تا دقایقی دیگر مشروح خبر نشست های تخصصی دولت سایه درباره وضعیت بازار ارز در این کانال منتشر می شود.
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
نشستهای تخصصی بررسی وضعیت ارز با حضور دکتر جلیلی و جمعی از کارشناسان اقتصادی طی دو جلسه برگزار شد. در این دو نشست دکتر بهمنی رییس سابق بانک مرکزی، سرکار خانم کیانی معاون ارزی سابق بانک مرکزی، دکتر موحدی معاون اسبق وزیر بازرگانی، دکتر کریمی کارشناس مسایل بانکی، دکتر سلمانی کارشناس اقتصادی، آقای شاکری کارشناس ارز، آقای آصفی کارشناس گمرک و آقای نبی زاده کارشناس اقتصادی حضور داشتند.
@saeedjalily ✅
🔻سخنان مهم دکتر جلیلی در نشست تخصصی وضعیت بازار ارز:
✅هدف از تشکیل این جلسات بررسی مشکلات موجود در بازار ارز و ارائه راهکار های تخصصی و عملیاتی به مسئولین جهت حل مشکل بازار ارز است.
✅کسانی که به برکت مسئولیت های مختلف در نظام تجارب مختلف کسب کرده اند این تجارب را باید برای اخذ تصمیم درست در اختیار مسئولین فعلی بگذارند.
✅از آنجایی که کشور در یک «جنگ اقتصادی» است لذا باید برای هر سناریوی دشمن یک برنامه از پیش فکر شده داشت.
✅به نظر می رسد ترامپ می خواهد با استفاده از ظرفیت های برجام و غیر برجام، ابزارهای اعمال فشار بر ایران را زیاد کند و به همین خاطر باید برای چنین فضایی حداکثر پیش بینی و آمادگی را داشت.
✅ 6 سال قبل نیز مانند امروز کشور با مشکل ارز مواجه بود که در آن زمان مجموعه تدابیری اندیشیده شد که با روی کار آمدن دولت یازدهم، بسیاری از این تجارب و تدابیر کنار گذاشته شد.
✅البته این حق هر دولتی است که یک تدبیر قبل را کنار بگذارد اما متاسفانه جایگزین شایسته ای هم برای این تدابیر ارائه نشد.
✅امروز پس از 5 سال از آغاز کار دولت یازدهم نه تنها شاهد ارائه راهکار جدیدی برای حل مشکلات این حوزه نیستیم بلکه شاهد بازگشت دیرهنگام و ناقص به برخی تدابیر گذشته هستیم.
✅با شناسایی دقیق مشکلات فعلی باید تلاش کرد تا در آینده شبیه این مشکلات در بازار ارز تکرار نشود.
✅نباید یک تصمیم به ظاهر اقتصادی در یک کشور کوچک، بازار ارز در ایران را دچار نوسان کند.
✅اخیرا به نقل از یکی از مسئولین بیان شد که 8 ماه است جلسات ستاد ویژه اقتصادی را تشکیل نداده اند! و حالا مجددا قصد برگزاری این جلسات را دارند که این نشان می دهد تحلیل های نادرست و خوش بینی های نابجا درباره رفتار دشمن تا چه اندازه غلبه داشته.
✅برخی تحلیل های فلج کننده باعث می شود تا برخی مسئولین نسبت به آینده پیش بینی درست نداشته باشند و کشور به لحاظ اقتصادی آسیب پذیر شود.
✅مرداد سال گذشته در یک نشست تخصصی که پیرامون تحریم های جدید امریکا علیه ایران تحت عنوان «کاتسا» تصویب شد، آثار این تحریم ها را در آینده بر اقتصاد کشور بیان کردم مگر آنکه مسئولان نسبت به آینده پیش بینی درست و اقدام لازم را از هم اکنون اتخاذ کنند اما متاسفانه در همان برهه برخی گفتند کاتسا اصلا تحریم جدیدی محسوب نمی شود و اثر خاصی هم بر اقتصاد ما نخواهد داشت! کاش آن حرفهایشان درست بود اما همانها چند ماه بعد حرف خود را پس گرفتند و متوجه شدند.
