انس با دعا
الهی ! خواندی ، تأ خیر کردم ؛ فرمودی ، تقصیر کردم.
الهی ! عمر خود بر باد کردم ؛ وبرتن خود بیداد کردم.
الهی ! ناز بتو کنم واز تو بتو برسم .
چه نیکو ست الهام توبر د لها و افهام تودر راه غیبها وچه عظیم است حا لتی که خلق کشف آن نتواند وزبان وصف آن نداد.
الهی بساز کار من منگر به کردار من .
آلهی ماازغا فلا نیم نه از کا فرانیم ، نگاهدار تا پر یشان نشویم ودر راه آرتا سر گردان نشویم .
«الهی ! اگر گوییم ثنای تو گوییم . و اگر جوییم رضای تو جوییم .»
آری راز ونیاز بدرگاه چاره ساز و منا جات با قاضی الحاجات ، خاصه دردل شب ودر وقت سحر گاهان مخصوص عشاق دلباخته و دلبا ختگان جگر سوخته ایست که عاشق جمال ابدی هستند و دلباخته ذات لا یزال سرمدی ، وبهنگام راز، با عجز ونیاز زنگار دل را با آب دیده می شویند .
آری دعا بیان اشتیاق روح شیفته وبیقرار آ دمی برای رسیدن به معبود و محبوب است . روحی که هم دوست داشتن را می فهمد وهم زیبا یی اشک را، وهم می داند که سر به زانوی مهربان « او» نهادن ودر زیر دستهای نوازشگرش به لذت تسلیم رام بودن از شکوه آدمی نمی کاهد . ودریک کلمه هیچ زمانی از ارزش نیاش سخن نمی توان گفت، جزبا کلماتی که دعاهای اصیل شیعه را سا خته اند وآثار آن را هیچ جا نمی توان یافت جز در روح هائی که این کلمات را سا خته اند.
کافی است که هر انسان آگاهی، نیاش را یکی از نیرومندترین عوامل تلطیف و تکامل روح و عاطفه نوع انسانی در تاریخ بشناسد وآنرا در تربیت معنوی جامعه بشری دستی اعجازگر ببیند.
ونیز خداوند تبارک وتعالی در قرآن درپایان آیات سوره بقره این روح انس با نیاش و دعا رابه ما تعلیم داده است:
"ربنا لاتوخذاناان نسینااواخطانا ربنا ولا تحمل علینا اصرا کماحملته علی الذین من قبلناربنا ولاتحملنا ما لا طاقه لنا به ی واعف عنا واغفرلنا وارحمنا انت مولئنا فانصر نا علی القوم الکا فرین"
« بار پرودگارامارا برآنچه به فراموشی یابه خطا کرده ا یم مؤاخذه مکن بار پرودگارا تکلیف گران و طاقت فرسا چنانکه برپیشینیان نهادی برما مگذار بار پرودگارا بار تکلیفی فوق طاقت مارا به دوش منه وبیامرز وببخش گناه مارا وبرما رحمت فرما تنها سلطان ما ویار ویاور ماتویی مارا بر (مغلوب کردن) گروه کا فران یاری فرما»
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
امام سجاد(علیه السلام)
و صحیفه سجادیه
حجت الاسلام قرائتی
متن و صوت
yon.ir/tIt4N
yon.ir/wU0Z2
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌺دعای سریع الاجابه حضرت زین العابدین (علیه السلام)
📋اللهی کیف ادعوک و انا انا و کیف اقطع رجائی منک و انت انت الهی اذا لم اسئلک فتعطینی فمن ذاالذی اسئله فیعطینی الهی اذا لم ادعوک فتستجیب لی فمن ذاالذی ادعوه فیستجیب لی الهی اذا لم اتضرع الیک فترحمنی فمن ذاالذی اتضرع الیه فیرحمنی الهی فکما فلقت البحر لموسی و نجیته اسئلک ان تصلی علی محمد و اله و ان تنجینی مما انا فیه و تفرج عنی فرجا عاجلا غیر آجل بفضلک و رحمتک یا الحم الراحمین
📋معبود من چگونه بخوانم تو را و من همان من گنهکارم، و چگونه امیدم را از تو قطع کنم و تو همان توی آمرزندهای، الهی هرگاه درخواست نکنم از تو پس میبخشی به من، پس کیست آنکه از او درخواست کنم و به من ببخشد
الهی هرگاه نخوانم تو را پس اجابت کنی مرا، پس کیست آنکه بخوانم او را پس اجابت کند مرا
معبود من هرگاه گریه و زاری کنم به درگاهت پس رحم کنی به من، پس کیست آنکه گریه و زاری کنم به سوی او پس به من رحم کند.
