اما در همسایگی ما وقتی عراق را اشغال کردند بعد از 7 سال این کشور را ترک کردند؛ چرا که از ملت عراق مقاومت دیدند.
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨تجربه برجام و مذاکره با آمریکا
🔸وقتی اوباما همزمان با اجرای برجام آن را نقض کرد
🔸تصویب قانون ویزا، تمدید آیسا و تصویب کاتسا؛ نمونه هایی از نقض برجام توسط رژیم آمریکا
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨چرا فرصت طلایی ایجاد پتروپالایشگاه با ادعای خلاف درخصوص میزان فروش نفت مواجه میشود؟!
🔸دولت فعلی در شرایطی کار را تحویل گرفت که روزانه یک میلیون و چهارصدهزار بشکه نفت میفروختیم.
✅ @saeedjalily
🚨متن یادداشت وزیر محترم نفت، جناب آقای بیژن نامدار زنگنه پیرامون مسئله میزان فروش نفت کشور که امروز در رسانه های رسمی منتشر شده است:
🔸باسمه تعالی
🔹جناب آقای دکتر سعید جلیلی در توئیتی در تاریخ ۱۳۹۸/۳/۲۸ آورده اند که: «در سالهای ۹۱ و ۹۲ با وجود تحریمها ماهانه یک تا ۱.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات به فروش میرفت.»
🔹گرچه مشی اینجانب بر این است که معمولاً در برابر اینگونه تهاجمات به خاطر منافع ملی سکوت کرده و این ضربات را به جان و دل میپذیرم، اما با توجه به اینکه جناب آقای دکتر جلیلی در شرایط کنونی، به عنوان یکی از کانونهای اصلی انتشار ادعاهایی علیه مدیریت فعلی نفت عمل میکنند، چارهای جز ارائه پاسخی گذرا به ادعای ایشان ندیدم.
🔹اینکه مرقوم فرمودهاند دولت قبلی «با وجود تحریمها ماهانه یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت و میعانات به فروش میرسانده»، ظاهراً و علیالقاعده، نظر ایشان این بوده که روزانه چنین مقداری نفت فروخته میشده و گرنه فروش ماهانه یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت که رقم قابل ذکری نیست.
🔹اما، در باب ادعای ایشان، اگر قرار بر مقایسه منصفانه باشد، جناب آقای دکتر جلیلی باید عملکرد وزارت نفت در برخورد با تحریمها را در دولت دهم با عملکرد وزارت نفت در دولت یازدهم مقایسه میکردند. در این موضوع شایسته است که با زبان آمار و ارقام صحبت شود زیرا گاهی از مقدار فروش نفت در دوره قبلی تحریمها در دولت پیشین، افسانههایی شنیده میشود که انسان نمیداند از کجا آمده است؟
🔹عملکرد صادرات نفت و میعانات گازی در ۶ ماه پایانی دولت دهم (اسفندماه ۹۱ تا پایان مرداد ۹۲) بر پایه گزارش رسمی خطاب به سران کشور که به امضای جناب آقای قاسمی، وزیر محترم وقت نفت رسیده، کمتر از روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بوده است، در حالی که در هفت ماه نخست دولت یازدهم (یعنی از شهریور تا پایان اسفند ۱۳۹۲) با مدیریت کنونی وزارت نفت، رقم صادرات بهطور میانگین برابر یک میلیون و ۳۴۰ هزار بشکه در روز بوده است.
🔹این رقم، در سال ۹۳ معادل روزانه یک میلیون و ۳۴۰ هزار بشکه و در سال ۹۴ تا پایان دیماه (و پیش از اجرای برجام)، روزانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه بوده است که به روشنی مشخص میشود عملکرد دولت یازدهم در صادرات نفت و میعانات گازی چه در هفت ماه پایانی سال ۹۲ و چه در سالهای ۹۳ و ۹۴ که تحریمها همچنان و حتی با شدت بیشتر ادامه داشته، تماما بیشتر و بهتر از عملکرد دولت دهم که بهطور مشخص مورد توجه جناب آقای دکتر جلیلی قرار گرفته، بوده است.
🔹بدین ترتیب آشکار است که مدیریت کنونی وزارت نفت، درآن دوران، بیادعا و با پرهیز از رجزخوانیهای بیپشتوانه، در همه موارد توانسته بود عملکردی بهتر از عملکرد دولت دهم ارائه کند.
🔹اینجانب در تاریخ ۱۳۹۸/۳/۱۹ از جناب آقای رئیس جمهوری کتبا درخواست کردهام و هم اینک نیز بهطور عمومی این درخواست را تکرار کرده و اعلام آمادگی میکنم که برای روشن شدن میزان اعتبار و صحت ادعاهای جناب آقای دکتر جلیلی، جلسهای با حضور اینجانب و ایشان در شورای عالی هماهنگی اقتصادی یا هر مرجع دیگری گذاشته شود تا پس از شنیدن سخنان دو طرف، مسولان کشور به قضاوت بنشینند. این گونه که رایج شده افراد متاسفانه یک طرفه، به محاکمه غیابی مسئولان وزارت نفت میپردازند، از هیچ منظری (نه شرعی و نه عرفی) عادلانه و موجه نیست.
🔹البته بهتر بود که این مناظره/نشست در حضور افکار عمومی برگزار شود تا مردم نیز به عنوان صاحبان اصلی کشور اعتبار دیدگاههای طرفین را به قضاوت بنشینند؛ اما متاسفانه به دلیل آنکه بیان بسیاری از مطالب در شرایط کنونی سبب افشای اطلاعات برای دشمنان ملت ایران میشود، لذا این امر به مصلحت کشور نیست.»
🔸بیژن نامدار زنگنه، ۳۰ خرداد ۹۸
✅ @saeedjalily
🚨جوابیه دکتر سعید جلیلی به یادداشت امروز وزیر نفت: از تاکید شما بر امکان مقاومت در برابر تحریم ها متشکرم/ همچنان منتظر پاسخ شما به ارجاع رئیس جمهور محترم هستم
🔸بسم الله الرحمن الرحیم
🔻درباره پاسخ جناب آقای مهندس زنگنه وزیر محترم نفت به اظهارات اخیر اینجانب نکاتی را به استحضار ایشان و ملت شریف ایران میرساند:
🔹مبنای گفتمان دولت سایه کمک آحاد جامعه به دولت حاضر با تلاش برای «تقویت کارهای صحیح»، «تکمیل کارهای ناقص» و «تصحیح کارهای نادرست» است. ضرورت این رویکرد به ویژه در مواجهه با دشمن خارجی اهمیت مضاعف پیدا میکند.
🔹آنچه در گفتگوی ویژه خبری مستند به آمار رسمی کشور از فروش روزانه ۱ تا ۱.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات در ایّام سخت تحریم در سالهای ۹۲-۹۱ گفته شد، پاسخی بود به راهبرد فشار حداکثری آمریکا برای صفر کردن فروش نفت ایران و تأکید بر این نکته که امروز هم کشور میتواند با همان قدرت و بلکه بیشتر عمل کند.
🔹خوشبختانه آقای زنگنه هم این آمار را تأیید نمودهاند و هم ادّعا نمودهاند قابلیت این دولت در شرایطی که تحریمها سختتر از قبل است، برای فروش نفت بیشتر است که باز هم موجب خوشحالی است و دلیلی بر اینکه میتوان با قدرت در برابر تحریمهای آمریکا مقاومت کرد و برای ایشان در انجام این مهم آرزوی موفقیت دارم.
🔹بر مبنای همین توانمندی کشور و در پاسخ به برخی نگرانیها و ادعاهای غلط درباره مشکلات مربوط به فروش نفت، کارگروه نفت دولت سایه با دعوت از متخصصین امر از دوره های مختلف به ویژه دوران وزارت آقای زنگنه، جلساتی را برای کمک به دولت تشکیل داد که حاصل آن ارائه راهکارهای مشخص در این زمینه بود و نتیجه آن ۹۸/۲/۱۶ برای آقای رئیس جمهور ارسال و از ایشان خواسته شد این راه کارها در کمیتهای مورد راستیآزمایی قرار گیرد و ایشان نیز آن را در ۹۸/۲/۱۷ به وزیر محترم نفت ارجاع نمودند که اینجانب علیرغم گذشت بیش از ۴۰ روز از فرجام آن نامه بیخبرم.