✅دشمن دائم علیه ما در حال فعالیت است لذا بهترین کار این است تا یک توصیف صحیح و واقع بینانه از رفتارهای دشمن داشته باشیم و آن را صادقانه برای مردم نیز توضیح دهیم.
✅باید همچون دوران دفاع مقدس یک تصویر واقعی از حجم رفتارهای دشمن علیه خود به مردم ارائه دهیم تا با کمک ملت و تقسیم کار بین آحاد مردم بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم.
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔹اهم سخنان کارشناسان در نشست بررسی بازار ارز توسط دولت سایه:
🔻در ابتدای دهه 90، عمده مراودات ارزی کشور در سه کشور ترکیه، چین و امارات انجام می شد اما هیات حاکمه امریکا بعد از برجام تلاش کرد تا سیاست هایی اتخاذ کند که این سه کانال نیز برای ایران محدود شود.
🔻چرا پیش بینی های لازم برای مواجهه با مشکلات کنونی در 5 سال گذشته انجام نشده است؟ با توجه به اینکه مشکلات امروز قابل پیش بینی بود.
🔻یکی از دیگر مشکلات کشور مدیریت منابع و مصارف ارز است و منابع ارزی کشور بیش از مصارف آن است.
🔻در سال 95 حدود 30 میلیارد دلار قاچاق، خروج سرمایه، تقاضای سفته بازی و تبدیل دارایی به ارز شده است. طبق برآورد در سال 96 این رقم بیشتر است. یعنی ارزی که از کشور خارج شده و بانک مرکزی کنترلی بر آن ندارد.
🔻نقشه مبادلات ارزی کشور را از انحصار چند کشور باید خارج و به آن تنوع داد. باید مکانیزم انگیزشی بازگشت ارز صادراتی ایجاد شود و مانند کشورهایی مثل چین مالیات بر خروج سرمایه گذاشته شود.
🔻مقامات امارات در سال 2016 اظهار کردند که مالیات بر ارزش افزوده بر مراودات ارزی صرافی ها قرار می دهند اما از آن زمان تا امروز توجهی به این مساله نشد و پیش بینی لازم برای مدیریت این اتفاق صورت نگرفت.
🔻در سال 91 به دلیل مشکلاتی که در دوبی ایجاد شد مصرف ارزی کشور در دوبی از 60% به 30% کاهش داده شد. بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم متاسفانه بازگشت مجدد به همان 60% انجام شد.
🔻نباید از دام بازار ارز یک کشور کوچک عربی به دام دیگر کشورهای کوچک عربی بیفتیم، این کشورها علاوه بر همراهی با امریکا، زیرساخت تجاری و مالی لازم را نیز ندارند.
🔻پیمان های دوجانبه پولی باید توسط مقامات بلندپایه کشور ها و بانک های مرکزی (نه بانک های تجاری) کشورهای مختلف منعقد شود.
🔻به نظر می رسد منشا اصلی نوسانات ارزی کشور نقدینگی غیر مدیریت شده است و در بلند مدت باید این مساله را حل کرد.
🔻متاسفانه از سال 92 و با تغییر دولت، بسیاری از تجارب مفید در حوزه بانک مرکزی و مبادلات ارزی و زیرساخت های ایجاد شده کنار گذاشته شد و این مساله منجر به بسیاری از نوسانات ارزی در چند ماه اخیر شد.
🔻از قبل از پیروزی انقلاب تا سال 90 هیچ سامانه ای برای بخش ارزی کشور وجود نداشت تا اینکه پورتال ارزی و مرکز مبادلات ارزی ایجاد شد.
