✳️ بی من نه آن رندم که ترک شاهد و ساغر کنم
محتسب داند که من این کارها کمتر کنم
من که عیب توبه کاران کرده باشم بارها
توبه از می وقت گل دیوانه باشم گر کنم
عشق دردانه ست و من غواص و دریا میکده
سر فروبردم در آن جا تا کجا سر برکنم
لاله ساغرگیر و نرگس مست و بر ما نام فسق
داوری دارم بسی یا رب که را داور کنم
بازکش یک دم عنان ای ترک شهرآشوب من
تا ز اشک و چهره راهت پرزر و گوهر کنم
من که از یاقوت و لعل اشک دارم گنجها
کی نظر در فیض خورشید بلنداختر کنم
چون صبا مجموعه گل را به آب لطف شست
کجدلم خوان گر نظر بر صفحه دفتر کنم
عهد و پیمان فلک را نیست چندان اعتبار
عهد با پیمانه بندم شرط با ساغر کنم
من که دارم در گدایی گنج سلطانی به دست
کی طمع در گردش گردون دون پرور کنم
گر چه گردآلود فقرم شرم باد از همتم
گر به آب چشمه خورشید دامن تر کنم
عاشقان را گر در آتش میپسندد لطف دوست
تنگ چشمم گر نظر در چشمه کوثر کنم
دوش لعلش عشوهای میداد #حافظ را ولی
من نه آنم کز وی این افسانهها باور کنم
🔅 برنامه ی روزانه #حافظ_خوانی
#حافظ_غزل_346
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#دعا_دوم_4
🔹«4» كَمَا نَصَبَ لِأَمْرِكَ نَفْسَهُ
🔹 پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه و آله جانش را براى فرمانت به زحمت انداخت ...
👌بخشی از دعای #دوم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_2
#دعا
#دعا_دوم_4
«كَمَا نَصَبَ لِأَمْرِكَ نَفْسَهُ»
✳️ قسمت اول
🔸 مقام نبوّت در آيات
حضرت سجاد عليه السلام در فراز «كَمَا نَصَبَ لِأَمْرِكَ نَفْسَهُ» اشاره به انتخاب پيامبر صلى الله عليه و آله به مقام نبوّت دارد. در آنجا كه خداوند تعالى مىفرمايد:
مُحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ
محمد صلى الله عليه و آله فرستاده خداست.
مقام نبوت، از سوى خداوند انتصابى است. و علاوه بر زيبايى ظاهرى و سلامت جسمى، شخص منتخب بايد داراى بهترين صفات پسنديده و اخلاق فاضله باشد.
تا در ميان مردم از هر جهت سرآمد و ممتاز باشد. حضرت محمد صلى الله عليه و آله پيش از بعثت به طهارت روح و عصمت در عمل و جامع فضايل انسانى از جمله جوانمردى، خوش اخلاقى، بردبارى، راستگويى، امانتدارى شناخته شده بود. و اين ارزشهاى اخلاقى تا زمان انتصاب رسمى او به مقام رسالت، ادامه يافت. سپس خداوند بار امانت بزرگ رسالت و اجراى تكاليف حق را به دوش پيامبر اعظم صلى الله عليه و آله نهاد.
يَاأَيُّهَا النَّبِىُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ شَاهِداً وَمُبَشِّراً وَنَذِيراً* وَ دَاعِيًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِوَ سِرَاجًا مُّنِيرًا
اى پيامبر! به راستى ما تو را شاهد [بر امت] و مژدهرسان و بيمدهنده فرستاديم.* و تو را دعوت كننده به سوى خدا به فرمان او و چراغى فروزان [براى هدايت جهانيان] قرار داديم.
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله از نجيبان و برگزيدگان آفرينش بود. او پيشواى رحمت عالميان بر مردم مؤمن و كافر و منافق شد كه به خير و نيكى رهبرى مىنمود.
وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ
و تو را جز رحمتى براى جهانيان نفرستاديم.
تا جايى كه جبرئيل از پيامبر صلى الله عليه و آله پرسيد: آيا از رحمت خدا هم چيزى نصيب تو گرديد؟ فرمود: بلى، من از عاقبت خود مىترسيدم كه مبادا كارم به شقاوت ختم شود. از بركت بعثت و نزول آيات قرآن به اراده الهى آرامش خاطر يافتم و فهميدم جايگاه و نفوذ من در بارگاه قرب الهى همواره محفوظ خواهد ماند. و به دليل اين اطمينان خاطر بود كه در برابر كافران و مشركان ايستادگى مىنمود. و خداوند و دانايان را شاهد بر اين مطلب قرار مىداد.
وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَسْتَ مُرْسَلًا قُلْ كَفَى بِاللَّهِ شَهِيداً بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ
كافران مىگويند: تو فرستاده [خدا] نيستى. بگو: كافى است كه خدا [با آيات محكم و استوار قرآنش] و كسى [چون اميرالمؤمنين على بن ابىطالب] كه دانش كتاب نزد اوست، ميان من و شما [نسبت به پيامبرىام] گواه باشند.
به هر حال حضرت رسول اكرام صلى الله عليه و آله براى رسالتى عظيم كه هدايت مردم و بشارت به بشر بود برگزيده شد؛ هر چند بسيارى از مردم دنيا هنوز هم در خواب غفلت و نادانى به سر مىبرند.
وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا كَافَّةً لِّلنَّاسِ بَشِيراً وَنَذِيراً وَلكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ و ما تو را براى همه مردم جز مژدهرسان و بيم دهنده نفرستاديم، ولى بيشتر مردم [به اين واقعيت] معرفت و آگاهى ندارند.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج2، ص: 394
دعای #دوم
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_2
#دعا_دوم_4
«كَمَا نَصَبَ لِأَمْرِكَ نَفْسَهُ»
✳️ قسمت 2
🔸 مقام نبوت در روايات
اولين مرد مؤمن به رسالت پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله، علی علیه السلام شهادت مىدهد و حقيقت را چنين بازگو مىكند:
وَاشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ، ارْسَلَهُ بِالدِّينِ الْمَشْهُورِ، والْعَلَم الْمَأثُورِ وَالْكِتابِ الْمَسْطُورِ وَ النُّورِ السّاطِعِ، وَ الضِّياء الّلامِعِ، وَ الْامْرِ الصّادِعِ. ( نهج البلاغه: خطبه 2 )
و شهادت مىدهم كه محمد بنده و رسول اوست، و او را به آئينِ مشهور، و نشانه معروف، و كتاب مسطور، و نور درخشان، و چراغ فروزان، و دستور روشن و آشكار به سوى مردم فرستاد.
جايگاه تكليف رسالت شايسته شخصيتى بود كه نزد حق داراى شرافت و منزلت رفيع بود.
امام صادق عليه السلام در اين زمينه مىفرمايد:
انَّ اللَّهَ كَلَّفَ رَسُولَ اللَّه صلى الله عليه و آله مالَمْ يُكَلِّفْهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِهِ كَلَّفَهُ أَنْ يَخْرُجَ عَلَىَ النّاسِ كُلِّهِمْ وَحْدَهُ بِنَفْسِهِ إنْ لَمْ يَجِدْ فِئَةً تُقاتِلُ مَعَهُ وَلَمْ يُكَلِّفْ هذا احَدً مِنْ خَلْقِهِ قَبْلَهُ وَلا بَعْدَه.
خداى عزوجل به رسول گرامى خود تكليفى كرد كه به احدى از خلقش چنان تكليفى نكرد و آن اين بود كه بعد از فرمان به جهاد و امتناع مردم از اجابت دعوت آن جناب، پيامبر را مكلف كرد كه يك تنه و به تنهايى به جنگ دشمن برود هر چند كه جمعيتى نيابد كه با وى به قتال برود و خداى تعالى چنين تكليفى را به احدى از خلق نكرده، نه قبل از آن جناب و نه بعد از او.
رسول خدا صلى الله عليه و آله الگوى كاملى از اخلاق و اعمال برتر بود و اين امتياز او را بر فرزندان قريش ارزشمند ساخته بود. و شرافت ذاتى او از طينت پاك آباء و اجدادش به ارث رسيده بود. اين چنين است كه ابوطالب در باره پيامبر فرمود:
«فرزند برادرم محمد صلى الله عليه و آله؛ فرزند عبداللَّه با هيچ يك از مردان قريش هم وزن نمىگردد مگر اين كه برترى دارد؛ و با احدى از آنان مقايسه نمىشود مگر اين كه بزرگى از آن اوست.» «1» و در اخلاق از همه برتر، در خوشبرخوردى از همه نيكوتر، در فكر از همه عميقتر، در عقل و امانتدارى از همه بالاتر، و در نقل خبر از همه راستگوتر و در آزار ديگران از همه دورتر.
حضرت على عليه السلام در نهج البلاغه در وصف پيامبر صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
حَتّى بَعَثَ اللَّهُ مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ شَهيداً وَبَشيراً وَنَذيراً. خَيْرَ البَريَّةِ طِفْلًا وَانْجَبَهَا كَهْلًا وَاطْهَرَ الْمُطَهَّرينَ شِيمَةً وَأَجْوَدَ المُسْتَمْطَرينَ دِيمَةً (نهج البلاغه: خطبه 104 )
تا اين كه محمد صلى الله عليه و آله را گواه و بشارت دهنده و ترساننده برانگيخت. در كودكى بهترين مردم، در بزرگسالى نجيبترين انسان، در اخلاق پاكترين پاكان، و دوام جود و سخايش از همه بيشتر بود.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج2، ص: 394
دعای #دوم
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_2
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_2
#دعا_دوم_4
«كَمَا نَصَبَ لِأَمْرِكَ نَفْسَهُ»
✳️ قسمت 3
🔸 پيامبر در سنّ كودكى در كنار دايهاش حليمه مورد عنايت و لطف خاص خدا بود و پيوسته با يارى فرشتگان و الهام به كارهاى نيك راهنمايى مىشد، در جوانى از آلودگىهاى مردم دورى مىكرد، در برنامههاى بزم شركت نمىكرد، شراب نمىخورد، بتها را دوست نمىداشت، راستگو و درستكار بود. دلى پاك و فكرى درخشان و فطرتى آسمانى داشت. و مردم او را امين مىگفتند.
سالى يك ماه به غار حرا مىرفت و با خدا راز و نياز داشت، و در پايان ماه پيش از آن كه به خانه برگردد به كعبه مىرفت و طواف كعبه مىكرد. در سن چهل سالگى هنگامى كه در كوه حرا به عبادت مشغول بود به مقام رسالت انتخاب گرديد.
آنچه زمينهساز انتخاب ايشان به مقام نبوت بود، تواضع و فروتنى بود. حتى وقتى فرشته بزرگ وحى سه مرتبه كليد گنجهاى زمين را نزد پيامبر آورد و او را در انتخاب آنها آزاد گذاشت ولى در برابر، آنچه در قيامت براى او آماده شده، كاسته گردد. حضرت هر بار فروتنى كرد و تواضع در برابر حق را برگزيد.
حضرت رسول اللَّه صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
لَقَد هَبَطَ عَلَىَّ مَلَكٌ مِنَ السَّماء ما هَبَطَ عَلى نَبِىٍّ قَبْلى وَلا يَهْبِطُ عَلى أَحَدٍ بَعْدِى وَ هُوَ إسْرافيلَ وَ عِنْدِى جِبريلُ فَقَالَ: السَّلامُ عَلَيكَ يا مُحَمَّدُ! ثُمَّ قالَ:
أَنَا رَسُولُ رَبِّكَ إِلَيْكَ، أَمَرَنِى أَنْ أُخَيِّرَ لَكَ إِنْ شِئْتَ نَبِياً عَبْداً وَ إن شِئْتَ نَبياً مَلِكاً، فَنَظَرْتُ إلى جِبْريلَ فَأَوْمى جِبْريلُ إلى أَنْ تَواضَعْ، فَقُلْتُ: نَبِياً عَبْداً.
فرمود: فرشتهاى از آسمان به من فرود آمد كه بر هيچ پيامبرى فرود نيامده بود و بعد از من نيز بر كسى فرود نخواهد آمد؛ كه اسرافيل بود. و جبرئيل هم نزد من بود گفت: سلام بر تو اى محمد! سپس گفت: من فرستاده پروردگارت به سوى تو هستم و به من فرمان داده است كه تو را بين اين كه خواهى پيامبرى و بندگى را برگزينى و اگر خواهى پادشاهى و اميرى را، مخيّر سازم.
من به جبرئيل نگاه كردم. او به من اشاره كرد كه فروتنى كن. پس من گفتم: پيامبرى و بندگى را برگزيدم.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج2، ص: 394
دعای #دوم
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_2
🆔 @sahife2
انشاالله از امروز که بدون برنامه ی قبلی مصادف با اول ماه #جمادی_الاول شده است ، دعای 43 صحیفه سجادیه رو بند به بند با هم شروع می کنیم ..... انشاالله
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_236
دعای #چهل_سه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" هنگامى كه به هلال #ماه نگاه مىكرد "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_چهل_سه_1
دعای سیدالساجدین(ع) در هنگام نگریستن به ماه نو:
🔹أَيُّهَا الْخَلْقُ الْمُطِيعُ، الدَّائِبُ السَّرِيعُ، الْمُتَرَدِّدُ فِى مَنَازِلِ التَّقْدِيرِ، الْمُتَصَرِّفُ فِى فَلَكِ التَّدْبِيرِ🔹
🔸(خطاب آن حضرت به ماه )اى آفريده فرمانبر، و رونده سبك سير، به اندازه منزلها مى نوردى، و به چاره گرى در چرخ مى گردى🔸
#چهل_سه
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
أَيُّهَا الْخَلْقُ الْمُطِيعُ الدَّائِب.pdf
498.1K
#شرح
#دعا_چهل_سه_1
🔹اى ماه ! ای آفريده فرمانبردار و پوينده دائم و شتابان، رفت و آمد كننده در منازل معيّن شده و تصرّف كننده در فلك تدبير
✳️#ماه از جالبترين و زيباترين اختران آسمان است. در پرتو فروغش ظلمت شب را مىزدايد، با شكلگيرىهاى مختلفش صفحه زيباى آسمان را زيباتر مىكند، چون به صورت هلال خودنمايى كند ورود ماه جديد را خبر مىدهد، و زمانى كه رخساره پنهان مىنمايد و به محاق مىرود پايان يافتن ماه را اطلاع مىدهد.
بى خبران از توحيد، در ادوارى از تاريخ آن را مىپرستيدند، و جاهلان از حقايق، اين اختر زيبا را به طور مستقل در سرنوشت حيات مؤثر مىدانستند.
قرآن و روايات و دعاها بر تمام آن عقايد خط باطل كشيد، ماه را مخلوقى از مخلوقات و نشانهاى از نشانههاى قدرت محبوب دانست، و آن را به عنوان نعمت حق كه شكرش لازم است به مردم معرفى نمود.
⏹ مقياس طبيعى شناخت اوقات
⏹ خورشيد و ماه و ستارگان در قرآن
⏹ ماه در آئينه مسائل علمى
⏹ سطح ماه
⏹ نيروى جاذبه در كره ماه
⏹ حركات ماه
⏹ ماه و جزر و مد
👤 استاد حسین #انصاریان
#چهل_سه
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️دعای سید بن طاوس در روز اول ماه #جمادی_الاول (اقبال الاعمال)
🔴الجزء الثاني؛ الباب السادس فيما نذكره مما يتعلق بشهر جمادى الأولى؛ فصل فيما نذكره من دعاء عند غرة هذا الشهر
جلد دوم؛ باب ششم آنچه که متعلق به ماه جمادی الاول باشد بیان می گردد؛ فصل دعایی که در آغاز ماه جمادی الاول خوانده می شود:
وَجَدْنَاهُ فِي كِتَابِ الْمُخْتَصَرِ مِنْ كِتَابِ الْمُنْتَخَبِ فَقَالَ مَا هَذَا لَفْظُهُ
در كتاب «المختصر من كتاب المنتخب» آمده است:
الدُّعَاءُ فِي غُرَّةِ جُمَادَى الْأُولَى تَقُولُ
دعاى آغاز ماه جمادى الاول به اين صورت است:
اللَّهُمَّ أَنْتَ اللَّهُ وَ أَنْتَ الرَّحْمنُ الرَّحِيمُ وَ أَنْتَ (الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ) .... (ادامه در لینک زیر ) 👇
📜 https://b2n.ir/443908
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#معرفی
📔 #کتاب ( #اقبال_الاعمال ) مانند دیگر کتابهای #سید_ابن_طاووس از اعتبار و ارزش ویژهای بین علمای شیعه برخوردار است.
سید با تالیف این کتاب خدمت بزرگی به جهان اسلام نموده، به قسمی که تمام مؤلفان پس از سید در موضوع ادعیه و زیارات، خوشه چین خرمن پر برکت او هستند. از جمله شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیاری مطالب را از این کتاب نقل میکند.
علامه آقا بزرگ تهرانی نیز در الذریعة این مطلب را تایید کرده که سید با تالیف این کتاب حق بزرگی به گردن تمام شیعیان و هم دانشمندانی که در موضوع دعا و نیایش کتابی نوشتهاند دارد و در حقیقت همه آنها سر سفرۀ این دانشمند بزرگ نشستهاند و از ثمرات آن عارف اندیشمند بهره بردهاند و بر ما لازم است که از خدمت بزرگ ایشان تقدیر کنیم.
کتاب اقبال در سال ۶۵۰ هجری، در حالی که ابن طاووس به سن ۶۰ سالگی قدم نهاده بود تالیف گشت.
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ #سید_ابن_طاووس از نگاه آیتالله #بهجت ره :
🔴 فقیه روشنضمیر، تندیس تقوا، عارف کامل، حضرت آیتاللهالعظمى بهجت قدسسره از میان همۀ علماى شیعه، سید ابنطاووس را شخصیت ممتازی برشمرده و مىفرمودند: «شاید سید ابنطاووس در تعبدیات و کرامات، بر همه علما مقدم باشد. او مدّعى است که خداوند مقام الهام را به او عطا کرده است؛ همان مقامى که رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم مىفرماید: «أَعْطانِىَ الْوَحْىَ وَ أَعْطى عَلِیّاً الاِْلهامَ.» (خداوند به من، مقام وحى و به على علیهالسلام مقام الهام را ارزانى داشت.) در هر حال به نظر بنده، سید ابنطاووس در معنویات و تعبدیات، اوّلِ اوّل است.»
نیز حضرت آیتالله بهجت قدسسره بارها مىفرمود: «طلبهاى که کتابهاى سید رحمهالله را ندیده باشد، مثل این است که هیچ ندیده است.» جملهاى که درباره هیچیک از علما نفرمودهاند.
همچنین مىفرمود: «هر کس ( #اقبال_الاعمال سیدابنطاووس را نداشت، اساتیدِ ما او را رفیق خود نمىشمردند. هر مقدار از اقبال را که مطالعهکردنى است، مطالعه، و هر مقدار را که عملکردنى است، به هر اندازه حال دارید، عمل کنید.»
بهخصوص هرگاه در ماههاى رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان درخواست دستورالعمل از محضرشان مىشد، مىفرمودند:
«اقبال، اقبال، اقبال.»
یا اینکه:
«مطالعه و عمل به اقبال سید، کافى است.»
و یا:
«اَنْسَب (مناسبتر) از کتاب اقبال سراغ ندارم.»
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ مجموعه آثار #سید_ابن_طاووس ره
🔴 متن 27عنوان در 31 جلد از آثار رضی الدین، سید ابن طاووس (رحمه الله)، به زبان عربی و فارسی، در موضوعات: تفسیر، عرفان، عقاید و ...
👈 محتوای نرمافزار
متن 27 عنوان در 31 جلد از آثار رضی الدین، سید ابن طاووس (رحمه الله)، به زبان عربی و فارسی، در موضوعات: – تفسیر – عرفان – عقاید – اخلاق اسلامی – ردّیهها و دفاعیه ها – اثبات امامت و ولایت – استخاره – مهدویت – نجوم – واقعه كربلا – دعا و زیارت – آداب سفر
ارائه كتاب هایی مانند: – محاسبه نفس یا روش پیشگیری از وقوع جرم – متن و ترجمه كشف المحجة لثمرة المهجة – إقبال الأعمال (طبع قدیم) – جمال الأسبوع بكمال العمل المشروع – فرج المهموم – اللهوف علی قتلی الطفوف – مهج الدعوات ومنهج العبادات
شخصیت شناسی سید ابن طاووس (رحمه الله) و اطلاعاتی چند درباره كتب برنامه👇
https://b2n.ir/557640
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔴مقبرهای در حله منسوب به #سید_ابن_طاووس است اما ابن فوطی (م ۷۲۳ق) در کتاب حوادث جامعه گفته است که جنازه ابن طاووس پس از مرگ به نجف منتقل شد و در کنار مرقد امام علی(ع) دفن شد و سید ابن طاووس نیز در کتاب فلاح السائل نوشته است که برای خودش قبری در کنار مرقد امام علی(ع) آماده کرده و بر آمادهسازی آن نظارت کرده است
برخی احتمال دادهاند که بارگاه با نام سید بن طاووس در حله متعلق به فرزند همنام او یعنی رضیالدین علی بن علی بن موسی باشد، که در نام، کنیه و لقب، با پدرش، اشتراک داشته است.
رحمت الله علیه الواسعه
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
U8G_Makaremolakhlagh77_(Etehade_aghle_maash_ba...)_lobolmizan[H].mp3
7.31M
#شرح_صحیفه_سجادیه
✳️دعای #مکارم_الاخلاق
#دعا_بیستم_23
🔹 استاد اصغر #طاهرزاده
✔️ جلسه 77
👌 اتحاد عقل معاش با عقل معاد
#بیستم #مکارم_اخلاق
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2