فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"هند دیار آشنا را به چشم ببینید و بعد بخوانید"
#هند
«چقدر شیرین است؛ دیدن و شنیدن قند پارسی در بنگاله»
هر سحر خورشید می ساید جبین
📜برشی از کتاب «هند، دیار آشنا»
زبان رسمی کشور هند «هندی» با خط «دیو ناگری» است که تنها 30 درصد جمعیت هند به آن تکلم می کنند. بیش از دهها زبان مختلف و بیش از سه هزار لهجه در هند مرسوم است. زبان انگلیسی از سال ها پیش از استقلال کشور، زبان اداری و رسمی بوده، این در حالی هست که پیش از تسلط انگلیسی ها زبان فارسی زبان رسمی و اداری هند بوده است. زبان فارسی را محمود غزنوی در هند رواج داد. ...»
#هند_دیار_آشنا
#محمد_ابراهیم_واعظی
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
🇩🇪ماموریت های سفیر آلمان با همکاری روس
💼 ژرژ تكتاندرفن دريابل (متوفای 1614م)
«اشتفان كاكاش فن زالان كمنى» يكى از نجباى ناحيه ترانسيلوانى و سفير امپراتور آلمان، به دربار شاه عباس بوده است. اشتفان كاكاش مأموريت داشت كه به دربار تزار روس در مسكو برود و از آن جا با كمك تزار سفر خود به سوى ايران را دنبال كند. وى پس از انجام مأموريتش در مسكو از راه درياى خزر، به ايران آمد؛ ولى در لنگرود بيمار شد و در لاهيجان درگذشت.همه همراهانش نيز جز "ژرژ تكتاندرفن" در اين سفر هلاك شدند. كاكاش پيش از مرگش ژرژ را مأمور ساخت كه مأموريتش را دنبال كند و به حضور شاه عباس برود.
وی به تبريز، كه شاه عباس در آن وقت آن جا بود، اعزام گشت. پس از مدتى كه همراه شاه عباس بود و در اردوى جنگى او بود، به اتفاق سفير ديگرى از ايران به نام مهديقلى بيگ از حضور شاه مرخص شد و از طريق درياى خزر و مسكو به پراگ بازگشت و در 8 ژانويه 1605 گزارش خود را به امپراتور رودولف دوم تقديم داشت. #سفیر_آلمان #ایترپرسیکوم #محمود_تفضلی #سفرنامه #سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
📜سفرنامه ای آلمانی.گزارش سفارتی به دربار شاه عباس اول صفوی
🇩🇪سفرنامه ایترپرسیکوم (سفرخلیج فارس
مولف: ژرژ تکاندرفن دریابل
ترجمه:محمود تفضلی
از آن جا كه اين سفر و اطلاعاتى که در آن گردآوری شد بسیار جالب بود، ژرژ در سال 1609م اين گزارش را در شهر آلتنبورگ آلمان چاپ كرد و چون ظاهراً مورد توجه واقع شد، يك سال بعد آن را دوباره به چاپ رساند.
این سفرنامه معلومات مفیدی در مورد آداب و رسوم ایران و شهرهای مختلف را ارائه میدهد هر چند خالی از اشتباهات نمی باشد؛ به عنوان نمونه نوسینده تعدد زنان یک مرد را نشان از بی ارزشی ازدواج میداند.
#ژرژ_تکاندرفن
#سفرنامه_ایترپرسیکوم
#سفرنامه_آلمانی
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
"ایران صفویه با هنرش کتابها گفته و نوشته است".
برشی از کتاب سفرنامه ایترپرسیکوم نوشته ژرژ تکتاندرفن دریابل (1614م): مطالعه و تحصیل اکنون به اندازه سابق در میان ایشان رواج ندارد. آنها چاپخانه ندارند و تمام کتابهایشان خطی و دست نویس است. با این همه از تاریخ اطلاع بسیار دارند و درباره اجدادشان نمی توان هیچ چیزی به آنها گفت که خودشان ندانند. روحانیون آنها عمامه سفید ندارند بلکه عمامه های قهوه ای رنگ و تیره و لباسهایی از پارچه های بافته از پشم شتر را بکار می برند.»
درباره تصویر: تابلوی معروف معراج حضرت محمد (صل الله علیه و آله) توسط نظام الدین سلطان محمد نقاش در عهدصفویه. (انتقال اطلاعات و تاریخ دینی و مذهبی از طریق نگارگری) #سفرنامه_ایترپرسیکوم #سلطان_محمد_نقاش
#نگارگری
#معراج_حضرت_محمد(ص)
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
امام على عليه السلام فرمودند:
براى كسب بلند مرتبگى از وطن خود دور شو و سفر كن كه در مسافرت پنج فايده است:
برطرف شدن اندوه،
بدست آوردن روزى،
و دانش،
و آداب زندگى،
و همنشينى با بزرگواران.
متن حدیث: تَغَرَّبْ عَنِ الأَوْطانِ فى طَـلَبِ الْعُلا وَسافِرْ فَفِى الأَسْفارِ خَمْسُ فَوائِدَ تَفَرُّجُ هَمٍّ وَاكْتِسابُ مَعيشَةٍ وَعِلْم وَآداب وصُحْبَةُ ماجِدٍ.