🔻برای ایجاد پورتال ارزی 5 فاز وجود داشت که دو فاز آن عملیاتی شد و 3 فاز باقی مانده در حد ایجاد زیرساخت ها پیش رفت اما با روی کار آمدن دولت یازدهم تمام این پروژه به طور کامل کنار گذاشته شد.
🔻اگر مسئولین بانک مرکزی حتی به زونکن های دوره قبل مراجعه کنند، امروز تدابیر بهتری برای اداره کشور در خصوص مبادلات ارزی به خرج می دهند.
🔻با ایجاد این پورتال یکپارچگی در کشف اطلاعات دستگاه های مختلف ایجاد می شد اما از سال 92 به بعد این مزیت ها همه به کنار رفت.
🔻آقای سیف اخیرا گفت سامانه نیما را از 2 ماه قبل تازه طراحی کردیم و احتمالا تا 2 ماه آینده نیز مشغول برطرف کردن اشکالات آن خواهیم بود در حالی که اگر از تجارب و سامانه های قبلی استفاده می شد، امروز وضعیت مدیریت ارز در کشور بسیار بهتر بود.
🔻باید یک مرکز مالی بین المللی ارزی در کشور ایجاد شود.
🔻این مرکز می تواند نسخه پیشرفته پورتال ارزی کشور شود و بر روی پلت فورم مرکز پورتال ارزی شکل بگیرد.
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تبدیل مرزنشینان از کولبر به صادرکننده؛ شعار یا واقعیت ممکن؟
🔹چگونه 460 مرزنشین موفق به صادرات 500 میلیون دلار به عراق شدند؟
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔻فایده برجام «ابطال نظریه تعامل با امریکا» بود. امروز همه خوشبختانه به ابطال نظریه کدخدامحوری در روابط بینالملل رسیدهاند. امروز همه بیان میکنند که به رغم خواست امریکا باید برویم و با دیگران کار کنیم و سعی کنیم دیگران را مطلع کنیم که رفتارهای امریکا غلط است. رسیدن این افراد به این فهم که اعتماد به امریکا اشتباه بود جای تبریک دارد.
🔹بخشی از سخنرانی دکتر جلیلی در نشست بررسی تحریم های جدید (کاتسا)/ مرداد 96
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔻اهم سخنان دکتر جلیلی در دیدار با مسئولان قصرقند:
🔹الگوسازی برای کشور اهمیت بسیاری دارد و ابتکارات یک فرماندار می تواند الگوی مناسبی برای دیگر فرمانداران و مدیران شهرستانهای کشور شود.
🔹باید مدیران کشور متوجه شوند که از داراییها و ظرفیتهای مختلف شهر خود استفاده کنند و فعالیتشان را صرفاً متکی بر بودجه نگذارند.
🔹ابتکارات و رفتارهای موفق در یک فرمانداری موجب روحیه مدیران کلان کشوری هم میشود؛ البته مسئولین نیز باید به اینگونه نیروها در کشور اعتماد کنند.
🔹تعامل با مردم یک طرفه نخواهد بود و تعامل مثبت مسئولین پاسخ مناسبی را از سوی مردم به دنبال خواهد داشت.
🔹ایران همه ایران است و فقط تهران نیست و باید به همه نقاط کشور توجه کرد.
در این دیدار همچنین خانم ریگی فرماندار قصرقند نیز گفت:
🔸سفر دکتر جلیلی به استان سیستان و بلوچستان در سال گذشته و توجه به عملکرد مسئولان محلی باعث تشویق مدیران در روند خدمت گزاری به مردم شده است.
🔸همین که عملکرد مسئولان استان ها دیده شود موجب افزایش انگیزه آنان می شود و خوشبختانه این سفر نیز باعث شد تا برخی از گرههای شهرستان قصرقند برطرف شود.
