▪️گالری بقایای جنایت برای شناسایی▫️
بخشی از کتاب به صرف قهوه و پیتا؛
📷 عکاس بوسنیایی که قبلا از طریق اینستا گرام می شناختمش، پروژه ای به نام "سوال برای شناسایی" دارد که تمام اشیایی که از گروه های دسته جمعی همراه با استخوان ها پیدا شده را برای کتابی عکاسی کرده و در فضای مجازی گذاشته تا اقوام و آشنایان افراد قتل عام شده، راحت تر پیدا شوند. عکس هایی از دسته کلید، عینک، تسبیح، دندان مصنوعی، عکس خانوادگی، پول، قرآن و خورده ریزهای دیگر.
#به_صرف_قهوه_و_پیتا
#سفرنامه_بوسنی_و_هرزگوین
#معصومه_صفایی_راد
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
🇯🇵«وقتی دانشمندی ژاپنی عاشق سفال زرین فام ایرانی می شود».
«تاکوءو کاتو» یکی از مفاخر ملی سفال گر و احیاء کننده سفال زرین فام، سفالی که گل سرسبد سفال های ایرانی خوانده شده و در اواخر قرون شانزدهم و هفدهم نحوه ساختن آن از بین رفته بود. وی اولین پسر از نسل پنجم خاندان سفال گر کاتو بود. کاتو در سال 1961 به ایران سفر کرد و در موزه ایران باستان سفال رویایی اش (سفال زرین فام) را دید، و توانست آنرا بازسازی کند. این سفر و این دستاورد بزرگ ماحصل یک اندیشه و یک جهان بینی عمیق در تاکو بود، که برای بدست آوردن آن سختی های فراوانی را به جان خرید.
#سحر_کویر
#شرح_بازی_زرین_فام
#تاکوءو_تاکو
#قدرت الله_#ذاکری
#سفرنامه_پژوهی
#سفرنامه
@safarvaname
🇯🇵آیا امکان دارد به کشور ما بیایید؟🇮🇷
📙 کتاب «سِحر کویر» شرح بازی زرین فام.
نوشته تاکوءو کاتو .
ترجمه از ژاپنی قدرت الله ذاکری.
در دیباچه کتاب آقای کاتو نوشته است: «پائیز یکی از سال ها بود. کاملاً غیرمنتظره از سفارت ایران در توکیو تلفن کردند. شنیده ایم جناب عالی با سعی و تلاش خود در فن رازآلود و روش ساخت سفال زرین فام _ که مایه مباهات ما ایرانی هاست استاد شده اید. متأسفانه در کشور خودمان کسی نیست که فن صحیح ساخت آن را به ارث برده باشد و هم اکنون آن سفال ها به آثار هنری رؤیاگونه ای بدل شده اند. به عنوان پیشنهاد عرض می کنیم آیا امکان دارد جناب عالی به کشور ما تشریف ببرید و به هنرمندان ما روش ساخت سفال زرین فامی را منتقل کنید که بر شما آشکار شده؟ قلبم به شدت شروع به تپیدن کرد. ... »#سحر_کویر
#شرح_بازی_زرین_فام
#تاکوءو_تاکو
#قدرت الله_#ذاکری
#سفرنامه_پژوهی
#سفرنامه
@safarvaname
🐪 سحر کویر
📜 برشی از سفرنامه تاکؤو کاتو
🔍 «من با هدف احیای زرین فام، زمانی کاوشگر کویر(ایران) شدم . از سال ۱۹۶۵ برای جستجوی ساختار کوره های سفال پزی و راز پخت و ساخت آن مرتبا به غرب آسیا رفت و آمد کردم. تکه سفال های به دست آمده در کویر را با خود به ژاپن می آوردم و با تجزیه آنها، ساخت آزمایشی زرین فام را شروع کردم. وقتی مشکلی در تحقیق رخ می داد، باز به کویر بر می گشتم .چهار پنج ماهی را هم در دل کویر گذراندم. ...»
@safarvaname
👨💻معلمی پرکار و جستجوگر والبته سفرنامه نویس، از شهرسعدی و حافظ 🌈
محمد ابراهیم واعظی
🕌«سی سال است معلمم یعنی از وقتی شاگرد بودم ولی هنوز شاگردی می کنم شاگردی هر کسی که به من چیزی بیاموزد.» وی سفرنامه ای به نام «هند، دیار آشنا» نگاشته است. سفرنامه ای مصوَر و نسبتا جامع و مختصر درباره هند. سفرنامه هند دیارآشنا حوصله خواننده را سر نمی برد، هیچ، خواننده را تشویق می کند که بیشتر درباره این شبه قاره عجایب، بخواند و بداند. واعظی بیشتر عمر خود را به کار معلمی و امور فرهنگی پرداخته، بنابراین جنبه های آموزشی کتابش هم قابل توجه است.