معبود من پس همان طور که دریا را برای موسی علیهالسلام شکافتی و او را نجات دادی، درخواست میکنم از تو که درود فرستی بر محمد و خاندان پاکش
و اینکه نجات دهی مرا از آنچه گرفتارم در آن و گشایش دهی برایم گشایشی فوری نه مدتدار، به حق افزون بخشیات و به حق رحمتت ای رحم کنندهترین رحم کنندگان...
🍀(بلدالامین کفعمی- صفحه 292)
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
نرم افزار و کتاب
" آشنایی با صحیفه سجادیه"
نوشته محمد علی مجد فقیهی
(نسخه اندروید و پی دی اف )
لینک زیر
yon.ir/3RVii
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
معرفی
ترجمه تحسین شده صحیفه سجادیه
از سوی مقام معظم رهبری
ترجمه #محمد_مهدی_رضایی
بیانات و توصیههای حضرت آقا دربارهی صحیفهی سجادیه و لزوم بهرهمندی جوانان از آن فراوان است. اما این توصیهها در دیدار شاعران آیینی در پنجم اسفندماه سال گذشته، عطر و بوی دیگری داشت. دعای مکارمالاخلاق، دعای اول صحیفه و دعای پنجم و دیگر ادعیه از سفارشهای مهم حضرت آقا به شاعران جوان بود. سپس فرمودند:
"بهتازگی ترجمه زیبایی از صحیفه سجادیه که ظاهراً محصول تلاش یکی از جوانان خوشذوق قمی است به دستم رسید."
اسم مترجم را در خاطر نداشتند. این بیانات، جمع حاضر را به تأمل فرو برد که ترجمهای که تحسین آقا را برانگیخته از آن کیست؟ روزی در دیدار کارگران به مناسبت ولادت امام حسین(ع) و در آستانه روز کارگر، توفیق حضور و استماع بیانات آقا نصیبم شد. در پایان دیدار، پس از شرفیابی به محضرشان، مشمول محبت پدرانهشان شدم. فرصت را غنیمت شمردم و نام مترجم صحیفه سجادیه را پرسیدم. آقا یکی از اطرافیانشان را مخاطب قرار دادند و فرمودند: "مشخصات آن ترجمه صحیفه سجادیه را که در اتاق من است به آقای زمانی برسانید."
با شنیدن این سخنان، نخستین چیزی که به ذهنم خطور کرد این بود که معمولاً کتابی که در اتاق است بیشتر از کتابهای داخل قفسههای کتابخانه، مورد استفاده قرار میگیرد و این نشان از آن دارد که آقا انس فراوانی با دعاهای صحیفه سجادیه دارند که صد البته قراین متعدد دیگر در گفتار و رفتار ایشان این را تائید میکند.
نیم ساعت پس از آن، با تلفن همراهم تماس گرفتند و مشخصات کتاب را برایم گفتند. «صحیفه سجادیه، با ترجمه آقای محمد مهدی رضایی، انتشارات جمال. »
من هم که عازم قم بودم به سرعت کتاب را در اینترنت جستجو کردم؛ شماره تلفن ناشر را یافتم و از آن طریق به شماره تلفن همراه مترجم دست یافتم. با مترجم تماس گرفتم. نشانی منزل او را خواستم. اجمالی از ماجرا را نیز گفتم. حدود ساعت هفت بعدازظهر به سمت منزل او رفتم. منزل او در شهرک پردیسان قم بود. با دو تن از دوستان طلبهام همراه بودم. جلوی در آپارتمان به استقبالمان آمد؛ طلبه معمم لاغر اندام جوان. ابتدا از او خواستم که مزاحم نشویم و همین بیرون منزل با او سخن بگوییم اما اصرار کرد که حتماً به داخل خانهاش برویم. داخل خانه رفتیم. منزل محقر و ساده در طبقه دوم آپارتمان با مقداری کتاب و یک کامپیوتر. میگفت :
"هنوز باورم نمیشود که آقا ترجمه مرا اینقدر مورد محبت قرار داده باشند. "
از ترجمه پرسیدم؛ گفت حدود شش ماه برایش زحمت کشیدم؛ سعیام این بود که علاوه بر رساندن مفهوم، وجوه ادبی و آهنگ کلام و ظرافتهای معنایی حفظ شود؛ سعی کردم پیش از آن، تمام ترجمهها را ببینم؛ الان میبینم الحمدلله ترجمهام در خیلی جاها مورد استفاده قرار میگیرد و خدا را شاکرم؛ کسی به من میگفت در عمرههای دانشجویی، برخی جوانان خیلی به ترجمه علاقهمند شدهاند و آن را با خود به مسجدالحرام یا مسجدالنّبی میبرند.