🔸با درخواستی که از آستان قدس مطرح کردیم، توانستیم در اسفند سال گذشته 25 پاکبان قصرقندی را برای نخستین بار به سفری 5 روزه رایگان به مشهد مقدس اعزام کنیم.
🔸پاکبانان به شکرانه این کار با اهتمام بیشتر در مهیاسازی شهر برای نوروز فعالیت کردند.
🔸همبستگی خوبی بین مدیران و مردم قصرقند وجود دارد و اخیرا نیز «میدان فرهنگ» قصرقند را «به دست یکی از پاکبانان» افتتاح کردیم.
🔸با تعاملی که با یک شرکت بستهبندی موادغذایی در شهر میناب انجام دادیم، حصیرهایی که توسط زنان قصرقندی تولید میشود در بستهبندی موادغذایی به آنجا ارسال می شود که باعث افزایش اشتغال زایی در سطح شهرستان شده است.
🔸اخیرا در سفری که به استان کردستان برای مجمع تقریب مذاهب داشتم برخی علمای اهل سنت اقلیم کردستان عراق از اینکه یک بنده به عنوان یک خانم بلوچ اهل سنت در جمهوری اسلامی مسئولیت گرفته ام تعجب کرده بودند و این نشان می دهد ظرفیت استفاده صحیح از اقوام و زنان در کشور تا چه حد بالاست و در عرصه تبلیغات دشمن چقدر در این باره فعالیت داشته است.
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
در پایان دیدار مسئولان شهرستان قصرقند با دکتر جلیلی، آنها میهمان کمیته استانی «کارگروه کشاورزی» دولت سایه بودند و نکاتی را پیرامون وضعیت شهر خود و برخی مشکلات و موانع این شهر بیان کردند و اعضای کارگروه کشاورزی دولت سایه نیز راهکارهای برطرف کردن مشکلات قصرقند در بخش «کشاورزی» را خطاب به مسئولان قصرقند ارائه کردند.
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔻نتیجه تنشزدایی صرفاً از دست دادن «سانتریفیوژ» و «راکتور» نیست بلکه از دست رفتن تمام منابع قدرت کشور است. دشمن نباید احساس کند که مبنای حرکت ما «تنش زدایی» است چون آن وقت تنش بیشتری درست می کند تا از ما امتیاز بیشتری بگیرد.
در اصل رفتار ما باید بر اساس «تهدید زدایی» باشد تا دشمن بفهمد که اگر تهدیدی متوجه حقوق و منافع ما شود این ملت خواهد ایستاد ولو چنین رفتاری منجر به ایجاد تنش شود! هرچند بهتر است که تنشی هم به وجود نیاید اما اصل باید بر رفع تهدید باشد نه تنش. تا دشمن بفهمد ما از ایجاد تنش ترسی نداریم و از حقوق خود دفاع خواهیم کرد.
🔹بخشی از سخنرانی در دانشگاه شیراز/ آبان 95
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر اصلا برجام امضا نمیشد، امروز وضعیت چگونه بود؟
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔻 تحریم با اقدام و عمل بیاثر میشود نه با «لبخند». لبخند به گرگ جواب نمیدهد. لبخند به کسانی که ماهیت استکباری دارند سلاح مؤثری برای کنترل اسلحه آنها نیست! مگر اولین تحریمها را در زمینه دفاعی اعمال نکردند؟ اما بیشترین موفقیتهای ما در آن عرصه بود. وقتی راهبرد «تحریم سلاح» علیه ملت ما جواب نداد، راهبرد «سلاح تحریم» هم علیه ملت ما جواب نخواهد داد، به شرطی که دچار تردید و ترس از تهدیدهای دشمن نشویم و باور کنیم که با مدیریت درست از ظرفیت ها و توانمندی های داخل کشور می توان مشکلات را حل کرد.