🔹علاوه بر این در تاریخ ۹۷/۶/۲۵ و ۹۷/۸/۲ گزارشهای مشروحی که حاصل بررسیهای تخصصی و چندماهه در موضوعات بورس نفت، ساخت پتروپالایشگاه و هدایت نقدینگی داخل به سرمایهگذاری در نفت، به منظور بیاثر ساختن تحریمها در عرصه نفت برای آقای رئیس جمهور ارسال شد که آنها نیز از سوی ایشان به وزیر محترم نفت ارجاع شد و چندی بعد پیرو گفتگوی حضوری با وزیر محترم نفت در مجمع تشخیص مصلحت مجدداً در ۹۷/۹/۲۵ برای ایشان ارسال شد که تاکنون بازخوردی دریافت نگردیده است.
🔹آنچه گفته شد تلاش ما در کمک به دولت برای عبور موفق از فشارهای حداکثری دشمن در زمینه نفت بوده است. ارسال نامه ها با ملاحظه منافع ملی و رسانه ای نکردن آنها شاید گواهی بر صادقانه بودن این اقدام و عدم قصد بهرهبریهای غلط سیاسی باشد.
🔹برداشت از این اقدامات به تعابیری چون «تهاجمات و ضربات»، «کانون اصلی انتشار ادعا علیه مدیریت فعلی نفت»، «افسانهسرایی»، «رجزخوانیهای بی پشتوانه»، «محاکمه غیابی مسئولان وزارت نفت» و... قابل فهم نیست. چرا باید از پاسخی که به آمریکا داده میشود و قابلیت های کشور را در گذشته و حال به رخ دشمن می کشد، وزیر محترم نفت برآشفته شود؟!
🔹برای تمام دستاندرکاران مبارزه با فشار حداکثری دشمن از جمله وزارت محترم نفت آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم حاصل مباحثات اینگونه که بسیاری از آنها را میتوان در منظر افکار عمومی نیز انجام داد، پیشرفت روز افزون کشور در مقابله با دشمنان انقلاب اسلامی باشد. تجربه برجام و ارائه نقدهایی که به آن شد گویای آن است که اینجانب و همکارانم از چنین مناظراتی استقبال میکنیم.
💡پ ن: از آن جا که یک توئیت مبنای پاسخ وزیر محترم نفت قرار گرفته، مجدداً یادآور میشود در توئیتر حساب کاربری ندارم.
🔸سعید جلیلی | ۳۰ خرداد ۹۸
✅ @saeedjalily
🚨آمریکا آنچه را که نمیتواند انجام دهد را میخواهد به ما بفروشد
🔸دکتر جلیلی: گفتگو برای آمریکایی ها به منظور امتیازگیری بیشتر خواهد بود. در کنار ادعای مذاکره، آنها میگویند ما بدنبال جنگ نیستیم؛ واقعیت آنست که این ادعا از اراده آنها ناشی نمیشود، بلکه از عدم توان آنهاست.
🔸گزینه نظامی اولین گزینهای بود که با جنگ تحمیلی علیه ملت ما در ابتدای انقلاب اعمال کردند.
🔸آنها هرچه را که میتوانستند علیه ما بکار بگیرند را تحت عنوان فشار حداکثری اعمال کردند و آن چیزی که اکنون قادر به انجام آن نیستند، انجام ندادن آن را میخواهند به ما بفروشند.
📸تصویری از پهپاد شکار شده آمریکا در آسمان ایران
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨کلیپ ویژه| تراژدی ژاپن (بخش اول)
🔸هفتاد سال حضور نظامی؛ نتیجه اعتمادسازی و سازش
🔸وقتی نخست وزیر اسبق ژاپن بخاطر ناتوانی در مقابله با آمریکا تن به استعفا داد
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨کلیپ ویژه| تراژدی ژاپن (بخش دوم)
🔸اعتراض ژاپنی ها به اشغالگری و تجاوز بیگانه
🔸وقتی آمریکایی ها نه نتایج همهپرسی مردم ژاپن را میپذیرند و نه بابت بمباران اتمی حاضر به عذرخواهی هستند!
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨 سوالی که باید از فرستاده اروپایی پرسید: شما تا بحال برای برجام چه هزینه ای دادید؟!