حاج آقای رضایی میگفت: پیش از این، یکی دو کتاب مثل کتاب محاسن و مصابیحالجنان (نوشته مرحوم آیتالله سیدعباس کاشانی) را ترجمه کردهام. آنچه برایم از سخنان حاج آقای رضایی مبرهن شد این بود که او خیلی متواضعانه از ترجمههایش سخن میگفت.
در پایان، مطلبی را ذکر کرد که اندوه و غم، سراسر وجود را فراگرفت. دختر کوچکش را صدا کرد. حنانه دختر هفت ساله حاج آقای رضایی است که خدا پس از ۱۰ سال به این زوج جوان اعطا کرده است. پای دختر شکسته و در گچ بود. حنانه به بیماری نادری دچار بود که بر اثر آن، استخوانهای بدنش با کوچکترین ضربهای میشکست. ازاینرو از دو سالگی تا حالا بارها و بارها اعضای بدنش شکسته و گاه نیمی از بدنش در گچ بود. دختر به آقا نامهای نوشته بود و برایمان خواند. تنها آرزوی حاج آقای رضایی دیدار حضرت آقا به همراه دخترش است. میگفت: آقا نائب امام زمان است و دعای او برای دخترم میتواند دعای امام زمان را شامل ما کند و دخترم شفا بگیرد.
جهت دسترسی به این ترجمه میتوانید از این لینک استفاده کنید
http://dr-heydaritafreshi.com/s/
کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
#صحیفه_سجادیه
🙏 توصیه امام خمینی ره به انس با دعا و نیایش :
📋 " آن قدر معارف در ادعية ائمه ـ عليهم السّلام ـ هست، و مردم را از آن دارند جدا مي كنند، آن قدر معارف در ادعيه هست كه احصاء نمي توان كرد، لسان قرآن است. ادعيه، شارح قرآن هستند، مردم را نبايد جدا كرد از دعا، نبايد گفت: حالا كه ما قرآن را مي خواهيم بخوانيم پس دعا را نبايد خواند. خير، مردم بايد با دعا اُنس پيدا كنند، با خدا. آنهايي كه انس به خدا دارند و دنيا پيش آنها اين طور جلوه ندارد، كساني هستند كه براي خودشان ارزش قايل نيستند، براي خدا مشغول به كار مي شوند، آنهايي كه شمشير زدند براي خدا، همان ها هستند كه همين ادعيه را مي خواندند و همين حالات را داشتند، آنها بودند كه شمشير مي زدند براي خدا، نبايد مردم را از اين بركاتيهست جدا كرد، قرآن و دعا از هم جدا نيستند همان طور كه پيامبر هم از قرآن جدا نيست، ادعيه و قرآن و اينها همه با هم اند، و نبايد از اين بركات مردم را دور كرد، بايد مردم را به اين سفرة پهن الهي كه قرآن و سنّت و ادعيه باشد، دعوت كرد، تا هر كس به اندازة خودش استفاده بكند. "
🍀امام خميني، تفسير سوره حمد، ص 192، نشر آثار امام، 1378 ش.
