📗📒"سواد و بیاض" در دو مجلد.
📘📕مجموعه مقالات و یادداشت های سفر از استاد ایرج افشاریزدی
🗞وی در مقدمه می نویسد:"سواد و بیاض مجموعه ای است از نوشته های مقاله مانند که از هجده سال قبل ( زمان نگارش 1344 ش) در مجله های: جهان نو، یغما، اطلاعات ماهانه،سخن،راهنمای کتاب، دانشکده ادبیات چاپ کرده ام. ... قسمت دیگر یادداشت هایی است که به تفاریق در بعضی از سفرها نوشته و چاپ کرده ام. از اسم این قسمت (بیاض سفر) بر می آید مطالبی است پراکنده و مباحثی چند که بر بیاض مسوده شده است و به هیچ وجه مقصود آن نبوده است که در باب هر شهری یا کشوری که دیده ام سخن کنم."
#سواد_بیاض
#یادداشت_های_سفر
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
📄بخشی از کتاب "سواد و بیاض" ایرج افشار:
✍️(گشتی در خاک یزد) «ورزنه» آبادی بزرگ و همسایه کوپا است. مسجد جامعش را که دارای کتیبه های بسیار خوش خط به خط محمود نقاش و از عهدو به نام شاهرخ بهادرخان است زیارت کردیم و چشم را سو دادیم. مسجد بزرگ و کتیبه های زیبا و طرح عالی است. مناری دارد که از حیث دوره محیط بزرگتر از آن ندیده ام . افسوس که قدیمها قسمت زیادی از آن را به ضرب توپ انداخته اند، از ترس آنکه مبادا بر سر مردم خراب شود.» #سواد_وبیاض
#ایرج_افشار
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
"سفرنامه ها در راس پرفروش ترین های جهان"
✍🏼 «کارل تامپسون» نویسنده کتاب «سفرنامه نویسی»، (نگاهی به تحولات سفرنامه نویسی در غرب) چنین می گوید: « در حال حاضر سفرنامه نویسی یک ژانر ادبی بسیار محبوب و در حال شکوفایی است. هر ساله موج جدیدی از سفرنامه در رسانه های چاپی به راه می افتد، در حالی که آثار سفرنامه نویسان بسیاری مرتباً در فهرست پر فروشترین ها قرار می گیرند.»
#Dr_Carl_Thompson
#کارل_تامپسون
#سفرنامه_نویسی
#سفرنامه_پژوهی
#سعیده_زاد_قناد
@safarname
☕️ خانم صفایی راد نویسنده سفرنامه بوسنی و هرزگوین به نام"به صرف قهوه و پیتا": صدای اس ام اس موبایلم می آید *شما به شبکه صربستان متصل شدید* .. دیگر مطمان می شوم دزدیده شدیم!
این اولین کتاب خانم صفایی راد در باب سفرنامه نویسی است. شازده کوجولو و اسکاروخانم صورتی از دیگر کتابهای داستانی ایشان هست که مورد استقبال فراوانی نیز قرار گرفته است. وی علاوه بر نویسندگی، به کار عکاسی، گرافیگ و طراحی نیز می پردازد.
#به_صرف_قهوه_و_پیتا
#سفرنامه_بوسنی_و_هرزگوین
#معصومه_صفایی_راد
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
"به صرف قهوه و پیتا" سفرنامه ای کم نظیر درباره راهپیمایی معروف "مارش میرا" در کشور بوسنی و هرزگوین
به قلم خانم معصومه صفایی راد.
این سفرنامه درباره راهپیمایی بازماندگان حمله صرب ها علیه مسلمانان بوسنی با نام مارش میرا است. این نسل کشی که منجر به وحشتناکترین جنایات تاریخ معاصر شد، در این سفرنامه با بیانی گیرا و هوشمندانه توصیف شده است. مارش میرا یعنی: پیاده روی صلح
#به_صرف_قهوه_و_پیتا
#سفرنامه_بوسنی_و_هرزگوین
#معصومه_صفایی_راد
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
▪️گالری بقایای جنایت برای شناسایی▫️
بخشی از کتاب به صرف قهوه و پیتا؛
📷 عکاس بوسنیایی که قبلا از طریق اینستا گرام می شناختمش، پروژه ای به نام "سوال برای شناسایی" دارد که تمام اشیایی که از گروه های دسته جمعی همراه با استخوان ها پیدا شده را برای کتابی عکاسی کرده و در فضای مجازی گذاشته تا اقوام و آشنایان افراد قتل عام شده، راحت تر پیدا شوند. عکس هایی از دسته کلید، عینک، تسبیح، دندان مصنوعی، عکس خانوادگی، پول، قرآن و خورده ریزهای دیگر.
#به_صرف_قهوه_و_پیتا
#سفرنامه_بوسنی_و_هرزگوین
#معصومه_صفایی_راد
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
🇯🇵«وقتی دانشمندی ژاپنی عاشق سفال زرین فام ایرانی می شود».