🔹بخشی از سخنرانی در دانشگاه زنجان/ اردیبهشت 95
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔻سخنان مهم دکتر سعید جلیلی در نشست بسیج کشاورزی:
🔹ترامپ دو سال پیش کتابی به نام «آمریکای افلیج» نوشت و در آن اذعان کرد رژیم آمریکا مفلوک است ولی جالب است که امروز این رژیم افلیج ادعای قلدری میکند!
🔹اگر طبق تعبیر دو سال قبل ترامپ، ساختار و بدنه رژیم آمریکا فلج بود امروز مغز آن نیز دچار مشکل شده و حماقتهای ترامپ ناقوس اضمحلال رژیم افلیج آمریکا را به صدا درآورده.
🔹برجام دو پایه داشت، یک پایه آن ایران و پایه ی دیگر آن آمریکا و متحدان غربی آن بودند که امروز این پایه با بدعهدی دچار اضمحلال شده.
🔹امروز سه کشور غربی به جای رجزخوانی باید تعهدات خود را در این توافق ترمیم کنند.
🔹اگر فرصتی به پایه شکسته و طرف مضمحل برجام داده شده است باید بدانند این فرصت «حق» آنها نیست بلکه باید پاسخگوی ملت ما و بدعهدی های چند سال اخیر خود باشند.
🔹سه کشور اروپایی باید بدانند با علنیتر و رسمیتر شدن مزاحمتهای آمریکا، هر مزاحمت او برای پیشرفت و منافع ملی ما میخی بر تابوت برجام خواهد بود و اگر اروپا توانی دارد باید مانع مزاحمتهای آمریکا شود.
🔹گام اول سه کشور اروپایی که در بیانیه سران این کشورها منتشر شد منطق «عدم اعتماد به اروپا» را هم روشن تر کرد و به دور از تمدن گفتوگو بود.
🔹اروپایی ها در حالی که امروز اذعان دارند آمریکا عهدشکنی کرده اما در بیانیه رسمی خود «بایدها» و «نبایدها» را برای ایران مشخص می کنند! در کدام توافق اگر یک طرف عهدشکنی کرد، طرف دیگر باید بر سر پیمان خود باقی بماند؟
🔹از دید ملت ما رفتار انگلیس، آلمان و فرانسه در 2.5 سال اخیر پنهان نمانده زیرا در این مدت این 3 کشور در برابر تمام موارد نقض برجام از سوی آمریکا هیچ اقدامی نکردند.
🔹دولت انگلیس علاوه بر کارنامه سیاه در تاریخ روابط با ایران در همین برجام نیز کارنامه سیاهی دارد.
🔹رئیس دولت انگلیس به جای تعیین «بایدها» برای ایران باید به ملت ایران پاسخ دهد که چرا در ازای انجام همه تعهدات از سوی ایران این تنها دولت انگلیس بود که با فروش 950 تن کیک زرد به ایران مخالفت کرد و یک سال و نیم است مانع دستیابی ایران به این حق خود شده است؟
🔹سه کشور اروپایی که خود را «قدرتهای بزرگ» میخوانند امروز وزن آنها در ترازوی افکار عمومی جهان قرار گرفته است.
🔹کسانی که خود را «قدرت بزرگ» میخوانند امروز باید وزن خود را نشان دهند که آیا هر سه کشور با هم میتوانند فقط یک تصمیم خود را بدون امریکا عملی سازند؟
🔹اگر 3 کشور اروپایی نمیتوانند یک تصمیم مشترک در برابر رژیم افلیج امریکا اتخاذ کنند بدانند که از امریکا هم فلجترند و چنین قدرتهای ضعیفی دیگر نمیتوانند برای ملتهای آزاده و مستقل جهان تعیین تکلیف کنند.
🔹آنها از این میترسند که الگویی پیدا شده که به همه جهانیان نشان داده تعامل گسترده با جهان در چهار کشور غربی خلاصه نمیشود و اتفاقا تعامل و روابط سازنده و گسترده با جهان با کنار گذاشتن قدرتهای استکباری شکوفا میشود.
🔹آمریکا امروز دلخوش است که فروش نفت ایران را کاهش دهد اما آیا امریکایی ها فراموش کرده اند وقتی به زعم خودشان چند سال قبل فروش نفت ایران را به 600 هزار بشکه کاهش دادند ما توانستیم این روند را برگردانیم به گونه ای که در تیرماه 92 در اوج فشارهای تحریمها، ایران توانست فروش روزانه نفت خود را به 1.580 میلیون بشکه آن هم به قیمت بالای 100 دلار برساند؟
🔹امروز با فرآوردههای نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس که متوسط سنی مسئولان آن 32 سال است، نه تنها نمی توان نفت ایران را تحریم کرد بلکه این دشمنان هستند که نه برای نفت که برای خرید فرآوردههای نفتی ایران باید صف بکشند.
🔹آمریکا فراموش کرده که در اوج تحریمهای نفتی 17 سکوی نفتی ایران در سال 91 مشغول کار بود؟ ما می دانیم سراسیمگی امریکا به این خاطر است که می داند از پس چنین قدرتی بر نمی آید.
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اروپاییها اذعان دارند آمریکا عهدشکنی کرده اما برای ایران «باید» و «نباید» مشخص میکنند!
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
"تحلیل های فلج کننده" باعث می شود تا برخی مسئولین نسبت به آینده پیش بینی درست نداشته باشند و کشور به لحاظ اقتصادی آسیب پذیر شود.
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا نمیشود به مذاکره با اروپا هم خوشبین بود؟/ نمونه ای از عهدشکنی انگلیس در اجرای برجام طی دو سال گذشته
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔹می گویند باید در سیاست خارجی «واقع بین» بود. حرف کاملا درستی است! یکی از واقعیات این است که باید دید میتوانیم به نظام سلطه اعتماد کنیم یا نه؟ آیا میتوانیم به کسانی که مدعی کدخدایی در جهان هستند اعتماد کنیم یا نه؟ اتفاقا واقعیت های جهان همین هاست. آن چه در غزه میگذرد را باید دید. باید قدرتهایی را که به صراحت از صهیونیستها حمایت میکنند را دید. از چه حمایت میکنند؟ از کشتار کودکان و زنان! آیا بر اساس واقعیات میتوان به آنها اعتماد کرد؟ کسانی که کشتار هزاران کودک را نادیده میگیرند و میگوید از عاملان این جنایات حمایت می کنند قابل اعتماد هستند؟ آیا میتوان با اینها توافق کرد و به امضای آنها اعتماد کرد؟ واقعیات دنیا غیر از اینهاست؟
جالب این است کسانی که ابتداییترین اصول انسانی را نادیده میگیرند، همزمان با این کشتارهای فجیع و حمایتشان از آن، از جمهوری اسلامی ایران میخواهند تعهد خودش را در فلان موضوع انجام بدهد و اعتمادسازی بکند! این واقعیت های امروز جهان ماست. آیا اعتماد به چنین قدرتهایی با واقع بینی در سیاست خارجی نسبتی دارد؟
بخشی از سخنرانی در یادواره شهید داریوش رضایی نژاد/ مرداد 93
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ ویژه
روایتی شنیدنی از اداره کشور در دوره تحریم/ با این مدل هیچ نگرانی از پایان برجام وجود نخواهد داشت
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔹روایتی از زیاده خواهی های اروپا در مذاکرات
سال 84 که دولت نهم روی کار آمد، مسئولیت مذاکرات با آقای لاریجانی بود. آقای متکی هم وزیر خارجه و بنده هم بهعنوان معاون اروپا و امریکای وزارت خارجه به آمریکا رفتیم. آقای ظریف هم نماینده ایران در سازمان ملل بودند.
آن روزها درحالیکه ایران 2 سال بود داوطلبانه فعالیت های هسته ای خود را تعلیق کرده بود فیشر وزیر خارجه آلمان گفت که این تعلیق باید به تعطیل و سپس به تخریب تاسیسات هسته ای ایران تبدیل شود!
جالب اینکه در همان دو سالی که عده ای میگفتند خودمان "داوطلبانه" تعلیق کرده بودیم شورای حکام آژانس چند قطعنامه هم علیه ایران صادر کرده بود. یعنی هم تعلیق کرده بودیم و هم علیه مان قطعنامه می دادند.
اما بعد از این برهه، یک روند فنی طی شد که در مذاکرات آلماتی در قزاقستان در سال 92، همانهایی که حرفشان در هشت سال قبل، تعطیلی و تخریب تاسیسات هسته ای ایران بود حاضر به مذاکره بر سر غنیسازی بیست درصد شدند. چرا این اتفاق افتاد؟ چون در عمل به آنها نشان دادیم تحت فشار آنها عمل نمی کنیم.
🔻بخشی از سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه یزد/آبان 94
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
🔻ﺳﺎﻟﻬﺎ ﻗﺒﻞ ﻭﻗﺘﯽ ﮐﻪ ﻣﻌﺎﻭﻥ ﺍﺭﻭﭘﺎ ﻭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎﯼ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺑﻮﺩﻡ ﺑﺎ ﻫﻤﺘﺎﯼ ﻓﺮﺍﻧﺴﻮﯼ ﺍﻡ ﺩﯾﺪﺍﺭﯼ ﺩﺍﺷﺘﻢ. ﺩﺭ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺳﻔﺎﺭﺕ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺩﺭ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﭘﯿﺶ ﺁﻣﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻣﻦ ﮔﻔﺘﻢ ﮐﻤﯿﺘﻪ ﺍﯼ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﻣﺸﮑﻞ ﺭﺍ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﮐﻨﯿﻢ.
دﯾﭙﻠﻤﺎﺕ ﻓﺮﺍﻧﺴﻮﯼ ﺧﯿﻠﯽ ﻧﺎﺭﺍﺣﺖ ﺷﺪ ﻭ ﮔﻔﺖ ﺍﺻﻼ ﭼﺮﺍ ﮐﻤﯿﺘﻪ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽ ﺩﻫﯿﺪ؟ ﻣﻦ ﻣﺠﺪﺩﺍ ﮔﻔﺘﻢ ﮐﻤﯿﺘﻪ ﺍﯼ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﺍﯾﻦ ﻣﺸﮑﻞ ﺭﺍ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﮐﻨﺪ، ﺍﻣﺎ ﺍﻭ ﻗﺒﻮﻝ ﻧﮑﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺟﺰﻭ ﺣﻘﻮﻕ ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﺣﻖ ﻗﺎﺑﻞ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﻧﯿﺴﺖ. ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﮔﻔﺘﻢ ﺍﺗﻔﺎﻗﺎ ﻣﻦ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﺳﺘﻢ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺟﺎ ﺑﺮﺳﯿﺪ! ﺍﮔﺮ ﺣﻖ ﻗﺎﺑﻞ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﻧﯿﺴﺖ ﭼﺮﺍ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﺪ ﺍﯾﻦ ﻫﻤﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺣﻖ ﻣﺴﻠﻢ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﻫﺴﺘﻪ ﺍﯼ ﻣﺬﺍﮐﺮﻩ ﮐﻨﯿﺪ؟
🔻بخشی از سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر/خرداد 94
🔹کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ ویژه
چگونه باید با اروپایی ها مذاکره کرد؟
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا خاطره تلخ اعتماد به اروپا در سالهای 82 تا 84 به همین زودی فراموش شده است؟
🔹بازخوانی بخشی از مناظره جلیلی_روحانی در سال 92
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی مذاکرات هسته ای با روز سوم خرداد همزمان شد، جلیلی به 1+5 چه گفت؟
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