🔸مذاکره برای غربی ها به معنای دیکته از جانب آنها و تسلیم از سوی ملت ایران است
✅ @saeedjalily
🚨در این دو سال اخیر، آمریکایی ها استراتژی خود را رسما فشار حداکثری علیه ملت ایران هم بیان کردند و هم اعمال. آنها از برجام خارج شدند، تحریم نفتی اعمال کردند و وقتی به نقطه حداکثری فشار خود میرسند، در پی نقد کردن آن برمیآیند. آمریکا دنبال نقد کردن فشار هاست و اسم آن را مذاکره مینامد؛ اعلام آمادگی آنها برای مذاکره در پازل همین فشار حداکثری است.
⚠️آنها بعد از اعمال همهی فشار ها مدعیاند که به دنبال جنگ نبوده و خواستار مذاکره با ما هستند؛ بله! شما خواستار جنگ نیستید چرا که قادر به آن نخواهید بود وگرنه اولین افدام علیه انقلاب ملت ایران، گزینه نظامی بود.آمریکا آنچیزی را که نمیتواند انجام دهد، میخواهد به ما بفروشد.
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حماقت ترامپ
🔻ادامه تحریم ها علیه ایران چه تاثیر متقابلی بر اقتصاد آمریکا خواهد گذاشت؟! اوباما پاسخ میدهد!
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ ویژه | سی و دو سال پس از یک جنایت و سکوت تاریخی دنیا
🔸از نجات دادن جان یک گربه در برابر دوربین تا بایکوت کشتار شیمیایی مردم یک شهر
#سردشت
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨 شوخی اروپا با ایران تحت عنوان تعهدات برجامی
🔸کانال مالی تبادل غذا و دارو در ازای نفت همان سایه درخت برجام است!
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥"تقریبا هیچ"؛ توصیف دکتر روحانی از نتیجه اعتماد به سه کشور اروپایی در مذاکرات قبلی
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨عامل اصلی مشکلات اقتصادی و تحریم ملت ایران در داخل است یا خارج؟! اصناف پاسخ میدهند
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🎥 کشور را معطل بسته اروپا نگذارید!
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🎥 اگر اقتدار باشد، میتوان از استکبار امتیاز گرفت و او را عقب زد
🔸روایت دکتر جلیلی از داروهای هستهای که تنها برای چند ساعت قابل استفاده هستند
🔸چرایی لزوم ارتقاء سطح غنی سازی و روند رسیدن به ۲۰ درصد
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨میزان صادرات ایران به کشور همسایه افغانستان بیشتر از کل صادرات به اروپا
🔸حمایت از تولید چگونه میسر میشود؟! تامین مواد اولیه صنایع تولیدی با کشت فراسرزمینی
✅ @saeedjalily
🔻به عنوان یک شاهد عینی شهادت میدهم..
دکتر سعید جلیلی، رئیس سابق تیم مذاکره کننده هستهای:
💡به عنوان یک شاهد عینی شهادت میدهم در آن 6 سالی که مسئول گفتگوهای هسته ای بودم با اینکه در تمام طرفهای مقابل ما در طول مذاکرات، دولتها عوض شدند و احزاب مختلف به قدرت رسیدند اما ذرهای رفتار طرفهای مقابل در برابر ایران عوض نشد!
💡در آمریکا وقتی بوش رفت اوباما به قدرت رسید، در فرانسه بعد از سارکوزی، اولاند سر کار آمد -که از حزب مقابل به پیروزی رسیده بود- یا در انگلیس بعد از حزب کارگر، محافظهکاران به قدرت رسیدند اما رفتارشان در برابر ایران ذره ای تغییر نکرد؛ زیرا اصول سیاست خارجی آنها مشخص و ثابت است.
🔸بخشی از سخنرانی در دانشگاه سمنان|مهر 95
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨بهیار صنعت سپاهان: تولید، امید، پیشرفت(بخش اول)
🔸روایتی از یک شرکت دانش بنیان کم نظیر و موفق در تولید تجهیزات پزشکی و X-RAY
🔸چگونه دانشگاه و صنعت میتوانند به خدمت کشور بیایند؟!
✅ @saeedjalily