«تاکوءو کاتو» یکی از مفاخر ملی سفال گر و احیاء کننده سفال زرین فام، سفالی که گل سرسبد سفال های ایرانی خوانده شده و در اواخر قرون شانزدهم و هفدهم نحوه ساختن آن از بین رفته بود. وی اولین پسر از نسل پنجم خاندان سفال گر کاتو بود. کاتو در سال 1961 به ایران سفر کرد و در موزه ایران باستان سفال رویایی اش (سفال زرین فام) را دید، و توانست آنرا بازسازی کند. این سفر و این دستاورد بزرگ ماحصل یک اندیشه و یک جهان بینی عمیق در تاکو بود، که برای بدست آوردن آن سختی های فراوانی را به جان خرید.
#سحر_کویر
#شرح_بازی_زرین_فام
#تاکوءو_تاکو
#قدرت الله_#ذاکری
#سفرنامه_پژوهی
#سفرنامه
@safarvaname
🇯🇵آیا امکان دارد به کشور ما بیایید؟🇮🇷
📙 کتاب «سِحر کویر» شرح بازی زرین فام.
نوشته تاکوءو کاتو .
ترجمه از ژاپنی قدرت الله ذاکری.
در دیباچه کتاب آقای کاتو نوشته است: «پائیز یکی از سال ها بود. کاملاً غیرمنتظره از سفارت ایران در توکیو تلفن کردند. شنیده ایم جناب عالی با سعی و تلاش خود در فن رازآلود و روش ساخت سفال زرین فام _ که مایه مباهات ما ایرانی هاست استاد شده اید. متأسفانه در کشور خودمان کسی نیست که فن صحیح ساخت آن را به ارث برده باشد و هم اکنون آن سفال ها به آثار هنری رؤیاگونه ای بدل شده اند. به عنوان پیشنهاد عرض می کنیم آیا امکان دارد جناب عالی به کشور ما تشریف ببرید و به هنرمندان ما روش ساخت سفال زرین فامی را منتقل کنید که بر شما آشکار شده؟ قلبم به شدت شروع به تپیدن کرد. ... »#سحر_کویر
#شرح_بازی_زرین_فام
#تاکوءو_تاکو
#قدرت الله_#ذاکری
#سفرنامه_پژوهی
#سفرنامه
@safarvaname
🐪 سحر کویر
📜 برشی از سفرنامه تاکؤو کاتو
🔍 «من با هدف احیای زرین فام، زمانی کاوشگر کویر(ایران) شدم . از سال ۱۹۶۵ برای جستجوی ساختار کوره های سفال پزی و راز پخت و ساخت آن مرتبا به غرب آسیا رفت و آمد کردم. تکه سفال های به دست آمده در کویر را با خود به ژاپن می آوردم و با تجزیه آنها، ساخت آزمایشی زرین فام را شروع کردم. وقتی مشکلی در تحقیق رخ می داد، باز به کویر بر می گشتم .چهار پنج ماهی را هم در دل کویر گذراندم. ...»
@safarvaname
👨💻معلمی پرکار و جستجوگر والبته سفرنامه نویس، از شهرسعدی و حافظ 🌈
محمد ابراهیم واعظی
🕌«سی سال است معلمم یعنی از وقتی شاگرد بودم ولی هنوز شاگردی می کنم شاگردی هر کسی که به من چیزی بیاموزد.» وی سفرنامه ای به نام «هند، دیار آشنا» نگاشته است. سفرنامه ای مصوَر و نسبتا جامع و مختصر درباره هند. سفرنامه هند دیارآشنا حوصله خواننده را سر نمی برد، هیچ، خواننده را تشویق می کند که بیشتر درباره این شبه قاره عجایب، بخواند و بداند. واعظی بیشتر عمر خود را به کار معلمی و امور فرهنگی پرداخته، بنابراین جنبه های آموزشی کتابش هم قابل توجه است.
#محمد_ابراهیم_واعظی
#هند_دیار_آشنا
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
🇮🇳«هند استثنایی ترین کشورجهان»
🙏🏻 هند دیار آشنا
✍نوشته محمدابراهیم واعظی
این کتاب از معدود سفرنامه هایی هست که تصاویر رنگی را با انتخاب سوژه به صورت مستقیم، برای نشان دادن اماکن و آداب و رسوم محلی و ملی استفاده نموده است. واعظی به دهلی نو، آگرا و جیپور رفته و به این موضوعات نیز توجه کرده است: فقروهمت، مسجدو بتکده ، آب و عطش، مغول و هند، سنگ و نان، فیل و قلعه، ساختار دولت ، نظام طبقاتی و نظام آموزشی هند و ...
#هند_دیار_آشنا
#محمد_ابراهیم_واعظی
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname