سلسله مباحث
#بهترین_زندگی_در_پرتوی_سخنان_امام_سجاد علیه السلام
در #صحیفه_سجادیه
◀️ درباره حاجت و حاجتمندان
👈 بخشي از دعاي #دوازدهم :
⏺ اي حاجتمندان! بدانيد که براي حوائجتان جز در خانه خداوند، محل طلبيدني نيست و براي گناهانتان غير از خداوند، آمرزنده اي نيست.
⏺اگر خدا شما را تنها بگذارد، هيچ کس نميتواند شما را ياري کند.
https://b2n.ir/sahife2_12
👈 بخشي از دعاي #سیزدهم :
⏺خداوند آخرين مقصد آرزوهاست.او نعمتهايش را به بها نميدهد و به بهانه ميدهد. خداوند کريم و بخشنده و مهربان، عطاهايش را به کدورت منت نمي آلايد.
⏺خداوند کسي است که به وسيله او از خلق ميتوان بينياز شد، ولي هيچگاه از او نميتوان بي نياز شد.
⏺ به سوي خدا برويد.
⏺ فقط از خدا درخواست رفع نيازها و احتياجات و گرفتاريهايتان را بنمائيد.
⏺مسئلت هاي شما (هر قدر هم فراوان باشد)گنجهاي خدا را خالي نميکند.
⏺ براي برآورده شدن حاجتتان و رفع فقر و گرفتاري به هيچ وسيله اي جزخداي تبارک و تعالي پناه نبريد.
⏺ جايگاه طلب حاجت و راه رفع گرفتاري و فقر، پناه بردن و مسئلت نمودن از درگاه باري تعالي است.
⏺ هر کس حاجت خود را به يکي از بندگان محتاج و فقير خداوند بگويد، يا او را بجاي خدا وسيله بر آمدن حاجت يا حاجت هايش قرار دهد، خود را در معرض نوميدي و زيان قرار داده و نميتواند انتظار احسان از جانب خداوند براي خودش را داشته باشد.
⏺ حاجت خود را به کساني که خودشان حاجتشان را نزد خدا ميبرند وبي نياز از خدا نيستند، نبريد.
⏺ حاجت خود را به کسي بگوئيد که همه محتاجان و نيازمندان حاجتشان را به او ميگويند و او برآورنده حاجت همه مستمندان و محتاجان وحاجتمندان است.
https://b2n.ir/sahife2_13
👈 بخشي از دعاي #بیست_هشتم :
⏺کسي که به وسيله غير خدا عزت طلب کند، خوار و ذليل ميشود.
⏺کسي که به وسيله غير خدا، ثروت طلب کند، فقيرتر ميشود.
https://b2n.ir/sahife2_28
👈 بخشی از دعای #سی_هشتم :
⏺برآوردن حاجت فقير را بر حاجت خودتان ترجيح دهيد.
https://b2n.ir/sahife2_38
👈 بخشي از دعاي #چهل_شش :
⏺کسي که به درگاه غير خدا رو کند، تباه ميشود.
⏺کسي که به سوي غير خدا، کوچ کند، نااميد ميشود.
⏺هر کس از غير خدا نعمت و روزي طلبد، دچار قحطي و فقر ميشود.
https://b2n.ir/sahife2_46
👈 بخشی از دعای #پنجاه :
⏺هر حاجتي که داريد، از خدا بخواهيد و هر رازي که داريد به خدا بسپاريد.
https://b2n.ir/sahife2_50
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_245
تأثیر توانایی در کاهش تمنّا
َقَالَ (علیه السلام): إِذَا كَثُرَتِ الْمَقْدِرَةُ [الْمَقْدُرَةُ]، قَلَّتِ الشَّهْوَةُ.
امام علی علیه السلام: ) كاستى قدرت و كنترل #شهوت( هنگامى كه توانايى فزونى يابد، شهوت كاستى گيرد.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ با افزايش قدرت، #حرص كم مىشود:
📜 امام علیه السلام در اين گفتار حكيمانه به يك نكته روانى اشاره مىكند كه در زندگى انسان، سرنوشتساز است، مىفرمايد: «هنگامى كه قدرت بر چيزى فزونى يابد علاقه به آن كم مىشود»؛ (وَقال علیه السلام: إِذَا كَثُرَتِ آلْمَقْدِرَةُ قَلَّتِ الشَّهْوَةُ).
به گفته مرحوم «كمرهاى» در منهاجالبراعة اين گفتار حكيمانه از يك اصل روانى معروف سرچشمه مىگيرد كه مىگويد: «الإنْسانُ حَريصٌ عَلى ما مُنِعَ؛ انسان نسبت به چيزى كه براى او ممنوع شده حرص فراوان دارد». دليل آن هم روشن است؛ چيزى كه در دسترس انسان باشد و هر زمان بخواهد به آن برسد، نه براى ذخيره كردن آن دست و پا مىزند، نه به علّت ازدست دادنش اضطراب دارد و اى بسا با بىاعتنايى به آن نگاه كند و حتى گاه از آن سير و ملول شود؛ ولى به عكس، چيزى كه در دسترس او نيست يا به زحمت پيدا مىشود به آن علاقه نشان مىدهد و گاه اصرار دارد بيش از مقدار حاجت خود از آن ذخيره كند. به همين دليل هنگامى كه چيزى از مواد غذايى كم مىشود، مردم به فروشگاهها هجوم مىبرند و هركس چند برابر نيازش خريدارى مىكند و براثر آن، نوعى قحطى مصنوعى حاصل مىگردد. در اينگونه موارد اگر مديران جامعه فروشگاههايى را ـ هرچند بهطور موقت ـ پر از مواد مذكور كنند هجوم براى خريدن فرو مىنشيند و مردم تنها به مقدار حاجت روزانه از آن تهيه مىكنند وبازار، كساد مىشود.
نيز به همين دليل است كه بازرگانان سودجو در عرصه داخلى و بينالمللى براى اينكه متاع خود را به قيمتهاى گزاف بفروشند، موقتا جلوى توزيع آن را گرفته و گاه افرادى را به بازار مىفرستند كه هرچه در بازار هست خريدارى كنند و به اين ترتيب قحطى مصنوعى ايجاد كنند و سپس اجناس خود را بهتدريج به بازار مىفرستند تا به قيمت گزاف بفروشند. يكى از دلايل تحريم احتكار در اسلام نيز همين است كه ايجاد گرانى مصنوعى مىكند و مردم را در وحشت فرو مىبرد و سبب تحريك حرص مردم مىشود كه بيش از نياز خود مطالبه مىكنند و قحطى كاذب جديدى به وجود مىآورند.
مديران جامعه بايد از اين نكته بهرهگيرى كنند و هميشه مقدار قابل توجهى از مواد غذايى و ساير مواد مورد نياز را در بازار حاضر سازند تا مردم بر تهيه نيازهاى خود در كوتاهمدّت و درازمدّت احساس توانايى كنند و مصداق «كَثُرَتِ الْمَقْدِرَةُ» شود كه نتيجه آن، احساس بىنيازى و مصداق «قَلَّتِ الشَّهْوَةُ» است؛ درست، كارى كه سودجويان و توليدكنندگان بازار سياه از ضد آن بهرهگيرى مىكنند و از اين طريق، آلاف و الوفى به ناحق بهدست مىآورند.
#نهج_البلاغه_حكمت_245
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #بقره
#بقره_126
وَإِذْ قَالَ إِبْرَهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَداً ءَامِناً وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الَّثمَرَتِ مَنْ ءَامَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلاً ثُمَّ أضْطَرُّهُ إِلَى عَذَابِ النَّارِ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ
و (بیاد آور) هنگامى كه #ابراهیم گفت: پروردگارا! این (سرزمین) را شهرى امن قرارده و اهل آن را، آنان كه به خدا و روز آخرت ایمان آوردهاند، از ثمرات (گوناگون) روزى ده. (اما خداوند) فرمود: به آنهایى كه كافر شوند (نیز) بهرهى اندكى خواهم داد. سپس آنها را به قهر به سوى عذاب آتش مىكشانم و چه بد، سرانجامى است.
🔴 در آیات قبل، حضرت ابراهیم علیه السلام براى ذریّهى خویش درخواست مقام امامت نمود، امّا خداوند در جواب فرمود: این مقام و مرتبت به افراد ظالم نمىرسد. در این آیه حضرت ابراهیم، رزق دنیا را تنها براى مؤمنان درخواست كرد، امّا خداوند این محدویّت را نمىپذیرد واز اعطاى رزق مادّى به كفّار امتناع نمىورزد. یعنى رزق مادّى مهمّ نیست، لذا به اهل و نااهل هر دو داده مىشود، امّا مقامات معنوى و اجتماعى و رهبرى، بسیار مهم است وبه هر كس واگذار نمىشود.
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ ای دل آن دم که خراب از می گلگون باشی
بی زر و گنج به صد حشمت قارون باشی
در مقامی که صدارت به فقیران بخشند
چشم دارم که به جاه از همه افزون باشی
در ره منزل لیلی که خطرهاست در آن
شرط اول قدم آن است که مجنون باشی
نقطه عشق نمودم به تو هان سهو مکن
ور نه چون بنگری از دایره بیرون باشی
کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
کی روی ره ز که پرسی چه کنی چون باشی
تاج شاهی طلبی گوهر ذاتی بنمای
ور خود از تخمه جمشید و فریدون باشی
ساغری نوش کن و جرعه بر افلاک فشان
چند و چند از غم ایام جگرخون باشی
#حافظ از فقر مکن ناله که گر شعر این است
هیچ خوشدل نپسندد که تو محزون باشی
🔅 برنامه ی روزانه #حافظ_خوانی
#حافظ_غزل_458
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#تحفه_ای_بنام_مناجات_شعبانیه
🌺 دقایقی تأمل در فقرات #مناجات_شعبانیه
✳️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ وَ اسْمَعْ نِدَائِی إِذَا نَادَیْتُکَ وَ أَقْبِلْ عَلَیَّ إِذَا نَاجَیْتُکَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَیْکَ وَ وَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَ مُسْتَکِینا لَکَ مُتَضَرِّعا إِلَیْکَ رَاجِیا لِمَا لَدَیْکَ ثَوَابِی وَ تَعْلَمُ مَا فِی نَفْسِی وَ تَخْبُرُ حَاجَتِی وَ تَعْرِفُ ضَمِیرِی وَ لا یَخْفَى عَلَیْکَ أَمْرُ مُنْقَلَبِی وَ مَثْوَایَ وَ مَا أُرِیدُ أَنْ أُبْدِئَ بِهِ مِنْ مَنْطِقِی وَ أَتَفَوَّهَ بِهِ مِنْ طَلِبَتِی وَ أَرْجُوهُ لِعَاقِبَتِی وَ قَدْ جَرَتْ مَقَادِیرُکَ عَلَیَّ یَا سَیِّدِی فِیمَا یَکُونُ مِنِّی إِلَى آخِرِ عُمْرِی مِنْ سَرِیرَتِی وَ عَلانِیَتِی وَ بِیَدِکَ لا بِیَدِ غَیْرِکَ زِیَادَتِی وَ نَقْصِی وَ نَفْعِی وَ ضَرِّی إِلَهِی إِنْ حَرَمْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَرْزُقُنِی وَ إِنْ خَذَلْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَنْصُرُنِی.
✳️ خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و شنواى دعایم باش آنگاه که می خوانمت، و صدایم را بشنو گاهى که صدایت می کنم، و به من توجّه کن هنگامی که با تو مناجات می نمایم، همانا به سوى تو گریختم، و در حال درماندگى و زارى در برابرت ایستادم، پاداشى را که نزد توست امیدوارم، آنچه را که در درون دارم می دانى، بر حاجتم خبر دارى، نهانم را می شناسى، کار بازگشت به آخرت و خانه ابدی ام بر تو پوشیده نیست، و آنچه که می خواهم به زبان آرم، و خواهش خویش را بازگو کنم و هم آنچه را که براى عاقبتم امید دارم، بر تو پنهان نیست، همانا آنچه تقدیر نمودهاى بر من اى آقاى من در آنچه که تا پایان عمر بر من فرود می آید از نهان و آشکارم جارى شده است، و تنها به دست توست نه به دست غیر تو فزونى و کاستی ام و سود و زیانم، خدایا! اگر محرومم کنى پس کیست آنکه به من روزى دهد؟ و اگر خوارم سازى پس کیست آنکه به من یارى رساند.
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌺 متن کامل #مناجات_شعبانیه
🔊 صوت دعای را با صدای #سماواتی و #فرهمند بشنوید👇
فرهمند - سماواتی
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2