#محمد_ابراهیم_واعظی
#هند_دیار_آشنا
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
🇮🇳«هند استثنایی ترین کشورجهان»
🙏🏻 هند دیار آشنا
✍نوشته محمدابراهیم واعظی
این کتاب از معدود سفرنامه هایی هست که تصاویر رنگی را با انتخاب سوژه به صورت مستقیم، برای نشان دادن اماکن و آداب و رسوم محلی و ملی استفاده نموده است. واعظی به دهلی نو، آگرا و جیپور رفته و به این موضوعات نیز توجه کرده است: فقروهمت، مسجدو بتکده ، آب و عطش، مغول و هند، سنگ و نان، فیل و قلعه، ساختار دولت ، نظام طبقاتی و نظام آموزشی هند و ...
#هند_دیار_آشنا
#محمد_ابراهیم_واعظی
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"هند دیار آشنا را به چشم ببینید و بعد بخوانید"
#هند
«چقدر شیرین است؛ دیدن و شنیدن قند پارسی در بنگاله»
هر سحر خورشید می ساید جبین
📜برشی از کتاب «هند، دیار آشنا»
زبان رسمی کشور هند «هندی» با خط «دیو ناگری» است که تنها 30 درصد جمعیت هند به آن تکلم می کنند. بیش از دهها زبان مختلف و بیش از سه هزار لهجه در هند مرسوم است. زبان انگلیسی از سال ها پیش از استقلال کشور، زبان اداری و رسمی بوده، این در حالی هست که پیش از تسلط انگلیسی ها زبان فارسی زبان رسمی و اداری هند بوده است. زبان فارسی را محمود غزنوی در هند رواج داد. ...»
#هند_دیار_آشنا
#محمد_ابراهیم_واعظی
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
🇩🇪ماموریت های سفیر آلمان با همکاری روس
💼 ژرژ تكتاندرفن دريابل (متوفای 1614م)
«اشتفان كاكاش فن زالان كمنى» يكى از نجباى ناحيه ترانسيلوانى و سفير امپراتور آلمان، به دربار شاه عباس بوده است. اشتفان كاكاش مأموريت داشت كه به دربار تزار روس در مسكو برود و از آن جا با كمك تزار سفر خود به سوى ايران را دنبال كند. وى پس از انجام مأموريتش در مسكو از راه درياى خزر، به ايران آمد؛ ولى در لنگرود بيمار شد و در لاهيجان درگذشت.همه همراهانش نيز جز "ژرژ تكتاندرفن" در اين سفر هلاك شدند. كاكاش پيش از مرگش ژرژ را مأمور ساخت كه مأموريتش را دنبال كند و به حضور شاه عباس برود.
وی به تبريز، كه شاه عباس در آن وقت آن جا بود، اعزام گشت. پس از مدتى كه همراه شاه عباس بود و در اردوى جنگى او بود، به اتفاق سفير ديگرى از ايران به نام مهديقلى بيگ از حضور شاه مرخص شد و از طريق درياى خزر و مسكو به پراگ بازگشت و در 8 ژانويه 1605 گزارش خود را به امپراتور رودولف دوم تقديم داشت. #سفیر_آلمان #ایترپرسیکوم #محمود_تفضلی #سفرنامه #سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
📜سفرنامه ای آلمانی.گزارش سفارتی به دربار شاه عباس اول صفوی
🇩🇪سفرنامه ایترپرسیکوم (سفرخلیج فارس
مولف: ژرژ تکاندرفن دریابل
ترجمه:محمود تفضلی
از آن جا كه اين سفر و اطلاعاتى که در آن گردآوری شد بسیار جالب بود، ژرژ در سال 1609م اين گزارش را در شهر آلتنبورگ آلمان چاپ كرد و چون ظاهراً مورد توجه واقع شد، يك سال بعد آن را دوباره به چاپ رساند.
این سفرنامه معلومات مفیدی در مورد آداب و رسوم ایران و شهرهای مختلف را ارائه میدهد هر چند خالی از اشتباهات نمی باشد؛ به عنوان نمونه نوسینده تعدد زنان یک مرد را نشان از بی ارزشی ازدواج میداند.
#ژرژ_تکاندرفن
#سفرنامه_ایترپرسیکوم
#سفرنامه_آلمانی
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname
"ایران صفویه با هنرش کتابها گفته و نوشته است".
برشی از کتاب سفرنامه ایترپرسیکوم نوشته ژرژ تکتاندرفن دریابل (1614م): مطالعه و تحصیل اکنون به اندازه سابق در میان ایشان رواج ندارد. آنها چاپخانه ندارند و تمام کتابهایشان خطی و دست نویس است. با این همه از تاریخ اطلاع بسیار دارند و درباره اجدادشان نمی توان هیچ چیزی به آنها گفت که خودشان ندانند. روحانیون آنها عمامه سفید ندارند بلکه عمامه های قهوه ای رنگ و تیره و لباسهایی از پارچه های بافته از پشم شتر را بکار می برند.»
درباره تصویر: تابلوی معروف معراج حضرت محمد (صل الله علیه و آله) توسط نظام الدین سلطان محمد نقاش در عهدصفویه. (انتقال اطلاعات و تاریخ دینی و مذهبی از طریق نگارگری) #سفرنامه_ایترپرسیکوم #سلطان_محمد_نقاش
#نگارگری
#معراج_حضرت_محمد(ص)
#سفرنامه
#سفرنامه_پژوهی
@safarvaname