«مستدرك الوسائل، ج 8، ص 115»
#امیرالمومنین_علی_علیه_السلام #حدیث_سفر #مستدرک_الوسائل #سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
"ادیبی صاحب سبک و روشن ضمیر و سفرنامه نویسی ماهر"
"محمدعلی اسلامی ندوشن در سال ۱۳۰۴ در ندوشن یزد متولد شد، وی در سال ۱۳۲۳ به تهران عزیمت کرد، جهت ادامه تحصیل وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران گردید. سپس به منظور تکمیل تحصیلات به اروپا عزیمت نمود. ایشان به مدت ۵ سال در کشورهای فرانسه و انگلستان به تحصیل و کسب دانش پرداخت و سرانجام با دفاع از پایاننامهٔ خود با عنوان «کشور هند و کامنولث» به دریافت درجهٔ دکتری حقوق بینالملل، از دانشکده حقوق دانشگاه سوربن فرانسه توفیق یافت. عمده فعالیتهای اسلامی ندوشن مربوط به حوزه ادبیات و آثاری چند سفرنامه از ایشان است که بسیار قابل توجه است."
#اسلامی_ندوشن
#کارنامه_چین
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوه
@safarvaname
🇨🇳"برای ما ایرانی ها چین کشور بسیار جالب توجهی است" 🇮🇷
⛩کتاب "کارنامه سفر چین"
✍دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن
کارنامه سفرچین یکی از کم نظیرترین سفرنامه های چین است که مملو از نکات و اطلاعات تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است. اسلامی ندوشن به قول خود، خواسته است به همراه نقل آن تجربه های دور و نزدیک این کشور بزرگ، حکمت و عبرتی را به دیگران منتقل کرده باشد.
#محمد_علی_اسلامی_ندوشن
#کارنامه_سفر_چین
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
«دانشگاه پکن با حضور استاد اسلامی ندوشن سال 1354»
📙کارنامه سفرچین
✍🏼نویسنده: دکترمحمدعلی اسلامی ندوشن
📜برشی از این کتاب: «دانشگاه پکن که نام اصلیش دانشگاه ملی پکن است در واقع دانشگاه مادر به شمار می رود، نه تنها از سایرین قدیمی ترین و معنون تر است، بلکه به علت آنکه اکثر اعضای مؤثر دولت از آن فارغ التحصیل شده اند و مأو تسه تونگ چندگاهی در کتابخانه آن کارمند بوده و انقلاب فرهنگی نیز از آن آغاز گردیده، از اعتبار سیاسی و علمی هر دو برخوردار است.»
#کارنامه_سفر_چین #محمد_علی_اسلامی_ندوشن #سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
📡مراکزخبری و گزارشگرهای خبر یکی از جدی ترین نویسندگان خاطرات سفر و سفرنامه نویسان بین المللی و جهانی اند.
🎙خبرگزاری قدس اخبار و گزارش های معتبری را از طریق خبرنگاران فلسطینی و غیرفلسطینی در قالب کتاب و روزنامه و وب سایت های مختلف ارائه داده است.
#خبرگزاری_قدس #تا_فراموش_نشوی #خاطرات_رانده_شدگان_
#سرزمین_فلسطین
#سفرنامه #سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
❤️فلسطین، تو هرگز فراموش نمی شوی. 🇵🇸سفرنامه های معدودی به فارسی درباره فلسطین نوشته شده است. احتمالا معروفترین آنچه که در اذهان هست کتاب «سفر به ولایت عزرائیل» از جلال آل احمد باشد. کتاب «تا فراموش نشوی» نیز در واقع خاطرات رانده شدگان سرزمین فلسطین است، فرزندانی که در سال 1948 از سرزمین مادریشان اخراج و اردوگاه نشین سازمان ملل شدند. #تا_فراموش_نشوی #خاطرات_رانده_شدگان #سرزمین_فلسطین #خبرگزاری_قدس #سفرنامه #سفرنامه_پژوهی
صهیونیست ها و برخی دولت های عربی شرکای خوب! در جنایت و خیانت به کشور فلسطین.
❤️تا فراموش نشوی 🇵🇸.
«صهیونیست ها روستای ما را از سه طرف محاصره کردند و فقط یک طرف روستا را برای فرار باز گذاشتند تا مردم وحشت زده بگریزند. ما اخبار جنایات دیریاسین را شنیده بودیم و می دانستیم که هاگانا (افسران ترور) با مردم به ویژه زنان باردار و کودکان مظلوم چه خواهد کرد. اینها همه ایجاد ترس و وحشت کرده بود. مردم برای مصون ماندن می گریختند. آنها هر جنبنده ای را به گلوله می بستند. عمداً مسیری را باز گذاشته بودند تا زنان و کودکان و پیران وحشت زده به آن سو بگریزند. بعد هم همه را به گلوله بستند. ...»
#تا_فراموش_نشوی #خاطرات_رانده_شدگان_
#سرزمین_فلسطین
#خبرگزاری_قدس
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname