🖤 صل الله علیک یا ابا الحسن یا علی بن موسی الرضا علیهالسلام 🖤
امام صادق علیهالسلام: «یکی از فرزندان من درشهر طوس در سرزمین خراسان کشته خواهد شد، هر کس او را زیارت کند و حق او را بشناسد، روز قیامت خودم دست او را خواهم گرفت و روانه بهشت خواهم کرد؛ اگر چه از اهل گناه کبیره باشد.»
از امام صادق پرسیدند: شناخت حق آن حضرت یعنی چه؟ حضرت فرمود:
«یعنی بداند که او امام و حجت خدا ست و اطاعت از او واجب و غریب و شهید است.»
🌷@safarname40🌷
🧡با #سفرهای_انبیاء(ع) آشنا شویم:
📔کتاب مسیر هجرت حضرت رسول خدا
نوشته عاتق بن غیث بلادی
✅این نوشتار ترجمه کتاب «علی طریق الهجرة» در موضوع بررسی مسیر هجرت رسول خدا (صل الله علیه و آله وسلم) از مکه به مدینه است. نویسنده در این کتاب بر اساس متون کهن تاریخی نحوه، مسیر و کیفیت سفر و هجرت پیامبر در بیابانهای مکه تا مدینه را با بیانی علمی و متقن به تصویر میکشد. لذا این کتاب ضمن بررسی ریز جزئیات سفر و روزهای هجرت رسول خدا از منابع تاریخی و جغرافیایی، سندی مرجع در هجرت پیامبرر از مکه به مدینه است.
#مسیر_هجرت_پیامبر_اسلام
#عاتق_بن_غیث_بلادی
#هجرت_پیامبر
🌷@safarname40🌷
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#اصفهان
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« سیدمحمدباقر شفتی بیدآبادی » رحمة الله علیه
✅ سید محمدباقر شَفتی بیدآبادی (۱۱۸۱-۱۲۶۰ق)، فقیه شیعی در دوره قاجاریه. شفتی از نخستین فقیهانی بود که به لقب حجت الاسلام مشهور شد. او به ثروت زیاد و قدرت اجتماعی فراوان در شهر اصفهان شهرت داشت و در دورههایی از حیاتش بر تحولات سیاسی این شهر تاثیرگذار بود. شفتی مستقل از حکومت، امور قضایی را سرپرستی میکرد و بر اجرای حدود شرعی (مجازاتهای اسلامی) اصرار داشت و بسیاری از حدود را به دست خود جاری میساخت.
او را به دلیل زهد بسیار ستودهاند و از سخاوت او و حمایتش از فقرا یاد کردهاند. مسجد سید اصفهان با حمایت وی ساخته شده است.
سید شفتی در یکشنبه ۲ ربیعالاول ۱۲۶۰ق وفات یافت.
🌹@safarname40 🌹
#سیدمحمدباقر_شفتی
#اصفهان
May 11
💛 با #امامزادگان ( علیهمالسلام) آشنا شویم:
«محمد بن احمد بن موسى مبرقع»
ایشان مُکنّى به ابوعلى و ابوجعفر (م، ۳۱۵ ق)، از نوادگان بزرگوار #امام_جواد علیهالسلام و از #سادات_رضوى است.
صاحب «منتهى الآمال» در ذکر اولاد حضرت جواد علیه السلام می گوید: «و محمد بن احمد بن موسى که او را ابوعلى و ابوجعفر نیز گویند، مردى بود فاضل و به غایت پرهیزکار و خوش محاوره و نیکو منظر و فصیح و دانا و عاقل و در "تحفة الازهار" است که او رئیس و نقیب بود در #قم و امارت #حاج با او بود. و بالجمله نقل است که والى قم او را تشبیه به ائمه کرده در فضل و او را قابل امامت دانسته است.
محمد بن احمد در سوم ربیع الاول سال ۳۱۵ قمرى در شهر مقدس قم وفات یافت و پس از تشییع باشکوه در بقعه "#چهل_اختران" قم مدفون گردید.
🌷@safarname40🌷
#موسی_مبرقع
#قم
💛با #اماکن_مذهبی آشنا شویم:
#مکه
«غار ثور »
کوه #ثَور کوهی مشهور در شهر #مکه. شهرت این کوه به سبب وجود غاری است که پیامبر(صل الله علیه وآله) در آغاز #هجرت به #مدینه برای رهایی از دست مشرکان در #لیلة_المبیت به آنجا پناه برد. مشرکان تا کنار #غار آمدند ولی با امداد غیبی خداوند به پیامبر(صل الله علیه وآله) دست نیافتند.
۴ ربیع الاول، سالروز خروج پیامبر(صل الله علیه و آله) از غار ثور و حرکت به سوی مدینه. سال اول هجری
🌹@safarname40 🌹
#غار_ثور
#مکه
🖤 با #امامزادگان ( علیهمالسلام) آشنا شویم:
« سکینه بنت الحسین سلام الله علیها»
#دمشق
#مدینه
سُکَینه دختر امام حسین(سلام الله علیها) و رباب بنت امرؤ القیس از حاضران در واقعه کربلا و اسیران کربلا بود که پس از شهادت پدرش با کاروان اسیران به کوفه و شام برده شد.
سکینه دختر امام حسین(ع) را از باهوشترین، خوش اخلاقترین، باتقواترین و بزرگ زنان زمانه خویش دانستهاند. امام حسین(علیهالسلام) سکینه را بندهای غرق در ذات الهی معرفی کرده که نشان دهنده فضل و کمال اوست.
۵ ربیع الاول، درگذشت سکینه سلام الله علیها را در مدینه یا دمشق دانستهاند. ۱۱۷ق
🌹@safarname40 🌹
#سکینه_بنت_الحسین
#دمشق
#مدینه
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
صل الله علیک یا اباعبدالله 🌴
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
🌷@safarname40🌷
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#اصفهان
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« سیدمحمدباقر خاتونآبادی » رحمة الله علیه
سیدمحمدباقر خاتون آبادی (۱۰۷۰_۱۱۲۷ق) عالم، فاضل، فقیه، محقق و ادیب مدقّق امامیه، از علمای قرن دوازدهم هجری اواخر دوره #صفوی در #اصفهان میباشد. ایشان اولین کسی بود که منصب #ملاباشی را عهدهدار شد. وی منصب #شیخ_الاسلامی را با وجود اصرار فراوان #شاه_سلطان_حسین_صفوی نپذیرفت، چراکه خود را واجد شرایط لازم برای پذیرش این منصب نمیدانست.
آیت الله خاتون آبادی در ۶ ربیع الاول ۱۱۲۷ق درگذشت و در تکیه خاتونآبادیِ #تخت_فولاد_اصفهان در کنار پدرشان به خاک سپرده شدند.
🌹@safarname40 🌹
#سیدمحمدباقر_خاتونآبادی
#اصفهان
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#نجف
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« شیخ محمدرضا آل یاسین » رحمة الله علیه
آیت اللَّه شیخ محمدرضا آل یاسین در سال 1297 ق در خانواده ای عالمپرور در #كاظمین به دنیا آمد. پس از فراگیری دروس مقدماتی و سطح در زادگاه خود راهی #كربلا گردید و در بیست سالگی به اجتهاد دست یافت. از آن پس به تدریس همت گماشت و پس از ارتحال آیت اللَّه #سیدابوالحسن_اصفهانی، مرجعیت جمعی از شیعیان را به عهده گرفت. شرح بر عروةُالوثقی و حاشیه بر وسیلةُالنجاة از جمله آثار آیت اللَّه آل یاسین می باشند.
این فقیه عارف در ۷ ربیع الاول، سال 1370 هجری قمری، در ۷۳ سالگی ، در #کوفه از دنیا رحلت کردند و در #نجف_اشرف دفن شدند.
🌹@safarname40 🌹
#محمدرضا_آلیاسین
#نجف
🖤 #صلوات_خاصه امام حسن عسكري عليه السلام
▪️«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِّ الصَّادِقِ الْوَفِيِّ النُّورِ الْمُضِيءِ خَازِنِ عِلْمِكَ وَ الْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ وَ وَلِيِّ أَمْرِكَ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُدَاةِ الرَّاشِدِينَ وَ الْحُجَّةِ عَلَى أَهْلِ الدُّنْيَا فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ وَ أَوْلادِ رُسُلِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ»
🌹@safarname40 🌹
#امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#سامراء
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
« پیادهروی عزاداران امام حسن عسکری علیهالسلام به سمت سامراء »
هشتم ربیعالاول، در سالروز شهادت #امام_حسن_عسکری علیهالسلام، هر ساله شیعیان #عراق برای عرض تسلیت به آن حضرت به سوی حرم #سامرا با پای #پیاده میروند و مراسم عزاداری امام یازدهم در سامرا با شکوه خاصی برگزار میشود؛ تا جایی که نه تنها #شیعیان، بلکه اهالی سامرا که بیشتر از #برادران_اهل_سنت هستند نیز در این مراسم مشارکت میکنند.
@safarvaname | سفر و نامه
#سفرنامه_عراق
#سفرنامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
💛با #اماکن_مذهبی آشنا شویم:
#سامراء
«سرداب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) »
بر اساس تاریخ و روایات، امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از هنگام ولادت در اختفا به سر میبرد و بنا به مصالحی تولد و زندگی او آشکار نبود و بعد از رحلت پدر گرامیشان، غیبت صغرای آن حضرت، آغاز شد. امام مهدی(علیهالسلام) بعد از نماز گزاردن بر پیکر پاک پدر و تدفین آن حضرت، وارد منزل شد و دیگر کسی آن حضرت را در اجتماع و در میان مردم ندید.
سرداب امام عصر (عج) در قسمت غربی حرم امامین عسکریین (علیهما السلام) در سامرا است و این سرداب آخرین مکانی است که حضرت مهدی موعود (عج) در آنجا مشاهده شدهاست.
۹ ربیع الثانی، آغاز امامت "امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف" (۲۶۰ ق)
🌹@safarname40 🌹
#سرداب_امام_زمان
#سامراء
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#کاظمین
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« جعفر بن محمد بن قولویه » رحمة الله علیه
«جعفر بن محمد بن قولویه» (م، ۳۶۹ ق) فرزند «محمد بن #قولویه قمی»، از فقها و محدثان بزرگ #شیعه در #قرن_چهارم قمری و از شاگردان #شیخ_کلینی است. روایات بسیارى در فقه از ابن قولویه نقل شده و کتاب «#کامل_الزیارات» او نزد علما از اعتبار و اهمیت ویژهای برخوردار است. #شیخ_مفید از شاگردان نامدار اوست.
۱۰ ربیع الاول، وفات "جعفر بن محمد قولویه" فقیه و محدث بزرگ شیعه (۳۶۸ ق)
🌹@safarname40 🌹
#جعفر_بن_قولویه
#کاظمین
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#کاظمین
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« سید حسن صدر » رحمة الله علیه
آیت الله سید حسن صدر (۱۲۷۲ - ۱۳۵۴ ق)، عالم مجاهد #شیعه در سده چهاردهم هجری و از شاگردان #میرزای_شیرازی است. او فقیهى آگاه، #مورّخى خبیر، #رجالى برجسته و #محدّثى بصیر بود که در دفاع از مکتب تشیع، آثار ارزشمندی چون «تأسیس الشیعه لعلوم الاسلام» را به یادگار گذاشت.
مرحوم آیت الله سید حسن صدر، سرانجام در ۱۱ ربیع الاول سال ۱۳۵۴ هـ.ق، در محله کرخ #بغداد چشم از دنیا فروبست و در حرم #کاظمین در کنار پدرش به خاک سپرده شد.
🌹@safarname40 🌹
#سید_حسن_صدر
#کاظمین
💛با #اماکن_مذهبی آشنا شویم:
#مدینه
«مسجد قبا »
پیامبر(صل الله علیه و آله) در سال اول #هجرت، پیش از ورود به #مدینه به درخواست مردم ساکن در محله یا منطقه #قبا، دستور ساخت این #مسجد را صادر کرد. ورود آن حضرت به قبا را دوازدهم ربیع الاول نوشته و آوردهاند که ایشان در مدت اقامت یک هفتهای خویش در قبا، مسجدی را با همکاری مسلمانان بنا کردند. در برخی منابع نوشتهاند که #عماریاسر در ساخت این مسجد نقش اول را داشته است.
۱۲ ربیع الثانی، ورود "پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله" به منطقه "قُبا" در مدینه (۱ ق)
🌹@safarname40 🌹
#مسجد_قبا
#مدینه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚یا الله عجل فرج مولانا 💚
صل الله علیک یا اباعبدالله 🌴
صل الله علیک یا صاحب الزمان🌴
🌷@safarname40🌷
💛با#سفرنامههای_علماء آشنا شویم:
📙 «مناظره دکتر و پیر »
نوشته شهیدهاشمینژاد
📌کتاب منحصر به فرد «مناظره دکتر و پیر» به قلم این شهید بزرگوار است که با لطایف ادبی و مطالب علمی، احکام، تعالیم و #اعتقادات_اسلامی را توضیح می دهد. وی برای پرهیز از سبک نگارش معمول کتابهای دینی، نوشتار خود را در قالب بحث و گفتگو میان پیرمرد و دکتر جوانی که با #قطار به #مسافرت میروند، تنظیم کرده است. جوان پرسشها و شبهاتی را درباره تعالیم و عقاید اسلامی مطرح میکند، و پیرمرد به آنها پاسخ میدهد.
۷ مهر، سالروز شهادت سیدعبدالکریم هاشمی نژاد، روحانی انقلابی ۱۳۶۰
#سفرنامه_علماء
#شهید_هاشمی_نژاد
#مناظره_دکتر_و_پیر
🌷@safarname40🌷
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#نجف
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« سیدحسین طباطبایی قمی» رحمة الله علیه
«آیت الله سید حسین طباطبائی قمی» (۱۲۸۲ـ۱۳۶۶ ق)، از علمای مجاهد و مراجع تقلید شیعه در قرن ۱۴ هجری و از شاگردان میرزا محمدتقی شیرازی بود. ایشان بعد از درگذشت آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی مرجعیت عامه شیعیان را به مدت سه ماه بر عهده داشت. سید در مقابل اقدامات مستبدانه رضاخان از جمله مسئله #کشف_حجاب ایستاد، که منجر به تبعید او به #عراق گردید.
مرحوم آیت الله حاج آقا حسین قمی، سرانجام روز پنجشنبه ۱۴ ربیع الاول ۱۳۶۶ ق. در ۸۴ سالگی به دیار باقی شتافت. پیکر مطهر ایشان ابتدا در شهر #بغداد تشییع شد و سپس آن را به شهر #کربلا روانه ساختند و پس از طواف آن پیکر پاک در حرم مطهر امام حسین علیه السلام و اقامه نماز میت، به #نجف منتقل گردید، و در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین در مقبره شیخ الشریعه اصفهانی (واقع در صحن مطهر) به خاک سپرده شد.
🌹@safarname40 🌹
#سید_حسین_طباطبایی_قمی
#نجف
💛با مزار #اصحاب_ائمه (علیهمالسلام) آشنا شویم:
#کوفه
« ٱعمش کوفی »
سلیمان بن مهران معروف به أَعْمَش
(۶۱ ـ ۱۴۷ یا ۱۴۸ق) از علمای #کوفه
در قرن دوم قمری و از #شیعیان و
اصحاب #امام_صادق (علیهالسلام) بود. با وجود اعتقاد سلیمان به #تشیع، علمای
#اهل_سنت وی را بسیار ستوده و توثیق کردهاند. وی از راویان فضائل #امام_علی(علیهالسلام) بود و روایاتی در این باب به طور مستقیم از امام صادق(علیهالسلام) روایت کرده است. سلیمان اعمش از نمایندگان برجسته مکتب علمی #کوفه و پیروان تعالیم #عبدالله_بن_مسعود در علم حدیث، فقه و قرائت قرآن بود.
سلیمان بن مهران اعمش بعد از تلاش فراوان در راه نشر حدیث اهلبیت عصمت و ترویج دانش قرآن و احکام شرعی در ۱۵ ربیع الاول در سال ۱۴۸ ه. چشم از جهان فرو بست و در #کوفه دفن شد.
🌹@safarname40 🌹
#اعمش
#کوفه
💛 با #مشاهیر_جهان_اسلام آشنا شویم؛
«علی بن حسین مسعودی» رحمة الله علیه
علی بن حسین مسعودی (۲۸۰ق-۳۴۵ یا ۳۴۶ق) #تاریخنگار و #جغرافیدان مسلمان سده چهارم هجری قمری و نویسنده کتابهای مروج الذهب و التنبیه و الاشراف.
از جزئیات زندگی مسعودی گزارش زیادی در دست نیست. از شغل و پیشه وی نیز اطلاعی نقل نشده است. آنچه بیشتر در منابع انعکاس یافته، #سفرهای متعدد وی به #شرق و #غرب عالم است.
گفتهاند که او در شرق تا سرزمینهای #هند، #سیلان، #چین و #مالزی سفر کرد و در غرب به #شمال_آفریقا، #مغرب و #ماداگاسکار رفت. وی در این سفرها با بسیاری از علما نیز دیدار کرد. از آن جمله محمد بن جریر #طبری مورخ معروف.
🌹@safarname40 🌹
#مسعودی
#تاریخ_نگار
🌸#صلوات_خاصه حضرت محمد صل الله علیه وآله و سلم
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَبارِكْ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَتَحَنَّنْ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَسَلِّمْ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ كَأَ فْضَلَ ما صَلَّيْتَ وَبَارَكْتَ وَتَرَحَّمْتَ وَتَحَنَّنْتَ وَسَلَّمْتَ عَلىٰ إِبْراهِيمَ وَآلِ إِبْراهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_اربعین
#پیامبر_اکرم صل الله علیه وآله وسلم
#مدینه
🌸 #صلوات_خاصه امام صادق علیه السلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِی إِلَیْکَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِینِ اللَّهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَ وَحْیِکَ وَ خَازِنَ عِلْمِکَ وَ لِسَانَ تَوْحِیدِکَ وَ وَلِیَّ أَمْرِکَ وَ مُسْتَحْفَظَ [مُسْتَحْفِظَ] دِینِکَ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِیَائِکَ وَ حُجَجِکَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_اربعین
#امام_صادق علیهالسلام
#مدینه
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#قم
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«میرزا مهدی الهی قمشه ای» رحمة الله علیه
حکیم میرزا مهدى الهى #قمشهاى ملقّب به مُحیالدین (۱۳۱۹ - ۱۳۹۳ ق) عالم ربانی، #فقیه، #ادیب، #فیلسوف و #عارف نامدار شیعه معاصر است. وی از شاگردان #شهید_مدرس و آقا #حسین_قمی بود و خود بزرگانی چون #علامه_حسنزاده_آملى و #علامه_جوادى_آملى را پرورش دادند. ترجمه الهى قمشهاى از مهمترین و مشهورترین ترجمههای #قرآن_کریم به شمار میرود.
🌹@safarname40 🌹
#میرزامهدی_الهی_قمشهای
#قم
💛 با #مشاهیر_جهان_اسلام آشنا شویم؛
« میرزاتقیخان فراهانی امیرکبیر » رحمة الله علیه
میرزا محمد تقیخان فراهانی (۱۲۲۲-۱۲۶۸ق) (۱۱۸۵-۱۲۳۰ش) مشهور به امیرکبیر، #صدراعظم ایران در دوره #ناصرالدین_شاه قاجار. وی در دوره صدارت سه سال و سه ماه (۳۹ ماهه) خود، اصلاحاتی را در زمینههای آموزشی، اجتماعی و سیاسی ایران آغاز کرد. امیرکبیر #دارُالفُنون را بنیان نهاد، #مسجد و #مدرسه دینی ساخت، بستنشینی در بیوت علما و #تعزیهخوانی را محدود و شورش بابیها را سرکوب کرد. او با دسیسه اطرافیان شاه از مقام خود برکنار و به #کاشان تبعید شد و به دستور شاه در ۱۸ ربیع الثانی به قتل رسید. قبر وی در #حرم_امام_حسین(علیهالسلام) قرار دارد.
🌹@safarname40 🌹
#امیرکبیر
#کربلا