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
#صحیفه_سجادیه
#دعا_چهل_پنج_10
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹أنْتَ الَّذِى فَتَحْتَ لِعِبَادِكَ بَابا إِلَى عَفْوِكَ، وَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ، وَ جَعَلْتَ عَلَى ذَلِكَ الْبَابِ دَلِيلا مِنْ وَحْيِكَ لِئَلا يَضِلُّوا عَنْهُ، فَقُلْتَ - تَبَارَكَ اسْمُكَ -: تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحا عَسَى رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَ يُدْخِلَكُمْ جَنَاتٍ تَجْرِى مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ🔹
🔸براى بندگان درى سوى آمرزش خود گشودى و آن را توبه نام نهادى، دليلى از قرآن آوردى كه بندگانت آن در را گم نكنند. فرخنده باد نام تو! گفتى: سوى خدا توبه كنيد توبه خالص شايد پروردگار شما گناهان شما را محو كند و باغ هايى درآورد كه از زير درختان آن جوى ها روان است🔸
##چهل_پنج #رمضان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه
#دعا_چهل_پنج_11
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹يوْمَ لا يُخْزِى اللَّهُ النَّبِيَّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ، نُورُهُمْ يَسْعَى بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَ بِأَيْمَانِهِمْ، يَقُولُونَ: رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا، وَ اغْفِرْ لَنَا، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ. فَمَا عُذْرُ مَنْ أَغْفَلَ دُخُولَ ذَلِكَ الْمَنْزِلِ بَعْدَ فَتْحِ الْبَابِ وَ إِقَامَةِ الدَّلِيلِ؟🔹
🔸روزى كه خداوند پيغمبر و مؤمنين را رسوا نكند، نورشان در پيشاپيش و از دست راست آنها مى رود، مى گويند:" اى پروردگار ما، نور ما را كامل كن و ما را بيامرز كه تو بر هر چيزى قادرى." بهانه آن كسى كه پس از گشودن اين در و گماشتن اين راهنما به خانه در نيايد چيست؟🔸
#چهل_پنج #رمضان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
📋شرح و ترجمه ی حضرت آية اللّه مصباح يزدى حفظه الله بر بندهای ( 10 تا 11 ) دعای 45 صحیفه سجادیه - متن و صوت👇
#دعا_چهل_پنج_10
#دعا_چهل_پنج_11
🌺 کاخ رحمت با دروازهاي به نام توبه
🙏أنْتَ الَّذِي فَتَحْتَ لِعِبَادِكَ بَاباً إِلَى عَفْوِكَ، وَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ، وَ جَعَلْتَ عَلَى ذَلِكَ الْبَابِ دَلِيلًا مِنْ وَحْيِكَ لِئَلَّا يَضِلُّوا عَنْهُ، فَقُلْتَ تَبَارَكَاسْمُكَ: «تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحاً عَسى رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ، يَوْمَ لا يُخْزِي اللَّهُ النَّبِيَّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ، نُورُهُمْ يَسْعى بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَ بِأَيْمانِهِمْ، يَقُولُونَ رَبَّنا أَتْمِمْ لَنا نُورَنا وَ اغْفِرْ لَنا إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»؛ فَمَا عُذْرُ مَنْ أَغْفَلَ دُخُولَ ذَلِكَ الْمَنْزِلِ بَعْدَ فَتْحِ الْبَابِ وَ إِقَامَةِ الدَّلِيلِ؛
🙏 تو خدايي هستي که براي بندگانت دري را به سوي عفو خود باز کردي – گويا حضرتْ منزلگاه عفو را به خانهاي يا به کاخي تشبيه ميفرمايد که خداي متعال دري براي او قرار داده که آن در را به روي مردم باز کرده است – و آن را توبه نام نهادي. [اما آدرس اين منزلگاه کجاست؟] و وحياي نازل کردي و بندگان را به وسيله اين وحي به سوي آن در راهنمايي کردي تا از آن گمراه نگردند. [آدرس خانه عفو اين آيه شريفه است] که فرمودي: به سوي خداي متعال صادقانه و خالصانه بازگشت و توبه نصوح کنيد؛ باشد که خداي متعال بديهاي شما را بپوشاند و شما را وارد بهشتهايي کند که در پاييندست آنها و زير درختهاي آنها نهرها جاري است. در آن روزي که خداي متعال پيغمبر و دوستانش را خوار نميکند، بلکه آنها را عزيز ميدارد؛ روزي که اولياي خدا در حال حرکت به سوي آن بهشت موعود هستند و نور آنها پيشاپيش آنها و به طرف راست آنها ميتابد [با اينکه آنها چنين نوري دارند در عين حال] از خدا ميخواهند که نورشان را کامل کند و آنها را مشمول غفران و آمرزش خود قرار دهد – رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
. حضرت در پايان اين فراز ميفرمايد:
وقتي خداوند چنين بابي را گشوده و آدرس آن را هم مشخص نموده پس ديگر عذر کسي که ووارد اين خانه نشود چيست؟!
پيداست اين فرازها ذکر اوصاف الهي است براي اينکه بنده مستعد درک رحمت الهي شود و براي توبه و درخواست آمرزش گناهان آماده گردد. انتخاب اين اوصاف به خاطر مناسبتي است که اين اوصاف با پايان ماه رمضان دارند تا اگر بنده هنوز لغزشي دارد از خدا بخواهد که آن لغزشها را ببخشد و او را وارد خانه عفو و رحمت الهي کند.
🍀 yon.ir/QYhHa
#چهل_پنج #رمضان
#دلیل
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2