برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_181
*️⃣ وَ مِنْ كَلامٍ لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ وَ قَدْ أَرْسَلَ رَجُلًا مِنْ أَصْحابِهِ، يَعْلَمُ لَهُ عِلْمُ أَحْوالِ قَوْمٍ مِنْ جُنْدِ الْكُوفَةِ، قَد هَمُّوا بِاللِّحاقِ بِالْخَوارِجِ، وَ كانُوا عَلى خَوْفٍ مِنْهُ عليه السلام، فَلَمَّا عادِ إِلَيْهِ الرَّجُلُ قالَ لَهُ: «أأمِنُوا فَقَطَنُوا، أم جبنوا فَظَعَنُوا؟» فَقالَ الرَّجُلُ: بَلْ ظَعَنُوا يا أَميرَالْمُؤمنينَ. فَقالَ عليه السلام:...
از سخنان امام عليه السلام است امام عليه السلام يكى از ياران خود را فرستاد تا از وضع گروهى از سپاه كوفه كه تصميم داشتند به سبب ترس از او به گروه خوارج بپيوندند، اطّلاعى كسب كند. پس از بازگشت، امام عليه السلام از او پرسيد آيا احساس امنيت كردند و ماندند يا ترسيدند و كوچ كردند؟ عرض كرد: اى اميرمؤمنان ترسيدند و كوچ كردند. در اينجا امام عليه السلام سخن زير را ايراد فرمود.
👈 این خطبه نورانی در یک بخش می آید :
✳️ ترک امام و پیوستن به خوارج
*️⃣ بُعْداً لَهُمْ كَما بَعِدَتْ ثَمُودُ، أَمَا لَوْ أُشْرِعَتِ الْأَسِنَّةُ إِلَيْهِمْ وَ صُبَّتِ السُّيُوفُ عَلَى هَامَاتِهِمْ لَقَدْ نَدِمُوا عَلَى مَا كَانَ مِنْهُمْ. إِنَّ الشَّيْطَانَ الْيَوْمَ قَدِ اسْتَفَلَّهُمْ وَ هُوَ غَداً مُتَبَرِّئٌ مِنْهُمْ وَ مُتَخَلٍ عَنْهُمْ، فَحَسْبُهُمْ بِخُرُوجِهِمْ مِنَ الْهُدَى وَ ارْتِكَاسِهِمْ فِي الضَّلَالِ وَ الْعَمَى وَ صَدِّهِمْ عَنِ الْحَقِّ وَ جِمَاحِهِمْ فِي التِّيهِ.
✳️ نكوهش فريب خوردگان از خوارج:
*️⃣ از رحمت خدا دور باشند چونان قوم ثمود، آگاه باشيد اگر نيزه ها به سوى آنان راست شود و شمشيرها بر سرشان فرود آيد، از گذشته خود پشيمان خواهند شد، امروز شيطان آنها را به تفرقه دعوت كرد، و فردا از آنها بيزارى مى جويد، و از آنها كنار خواهد كشيد. همين ننگ آنان را كافى است كه از هدايت گريختند و در گمراهى و كورى فرو رفتند، راه حق را بستند، و در حيرت و سرگردانى ماندند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* خطبه در يك نگاه
*سرنوشت خرده گيران لجوج
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " برای #مرزداران و رزمندگان "
https://eitaa.com/sahife2/56499
#بیست_هفتم صحیفه سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_هفتم_7
«7» اللَّهُمَّ وَ قَوِّ بِذَلِكَ مِحَالَ أَهْلِ الْإِسْلَامِ وَ حَصِّنْ بِهِ دِيَارَهُمْ وَ ثَمِّرْ بِهِ أَمْوَالَهُمْ وَ فَرِّغْهُمْ عَنْ مُحَارَبَتِهِمْ لِعِبَادَتِكَ وَ عَنْ مُنَابَذَتِهِمْ لِلْخَلْوَةِ بِكَ حَتَّى لَا يُعْبَدَ فِي بِقَاعِ الْأَرْضِ غَيْرُكَ وَ لَا تُعَفَّرَ لِأَحَدٍ مِنْهُمْ جَبْهَةٌ دُونَكَ
«8» اللَّهُمَّ اغْزُ بِكُلِّ نَاحِيَةٍ مِنَ الْمُسْلِمِينَ عَلَى مَنْ بِإِزَائِهِمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ وَ أَمْدِدْهُمْ بِمَلَائِكَةٍ مِنْ عِنْدِكَ مُرْدِفِينَ حَتَّى يَكْشِفُوهُمْ إِلَى مُنْقَطَعِ التُّرَابِ قَتْلًا فِي أَرْضِكَ وَ أَسْراً أَوْ يُقِرُّوا بِأَنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ الَّذِى لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ
خدايا! به اين امور تدبير مسلمانان را نيرو بخش، و شهرهايشان را استوار ساز، و اموالشان را فزونى ده، و خاطرشان را از جنگ با دشمن براى بندگيت، و از كارزار با آنان براى خلوت كردن جهت راز و نياز خودت آسوده كن؛ تا در سراسر زمين جز تو پرستش نشود، و صورتى از آنان جز براى تو به خاك نسايد.
خدايا! هر ناحيه از مسلمانان را، به جنگ با مشركانى كه در برابرشان هستند بدار، و آنان را از جانب خود به فرشتگانى كه پياپى درآيند مدد فرما، تا دشمنان را به دورترين نقطه آباد زمين فرارى دهند، و با كشتن و اسارتشان، زمينت را از لوث وجود آنان خالى كرده و پاك نمايند، يا اين كه اقرار كنند به اين كه تو خدايى و غير تو خدايى نيست، تنهايى و همتا ندارى.
#بیست_هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_هفتم_7
#جهاد 1
هدف از جهاد، تربيت انسان و اقامه توحيد
✳️ آيين مقدس اسلام، آيين توحيد و آيين عقل و فطرت، و آيين رشد و كمال و آيين صلح و صفا و مهر و محبّت و آيين تربيت است.
اسلام علاقه دارد قلوب انسانها را از ارتباط با شرك و كفر و بت و بتپرستان و بندگى نسبت به بندگان پاك كند.
اسلام دعوتش را با دليل و برهان و موعظه حسنه و جدال احسن شروع مىكند، و از اين راه سعى مىكند انسانِ منحرفِ از فطرتِ توحيدى را، به صراط مستقيم برگرداند.
اسلام موضعگيرى عليه فطرت توحيدى را كه به ضرر خود موضعگيران و مزاحم مؤمنان پاكدل است نمىپسندد، و چنانچه ببيند دشمن عالم يا معاند جاهل در زمينه رشد انسان و انسانيّت، مانع ايجاد مىكند خود را به خاطر اقامه حق مجبور به جهاد مىبيند، و براى او جهاد ابتدايى يا دفاعى فرق نمىكند، آنچه براى او اهميّت دارد پاكسازى حيات انسان از آلودگى شرك و كفر و فسق و فجور و بت و بت پرستى است، و در اين راه اگر به او تهمت بزنند كه اين آيين، آيين خون و شمشير و جنگ و جدال است و مىخواهد به زور و قهر مسائل خود را تحميل كند، واهمهاى ندارد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج10، ص: 34
#بیست_هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
Doa27Sahifeh.mp3
35.19M
🔈 «دعای #بیست_هفتم صحیفه سجادیه ، دعای امام سجاد (علیهالسلام) برای #مرزداران »
👤حاج میثم #مطیعی
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل #غزه
🆔 @sahife2
طرح #برداشت_من هفته 133
از عبارات نورانی #صحیفه_سجادیه
👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای #جمعه
✳️ قسمت 5 و 6 عبارت زیر
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ
1️⃣ صنْ وَجْهِى بِالْيَسَارِ،
2️⃣ و لا تَبْتَذِلْ جَاهِى بِالاقْتَارِ
3️⃣ فأَسْتَرْزِقَ أَهْلَ رِزْقِكَ،
4️⃣ و أَسْتَعْطِىَ شِرَارَ خَلْقِكَ،
5️⃣ فأَفْتَتِنَ بِحَمْدِ مَنْ أَعْطَانِى،
6️⃣ و أُبْتَلَى بِذَمِّ مَنْ مَنَعَنِى،
7️⃣ و أَنْتَ مِنْ دُونِهِمْ وَلِيُّ الْإِعْطَاءِ وَ الْمَنْ
https://eitaa.com/sahife2/5614
دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
#دعا_بیستم_26
👈 نظرات، دل نوشته ها و حرفهای صمیمانه ی شما درخصوص عبارت فوق که از هم اکنون برای ما ارسال شود، در این قسمت بارگذاری میشود
◀️ انشاالله سعی کنید در این طرح به عشق امام سجاد علیه السلام و انس بیشتر با این کتاب نورانی ولو درحد یک خط!! مشارکت فرمایید
👌 ادمین 👇
@yas2463
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👈 دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
👤 با صدای زیبای مداح جوان بحرینی #اباذر_حلواجی👇
https://www.aparat.com/v/MGhF7/
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
✳️« بروید صحیفه سجادیه را بخوانید و در آن تدبر کنید....
همین دعای #مکارم_اخلاق " دعای #بیستم صحیفه سجادیه " یک کتاب درس زندگی و درس #اخلاق است»
👤#مقام_معظم_رهبری
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷#تلاوت زیبای آیه ۷ سوره اسرا از استاد شاکرنژاد و نابودی صهیونیست؟!
🔹حاج آقا قرائتی در تفسیر اینآیه می فرماید:
🔹روايات متعدّدى كه در ذيل اين آيه در تفاسير آمده است، برخى نابودى يهوديان متجاوز را به قبل از قيام حضرت مهدى عليه السلام توسط انقلابيون مؤمن دانسته است، كه شمشيرهاى خود را بر دوش نهاده، تا مرز شهادت پيش مىروند و زمينهساز حكومت جهانى حضرت مهدى عليه السلام مىشوند. و برخى وقوع آن را در زمان ظهور امام زمان دانسته كه متجاوزان يهود، قلع و قمع خواهند شد.
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل #غزه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥| معرفی «صحیفه سجادیه» به سایر مسلمانان بهترین راه برای تبلیغ تشیع؛ پیشنهادی از استاد شهید مرتضی #مطهری (ره)
✳️ کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " برای #مرزداران و رزمندگان "
https://eitaa.com/sahife2/56499
#بیست_هفتم صحیفه سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_هفتم_7
#جهاد 2
✳️ در كتاب با ارزش «جهاد» از صاحب «الميزان» نقل شده است كه:
«به كسانى كه مىگفتند: اسلام از روش اديان ديگر تجاوز نموده و با خونريزى و چپاولگرى پيشرفت كرده و بدون آن كه راه هدايت و دعوت پويد، مردم را به زور وادار به پذيرش اسلام كرده است، تا آنجا كه برخى از مبلّغان مسيحى اسلام را دين خون و شمشير لقب دادند «1» پاسخ مىدهيم كه:
قرآن مىفرمايد: اسلام بر اساس فطرت انسانى بنيان نهاده شده است، بىشك در زندگى انسانى و كمال آن، بايد به راه فطرت رفت.
فطرت انسانى بر اساس توحيد بنا شده است و قوانين فردى و اجتماعى بر اين بنياد است. دفاع از اين اصل و نشر توحيد، و حفاظت و پاسدارى از رسالت توحيدى، حق مشروع انسان حق جوست.
اسلام براى پيمودن اين راه، روشى معتدل پيش گرفته است:
اوّل: دعوتى مسالمت جويانه كرده و به تمام مشكلات و رنجهايى كه در اين راه وجود دارد تن در داده است، سپس دفاع از اساس و حقوق اسلامى و جان و مال مسلمين را عهدهدار گشته و در پايان به جنگ ابتدايى و پيش گرفتن روش حمله گرانه پرداخته است.
بىترديد توحيد با خونريزى آغاز نگشته است، ولى آنجا كه دفاع از شؤونات توحيدى و پيشبرد اهدافش مطرح باشد، پيكار، راه حتمى هر انقلابى است با توجّه به اين كه خداوند مىفرمايد:
ادْعُ الى سَبيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ و الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جَادِلْهُمْ بِالَّتى هِىَ احْسَنُ» «نحل 125»
[مردم را] با حكمت و اندرز نيكو به راه پروردگارت دعوت كن، و با آنان به نيكوترين شيوه به بحث [و مجادله] بپرداز.
يقين داريم كه در راه پيروزى حق و پاسدارى از توحيد و حيات انسانى مواردى پيش خواهد آمد كه اكراه و تحميل به وجود مىآيد، ولى اين مسألهاى نيست كه ما از آن ابا داشته باشيم؛ زيرا اگر در اين راه دلائل قانع كننده ارائه شد و جاى هيچ گونه اشكالى نماند، هر كس كه از اطاعت سرپيچى كند بايد به زور او را به اطاعت وادار كرد، و اين روش همه حكومتهاى عادله و همه راههاى منصفانه است.
دوّم: افراد متمرد ناآگاه و لجباز و عنود، فقط در يك نسل خواهند بود (نسلى كه براى نخستين بار با آن مكتب آشنا مىشود) و نسل بعد پس از آن كه آگاهانه با فطرت و اصول توحيدى آشنا شد و بر اساس اصول اسلامى تربيت يافت، در همان راه فطرى و اصولى گام برمىدارد، پس چرا بايد گفت: مجبور شده است كه اسلام را بپذيرد؟ حال آن كه او خود اسلام را درك كرده و پذيرا شده است.
مسأله انبياى ديگر نيز (كه دشمنان براى كوبيدن اسلام بدان متوسّل مىشوند و مطالب خود ساختهاى را بيان مىكنند) ياوهاى بيش نيست، چرا كه برخى از آنان همچون نوح و هود و صالح عليهم السلام قدرت متشكّل و نيروى رزمنده در اختيار نداشتهاند، گروهى ديگر چون ياران عيسى عليه السلام اگر خود جنگى نكردهاند سالها و قرنها بعد از نيروهاى رزمنده (مانند نيروهاى مسيحى و برپا كنندگان جنگهاى صليبى) به وجود آمدهاند، و برخى ديگر همچون موسى عليه السلام و سليمان و پيامبرانى ديگر پيكارگرانى مدافع حق و انسانيّت بودهاند و در اين راه قيامها و مبارزهها كردهاند.
__________________________________________________
(1)- اين كه مىگويند: «دروغگو كم حافظه است» سخنى درست و حق است، مبلّغان مسيحى مثل اين كه محاكم بسيار مخوف و وحشتناك تفتيش عقايد را كه به وسيله كليسا بر پا شد و ميليونها نفر را به كام آتش برد تا ديگران جز از انجيل دم نزنند و همچنين جنگهاى ظالمانه صليبى را فراموش كردهاند!
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج10، ص: 34
#بیست_هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
Doa27Sahifeh.mp3
35.19M
🔈 «دعای #بیست_هفتم صحیفه سجادیه ، دعای امام سجاد (علیهالسلام) برای #مرزداران »
👤حاج میثم #مطیعی
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل #غزه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
طرح #برداشت_من هفته 133 از عبارات نورانی #صحیفه_سجادیه 👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای #جمعه ✳️ قسمت
با تشکر از همه دوستان مشارکت کننده در بحث امروز (برداشت من)( نویسنده - خواننده و نشر دهنده این کلام نورانی ) اجرتان با صاحب این کتاب با عظمت امام سجاد علیه السلام
و استعطى شرار خلقك.
بار الها! برا ى تامين معاش ناچار میشوم از شرار خلقت طلب عطا نمايم.
دومين پى آمد مضيقه و تنگى معاش، كمك خواستن از افرادى است كه فرومايه و فاقد فضيلت اند و اين اظهار حاجت براى افراد بزرگوار بسيار سنگين و جانكاه است.
**على (علیه السلام) درباره ى اين گروه فرموده:
تعجب میكنم از مرد ى كه برادر مسلمانش برا ى حاجتى به و ى مراجعه میكند و او از برآوردن آن حاجت امتناع مینمايد و خود را شايسته ى عمل خير نمیبيند،
گيرم كه و ى نه به ثواب قيامت اميدوار است و نه از عقاب قيامت باك دارد،
آيا به #مکارم_اخلاق و سجايا ى انسانى نيز بى اعتناست.
فافتتن بحمد من اعطانى، و ابتلى بذم من منعنى، و انت من دونهم ولى الاعطاء و المنع.
فافتتن بحمد من اعطانى.
«فاء»نتیجه است در ادامه جمله قبل می فرماید؛اگر از دست خودت به من روزی ندهی و مرا به بندگان شریر خود واگذاری،
نتیجه آن است که به سپاس از بندگان تو مبتلا شوم بندگانی که خود،روزی خوار تواند
یعنی به تعریف و تمجید از آنان مجبور شوم و حال آن که مکرر در قرآن مجید فرمودی ...
«هو الرزاق ذو القوة المتین»
سومين پى آمد تنگى معاش كه امام سجاد (علیه السلام) به پيشگاه اله ى عرض میكند، اين است كه:
بار الها! اگر در مضيقه ى معاش قرار گيرم و ناچار شوم روز ى تو را از واسطه ى صاحب نعمت، كه خود روز ى خوار توست، دريافت نمايم،
در آزمايش حمد غير تو واقع میشوم.
بار الها! حمد مخصوص ذات مقدس توست و من نمی خواهم در زندگى جز تو كسى را حمد نمايم.
و ابتلى بذم من منعنى.
بار الها! مبتلا شوم به ذم كسى كه به من مساعدت ننموده و از كمك خود محرومم ساخته است.
چهارمين امر ى كه از عوارض تنگى معاش است و حضرت زين ا لعابدين (علیه السلام) به پيشگاه الهى عرض نموده، اين است كه بر اثر مضيقه ى مالى بايد رزق تو را با وساطت صاحبان نعمت دريافت كنم.
بعضى از صاحبان نعمت اهل خيرند و از كار نيك استقبال میكنند و بدون منت خدمتى را كه بايد و شايد انجام میدهند، اما بعضى از شرار خلق اند و از خدمت مالى به كسانى كه از هر جهت شايسته ى خدمتاند ابا دارند، به نيازمندان با تلخى برخورد میكنند و به آنان كمكى نمینمايند.
اين منع و امساك خاطره ى بدى در ذهن افراد تهيدست به جا ى میگذارد، ممكن است بر اثر حرمان از كمك آنان به ذمشان مبتلا گردند و من نمیخواهم زبانم به مذمت ديگران باز شود.
حضرت زين العابدين (علیه السلام) در پايان اين قطعه از دعا ى «مكارمالاخلاق» و بيان عوارض و پى آمدهاى ناشى از مضيقه ى مال و تنگى معاش، به پيشگاه الهى عرض میكند:
و انت من دونهم ولى الاعطاء و المنع.
بار الها! اگر بر اثر نزول بلا وسيله ى ارتزاقم از بين برود و نتوانم روزى خود را بلا واسطه از تو به دست آورم و دچار مضيقه گردم،
بايد رزق اعطايى تو را با وساطت صاحبان نعمت، كه خود روز ى خوار تو هستند، دريافت دارم
و اينان دو گروهاند:
بعضى از اخيارند و با گشاده رويى احسان مینمايند
و بعضى ممسك اند و با دارا بودن مال بخل میكنند و از كمكهاى لازم ابا مینمايند،
ولى ذات مقدست كه مالك واقعى تمام جهان هستى است، ولى و صاحب اختيار هر دو گروه است،
يعنى آنكه سخى و جواد است، از آزادى و حريتى كه تو به وى اعطا فرموده اى حسن استفاده میكند
و از نعمتهايى كه به او ارزانى داشته ا ى بهره میگيرد، خود و خانوادهاش مستفيد میگردند و آفتزدگان محترم را كه در مضيقه واقع شدهاند نيز بهرهمند میسازد و در نتيجه از پاداش تو در قيامت برخوردار خواهد شد،
و آنكه بخل میكند و از خدمت به مردم بلازده امتناع مینمايد، آزادى خداداد را نابجا صرف میكند، از كمك و مساعدت بمورد ابا مینمايد و با اين عمل ناروا، زمينه ى كيفر خود را در عرصه ى قيامت فراهم میآورد.